Amin amin, mutluluklarımız hep birlikte. Sütüm çoğalsın da inşallah benim de bir süt oğlum olsun
O zaman eşim Yusufa "süt oğlan seni çok sevdim, babanı da severdim zaten" der kesin devamlı
Canım bebekler her zaman emmeyi karınları ac oldukları için değil anneye yakın olmak için de istiyorlarmış bizler için yorucu oluyor ama napsın kuzucuklar kalp atisimizi duydular aylarca şimdi o sesten uzaklaştılar sadece o güveni hissetmek istiyolar tekrar
Valla kuzum kafana takma. Rabbim öyle bir kararlaştırıyo ki herşeyi şaşıp kalıyosun. Ben suni bana yetmeyince imza atıp eve gidecektim pazartesiye kadar bekleyip olmazsa geliyim dedim ama doktorm tansiyonun yüksek (3 ebe çatı kontrolü yaptı) çatın bebeğe uygun olmayacsk zorlamayalım fslan deyince iyi tamam dedim sonunda. Gelmezse suni alırsın ama dayanamayacaksan ya epidural yaptır yada vaktinle sezaryen e dön benden tavsiye. Ne kendini çok yor ne de bebeği streste sok kuzum rabbim hayırlısını eylesinAynen demekki hayırlısı buymuş senin için Rabbim sağlıkla verdi ya kucağına şükürler olsun.
Zaman geçtikçe de bebek kakasını yaparmış yermiş diye de içim içimi yiyor yoksa bekliyebilirm ama bu düşünceler yüzünden gidip suni sancı almak istiyorum doğum başlasın diye yoksa geleceği yok belli :/
Bakalım inşallah bizim için de hayırlsı neyse o olsun.
Valla kuzum ağrılarım oldu ama gaz ağrısı falan değildi. Resmen dakikaları belli olan sancıydı çok fenaydı. Bi yandan bebek emmeye çalışıyo onun acısı bi yandan o sancı. Dayanamadm tam bankoya gittim nereida hoca ordaydı hemen serum taktırdı. Oh rahatladım dedim sonra daha felaket geldi ağrı omuzlarıma çiviler çaktılar. Bidaha istedim ağrı kesici vermediler. En son bebek hemşiresi geldi ağlaya ağlaya emzirmeye çalışıyodum kızcağız gidip serum getrdi. Sonra ebe bi uyu terle dedi 1 saat kadar uyumuşum felaket bi terle. Sonra nereida hocaya haberim gitmiş geldi hemen uyandırdı bi iğne ve karışım o yaptırdı. Allah razı olsun hiç boşlamadı hep ilgilendi şimdi çok daha iyiyim kendime geldimzÇok geçmiş olsun canım... Ne oldu hayrola benim haberim yok. İnşallah iyileşirsin de eve geçersin sen de... Evde emin ol daha rahat geçti bizim gecemiz, inşallah sizin de öyle olur...
Hatta benim evde aşırı ağrım oldu, hastanede daha iyiydim aslında. Ama ona rağmen bi duş aldım, bi yatağıma yattım o psikolojik olarak iyi geldi ve kaç saat uyumuşum toplamda...
Ben çıkmadan uğrayacaktım sana, hediyeliklerimi bile hazırladım yanına geliyorduk başımı filan örttüm ama Betül hanım çok fena bir ağlama krizine girdi. Hem kustu hem üst üste kaç kere kaka yaptı. Sonra ağlaması geçince bayılır gibi uyudu kucağımda... Benim elim ayağım gitti, bir şey oldu sandım çocuğa. Hemen anneme geldik. Canım ablam sağolsun Betülü emzirdi bi, çok korktum sütüm yaramıyor yetmiyor mu ondan mı oldu, ablamın sütü iyi gelir diye düşündüm.
