Canim surekli biberon verirsen meme reddi yasayabilirsin. Ben gunde bir yada iki kere sagdigim sutu biberon ile veriyorum. Cunku disarida islerim oluyor. Ben evde yokken bu sekilde besleniyor. Onun disinda sagma islemini bebek emdikten sonra yaparsan hem kalan sutu bosaltmis olursun hemde sut uretimini artirirsin. Her emzirme sonrasi pompala goguslerini boylece sut stogun da olur. Ben bu sekilde stok yapiyorum suan tabi cok az stogum. Onun disinda bizim doktorumuz ki kendisi oglumunda doktoru cok guvenirim. 10 gunde 320 gr alan kizima mukemmel anne sutunden baska biseye ihtiyaci yok dedi en son 13 olculen sariligina tekrar bakmadi. Vucuttaki sariligin tamamen gitmesi 6 8 haftayi bulur dedi. Buna biz anne sutu sariligi diyoruz dedi. Ki senin bebegin fototerapi aldi suan kilo da aliyor tehlikeli donemi atlatti bence acilen o doktoru degistir. Bide bebegin kilosu carpi 150 yaptiginda bebeginin gunluk.sut ihtiyacini bulabilirsin 3 kilo bi bebek gunluk 450 500 ml sut ihtiyaci oluyor. 50 cc den 10 kere vermissen de yetiyordur zaten.Kızlar canım o kadar sıkıldı ki
Bizim kız salı günü hastanede kaldı sarılık yüzünden
Çarşamba sabah çıkardık sarılık değeri 11 di
Ben biraz yanlış emziriyorum gibi geldi
Çünkü memede uyuyakalıyordu
2 gündür sütümü sağdım bibeonla verdim 2 saatte bir 40-50 cc şeklinde
Güzel uyumaya, canlanmaya başladı
Bugün kontrolü vardı gittik doktora söyledim böyle yapıyorum diye
40-50 cc ile olacak iş değil yetmez dedi direkt
Benim o kadar moralim bozuldu ki
Tekrar sarılık testi ve glukoz istedi
Sonuç çıkana kadar ağladım, çünkü ben bebeği beslediğimi düşünüyordum
Sonra sonuç çıktı. Sarılık yine 11 yani tedavi gerektirmiyormuş
Glukoz ise 74 (o da normal)
Doktor normal dedi
Doymuyorsa mama ver dedi (kilosuna bile bakmadı)
Emzik biberon verme (bunu anlıyorum) sütünü sağma kesilir dedi. Çok garip geldi bana bu kadarı da.
Kaşıkla ver falan dedi.
Neyse ben tatmin olmadım aldım çocuğu sağlık ocağında tarttırdım
geçen cuma 3050 idi
Bugün 3350 gr çıktı
300 gr almış bi haftada
Hemşire daha ne olsun, 200 gramdan aşağı olursa mamaya başlamanızı öneririm dedi. Şimdi vermenize gerek yok zaten kilo almış dedi.
İyice kafam karıştı, bebek de emiyor bu arada göğsümden artık rahat bi şekilde. Böyle saçma sapan bi durum yaşıyorum.
Yine de mama aldım belki acil durumda veririm diye
Canim Bebegin kilosu carpi 150 yapinca gunluk.ihtiyaci buluyorsun canim sari ten rengi 6 8 hafta devam edebilir dedi bizim doktorumuz. Agrilarin nasil.oldu umarim daha iyisindir.Canım aynen bizimde öyle 50 CC cikiyo 2 saatte bir sagarsam arada mama da veriyorum ama çok az sagmazsam çok ağrı yapıyor korkuyorum mastit olcak diye peki ne kadar vercekmisiz süt yada mama kaç CC birşey dedimi bende tartirmadim ama en fazla 200 Gr almıştır bizimde sarılık hastane çıkışından 2 gün sonra 11 çıktı hayırlısıyla bir atlatsaydik hala gözlerinde hafif sarılık var sizde de varmi
Yapildiktan 2-3 dakika içinde koşa koşa tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorsun zatenPeki uygulayınca hemen gidiyo musun tuvalete yoksa bi kaç saat önce mi uygulamalıyım
Hayırlısıyla gelsin inşallah demek yerimrahat bebişin :)Merhabalar kızlar ... bebeklerden konuşuluyor hep nasıl özeniyorum
Hala doğuramayanlardanımÇarşamba nişanım geldi ara arada gelmeye devam ediyor ama açıklığım hiç yokmuş Pazartesi 40+0 olcam ne zaman gelecek bu bebişler :)
Omegalı içiyordum bir de d vitamini umutmazsam alıyorum devam canım.Kızlar doğuma kadar vitaminlerinizi almaya devam ettinizmi?
