2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Arkadaşlar iyi akşamlar gebelik şekeri olan ve doğum yapan arkadaşlar ne yapıyolar? Diyete devam ediyor musunuz?
Benim de gebelik şekerim vardı. Doğumdan sonra endokrin doktorum diyete devam etmem gerektiğini söylemişti ama kadın doğum doktorum serbest bıraktı. Abartmamak kaydıyla istediğinden ye biraz biraz dedi 6 ay sonra şeker yüklemeni tekrarla dedi. Bende aynen şimdi öyle yapıyorum

Geçmiş olsun canım inşallah geçer hemen
Bizimkinin ıslaklığı geçti kurudu bayağı. Cevabın için çok tesekkurler

Kızlar bebek doğduktan sonra evdeyken üstüne örtü vs örtmemek gerek deniliyor ya sizler napıyosunuz yada ne yapacaksınız? Uyku tulumu almadım almalımıyım acaba?
Anneler gelip geçerken iki
sen bebeğe değil bebeği sana yaklaşması gerek, eğilme yani. Rahat bir yere otur ve bebeği memeye getir

Muzik falan etki etmiyor denemedigim sey kalmadi. Ayrica kilo alimi düsüktü dedigin gibi ben mastit oldugum icin emziremedim. Mamaya gecis yaptik bizde. Bir mama bir meme seklinde ilerliyoruz bu hafta cok sukur kilo aldik. Ama oda etki etmedi aglamalarina. Kaka yapamiyor doktorlar 4 gune kadar normal diyor. Bende lohusa sendromuna yakalandim. Emzirmek istemiyorum zoraki veriyorum goguslerim cok yara hayattan sogudum. Aksine bebegimde memede kaliyim hep istiyor. İcim aciyo onu oyle gorunce. Kisir bir donguye girdik anlicagin

Benimki kisada emmiyor hangisi daha kötü anlamadim bu isi. Beni bi yakalasin birakmiyor. bi yandan canim yaniyor bibyandan icim daraliyor. Bebegim 27 gunluk valla toplasan 100 saat uyumamisimdir. Gunde 2 saat en fazla uyuyorum nasil ayaktayim bilmiyorum.

arkadaşlar bebeğim 17 günlük, uyanık olduğu her an emmek istiyor. bugün tükendim adeta. nedir bunun sebebi bilen var mı?

2 saate bir emzirmek için uyandırıyorum. Geceleri de alarm ile kalkıp emziriyorum bazen kızım uyanıyor
Uyuduktan 2 saat sonra mı kalkıyorsun canım? Ya da kalktıktan 2 saat sonra yine mi?
Mesela 4 te kalktık biz 4.55 uykuya daldı.6 da mı tekrar kalkicaz yoksa 6.55te mı.?
bazen de hemen uyumuyor bu saat olayı alt üst oluyor

Bazen çok iyiyiz kızımla ama bazen de bu kısır dongudeyiz.altini alıyorum emziriyorum mamasını veriyorum tam uyudu derken su gaz çıkarma olayında uyanıyor tekrar en başa sarıyoruz. Ya da gazi cikiyor altı doluyor kusuyor hıçkırık tutuyor falan derken döngüde devam ediyoruz. Bunlar normal şeyler sanırım ama bebek huzursuz olunca biz de huzursuzlasiyoruz ister istemez

Kızlar o kadar alıntılamıştım mesajları ama gitti hepsi. Tüm gün boyunca uyumadım, bebek, emzirme, gelen giden derken bir türlü telefonu elime alamıyorum. İlk günümüz 0 uyku, bol aşk, bol emmeyle geçti. Çok şükür. Darısı bekleyenlerin başına inşallah hepinize güzel dilekleriniz için teşekkür ederim

@aydingelini canım sana yazamadım, tebrik ederim. Elhamdulillah almışsın kucağına sağ salim Ege beyi kucağına  Çok da büyük tehlikeler atlatmışsınız. Rabbim sizi de birbirinize bağışlamış gerçekten... Çok şükür, bin şükür

Nasıl geçti ilk gününüz? Bir de genel anestezi mi oldun, spinal mi?

