Dr bana emzirdikten ve mamadan sonra 2 çay kaşığı su dedi ağızda pamukçuk olmasını önler dedi canmDoktor doğumdan sonra bana da minoset yazdı.
Ayrıca ben de mama veriyorum.hastanede başladılar ve su vermedik hiç mama sonrası.hastaneden çıkınca muayeneye tekrar gidince de su verilecek diye bSy soylenmedi
Ay kızlar artık hangisi doğru iyice her şey allak bullak.herkes farklı şey söylüyor
Bizim en son 8 e dustu sarilik tamamen gecmis korkulcak bisey kalmamis dedi drumuz ama hala goxlerinde sarilik var canimCanım aynen bizimde öyle 50 CC cikiyo 2 saatte bir sagarsam arada mama da veriyorum ama çok az sagmazsam çok ağrı yapıyor korkuyorum mastit olcak diye peki ne kadar vercekmisiz süt yada mama kaç CC birşey dedimi bende tartirmadim ama en fazla 200 Gr almıştır bizimde sarılık hastane çıkışından 2 gün sonra 11 çıktı hayırlısıyla bir atlatsaydik hala gözlerinde hafif sarılık var sizde de varmi
Bana doktor minoset plus yazdı canım doğumdan sonra ağrılar için
O içiliyosa parol de olur bence
O daha hafif
Evet canım plus olmayan minoset ve Parol kullanabiliyoruz
Evet canım aynen benimde çok basım ağrıyor...minoset Parol icebiliyoruz
Aynen bana da bu sefer bisey demediler suyla ilgili ama oglumda kesinlikle su verme dedi drumuz .Doktor doğumdan sonra bana da minoset yazdı.
Ayrıca ben de mama veriyorum.hastanede başladılar ve su vermedik hiç mama sonrası.hastaneden çıkınca muayeneye tekrar gidince de su verilecek diye bSy soylenmedi
Ay kızlar artık hangisi doğru iyice her şey allak bullak.herkes farklı şey söylüyor
Sadece anne sutuyle 300 gr aldiysa cok iyi canim benim ki hem anne sutu hem mama yla 135 gr almis 4 gunde dr mamaya devam dedi zaten sutumde 30 cc ustune cikmadi dahaKızlar canım o kadar sıkıldı ki
Bizim kız salı günü hastanede kaldı sarılık yüzünden
Çarşamba sabah çıkardık sarılık değeri 11 di
Ben biraz yanlış emziriyorum gibi geldi
Çünkü memede uyuyakalıyordu
2 gündür sütümü sağdım bibeonla verdim 2 saatte bir 40-50 cc şeklinde
Güzel uyumaya, canlanmaya başladı
Bugün kontrolü vardı gittik doktora söyledim böyle yapıyorum diye
40-50 cc ile olacak iş değil yetmez dedi direkt
Benim o kadar moralim bozuldu ki
Tekrar sarılık testi ve glukoz istedi
Sonuç çıkana kadar ağladım, çünkü ben bebeği beslediğimi düşünüyordum
Sonra sonuç çıktı. Sarılık yine 11 yani tedavi gerektirmiyormuş
Glukoz ise 74 (o da normal)
Doktor normal dedi
Doymuyorsa mama ver dedi (kilosuna bile bakmadı)
Emzik biberon verme (bunu anlıyorum) sütünü sağma kesilir dedi. Çok garip geldi bana bu kadarı da.
Kaşıkla ver falan dedi.
Neyse ben tatmin olmadım aldım çocuğu sağlık ocağında tarttırdım
geçen cuma 3050 idi
Bugün 3350 gr çıktı
300 gr almış bi haftada
Hemşire daha ne olsun, 200 gramdan aşağı olursa mamaya başlamanızı öneririm dedi. Şimdi vermenize gerek yok zaten kilo almış dedi.
İyice kafam karıştı, bebek de emiyor bu arada göğsümden artık rahat bi şekilde. Böyle saçma sapan bi durum yaşıyorum.
Yine de mama aldım belki acil durumda veririm diye
Tamam cnmBana yaptılar
Korkunç bişey değilmiş
5-10 dk sonra wc ye git dediler
Zaten 5 dk dolunca zor attım kendimi :)
Bağırsaklarım hiç o kadar boş olmamıştır. Ama iyi oldu, doğumda bi de onu düşünmedim
Yaptır yani
Benimki de birini bitirirken uyuyakalıyordu sarılığı yükseldi. En azından birini tamamen içirmeye çalış canım
Tamamen içtiğini düşünürsem bir dahakine diğerini veriyorum
Sağol canımCanım bana emzirme eğitiminde bir göğsü tamamen boşaltmadan diğerine geçmemek gerektiğini söylediler. O 15dk olayı ilk günler için sanırım süt çabuk gelsin diye yapılıyor. Şöyle düşün 1 bardak meyve suyu var onu bir süre beklettiğinde posası yani en güzel yeri dibine çöker göğüstede aynen böyleymiş. Üstteki süt şekerli ama az verimliymiş asıl bebeğe yarar sağlayan kısım sondaki yoğun kıvamlı sütmüş. Bebek emerken uyuyakaldı göğsün boşalmadıysa diğer emme saatinde yine o göğüsten başla emzirmeye. Göğüs boşalınca anlarsın zaten ya bebek huzursuzlanıyor yada ben bebeğin artık damaklayıp yutkunmadığını fark ediyorum diğerine geçiyorum. Nacizane bildiklerimi yazmak istedim umarım işine yarar:)
İnşallah benimkide kilo alıyordur. Sağol canımCanım dakika çocuğun çekiş gücü senin süt oranın VS göre değişir bebek bırakıyorsa doyuyordur kilo alıyorsa hiç sıkıntı yok yaptığında benim kızım 5 dakika emerdi sadece ben çok üzülüyordum başta ama ilk ay 1kilo 200gram alınca anladım ki dakika önemli değil şimdi oğluş sa hep emeyim diyor bebeğe göre değişiyor işte
Sıkınca fışkırıyor mu canım. Öyle olunca mı tazyikli oluyorCanım bence dakika tutma akışına bırak önemli olan bebek ve senin rahatin açıkçası ben bi memeyi veriyorum eğer uyumamışsa diğer memeyi veriyorum bazen tek memede 10 dakika emiyor uyuyor o şekilde blok emzirme yapıyorum ben üst üste 2 emzirme tek meme şeklinde hem sütüm tazyikli olduğu içinde iyi oluyor.
