2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım açıkçası ben çok devam etmedim diyet e ama 40 çıkınca yeniden şeker yükleme yapilcak dedi Dr. Ara ara olcuyorum normal cikiyo
Canım ben hiç devam etmedim diyete hatta biraz ipin ucu kaçmış bile olabilir ama ona rağmen dün ölçtüm akşam gayet iyiydi bende 40i çıkınca bir gideyim dr.a en iyisi

Arkadaşlar günaydın dün akşam yine belirli bi saatte benim kızın ağlama krizi tuttu.. susmuyor şiddeti arttırıyor aklıma şu youtube ta olan kolik bebekleri sakinleştiren sesler geldi acaba faydası olur mu diye açtım herhalde sakinleşip uykuya geçmesi 1 dakikasını almıştır. Yani bebeği bu şekilde olanlar denemediyse denesinler bakalım faydası olur belki..

Saat 11 civarında bizim misafirler bitti canım buyrun tabi her zaman. Biz de size geliriz artık

Bu arada koridorda turlarken eşinle bebeği odada tek mi bırakıyorsunuz? Biz korktuk tek bırakmaya

Daha iyiyim şükür. Bugün aile fotoğraf çekimimiz var, saat 2den sonra. Çok şükür daha toparladım bugün

Ayy sana mesaj yazarken uyuyakalmışım

Kızlar bebislerinizi belli saat aralığıyla mı besliyorsunuz? Nasıl yapıyorsunuz?
Canım emzirme danışmanları bebek her talep ettiğinde emzirmeyi öneriyor ben öyle yapıyorum bi de 2 saati aşmamaya çalışıyorum gece 2 saatte bir kalkıyorum ama kızım 1 saat 15 dakikada talep etmişse emziriyorum o şekilde 2 saate uyanmamışsa altini açıyorum ve yüzünü siliyorum çocuğun uykusunu mahvediyormusum gibi geliyor ama yapacak bisey yok uzmanlar 2 saati geçmesin diyor

Gözünaydın cnm. Ömürlü olsun. Allah analı babalı büyütsün inşallah

Hani bebeği 15 dak.bir meme 1515dak.diğer meme diyorlar ya. Benimki bir memeyi emiyo bazen 10 dak bazen de 15 dak.sonra uyuyor diğerini emmiyor. Zorluyom ama almıyor. İkisini aynı anda mı emzirmek lazım illahi. Diğer uyanmasında da diğer memeyi veriyorum. Yanlış mı yapıyorum. Yoksa emdiği memeden mi başlamam lazım

arkadaşlar bebeğim 17 günlük, uyanık olduğu her an emmek istiyor. bugün tükendim adeta. nedir bunun sebebi bilen var mı?
Canım bebekler her zaman emmeyi karınları ac oldukları için değil anneye yakın olmak için de istiyorlarmış bizler için yorucu oluyor ama napsın kuzucuklar kalp atisimizi duydular aylarca şimdi o sesten uzaklaştılar sadece o güveni hissetmek istiyolar tekrar

Allah yardımcın olsun canım bizimkinin de huyu değişti uyku problemi başladı. Tuvaletini neden yapamiyor acaba memedeyken rahat gaz cikariyor oglum ama resmen savas halinde ağzında oraya buraya cekistiriyor benim göğüs ucumda hafif yara oldu baya acitiyo ama ilk dolgunken daha fazla aciyor sonra bosalmaya baslayinca acısı azalıyor.
Mamayla beraber su veriyorsun demi bebeğe mamayla beslenince vermek gerekiyormuş. Lohusa depresyonu icin de uyuyup dinlenmeye calis canım bebis uyudugu an 10 dk da olsa uyuyup dinlensen daha dinc hissediyorsun yardim eden kimse yok mu evde mama verdiğiniz saatlerde baska biri versin uyu dinlen az disari çık dolaş cok faydası oluyor basedemezsen psikolojik destek al salma kendini sonrasi daha büyük sıkıntı olur

Canım bence dakika tutma akışına bırak önemli olan bebek ve senin rahatin açıkçası ben bi memeyi veriyorum eğer uyumamışsa diğer memeyi veriyorum bazen tek memede 10 dakika emiyor uyuyor o şekilde blok emzirme yapıyorum ben üst üste 2 emzirme tek meme şeklinde hem sütüm tazyikli olduğu içinde iyi oluyor.