Ben yavaş yavaş yürümeye başladım ama ziyaretine gelecek kadar ayaklanamadım henüz. Apar topar sezeryana alınınca kendime de gelemedim ya. Ne kadar stres yaptıysam çenemde kas spazmı olmuş. Kbbye götürdüler, ilaç yazdı ama kullanmaya gerek kalmadan geçti çok şükür birinci günün sonunda

Bu arada @minikizmit canım çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin

Ne güzel ilk gün bitti bile :) darısı başımıza:)) Canım doğumdan kaç saat sonra uyuşma geçiyo ve yürütüyolar? Bi de anestezi uzmanın hangisiydi 2 kişi var diye biliyorum

Ne güzel ilk gün bitti bile :) darısı başımıza:)) Canım doğumdan kaç saat sonra uyuşma geçiyo ve yürütüyolar? Bi de anestezi uzmanın hangisiydi 2 kişi var diye biliyorum
Anestezi uzmanı kimdi bilmiyorum canım ama gece gece apar topar çağırdılar doktoru, geldi... Hastane/ameliyathane personeli de, doktorlar da çok ilgili ve kibardı. Ben çok korktum ameliyathanede, kibar kibar konuştu sakinleştirdiler. Elimi tutup sarıldı bana bebek hemşiresi hatta...

Korkma o yüzden düşünüp kendini germe bence. Kesin sezeryan mi senin doğum şeklin?

Açıkcası spinal sezeryanım çok güzel geçti. Ameliyat sonrası benim uyuşukluğum biraz geç düzeldi. Hemşireler artık yürümen lazım diyordu saat 6da ama ben ayağımı hissetmiyordum bile. Bir iki saat sonra uyuşukluk geçti. Yani doğumdan 6-7 saat sonra diye bilirim. Sonra da saat başı odamda tur atmaya başladım yavaş yavaş. Hareket ettikçe açılıyor insan.

Tamamen aynı durumdayız ay insallah c.tesi gittiginde acilman oldugunu öğrenirsin. Insallah hayirlisiyla bebegini kucağına alip dönersin

Amin canim sagolasin insallah seninde gonlundeki dogum gerceklesir
Acilman olur ,sakin, saglikla ,kolayca kavusursunuz minnosla
Kızlar @Elam26 açılma için eşinizle birlikte olun. Ne sıcak ssu ne squat onun kadar işe yaramıyo
Kuzum ben genel istedim iyiki genel istemişim. Sorun olunca uyanmamda zor oldu biraz. Uyanamadm nefes alamadm başta ameliyat hanede. Ağlayarak girdim ağlayarak çıktım:))
Saat 11 civarı kapının önünden geçtim eşim girelim istersen dedi geç oldu diye rahatsız etmek istemedim. Sabah gideriz dedim:) ben biraz daha iyiyim o da genel olduğu için şuan eşim olmadan yüryorum az az. Betüşü görmeye gelicem müsait olduğunda :) ilk gün gelen giden ve tabi olayın şoku anlayamamayla geçti. Emiyo çok şükür ama şuan sütm yok ilk başta vardı. 2 kez mama yaptık hepsini bitiremedi şuan uyuyor :) elhamdulillah sende sağ salim aldın kucağına çok geçmiş olsun .
Sen nasılsın peki

Teşekkür ederim canım kesin olarak belli değil ama sezeryan gibi konuşuyo doktorum.Normal yada sezeryanda olsa ameliyathane ortamı nasıl hemşireler falan diye düşünüp geriliyorum az kaldı ya

4 gündür kanamam gelmiyordu. Yine başladı gelmeye 40 gün böyle devam edecek sanırım bir gün geliyor bir gün gelmiyor 40 ı bitircez
Canım benim
Ben hiç konuşmadım endokrin ile kadın doğum dr.umda bisey demedi.. bende bıraktım gitti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…