- 5 Temmuz 2018
- 1.417
- 851
- 43
- 34
Aa doğru yaa nasıl unuttum biliyorum canım hatırlatmak istemezdim tekrar valla kafa kalmadı bende uykusuzluktan kusura bakma yaKuzum benim sezaryenim biraz sorunlu geçmiş. Ben bebekten bayaa zaman sonra geldim odaya. Mecburen bebek benden çok önce odaya gelmiş oldu yani :)
Emzirmeyi bitirdiğimde bakıyorum saate ona göre 2 saat sonra kalkıyorum.Uyuduktan 2 saat sonra mı kalkıyorsun canım? Ya da kalktıktan 2 saat sonra yine mi?
Mesela 4 te kalktık biz 4.55 uykuya daldı.6 da mı tekrar kalkicaz yoksa 6.55te mı.?
bazen de hemen uyumuyor bu saat olayı alt üst oluyor
Bişeyler yazıyormuşum ama yarım kalmış herhalde :)Canım beni yanlışlıkla mı alıntıladın?
Olsun kuzum önemli değil :)Aa doğru yaa nasıl unuttum biliyorum canım hatırlatmak istemezdim tekrar valla kafa kalmadı bende uykusuzluktan kusura bakma ya
Bende öyle düşündüm sonradan:)))Bişeyler yazıyormuşum ama yarım kalmış herhalde :)
Nasıl gidiyo annelik:))Olsun kuzum önemli değil :)
Şükür iyi gidiyor kuzum çok farklı cidden :)) hele kokusu ooh :))Nasıl gidiyo annelik:))
Misss darısı başımıza:))Şükür iyi gidiyor kuzum çok farklı cidden :)) hele kokusu ooh :))
Ay kuzuum çıktınmıı. Tüh göremedim çok üzüldüm şuan. Konuşuyolardı taburcu olsun falan diye demek o sndin :))Kızlar bir türlü bakamıyorum. Meğer ne zormuş bebekle ilgilenirken yazmak.aydingelini canım yanına bile gelemedim öyle çok şey ters gitti ki aman Allahım. En kötüsü de yara olan göğüsmüş.. Gece de 12-1gibi taburcu olduk hastaneden.. Şimdi evdeyiz, duş ve 2 saatlik uyku sonrası sütüm artmış elhamdulillah. Ama direkt veremedim bebeğe, sağıp öyle verdim..
Yazacağım çok şey var ama minnoş uyumuşken benim de gözlerim gidiyor..
Canim surekli biberon verirsen meme reddi yasayabilirsin. Ben gunde bir yada iki kere sagdigim sutu biberon ile veriyorum. Cunku disarida islerim oluyor. Ben evde yokken bu sekilde besleniyor. Onun disinda sagma islemini bebek emdikten sonra yaparsan hem kalan sutu bosaltmis olursun hemde sut uretimini artirirsin. Her emzirme sonrasi pompala goguslerini boylece sut stogun da olur. Ben bu sekilde stok yapiyorum suan tabi cok az stogum. Onun disinda bizim doktorumuz ki kendisi oglumunda doktoru cok guvenirim. 10 gunde 320 gr alan kizima mukemmel anne sutunden baska biseye ihtiyaci yok dedi en son 13 olculen sariligina tekrar bakmadi. Vucuttaki sariligin tamamen gitmesi 6 8 haftayi bulur dedi. Buna biz anne sutu sariligi diyoruz dedi. Ki senin bebegin fototerapi aldi suan kilo da aliyor tehlikeli donemi atlatti bence acilen o doktoru degistir. Bide bebegin kilosu carpi 150 yaptiginda bebeginin gunluk.sut ihtiyacini bulabilirsin 3 kilo bi bebek gunluk 450 500 ml sut ihtiyaci oluyor. 50 cc den 10 kere vermissen de yetiyordur zaten.
Canim Bebegin kilosu carpi 150 yapinca gunluk.ihtiyaci buluyorsun canim sari ten rengi 6 8 hafta devam edebilir dedi bizim doktorumuz. Agrilarin nasil.oldu umarim daha iyisindir.
Acikcasi ben biberon reddi yasamasini da istemiorum. Cunku ben yokken biberonu reddedip ac kalmasini istemiyorum. Ozellikle iste erken donemde donecek annelerde azar azar alistirmali bence biberona. Bu yuzden dogumdan bir haftalik olana kadar enjektor ile verdim sagdigim sutleri. Memeyle iyice kaynasti bir haftada zaten. Sonrasinda biberon denemelerine basladim 3. Denememde ancak aldi biberonu. Simdi gunde bir kere biberonla veriyorum sagdigim sutu biberonu unutmasin die.
