Ayniyiz senle yakin olsaydik birlikte bakardik :) hickirik tutunca sinirlenip dahada aglamaya basliyor benimkiBazen çok iyiyiz kızımla ama bazen de bu kısır dongudeyiz.altini alıyorum emziriyorum mamasını veriyorum tam uyudu derken su gaz çıkarma olayında uyanıyor tekrar en başa sarıyoruz. Ya da gazi cikiyor altı doluyor kusuyor hıçkırık tutuyor falan derken döngüde devam ediyoruz. Bunlar normal şeyler sanırım ama bebek huzursuz olunca biz de huzursuzlasiyoruz ister istemez
Bende de çok oldu canım öyle şeyler.emziriyorum sanmistim aynı sende olduğu gibi.bir de önce 2 saatte bir alarmı kurup emziriyordum kaç kez uyandım sanıp yataktan hiç kalkmadan saati tekrar kurup yatmışım . Allah'tan annem var da o uyandirdi benu hep .cok zor gerçekten uykusuzluk
Kizlar tek cocuk iyimis hamileligim boyunca oglumdan sikayetci olmustum uyumuyo dole boole diye iki tane oldunmu vay halime canlari sagolsun sma ikisi birden bi uyaniyolar gece napicagimi sasiriyorum birini memeye alip oglumun yatagina gidiyorum ayagima aliyorum onuda delirmemek elde degil tabi sizin benisler biraz daha sikintilli sanirim geceleri benim ufaklik saatli uyaniyo acikinca buyukte baya toparladi gece uykularini aman insallah hep bole giderlerAyy ben de böyleyim
Yanımda kimse de yok
Eşim de diğer odada yatıyor
Gece kucağımda sandım kaç kere meğer yatağına yatırmışım
Günaydın kızlar bi sorum olucak normal Doğum yapıp lavman yapan var mı aranızda? Bazı doktorlar yaptırıyormuş sanırım bazıları da istemiyormuş. İlk doğumumda yapmamıştım ama sanki olsa daha rahat geçer Doğum sırasında ıkınma olayı diye düşünüyorum
Peki uygulayınca hemen gidiyo musun tuvalete yoksa bi kaç saat önce mi uygulamalıyım
Hani bebeği 15 dak.bir meme 1515dak.diğer meme diyorlar ya. Benimki bir memeyi emiyo bazen 10 dak bazen de 15 dak.sonra uyuyor diğerini emmiyor. Zorluyom ama almıyor. İkisini aynı anda mı emzirmek lazım illahi. Diğer uyanmasında da diğer memeyi veriyorum. Yanlış mı yapıyorum. Yoksa emdiği memeden mi başlamam lazım
Oglumda sam siplex diye bi damla kullanmistim cnm iyi geliyordu baya biKızlar gaz giderici bebek için oneriniz varmıdır
Bende duydum ama pahali oldugu icin almaya pek cesaret edemedim acikcasi. Kesin ise yaricagini bilsem alirimda emin degilim. İnsallah sende saglikla ve kolaylikla al bebegini kucagina :)
Emzirirken parol kullaniliyormuydu canlar yaa cok basim agriyor buguñ
Emzirirken parol kullaniliyormuydu canlar yaa cok basim agriyor buguñ
Kızlar canım o kadar sıkıldı ki
Bizim kız salı günü hastanede kaldı sarılık yüzünden
Çarşamba sabah çıkardık sarılık değeri 11 di
Ben biraz yanlış emziriyorum gibi geldi
Çünkü memede uyuyakalıyordu
2 gündür sütümü sağdım bibeonla verdim 2 saatte bir 40-50 cc şeklinde
Güzel uyumaya, canlanmaya başladı
Bugün kontrolü vardı gittik doktora söyledim böyle yapıyorum diye
40-50 cc ile olacak iş değil yetmez dedi direkt
Benim o kadar moralim bozuldu ki
Tekrar sarılık testi ve glukoz istedi
Sonuç çıkana kadar ağladım, çünkü ben bebeği beslediğimi düşünüyordum
Sonra sonuç çıktı. Sarılık yine 11 yani tedavi gerektirmiyormuş
Glukoz ise 74 (o da normal)
Doktor normal dedi
Doymuyorsa mama ver dedi (kilosuna bile bakmadı)
Emzik biberon verme (bunu anlıyorum) sütünü sağma kesilir dedi. Çok garip geldi bana bu kadarı da.
