2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Amin amin, mutluluklarımız hep birlikte. Sütüm çoğalsın da inşallah benim de bir süt oğlum olsun

O zaman eşim Yusufa "süt oğlan seni çok sevdim, babanı da severdim zaten" der kesin devamlı

Hahaha ayyy kesin der evet
İnsallah kısa sürede yaraların da iyileşir kuzum

canım benimki özellikle gece yatmadan önce 3 saat emmek istiyor. artık gögüs uclarım acıyor, yorgun düsüyorum. acaba sütüm özellikle gün sonunda azalıyor mu diye düsünmeye basladım artık. olabilir mi ki böyle bir şey?

Valla kuzum kafana takma. Rabbim öyle bir kararlaştırıyo ki herşeyi şaşıp kalıyosun. Ben suni bana yetmeyince imza atıp eve gidecektim pazartesiye kadar bekleyip olmazsa geliyim dedim ama doktorm tansiyonun yüksek (3 ebe çatı kontrolü yaptı) çatın bebeğe uygun olmayacsk zorlamayalım fslan deyince iyi tamam dedim sonunda. Gelmezse suni alırsın ama dayanamayacaksan ya epidural yaptır yada vaktinle sezaryen e dön benden tavsiye. Ne kendini çok yor ne de bebeği streste sok kuzum rabbim hayırlısını eylesin
Valla kuzum ağrılarım oldu ama gaz ağrısı falan değildi. Resmen dakikaları belli olan sancıydı çok fenaydı. Bi yandan bebek emmeye çalışıyo onun acısı bi yandan o sancı. Dayanamadm tam bankoya gittim nereida hoca ordaydı hemen serum taktırdı. Oh rahatladım dedim sonra daha felaket geldi ağrı omuzlarıma çiviler çaktılar. Bidaha istedim ağrı kesici vermediler. En son bebek hemşiresi geldi ağlaya ağlaya emzirmeye çalışıyodum kızcağız gidip serum getrdi. Sonra ebe bi uyu terle dedi 1 saat kadar uyumuşum felaket bi terle. Sonra nereida hocaya haberim gitmiş geldi hemen uyandırdı bi iğne ve karışım o yaptırdı. Allah razı olsun hiç boşlamadı hep ilgilendi şimdi çok daha iyiyim kendime geldimz
Hatta evimize de geldik :)))

Ay kuzum kalpten üzüldüm valla bilseydim önce çıkacağını yürürken girer görürdüm seni. Nasip olmayınca 30 adım ötede de olsan olmuyo işte..
sizin abla kardeş ilişkinize aşığım :)) maşallah betüşün de sütannesi var ne güzel, yusuf un da süt kardeşi olcak :))
Rabbim hepsine hayırlı ömürler versin inşallah :)

Çok iyi anlıyorum seni ama gerçekten nasip olmayınca olmuyormuş dediğin gibi... İnşallah doktor kontrollerimizde görüşürüz

Oh ya çok şükür eve geldiniz siz de şimdi eve alışma süreci başlasın bakalım. Tek misiniz evde, yoksa yine pek sevgili kayınvaliden var mı yanınızda

Gerçekten müthiş ilgili bir doktor. Allah ondan razı olsun... Siz de ne badireler atlatmışsınız, Rabbim esirgesin ya...

Teşekkür ederiz canım o senin tatlılığın

Kitapta özetle dediğim şeyi anlatıyor. Bebekler 3 ay anne karnında olmayı arar diyor. Anne karnında duyduğu sesler, sıkışık alan ve sallanma gibi durumlar annr karnında olduğu düşüncesi yaratıyormuş.
Yüz üstü yatmaya gelince geçenlerde 2 yaşında ikizleri olan arkadaşlarımız dedi. Acıbademdeki doktorları önermiş. Doktor önerisi olmasa ben de yapmazdım ama onlardan duyunca yaptım ve gerçekten iyi geldi. Benim bebeğim de gündüzleri hep uykuda ve sakin bizim de saatimiz gece 11 de başlıyor katıla katıla ağlıyordu. 2 saat susuturamıyordum şimdi yarım saatimi alıyor.
Battaniye de işe yarıyor. (Anne karnına benziyor bu battaniye olayı. Hem sıkıştırıyor hem sallanıyor) Alışır diye korkma nerede okuduysam ilk 3 ay hiç bişeye alışmaz diyor.

Amin canım benim çok teşekkür ederim fikirleriniz iyi geldi. İnşallah yarına kadar beklicem bakalım kendi sancım gelir de inşalalh başka bi şeye gerek kalmaz hayırlısıyla.

