- 23 Mayıs 2015
- 360
- 756
- 103
- 38
Canım sütüm gelmiyor diye bisey yok emzir daha sık emzir ve su iç bol bol allahın izniyle gelecektir. Emzirme danışmanları sadece bunu tavsiye ediyor ben bunu uyguladım. Ve uygulayan arkadaşlarda bunu tavsiye ediyorMrb kızlar tecrübeli arkadaşlar sütüm az geliyor yetmiyor mecburen mama veriyoruzsutu arttırmak için neler yapabilirim??ayrıca boynum tutuldu sanırım emzirirken eğildiğim icin basina gelen var mı ilaç icemiom nasıl geçecek??
Fındık ve sen iyisin ya tüm açılar unutulur allah analı babalı büyütsün canimHerkese iyi akşamlar. Epey oldu girmeyeli. Doğum hikayemide yazamadım. 11.11.18 günü tüm hazırlıklarım sonrası kuafore gıtmeden once wc gırıyım dedım o an oturdugumda bısey akıyodu ses gelıyodu. Çiş gelen yerı defalarca tuttum oturup kalktıkca bısey akıyodu. Suyum gelıyo dedım. Sonra kuaföre gıttım geldim. Ve hastaneye gittik. Bakıldı emin olunamadı. Dr gorusme sonrası yatış kararı verildi. Bizde annemle odayı süsledik damar yolum vs acıldı. Yattık. Sabah fotografcım geldı cekımler yapıldı ve 11 de doğuma alındım. Spinal istemiştim. Zaten gunlerce o iğne nasıl olcak stresi cekmıstım. Neyse pozısyon verildi ve iğne yapıldı bekledıgım kadar değildi dayandım ve bitti hemen uzan dediler uzandım anestezı uzmanı birazdan bi sıcaklık olacak dedi evet olmuştu ama çok değildi ben hala ayaklarımı hareket ettiriyordum. Drum geldi herkes hazır bekliyordu yuksrdaki ısıktan yansıma oluyodu ve dr elinde neşter bekliyordu şokta gibiydim cok korktum sakın bısey yapmayın ben hıssedıyorum uyuşmadım daha dedım . Sğrekli ayaklarımı hareket ettirdim dokunmayın diyip durdum. Dr ayagını kaldır dedı kaldırdım ooo dedı tansıyon bile oynamadı uyuşma yok dedı diğerinide kaldırttı kaldırdım sasırdılar. Sonra aml yerıme kuucuk bı cızık attı acı hıssedıyomusun dedı hıssedıyorum dedım. Oyle dıyınce genele donmek zorundayız dedıler ve donduk. Uyandıgımda ayaklarım hareket etmıyodu uyusma olmus ama sonradanaml cıkar cıkmaz oğlumu öpmek istedim. Odaya geldikten on dk sonra ayaklarımdan uyusluk cozulmeye başladı ve ağrılarda başlamıstı zaman gectıkce siddetlendi ve kıvranmaya başladım. Ağrı kesıcı yapıldı fayda etmedı ustune bı daha yapıldı fayda etmedı. En son morfin etkılı bı ılac yapıldı onla kendime geldim neden boyle oldugu konusunda hıc bı fıkrım yok. Sonra daha bıtmedı tabı ılk yurume vs hersey yapıldı. Ertesı gun akşm oluyodu ki hala gaz cıkmadı oğlum 2 gundur bensız evde ve tum duzenı alt ust olmustu en son ımza vererek işk kaldıgım akşamla beraber 3. Gun akşam uzerı hastaneden ayrıldım o gun akşam gaz evde cıktı. 2. Gün öyle bi baş ağrısı başladı ki tarıfı yok ölüyorum sandım kontrolum vardı zaten bi ilaç yazdı kullandım ve ertesı gun baş ağrısı yok yerıne muhteşem bel ağrısı yapıştı. Benim için gercekten talihsiz ve zor epey acılı bi doğum oldu. Gereksız yere aldıgım spinalin etkılerını yasamak kotu oldu. 3. Dusunmuyorum ama olurda allah verırse asla spınal bı daha hayatıma gıremez dıyorum boyle bı sey oldugunu bılsem hıc kalkısmazdım dıyorum. Kotu bı hıkayeydı ama paylaşmak ıstedım. Kızıma gelınce cok fındık bi kızım oldu hersey yolunda sağlık sıhhatımız ıyı ben eve geldıgımızden berı hıc yatmadım o yuzdende cabuk ıyılestım kızım emıyo. Bi şey sormak ıstıyorum ıkı gun once kanama bıtmıstı ped cıkardım dun akşam yatarken ve gece uyandıgımda bı ıslaklık vardı baktım cıs değil lavobada baktımki kanama olmus ama oyle boyle değil sırıl sıklam edecek kadar cok . Bu normal mi sizce devamı gelmedı ped koydum ama azcık bıle tekrar etmedı?
