2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canim surekli biberon verirsen meme reddi yasayabilirsin. Ben gunde bir yada iki kere sagdigim sutu biberon ile veriyorum. Cunku disarida islerim oluyor. Ben evde yokken bu sekilde besleniyor. Onun disinda sagma islemini bebek emdikten sonra yaparsan hem kalan sutu bosaltmis olursun hemde sut uretimini artirirsin. Her emzirme sonrasi pompala goguslerini boylece sut stogun da olur. Ben bu sekilde stok yapiyorum suan tabi cok az stogum. Onun disinda bizim doktorumuz ki kendisi oglumunda doktoru cok guvenirim. 10 gunde 320 gr alan kizima mukemmel anne sutunden baska biseye ihtiyaci yok dedi en son 13 olculen sariligina tekrar bakmadi. Vucuttaki sariligin tamamen gitmesi 6 8 haftayi bulur dedi. Buna biz anne sutu sariligi diyoruz dedi. Ki senin bebegin fototerapi aldi suan kilo da aliyor tehlikeli donemi atlatti bence acilen o doktoru degistir. Bide bebegin kilosu carpi 150 yaptiginda bebeginin gunluk.sut ihtiyacini bulabilirsin 3 kilo bi bebek gunluk 450 500 ml sut ihtiyaci oluyor. 50 cc den 10 kere vermissen de yetiyordur zaten.
Canim Bebegin kilosu carpi 150 yapinca gunluk.ihtiyaci buluyorsun canim sari ten rengi 6 8 hafta devam edebilir dedi bizim doktorumuz. Agrilarin nasil.oldu umarim daha iyisindir.

Hayırlısıyla gelsin inşallah demek yerimrahat bebişin :)

Kızlar doğuma kadar vitaminlerinizi almaya devam ettinizmi?
Omegalı içiyordum bir de d vitamini umutmazsam alıyorum devam canım.

Doktorun yardımcı olur seni yönlendirir canım. 3 doğumum da açılma olmadan suni sancıyla oldu. Sonuncu kanala bile girmemişti; suni sancıyla 6 cm açıklık varken. Şiddetlenince sancı 30-40 dakka dayanıyorsun bitiyor. Korkutma lütfen kendini. İnşallah da yolunda gider herşey sağlıkla kavuşursunuz.

@Spizella xanım inşallah yanlış etiketlemedim çoklu alıntılar silinmiş. Günlük 20-30 gram alması gerekirmiş bebeğin ki seninki gayet güzel almış. Yaramış sütün.

Çok sağolun inşallah gerek olmaz kendi sancımla olur suni sancıdan korkmuyorum bende ama herkesin bir olmuyo cidden bazılarında işe yaramıyo demekki.

Teşekkür ederim canım ağrılar devam birde iki gündür elim kolum agriyo her yerim kızıma da bakamıyorum gündüz annemler gece eşim idare ediyoruz sizde iyisinizdir umarım öpüyorum cokkk

Teşekkür ederim canım ağrılar devam birde iki gündür elim kolum agriyo her yerim kızıma da bakamıyorum gündüz annemler gece eşim idare ediyoruz sizde iyisinizdir umarım öpüyorum cokkk
Cok sukur iyiyiz bizde canim. Seni o kadar iyi anliyorum ki ilk dogumum normaldi dogumdan sonra resmen yamulmustum. El Bilegimde kist cikmisti zorlanmadann bebegi emzirirken zor tutuyordum. Kalca kemigime bisey olmustu topalliyordum. Hemoroidlerim alip basini gitmisti. Goguslerim yaradan kaniyordu. Bide ustune enfeksiyon kapmistim. Uzunca zaman kendime gelemedim. Dedimki hatta bu nasil.normal.dogum sezeryanlilar benden once toparlandi. Ama sonrasinda mukafatini gercekten aldim. Vucudum oyle guzel toparladiki kendini 5 yildir hic hastalik bilmedim. Hatta ilk hamileligim cok sikintili gecmisti. Bir suru saglik sorunum oldu. Ama 2..sinde tas gibiydim. Demem o ki gecefek bugunler. Ferah gunler yakinda.

Bebeklerine mama veren arkadaslar mamayi neyle veriyorsunuz? Biberon meme reddine neden oldugu icin kasik biberon ya da kasik oneriliyor ya, bu sekilde veren var mi aranizda?ya da sagdiginiz sutleri nasi veriyosunuz?

Bebeklerine mama veren arkadaslar mamayi neyle veriyorsunuz? Biberon meme reddine neden oldugu icin kasik biberon ya da kasik oneriliyor ya, bu sekilde veren var mi aranizda?ya da sagdiginiz sutleri nasi veriyosunuz?
Acikcasi ben biberon reddi yasamasini da istemiorum. Cunku ben yokken biberonu reddedip ac kalmasini istemiyorum. Ozellikle iste erken donemde donecek annelerde azar azar alistirmali bence biberona. Bu yuzden dogumdan bir haftalik olana kadar enjektor ile verdim sagdigim sutleri. Memeyle iyice kaynasti bir haftada zaten. Sonrasinda biberon denemelerine basladim 3. Denememde ancak aldi biberonu. Simdi gunde bir kere biberonla veriyorum sagdigim sutu biberonu unutmasin die.