Kaşıkla ver falan dedi.
Neyse ben tatmin olmadım aldım çocuğu sağlık ocağında tarttırdım
geçen cuma 3050 idi
Bugün 3350 gr çıktı
300 gr almış bi haftada
Hemşire daha ne olsun, 200 gramdan aşağı olursa mamaya başlamanızı öneririm dedi. Şimdi vermenize gerek yok zaten kilo almış dedi.
İyice kafam karıştı, bebek de emiyor bu arada göğsümden artık rahat bi şekilde. Böyle saçma sapan bi durum yaşıyorum.
Yine de mama aldım belki acil durumda veririm diye
İçine sinmediyse doktorunu değiş canım bana da mamalik bir durum yok gibi göründü.
Gitmicem zaten başka doktor bulacağım
Bana da yok gibi geliyor çocuk kilo almış ne diye mama vereyim
Mamaya karşı değilim bu arada
Açsa hemen veririm ben de mamayla büyümüşüm
Ama yazık değil mi anne sütü hazır akıyor yani
Mama ihtiyacı yoksa neden vereyim
Doktor kilosuna bile bakmadan mama dedi
Evet canım aynen benimde çok basım ağrıyor...Emzirirken parol kullaniliyormuydu canlar yaa cok basim agriyor buguñ
Canım aynen bizimde öyle 50 CC cikiyo 2 saatte bir sagarsam arada mama da veriyorum ama çok az sagmazsam çok ağrı yapıyor korkuyorum mastit olcak diye peki ne kadar vercekmisiz süt yada mama kaç CC birşey dedimi bende tartirmadim ama en fazla 200 Gr almıştır bizimde sarılık hastane çıkışından 2 gün sonra 11 çıktı hayırlısıyla bir atlatsaydik hala gözlerinde hafif sarılık var sizde de varmiKızlar canım o kadar sıkıldı ki
Bizim kız salı günü hastanede kaldı sarılık yüzünden
Çarşamba sabah çıkardık sarılık değeri 11 di
Ben biraz yanlış emziriyorum gibi geldi
Çünkü memede uyuyakalıyordu
2 gündür sütümü sağdım bibeonla verdim 2 saatte bir 40-50 cc şeklinde
Güzel uyumaya, canlanmaya başladı
Bugün kontrolü vardı gittik doktora söyledim böyle yapıyorum diye
40-50 cc ile olacak iş değil yetmez dedi direkt
Benim o kadar moralim bozuldu ki
Tekrar sarılık testi ve glukoz istedi
Sonuç çıkana kadar ağladım, çünkü ben bebeği beslediğimi düşünüyordum
Sonra sonuç çıktı. Sarılık yine 11 yani tedavi gerektirmiyormuş
Glukoz ise 74 (o da normal)
Doktor normal dedi
Doymuyorsa mama ver dedi (kilosuna bile bakmadı)
Emzik biberon verme (bunu anlıyorum) sütünü sağma kesilir dedi. Çok garip geldi bana bu kadarı da.
Kaşıkla ver falan dedi.
Neyse ben tatmin olmadım aldım çocuğu sağlık ocağında tarttırdım
geçen cuma 3050 idi
Bugün 3350 gr çıktı
300 gr almış bi haftada
Hemşire daha ne olsun, 200 gramdan aşağı olursa mamaya başlamanızı öneririm dedi. Şimdi vermenize gerek yok zaten kilo almış dedi.
İyice kafam karıştı, bebek de emiyor bu arada göğsümden artık rahat bi şekilde. Böyle saçma sapan bi durum yaşıyorum.
Yine de mama aldım belki acil durumda veririm diye
Ayniyiz senle yakin olsaydik birlikte bakardik :) hickirik tutunca sinirlenip dahada aglamaya basliyor benimki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?