Gözünüz aydın canım Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin :)Betüş dogduuuu
Hadi hayırlısıyla kucağına al bebeğini inşallah :)Kızlar bu saate kadar tam 12buçuk saattir suni çektim. Ama ağrılarım dayanılcak kadardı. Şimdi doktorm ve bi ebe geldi. Muayene ettiler rahim hala sıkı ve sert.
Doktorum son 2 kontroldür benim için sezaryen düşünüyomuş ama ben çok normal istiyorum siye fikrini söylememiş. Dedm Pazartesiye kadar beklesem kendi gelmezmi.
Bebek yukarıda rahmin sıkı ve sert. Tansiyon problemin var aniden kanaman olur plesenta ayrılır cesaret edemiyorum dedi. O yüzden bi doğumdan sonra beni doğuma alacak. Kız bayağı bağırıyordu. Benden sonra suni takılmış maşallah 6cm açılması varmış. Bende fayda etmedi nts
Canım riske girmene hiç değmez, bak benim bebeğimin plasentası ayrılıyormuş... Elhamdulillah ki sezeryana almış Nereida hoca.Kızlar bu saate kadar tam 12buçuk saattir suni çektim. Ama ağrılarım dayanılcak kadardı. Şimdi doktorm ve bi ebe geldi. Muayene ettiler rahim hala sıkı ve sert.
Doktorum son 2 kontroldür benim için sezaryen düşünüyomuş ama ben çok normal istiyorum siye fikrini söylememiş. Dedm Pazartesiye kadar beklesem kendi gelmezmi.
Bebek yukarıda rahmin sıkı ve sert. Tansiyon problemin var aniden kanaman olur plesenta ayrılır cesaret edemiyorum dedi. O yüzden bi doğumdan sonra beni doğuma alacak. Kız bayağı bağırıyordu. Benden sonra suni takılmış maşallah 6cm açılması varmış. Bende fayda etmedi nts
Canim insallah saglikla sihhatle kavus elinden geleni yaptin. Doktorun durumun sonucunu bildigi halde seni gozlem altinda tutup senin istedigin gibi olmasi icin firsat vermis kendini kotu hissetmeKızlar bu saate kadar tam 12buçuk saattir suni çektim. Ama ağrılarım dayanılcak kadardı. Şimdi doktorm ve bi ebe geldi. Muayene ettiler rahim hala sıkı ve sert.
Acaba parçası mı memeye uyumlu değil tam kavramıyor?
Canım korkma açılma olmazsa belli eder kendini. Çıkan sancıları hissetmemişsin çabuk ilerler inşallah.
Allah kolaylık versin.
Benim 3. Doğumumdu korku da vardı heyecan da. Hiç hissetme kendini kötü. Sağlıkla gelsin inşallah bebeğiniz.
Zorlanmışsın canım geçmiş olsun. Güzel kızınızı sağlıkla büyütün.
Sağol cnm.
Allah güç kuvvet versin. Daha da iyi olur umarım.