Artık bir annesi daha var Betülümün, süt annesi @Emira SYiyi ki varsın süt kuzumun süt annesi
Çok iyi anlıyorum seni ama gerçekten nasip olmayınca olmuyormuş dediğin gibi... İnşallah doktor kontrollerimizde görüşürüzValla kuzum kafana takma. Rabbim öyle bir kararlaştırıyo ki herşeyi şaşıp kalıyosun. Ben suni bana yetmeyince imza atıp eve gidecektim pazartesiye kadar bekleyip olmazsa geliyim dedim ama doktorm tansiyonun yüksek (3 ebe çatı kontrolü yaptı) çatın bebeğe uygun olmayacsk zorlamayalım fslan deyince iyi tamam dedim sonunda. Gelmezse suni alırsın ama dayanamayacaksan ya epidural yaptır yada vaktinle sezaryen e dön benden tavsiye. Ne kendini çok yor ne de bebeği streste sok kuzum rabbim hayırlısını eylesin
Valla kuzum ağrılarım oldu ama gaz ağrısı falan değildi. Resmen dakikaları belli olan sancıydı çok fenaydı. Bi yandan bebek emmeye çalışıyo onun acısı bi yandan o sancı. Dayanamadm tam bankoya gittim nereida hoca ordaydı hemen serum taktırdı. Oh rahatladım dedim sonra daha felaket geldi ağrı omuzlarıma çiviler çaktılar. Bidaha istedim ağrı kesici vermediler. En son bebek hemşiresi geldi ağlaya ağlaya emzirmeye çalışıyodum kızcağız gidip serum getrdi. Sonra ebe bi uyu terle dedi 1 saat kadar uyumuşum felaket bi terle. Sonra nereida hocaya haberim gitmiş geldi hemen uyandırdı bi iğne ve karışım o yaptırdı. Allah razı olsun hiç boşlamadı hep ilgilendi şimdi çok daha iyiyim kendime geldimz
Hatta evimize de geldik :)))
Ay kuzum kalpten üzüldüm valla bilseydim önce çıkacağını yürürken girer görürdüm seni. Nasip olmayınca 30 adım ötede de olsan olmuyo işte..
sizin abla kardeş ilişkinize aşığım :)) maşallah betüşün de sütannesi var ne güzel, yusuf un da süt kardeşi olcak :))
Rabbim hepsine hayırlı ömürler versin inşallah :)
Teşekkür ederiz canım
Zavallım benimkine silikon uç, biberon, emzik ne denesem kabul etti. Ama sarılık tehlikesi bittiğinden artık sadece emzirmeye devam
O kitabı alayım ben de
Benimkinin tek sorunu her akşam 12-2 arası deli gibi ağlaması
O saatler dışı sorun yaşamıyoruz
Doktor bize kesinlikle yüzüstü yatırmayın dedi
Kafam karıştı şimdi
Amin canım benim çok teşekkür ederim fikirleriniz iyi geldi. İnşallah yarına kadar beklicem bakalım kendi sancım gelir de inşalalh başka bi şeye gerek kalmaz hayırlısıyla.Valla kuzum kafana takma. Rabbim öyle bir kararlaştırıyo ki herşeyi şaşıp kalıyosun. Ben suni bana yetmeyince imza atıp eve gidecektim pazartesiye kadar bekleyip olmazsa geliyim dedim ama doktorm tansiyonun yüksek (3 ebe çatı kontrolü yaptı) çatın bebeğe uygun olmayacsk zorlamayalım fslan deyince iyi tamam dedim sonunda. Gelmezse suni alırsın ama dayanamayacaksan ya epidural yaptır yada vaktinle sezaryen e dön benden tavsiye. Ne kendini çok yor ne de bebeği streste sok kuzum rabbim hayırlısını eylesin
Canim medela calma diye bi marka var ben smdi ondan aldım meme reddine karşı bi biberon hatta memeye döndürme biberonu olarak geçiyor onla bile kavga halinde benimki çünkü çektikçe geliyor ama 3-4 güne alışırmis o zamanda memeyi reddetmiyormus çok araştırdım memnun kalan çok sende bi dene istersen çünkü kaşıkla vermek çok zor oluyor o kdr mamayiBebeklerine mama veren arkadaslar mamayi neyle veriyorsunuz? Biberon meme reddine neden oldugu icin kasik biberon ya da kasik oneriliyor ya, bu sekilde veren var mi aranizda?ya da sagdiginiz sutleri nasi veriyosunuz?
canım o kitabı ben de okumaya başlamıştım aynı şeyleri anlatınca devamını getirmedimKitapta özetle dediğim şeyi anlatıyor. Bebekler 3 ay anne karnında olmayı arar diyor. Anne karnında duyduğu sesler, sıkışık alan ve sallanma gibi durumlar annr karnında olduğu düşüncesi yaratıyormuş.