Doktorun yardımcı olur seni yönlendirir canım. 3 doğumum da açılma olmadan suni sancıyla oldu. Sonuncu kanala bile girmemişti; suni sancıyla 6 cm açıklık varken. Şiddetlenince sancı 30-40 dakka dayanıyorsun bitiyor. Korkutma lütfen kendini. İnşallah da yolunda gider herşey sağlıkla kavuşursunuz.Bilgisi olan arkadaşlar firkinizi yazarsanız çok sevinirim. Arayan soran hala doğurmadın mı?diyen aman suni sancı falan sakın alma diyorlar bir yandan haftasını geçince bende endişeleniyorum. 1 cm açıklık bel ağrım dışında hala bişey yok. Pazar günü hastaneye gidicem hala açılma sancı yoksa suni sancı önerirler muhtemelen günüm de geçtiği için acaba alsam mı suni sancı, ben istiyorum ama çoğu kişi boşuna o kadar ağrı çekiceksin diyorlar sizce beklesem mi? Okuduğum kadarıyla da suni sancıyla da doğum başlamayabilir burda da bunu yaşayan oldu bana kalırsa yarın ya da pazar günü hastaneye gidip suni sancı isticem doğum başlasın diye çünkü :/
Beklenen doğum tarihim de 22 kasım dı bu arada.
Çok sağolun inşallah gerek olmaz kendi sancımla olur suni sancıdan korkmuyorum bende ama herkesin bir olmuyo cidden bazılarında işe yaramıyo demekki.Doktorun yardımcı olur seni yönlendirir canım. 3 doğumum da açılma olmadan suni sancıyla oldu. Sonuncu kanala bile girmemişti; suni sancıyla 6 cm açıklık varken. Şiddetlenince sancı 30-40 dakka dayanıyorsun bitiyor. Korkutma lütfen kendini. İnşallah da yolunda gider herşey sağlıkla kavuşursunuz.
Bana bırak doğumdan sonra tekrar başla dedi seninkide öylemi yoksa hiç bırakmadanmı devam dedi?
Teşekkür ederim canım ağrılar devam birde iki gündür elim kolum agriyo her yerim kızıma da bakamıyorum gündüz annemler gece eşim idare ediyoruz sizde iyisinizdir umarım öpüyorum cokkkCanim surekli biberon verirsen meme reddi yasayabilirsin. Ben gunde bir yada iki kere sagdigim sutu biberon ile veriyorum. Cunku disarida islerim oluyor. Ben evde yokken bu sekilde besleniyor. Onun disinda sagma islemini bebek emdikten sonra yaparsan hem kalan sutu bosaltmis olursun hemde sut uretimini artirirsin. Her emzirme sonrasi pompala goguslerini boylece sut stogun da olur. Ben bu sekilde stok yapiyorum suan tabi cok az stogum. Onun disinda bizim doktorumuz ki kendisi oglumunda doktoru cok guvenirim. 10 gunde 320 gr alan kizima mukemmel anne sutunden baska biseye ihtiyaci yok dedi en son 13 olculen sariligina tekrar bakmadi. Vucuttaki sariligin tamamen gitmesi 6 8 haftayi bulur dedi. Buna biz anne sutu sariligi diyoruz dedi. Ki senin bebegin fototerapi aldi suan kilo da aliyor tehlikeli donemi atlatti bence acilen o doktoru degistir. Bide bebegin kilosu carpi 150 yaptiginda bebeginin gunluk.sut ihtiyacini bulabilirsin 3 kilo bi bebek gunluk 450 500 ml sut ihtiyaci oluyor. 50 cc den 10 kere vermissen de yetiyordur zaten.
Canim Bebegin kilosu carpi 150 yapinca gunluk.ihtiyaci buluyorsun canim sari ten rengi 6 8 hafta devam edebilir dedi bizim doktorumuz. Agrilarin nasil.oldu umarim daha iyisindir.