Çok sağolun inşallah gerek olmaz kendi sancımla olur suni sancıdan korkmuyorum bende ama herkesin bir olmuyo cidden bazılarında işe yaramıyo demekki.
Aynen canım inşallah kendi gelir müdahale olmadan. İyi düşünelim iyi olsun

Dr. Browns biberon kullanıyorum. Önceki oğlumda da öyle yaptım. 2 aylık gibi de avent cam biberona geçmiştim. Meme reddi yaşamamıştım. İnşallah bı bebeğimde de olmaz. Emzirdikten sonra hala aranıyorsa o zaman veriyorum.

Ahhh inşallah canimmm sanki beni anlatmissin inşallah o günler de çabuk gelir moral oldun valla bana sağolasın Allah razı olsun

Ahhh inşallah canimmm sanki beni anlatmissin inşallah o günler de çabuk gelir moral oldun valla bana sağolasın Allah razı olsun

aydingelini amin canım inşallah. canım ben de size çok özendim valla günlerdir yavrularınız ne güzel kucağınızda. Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin.
Amin kuzumm allah razı olsun darısı artık bekleyen genişlere :))
Kuzum bana da dediler suni alma boşuna çekersin vs diye. Kimseyi dinlemedm suni istedim ama suni bana yetmedi. Bazı insanların acı eşiği yüksek olurmuş bazılarnda suni tutmazmış. İşte o bendin tam 12buçuk saat suni yedim dozunu arttırdım ama banamısın demedi sezaryen oldu.
İyiki de olmuş boynuna 3 tur kordon dolanmış kuzumun ondan inememiş açılmam ondan olmamış. Allah korudu. O yüzden sen istediğini yap baktın dayanamıyosun dönersin sezaryene. Ben çok ağladım sezaryene döndü diye. Hatta çıkarkende ağladım ameliyathaneden ama sonra öğrendim ki kordon dolanmış ve ameliyatım zor geçmiş. Verilmiş sadakam varmış :)
Gönlün vicdanın nasıl rahat edecekse öyle yap. Şuan benimki çok rahat çümkü elimden geleni yaptım..
Emira SY LezzetliCipetpet aydingelini kızlar siz hastane odanızı süsledinizmi?
Evet canım ben süsledim

Canım bende süsleyeceğimde odada bebek yatağı oluyomu önceden süslemek için yoksa bebek gelince mi süsleyebiliyoruz onu?

Canım bende süsleyeceğimde odada bebek yatağı oluyomu önceden süslemek için yoksa bebek gelince mi süsleyebiliyoruz onu?

Bebek yatağı sonradan geldi canim. Yatağın içine sermelik de birşey al çünkü sade sünger yatak getirdiler örtü bile yoktu üstünde

Bebek yatağı sonradan geldi canim. Yatağın içine sermelik de birşey al çünkü sade sünger yatak getirdiler örtü bile yoktu üstünde
Yaa iyiki söyledin Allah razı olsun. Bebek yatağı bebek içinde birlikte gelecek sonra küvez örtüsünü falan takıcaz o zaman değilmi?

Yaa iyiki söyledin Allah razı olsun. Bebek yatağı bebek içinde birlikte gelecek sonra küvez örtüsünü falan takıcaz o zaman değilmi?
Evet kuzum öyle olcak. Hatta ben aldığım kalın battaniyeyi getirdim altına serdik direkt süngere sert temas etmesin diye. diktirdiğim tülden tütüyü lastiğe getirip yatağa geçirdik süslenmiş oldu:)
Normalde masa istemiştim ben ama 180e 80cm boyunda yemekhane masası diye vazgeçtim benim getirdiklerim o masada kaybolacaktı. Odada kenarıda çalışma masası gibi değişik bi masa var onun üstüne tül atıp oraya koyduk ikramlıklarıda :)

Aynen bende baktım o masaya:) bebek odaya geldikten sonra tütüyü geçiricez demek inşallah bende odada olursam belki görürüm bizimkiler yaparken:) seninde bebek senden önce mi gitti odaya?

Aynen bende baktım o masaya:) bebek odaya geldikten sonra tütüyü geçiricez demek inşallah bende odada olursam belki görürüm bizimkiler yaparken:) seninde bebek senden önce mi gitti odaya?
Kuzum benim sezaryenim biraz sorunlu geçmiş. Ben bebekten bayaa zaman sonra geldim odaya. Mecburen bebek benden çok önce odaya gelmiş oldu yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…