tullipan
Ben de Doğumdan önce tavsiyeyle almıştım silverette gümüş kapakları ve iyi ki almışım dediğim ürünlerden verdiğim parayı sonuna kadar hakediyor hastanede göğüslerim yara oldu kanamaya başladılar takmaya devam ettim ve ertesi gün yara iyileşmişti bebek sıktığı İçin meme uçlarımda hassasiyet var ilk memeyi alırken cnım acıyor ama kesinlikle yara olmadı Doğum yapalı 12 gün oldu ve saatlerce bebeğim mememde kalıyor kesinlikle tavsiye ederim almanızı
Kızlar canım o kadar sıkıldı ki
Doktor normal dedi
Emzik biberon verme (bunu anlıyorum) sütünü sağma kesilir dedi. Çok garip geldi bana bu kadarı da.
Kaşıkla ver falan dedi.
geçen cuma 3050 idi
Bugün 3350 gr çıktı
300 gr almış bi haftada
Hemşire daha ne olsun, 200 gramdan aşağı olursa mamaya başlamanızı öneririm dedi. Şimdi vermenize gerek yok zaten kilo almış dedi.
İyice kafam karıştı, bebek de emiyor bu arada göğsümden artık rahat bi şekilde. Böyle saçma sapan bi durum yaşıyorum.
yurt dışında mı yaşıyorsunuz? hangi ülkede?ayni dert bende de oluyor her dogum sonrasi Turkiye den getirtcem aralik oratasi anca gelecek insaALLAH o zmana kadar yara filan olmaz gerci daha dogmadi ama dogmadan once kullanmak isterdim.
sagdiklarini gece verirsen dinlenmis olur ve gunduz sutun daha cok olur gunduz emzirip gece sagdiklarini verebilirsin.
makine le saginca aksine cogalir ben 2. cocukta gece sagdigimi verip gunduz emziriyordum ama maalesef mastit olunca ve gecmyince birakmak zorunda kaldim. kilosuda cok iyi aslinda mama ya basliyinca muhtemelen gazi olacak rahat cikaramiyacak hem sana hem bebege zor olur.
evet.yurt dışında mı yaşıyorsunuz? hangi ülkede?
Valla kuzum aramızdaki mesafe bile uzak değil ama görüşemedik bi türlü:))aydingelini @LezzetliCipetpet kizlar nasil gidiyor bebelerle gorusebildinizmi bari ayy cok ozendim ama ayni anda dogum yapmaniza.
Öyle özendim öyle sevindim ki kolayca doğurursun inşallah canım rabbim kucağına almayı nasip etsinDoğuramayanlar da bu günKızlar bu gün 40+4 oldum. Allah a şükürler olsun sabahtan beri ağrım var. 10 dk ya falan düştü sıklığı. Kontrolüm vardı 2 cm açılmam var bebeğimin başı da kanala girmiş Allah a şükür. 4 5 dk ya düşünce ağrı sıklığı gidicez. Resmen sancılarımı mutlulukla karşıladım ya. Dualarınıza ihtiyacım var
Hadi inşallah tez vakitte kucağına alırsın sağlıkla darısı benim gibi bekleyenlerin başına :)Doğuramayanlar da bu günKızlar bu gün 40+4 oldum. Allah a şükürler olsun sabahtan beri ağrım var. 10 dk ya falan düştü sıklığı. Kontrolüm vardı 2 cm açılmam var bebeğimin başı da kanala girmiş Allah a şükür. 4 5 dk ya düşünce ağrı sıklığı gidicez. Resmen sancılarımı mutlulukla karşıladım ya. Dualarınıza ihtiyacım var
hangi ülkede? yani şundan dolayı soruyorum yanlış anlama, silverette için. benim ailem almamyada ve ben almanyadan getirtmeyi düşünmüştüm yani sadece türkiyede değil yurt dışında da tutuluyor ve satılıyor onu demek istedim
Ben sordum yurtdışina kargo yok dendi o yuzden kayınvalıdem turkıyedeyken sipariş verdiren.hangi ülkede? yani şundan dolayı soruyorum yanlış anlama, silverette için. benim ailem almamyada ve ben almanyadan getirtmeyi düşünmüştüm yani sadece türkiyede değil yurt dışında da tutuluyor ve satılıyor onu demek istedim
Bende sagip biberonla verdim goguslerim yara olunca suan emmek istemiyo agziyla geri itiyor memeyi canim imkanin varsa kasikla ver sutu yada mamayi suan savas veriyoruz emme deKızlar canım o kadar sıkıldı ki
Doktor normal dedi
Kaşıkla ver falan dedi.
geçen cuma 3050 idi
Bugün 3350 gr çıktı
300 gr almış bi haftada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?