C
Bebeklerine mama veren arkadaslar mamayi neyle veriyorsunuz? Biberon meme reddine neden oldugu icin kasik biberon ya da kasik oneriliyor ya, bu sekilde veren var mi aranizda?ya da sagdiginiz sutleri nasi veriyosunuz?
Canim medela calma diye bi marka var ben smdi ondan aldım meme reddine karşı bi biberon hatta memeye döndürme biberonu olarak geçiyor onla bile kavga halinde benimki çünkü çektikçe geliyor ama 3-4 güne alışırmis o zamanda memeyi reddetmiyormus çok araştırdım memnun kalan çok sende bi dene istersen çünkü kaşıkla vermek çok zor oluyor o kdr mamayi

canım o kitabı ben de okumaya başlamıştım aynı şeyleri anlatınca devamını getirmedim ben de uyguluyorum ise yariyor. Yüz üstü yatirmayi bana hemşire tavsiye etti ama kesinlikle yalnız öyle bırakma dedi

Hem meme hem mama veriyorum.Mamayı biberonla veriyorum ben.40i çıkmasına 4 gün kaldı.27 günkukken hastanede kaldigimizda mama başlandı.hemsire küçük olsaydı şırınga ile beslerdik, biberon verebiliriz demişti.

Canim senin dedigini de duydum. bana da bi arkadasim medelanin kasik biberonunu almisti ucu silikon kasik seklinde,dun ilk gun kullanmayi beceremedim ama bugun cok rahat kullaniyorum onu. Emzirme uzerine sagilmis sutumu veriyorum yetmedigi yerde de mama. Insallah pazartesi guzel kilo almis olursa mamayi biraktiracak doktor.

Hamile oldugumu öğrenince icimden kızım olsa diye geçmişti meğer süt kızım olacakmış :)))
İnşallah her daim mutlu huzurlu olun ikiniz de canım benim

Amin amin, mutluluklarımız hep birlikte. Sütüm çoğalsın da inşallah benim de bir süt oğlum olsun

O zaman eşim Yusufa "süt oğlan seni çok sevdim, babanı da severdim zaten" der kesin devamlı

Masallah size guzel kardesler ya :)

S Spizella bizim doktor da onerdi yuzustu yatirmayi. Ama siz yanindayken gunde 10 dakika dedi.boyun kaslarini gelistirmesine yariyormus. Kafasini 5 dakika bir tarafa 5 dakika diger tarafa cevirin dedi.

Kizlar bugun dr
Muayenemiz vardi.cati muayensi yapti 1cm aciklik varmis hic acimadi agrimadi
Cok rahat gecti
Sontasinda nst girdim. 150 leri asan kasilmalarim vardi sifir hissettim okadar sasirdiki dr.um sen doguruyorsun dedi yok dedim bisey hissetmiyorum ohh cok gzuel dogumun olacak falan dedim carsambaya kadar olmazsa su gelmesi yogun kanama yada cok agri falan ogun goruselim dedi. Platese comelmeye devam edecegim . Kizlar durumlar bu insallah bizlerde saglikla kavusalim

Kızlar şuan öyle canım sıkkın öyle ağlıyorum ki saçma bı konu ama yazmak istedim eşim geçen hafta bebeğim yoğun bakımda yatıyoken yani gorumcemi bize getirmek istedi 12 yaşında kendisi cuma gelirmiş ders calistirrmisim ben pazarteside okula gidermiş birkaç gün kalirmis ve artık hafta sonları bizde kalirmis çocuğu özlemiş 20 gündür bikez geldiler görmeye kucağına verdim al sev halası diyede gerek yok dedi almadı yeğenini ve bikez bile sormadı kaç gündür yeni doğmuş bebegi görmeye geliyolarda eltimin 2 yaşındaki oğlunun resimlerine bakiyo o sırada telefonundan çok tatlı emre diye onu seviyo resimlerinden üzüldüm ama hiç suratimi asmadim hediyeler almıştım onları verdim halası al diye iyi deyip aldı Allah'ım buda benim sınavım zaten sabaha kadar uyumuyorum ağrılar öyle şiddetli ki annem 60 yaşında kadın yemek ev işi çamaşır uğraşıyor bizim için ... Birde hafta sonları görümce bizde kalacakmis bana afra tafta surat asiyo eltimde çocuğunu bikez vermedi kucağına mikrop kapar diye ancak resimlerden seviyorlar anlamıyorum hayat neden bukadar zor az önce yine gorumceyi almaya gidiyordu akşama kalcakmi dedim Diye kiyametleri koparıp kapıyı çarpıp gitti

Merhaba, emziren anneler süt ve süt ürünleri tüketiyor musunız? Emzirme danışmanı tüketmenemi söyledi Sağılan sütlerle ilgili konuşulmuş, ben memedeyken emzirme destek sistemiyle veriyorum, biberon kullanımı meme reddine sebep olabiliyor.

Sezeryan yerimin sap tarafında kesiğin oldupu yer şiş. Orası geçecek mi yoksa şiş mi kalacak ? Doktor ödem yapmış dedi. Sol taraf normal ama. Bir de bağlantı yeriymiş orası.

Ben süt içmiyorum ama peynir yoğurt yiyorum. Gaz yapıyor diyorlar ama anneninde sağlığı iyi olmalı diyor doktorlar

Biraz gülelim :)) sağolsun ilk hafta annem sonra kayınvalidem sonra yine annem derken 36 günü geçirdik kızlar bunlari düşünmeden şimdi annemdeyim.bir yerden yalnız başlamak gerek diyerek pazartesi evime gecicem.hos annem yine gelir gider bana . O zaman sanırım bu vaziyette olacağım :)))

Eklentiler

• InShot_20181124_175911951.webp
    74,5 KB · Görüntüleme: 87
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…