Yok o bahsettiğim normal bi kanama değildi çamasırım kırmızı renge boyanmıs sıksan kan akar o derece onuda gecıp pijamamdan baldırın yarısına kadar boyanmısım. Yanı bı anda o kadar gelmiş gibiydi cunku hıc parca parca gelmıs gibi gorunmuyordu. Anlamadım neden btmıstı cunku bı tek o gece oyle oldu suan gene kanama yokBen sezaryen olalı 22 gün oluyor hala ped takıyorum. Baştaki kadar çok olmasa da geliyor yine de kan
iyiz canım bi sıkıntı yok suan. İlk geldıgımız gun salona koymustuk besıgı ama ilk ağlamasıyla edizin başına koşması bi olunca yatak odasına tasıdım 2 gun oraya koyup kitledim. Sonra kapıyı açtık baktım hıc gıtmıyo rahatsız etmıyo. Ben alıncada sorun cıkarmıyo emerken filan.. hatta kucagına alıp ustunu kapatırken ağzına emzik verırken bi videdoları bile oldu :) arada gelıp sevmek kucagına almak istiyor. Harıcınde ilgisiz . Ama tabi koltuğa filan bırakıp gıtmıyoruz.Ediz Enesin Annesi canim gecmis olsun cok atlasmissin ama sukurki abiyle hayat nasil gidiyor ben aslinda en cokta bunu merak ediyorum.
evet canım sağolFındık ve sen iyisin ya tüm açılar unutulur allah analı babalı büyütsün canim
Evet canim kimi yaptiriyormus kimi yaptirmiyormus. Ama bagirsaklar bos oldugunda yer dahada genis olacagindan daha rahat ikinilip kolay gecis saglaniyor. Dr.una sor eger yapilmiyorsa kendin ile gotur orada kendin yap. Zor bisey degil zaten. Hemende etki ediyorGünaydın kızlar bi sorum olucak normal Doğum yapıp lavman yapan var mı aranızda? Bazı doktorlar yaptırıyormuş sanırım bazıları da istemiyormuş. İlk doğumumda yapmamıştım ama sanki olsa daha rahat geçer Doğum sırasında ıkınma olayı diye düşünüyorum
Insallah canim gonlundekini yasatsin rabbim. Benimde soguk alginligim var 3 gundur dahada iyiyim ama bende haftaya olsun diye dualar ediyrm.halbuki annecigim gel artik diyordum gecen hafta :))))Doktorum pazartesiye kadar izindeymiş başka yerde de doğurmak istemiyoruminşallah o zamana kadar bişey olmaz sancı filan
Kuzumm asla dayanılmayacak bi ağrı sızı değil. Benim belki acı eşiğimle alkalı belki başka bişey adet sancısı gibi. Bebek hareket ediyo totosunu dikliyo gibi. Düşün sonda takarken canım daha çok yandı.Canim insallah saglikla sihhatle kavus elinden geleni yaptin. Doktorun durumun sonucunu bildigi halde seni gozlem altinda tutup senin istedigin gibi olmasi icin firsat vermis kendini kotu hissetme
Insallah cok cok kolayca atlatirsin. Buarada sorum var sana suni verdiklerinde aynen dogum kasilmasindaki agri gibi aralardami oluyor yoksa surekli bir agri hissi mi var.
Cok cok cok tesekkur edrim canim allah razi olsun saglikla kavus . Cok rahatladim .Kuzumm asla dayanılmayacak bi ağrı sızı değil. Benim belki acı eşiğimle alkalı belki başka bişey adet sancısı gibi. Bebek hareket ediyo totosunu dikliyo gibi. Düşün sonda takarken canım daha çok yandı.
Ara ara geliyo öyle sürekli değil ki zaten kademe kademe veriyolar suniyi ben yükselttim zoraki suniyi sancı fazlalaşsın diye yine banamısın demedi. Ağrıları pek hissettmedim yani. Nefes alınmıycak gbi bağırtan inletenden değil yani. Ama yan odadaki kızın açılması varmış o biraz daha zor geçirdi sanırm sesi geliyodu
LezzetliCipetpet evet kuzum artık hayırlısı. Tansiyonmdanda korkuyomuş plesenta ayrılırsa müdahale edemeyiz bekledik olmuyo zorlamayalım dedi. Peki sen spinal mi oldun genel mi :)
Kızlar tek tek alıntılıyamadım teşekkür ederim.. doktoru bekliyorm şuan doğumda gelince beni alacaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?