Mahallenin en mutlu bebeği kitabını okuyorum okumayan varsa ve bebeği ağlarken susturmakta zorlanan varsa özetle; bebeği sıkıca sarmala, yan ya da yüz üstü yatır, hafif ve ritmik salla, şşşş diye sesler çıkar, emzir diyor.
Ben bir kaç gündür deniyorum ve bebeğimde işe yaradığını gördüm.
Bir de ben gün içinde yüz üstü yatıyorum 2-3 saat kadar, gaz sancısına ve kaliteli uyumasına yardımcı oldu. Özellikle babamız da boştaysa onun üstüne bırakıp ben de işime bakıyorum, baba-kız sıcak sıcak uyuyor .
Akşam 11 den sonra ağlamaya başlıyor çözüm bulmadan önce 2 saati geçiyordu susturmam ama şimdi yarım saat sürüyor en fazla. Başta söylediğim kitabın önerisini uyguluyorum. Ayakta ya da otururken sıkıca sarılıp şşşş ses çıkarıp hafif sallıyorum. Bu işe yaramazsa battaniyesinde babasıyla karşılıklı sallıyoruz bunda hemen susuyor.
Kuzum bana da dediler suni alma boşuna çekersin vs diye. Kimseyi dinlemedm suni istedim ama suni bana yetmedi. Bazı insanların acı eşiği yüksek olurmuş bazılarnda suni tutmazmış. İşte o bendin tam 12buçuk saat suni yedim dozunu arttırdım ama banamısın demedi sezaryen oldu.
İyiki de olmuş boynuna 3 tur kordon dolanmış kuzumun ondan inememiş açılmam ondan olmamış. Allah korudu. O yüzden sen istediğini yap baktın dayanamıyosun dönersin sezaryene. Ben çok ağladım sezaryene döndü diye. Hatta çıkarkende ağladım ameliyathaneden ama sonra öğrendim ki kordon dolanmış ve ameliyatım zor geçmiş. Verilmiş sadakam varmış :)
Gönlün vicdanın nasıl rahat edecekse öyle yap. Şuan benimki çok rahat çümkü elimden geleni yaptım..
Çok geçmiş olsun canım... Ne oldu hayrola benim haberim yok. İnşallah iyileşirsin de eve geçersin sen de... Evde emin ol daha rahat geçti bizim gecemiz, inşallah sizin de öyle olur...Ay kuzuum çıktınmıı. Tüh göremedim çok üzüldüm şuan. Konuşuyolardı taburcu olsun falan diye demek o sndin :))
Ben dün çok kötüydüm fenalaştım kuzum. Elhamdulillah şimdi iyiyim yoksa beni taburcu etmeyecek
Çok geçmiş olsun canım... Ne oldu hayrola benim haberim yok. İnşallah iyileşirsin de eve geçersin sen de... Evde emin ol daha rahat geçti bizim gecemiz, inşallah sizin de öyle olur...
Hatta benim evde aşırı ağrım oldu, hastanede daha iyiydim aslında. Ama ona rağmen bi duş aldım, bi yatağıma yattım o psikolojik olarak iyi geldi ve kaç saat uyumuşum toplamda...
Ben çıkmadan uğrayacaktım sana, hediyeliklerimi bile hazırladım yanına geliyorduk başımı filan örttüm ama Betül hanım çok fena bir ağlama krizine girdi. Hem kustu hem üst üste kaç kere kaka yaptı. Sonra ağlaması geçince bayılır gibi uyudu kucağımda... Benim elim ayağım gitti, bir şey oldu sandım çocuğa. Hemen anneme geldik. Canım ablam sağolsun Betülü emzirdi bi, çok korktum sütüm yaramıyor yetmiyor mu ondan mı oldu, ablamın sütü iyi gelir diye düşündüm.
Artık bir annesi daha var Betülümün, süt annesi @Emira SYiyi ki varsın süt kuzumun süt annesi
Amin amin, mutluluklarımız hep birlikte. Sütüm çoğalsın da inşallah benim de bir süt oğlum olsunHamile oldugumu öğrenince icimden kızım olsa diye geçmişti meğer süt kızım olacakmış :)))
İnşallah her daim mutlu huzurlu olun ikiniz de canım benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?