Canım dakika çocuğun çekiş gücü senin süt oranın VS göre değişir bebek bırakıyorsa doyuyordur kilo alıyorsa hiç sıkıntı yok yaptığında benim kızım 5 dakika emerdi sadece ben çok üzülüyordum başta ama ilk ay 1kilo 200gram alınca anladım ki dakika önemli değil şimdi oğluş sa hep emeyim diyor bebeğe göre değişiyor işte

silverette gumus kalkan var gogus icin deneyenler cok ovuyor bende siparis vericem, her 2 oglumdada yaralari cektim maalesef emziremedim hel 2. oglumda daha kotu oldum insaALLAH gumus kapak ise yarar kizimi emzirmek istiyorum.

kasim anneleri hemen hemen hepsi bebegini kucagina aldi sagliklla buyutun insaALLAH. darisi ben gibi dogurmayanlara.

Canım bana emzirme eğitiminde bir göğsü tamamen boşaltmadan diğerine geçmemek gerektiğini söylediler. O 15dk olayı ilk günler için sanırım süt çabuk gelsin diye yapılıyor. Şöyle düşün 1 bardak meyve suyu var onu bir süre beklettiğinde posası yani en güzel yeri dibine çöker göğüstede aynen böyleymiş. Üstteki süt şekerli ama az verimliymiş asıl bebeğe yarar sağlayan kısım sondaki yoğun kıvamlı sütmüş. Bebek emerken uyuyakaldı göğsün boşalmadıysa diğer emme saatinde yine o göğüsten başla emzirmeye. Göğüs boşalınca anlarsın zaten ya bebek huzursuzlanıyor yada ben bebeğin artık damaklayıp yutkunmadığını fark ediyorum diğerine geçiyorum. Nacizane bildiklerimi yazmak istedim umarım işine yarar:)

Arkadaşlar bugün bebeğim doğalı 16 gün oldu ben sadece 10 gün prima 1 numara kullanabildim dar geldi güya 5 kiloya kadar oluyor.elimde 140 adet gibi 1 numaralı bez patladı.daha Doğum yapmamış ve bez almayanlar varsa 1 numara az almalarını tavsiye ederim.

Yok kuzum ablamla kv vardı onlara bırakıp yürüyoruz :) şimdi ablam gitti kv kaldı.
Yalnız mısınız kimse kalmadı mı yanınızda . Bizde de bıraksa keşke kv ama gitmiyor sağolsun.. yarın taburcu olacakmışız sanırım çıkmadan görsek birbirimizi ne alaa :)) betüş nasıl sen naslsın? :) ay çekim bitmiştir dicektim daha saat 2 olmamış

Uyanık olduğunda ben de veriyorum.ama su gece kaldırma olayina aynen ben de üzülüyorum. Zaten zar zor uyuyor sonra tekrar pat diye kaldırıyoruz cnm birde yattıktan 2 saat sonra mı kaldırıyorsun yoksa kalktığı saatten 2nsaat sonrası mı?

su dakika olayı beni de çok geriyor. Genelde 10 dkka emiyor Sonra ya bırakıyor ya emiş gücü azalıyor.10 dkkadan sonraki süt yararlı sutmus doktor öyle dedi.o yüzden dkka notu tutuyorumaçıkçası
R ruyam28 Benimki 10 dkka dalıp gidiyor ama uyumuyor bı müddet bekliyorum tekrar uyandığında o memeye devam ediyorum.eger hala uyumazsa ve memeyi bırakıp tekrar araniyorsa diğer memeye geçiyorum.Bazen de nasıl denk gelirse.

Bende duydum ama pahali oldugu icin almaya pek cesaret edemedim acikcasi. Kesin ise yaricagini bilsem alirimda emin degilim. İnsallah sende saglikla ve kolaylikla al bebegini kucagina :)

Canım ben memeyi bıraktığı saate bakiyorum ondan 2 saat sonrası çünkü memeyi birakip uyuyakaliyor bi süre kucağımda tutuyorum sonra yatırıyorum

Su veriyorum mama verdigimde. Ayni zamanda emzirdigim icin cok sknti olmaz dedi doktor. Bebeklerin 4 gune kadar kaka yapmamasi normalmis. Benimkide memedeyken bi ikinmasi geliyo yada gazi geliyo meme agzinda cekistirip duruyor seninki gibi canimdan can gidiyor.ben düne kadar hic uyuyamiyordum mama saatlerinde babasi bakiyordu git yat diyordu ama ben yatincada uyuyamiyordum. Zaten uyuyamamamkta lohusa depresyonundan kaynakli. Annemde var yanmda aama annrm yasli. Ancak karnimizi doyiruyor benim bebege benim gucum yetmiyor annem hayatta basa cikamaz. Bi aglamaya baslaynca yer gok inliyor dun gece insirah suresini okudum okurken uyumusum biraz vucudum dinlendi sukurler olsun. Uyuyamamak cok kotu insanin sinirleri bozuluyor iyice

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…