Cok sukur iyiyiz bizde canim. Seni o kadar iyi anliyorum ki ilk dogumum normaldi dogumdan sonra resmen yamulmustum. El Bilegimde kist cikmisti zorlanmadann bebegi emzirirken zor tutuyordum. Kalca kemigime bisey olmustu topalliyordum. Hemoroidlerim alip basini gitmisti. Goguslerim yaradan kaniyordu. Bide ustune enfeksiyon kapmistim. Uzunca zaman kendime gelemedim. Dedimki hatta bu nasil.normal.dogum sezeryanlilar benden once toparlandi. Ama sonrasinda mukafatini gercekten aldim. Vucudum oyle guzel toparladiki kendini 5 yildir hic hastalik bilmedim. Hatta ilk hamileligim cok sikintili gecmisti. Bir suru saglik sorunum oldu. Ama 2..sinde tas gibiydim. Demem o ki gecefek bugunler. Ferah gunler yakinda.Teşekkür ederim canım ağrılar devam birde iki gündür elim kolum agriyo her yerim kızıma da bakamıyorum gündüz annemler gece eşim idare ediyoruz sizde iyisinizdir umarım öpüyorum cokkk
Acikcasi ben biberon reddi yasamasini da istemiorum. Cunku ben yokken biberonu reddedip ac kalmasini istemiyorum. Ozellikle iste erken donemde donecek annelerde azar azar alistirmali bence biberona. Bu yuzden dogumdan bir haftalik olana kadar enjektor ile verdim sagdigim sutleri. Memeyle iyice kaynasti bir haftada zaten. Sonrasinda biberon denemelerine basladim 3. Denememde ancak aldi biberonu. Simdi gunde bir kere biberonla veriyorum sagdigim sutu biberonu unutmasin die.Bebeklerine mama veren arkadaslar mamayi neyle veriyorsunuz? Biberon meme reddine neden oldugu icin kasik biberon ya da kasik oneriliyor ya, bu sekilde veren var mi aranizda?ya da sagdiginiz sutleri nasi veriyosunuz?
Aynen canım inşallah kendi gelir müdahale olmadan. İyi düşünelim iyi olsunÇok sağolun inşallah gerek olmaz kendi sancımla olur suni sancıdan korkmuyorum bende ama herkesin bir olmuyo cidden bazılarında işe yaramıyo demekki.
Dr. Browns biberon kullanıyorum. Önceki oğlumda da öyle yaptım. 2 aylık gibi de avent cam biberona geçmiştim. Meme reddi yaşamamıştım. İnşallah bı bebeğimde de olmaz. Emzirdikten sonra hala aranıyorsa o zaman veriyorum.Bebeklerine mama veren arkadaslar mamayi neyle veriyorsunuz? Biberon meme reddine neden oldugu icin kasik biberon ya da kasik oneriliyor ya, bu sekilde veren var mi aranizda?ya da sagdiginiz sutleri nasi veriyosunuz?
Ahhh inşallah canimmm sanki beni anlatmissin inşallah o günler de çabuk gelir moral oldun valla bana sağolasın Allah razı olsunCok sukur iyiyiz bizde canim. Seni o kadar iyi anliyorum ki ilk dogumum normaldi dogumdan sonra resmen yamulmustum. El Bilegimde kist cikmisti zorlanmadann bebegi emzirirken zor tutuyordum. Kalca kemigime bisey olmustu topalliyordum. Hemoroidlerim alip basini gitmisti. Goguslerim yaradan kaniyordu. Bide ustune enfeksiyon kapmistim. Uzunca zaman kendime gelemedim. Dedimki hatta bu nasil.normal.dogum sezeryanlilar benden once toparlandi. Ama sonrasinda mukafatini gercekten aldim. Vucudum oyle guzel toparladiki kendini 5 yildir hic hastalik bilmedim. Hatta ilk hamileligim cok sikintili gecmisti. Bir suru saglik sorunum oldu. Ama 2..sinde tas gibiydim. Demem o ki gecefek bugunler. Ferah gunler yakinda.
Ahhh inşallah canimmm sanki beni anlatmissin inşallah o günler de çabuk gelir moral oldun valla bana sağolasın Allah razı olsunCok sukur iyiyiz bizde canim. Seni o kadar iyi anliyorum ki ilk dogumum normaldi dogumdan sonra resmen yamulmustum. El Bilegimde kist cikmisti zorlanmadann bebegi emzirirken zor tutuyordum. Kalca kemigime bisey olmustu topalliyordum. Hemoroidlerim alip basini gitmisti. Goguslerim yaradan kaniyordu. Bide ustune enfeksiyon kapmistim. Uzunca zaman kendime gelemedim. Dedimki hatta bu nasil.normal.dogum sezeryanlilar benden once toparlandi. Ama sonrasinda mukafatini gercekten aldim. Vucudum oyle guzel toparladiki kendini 5 yildir hic hastalik bilmedim. Hatta ilk hamileligim cok sikintili gecmisti. Bir suru saglik sorunum oldu. Ama 2..sinde tas gibiydim. Demem o ki gecefek bugunler. Ferah gunler yakinda.
Amin kuzumm allah razı olsun darısı artık bekleyen genişlere :))aydingelini amin canım inşallah. canım ben de size çok özendim valla günlerdir yavrularınız ne güzel kucağınızda. Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin.