Yüz üstü yatmaya gelince geçenlerde 2 yaşında ikizleri olan arkadaşlarımız dedi. Acıbademdeki doktorları önermiş. Doktor önerisi olmasa ben de yapmazdım ama onlardan duyunca yaptım ve gerçekten iyi geldi. Benim bebeğim de gündüzleri hep uykuda ve sakin bizim de saatimiz gece 11 de başlıyor katıla katıla ağlıyordu. 2 saat susuturamıyordum şimdi yarım saatimi alıyor.
Battaniye de işe yarıyor. (Anne karnına benziyor bu battaniye olayı. Hem sıkıştırıyor hem sallanıyor) Alışır diye korkma nerede okuduysam ilk 3 ay hiç bişeye alışmaz diyor.
Canim senin dedigini de duydum. bana da bi arkadasim medelanin kasik biberonunu almisti ucu silikon kasik seklinde,dun ilk gun kullanmayi beceremedim ama bugun cok rahat kullaniyorum onu. Emzirme uzerine sagilmis sutumu veriyorum yetmedigi yerde de mama. Insallah pazartesi guzel kilo almis olursa mamayi biraktiracak doktor.C
Canim medela calma diye bi marka var ben smdi ondan aldım meme reddine karşı bi biberon hatta memeye döndürme biberonu olarak geçiyor onla bile kavga halinde benimki çünkü çektikçe geliyor ama 3-4 güne alışırmis o zamanda memeyi reddetmiyormus çok araştırdım memnun kalan çok sende bi dene istersen çünkü kaşıkla vermek çok zor oluyor o kdr mamayi
Hamile oldugumu öğrenince icimden kızım olsa diye geçmişti meğer süt kızım olacakmış :)))
İnşallah her daim mutlu huzurlu olun ikiniz de canım benim
Amin amin, mutluluklarımız hep birlikte. Sütüm çoğalsın da inşallah benim de bir süt oğlum olsun
O zaman eşim Yusufa "süt oğlan seni çok sevdim, babanı da severdim zaten" der kesin devamlı
S Spizella bizim doktor da onerdi yuzustu yatirmayi. Ama siz yanindayken gunde 10 dakika dedi.boyun kaslarini gelistirmesine yariyormus. Kafasini 5 dakika bir tarafa 5 dakika diger tarafa cevirin dedi.Kitapta özetle dediğim şeyi anlatıyor. Bebekler 3 ay anne karnında olmayı arar diyor. Anne karnında duyduğu sesler, sıkışık alan ve sallanma gibi durumlar annr karnında olduğu düşüncesi yaratıyormuş.
Yüz üstü yatmaya gelince geçenlerde 2 yaşında ikizleri olan arkadaşlarımız dedi. Acıbademdeki doktorları önermiş. Doktor önerisi olmasa ben de yapmazdım ama onlardan duyunca yaptım ve gerçekten iyi geldi. Benim bebeğim de gündüzleri hep uykuda ve sakin bizim de saatimiz gece 11 de başlıyor katıla katıla ağlıyordu. 2 saat susuturamıyordum şimdi yarım saatimi alıyor.
Battaniye de işe yarıyor. (Anne karnına benziyor bu battaniye olayı. Hem sıkıştırıyor hem sallanıyor) Alışır diye korkma nerede okuduysam ilk 3 ay hiç bişeye alışmaz diyor.
Ben süt içmiyorum ama peynir yoğurt yiyorum. Gaz yapıyor diyorlar ama anneninde sağlığı iyi olmalı diyor doktorlarMerhaba, emziren anneler süt ve süt ürünleri tüketiyor musunız? Emzirme danışmanı tüketmenemi söylediSağılan sütlerle ilgili konuşulmuş, ben memedeyken emzirme destek sistemiyle veriyorum, biberon kullanımı meme reddine sebep olabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?