Kuzum bana da dediler suni alma boşuna çekersin vs diye. Kimseyi dinlemedm suni istedim ama suni bana yetmedi. Bazı insanların acı eşiği yüksek olurmuş bazılarnda suni tutmazmış. İşte o bendin tam 12buçuk saat suni yedim dozunu arttırdım ama banamısın demedi sezaryen oldu.Bilgisi olan arkadaşlar firkinizi yazarsanız çok sevinirim. Arayan soran hala doğurmadın mı?diyen aman suni sancı falan sakın alma diyorlar bir yandan haftasını geçince bende endişeleniyorum. 1 cm açıklık bel ağrım dışında hala bişey yok. Pazar günü hastaneye gidicem hala açılma sancı yoksa suni sancı önerirler muhtemelen günüm de geçtiği için acaba alsam mı suni sancı, ben istiyorum ama çoğu kişi boşuna o kadar ağrı çekiceksin diyorlar sizce beklesem mi? Okuduğum kadarıyla da suni sancıyla da doğum başlamayabilir burda da bunu yaşayan oldu bana kalırsa yarın ya da pazar günü hastaneye gidip suni sancı isticem doğum başlasın diye çünkü :/
Beklenen doğum tarihim de 22 kasım dı bu arada.
Evet canım ben süsledim
Canım bende süsleyeceğimde odada bebek yatağı oluyomu önceden süslemek için yoksa bebek gelince mi süsleyebiliyoruz onu?Amin kuzumm allah razı olsun darısı artık bekleyen genişlere :))
Kuzum bana da dediler suni alma boşuna çekersin vs diye. Kimseyi dinlemedm suni istedim ama suni bana yetmedi. Bazı insanların acı eşiği yüksek olurmuş bazılarnda suni tutmazmış. İşte o bendin tam 12buçuk saat suni yedim dozunu arttırdım ama banamısın demedi sezaryen oldu.
İyiki de olmuş boynuna 3 tur kordon dolanmış kuzumun ondan inememiş açılmam ondan olmamış. Allah korudu. O yüzden sen istediğini yap baktın dayanamıyosun dönersin sezaryene. Ben çok ağladım sezaryene döndü diye. Hatta çıkarkende ağladım ameliyathaneden ama sonra öğrendim ki kordon dolanmış ve ameliyatım zor geçmiş. Verilmiş sadakam varmış :)
Gönlün vicdanın nasıl rahat edecekse öyle yap. Şuan benimki çok rahat çümkü elimden geleni yaptım..
Evet canım ben süsledim
Canım bende süsleyeceğimde odada bebek yatağı oluyomu önceden süslemek için yoksa bebek gelince mi süsleyebiliyoruz onu?
Yaa iyiki söyledin Allah razı olsun. Bebek yatağı bebek içinde birlikte gelecek sonra küvez örtüsünü falan takıcaz o zaman değilmi?Bebek yatağı sonradan geldi canim. Yatağın içine sermelik de birşey al çünkü sade sünger yatak getirdiler örtü bile yoktu üstünde
Evet kuzum öyle olcak. Hatta ben aldığım kalın battaniyeyi getirdim altına serdik direkt süngere sert temas etmesin diye. diktirdiğim tülden tütüyü lastiğe getirip yatağa geçirdik süslenmiş oldu:)Yaa iyiki söyledin Allah razı olsun. Bebek yatağı bebek içinde birlikte gelecek sonra küvez örtüsünü falan takıcaz o zaman değilmi?
Aynen bende baktım o masaya:) bebek odaya geldikten sonra tütüyü geçiricez demek inşallah bende odada olursam belki görürüm bizimkiler yaparken:) seninde bebek senden önce mi gitti odaya?Evet kuzum öyle olcak. Hatta ben aldığım kalın battaniyeyi getirdim altına serdik direkt süngere sert temas etmesin diye. diktirdiğim tülden tütüyü lastiğe getirip yatağa geçirdik süslenmiş oldu:)
Normalde masa istemiştim ben ama 180e 80cm boyunda yemekhane masası diye vazgeçtim benim getirdiklerim o masada kaybolacaktı. Odada kenarıda çalışma masası gibi değişik bi masa var onun üstüne tül atıp oraya koyduk ikramlıklarıda :)
Kuzum benim sezaryenim biraz sorunlu geçmiş. Ben bebekten bayaa zaman sonra geldim odaya. Mecburen bebek benden çok önce odaya gelmiş oldu yani :)Aynen bende baktım o masaya:) bebek odaya geldikten sonra tütüyü geçiricez demek inşallah bende odada olursam belki görürüm bizimkiler yaparken:) seninde bebek senden önce mi gitti odaya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?