Hickirik tutunca azcik emzirip iki kasinin ortasindan alnina dogru bas parmaginla hafif masaj yaparsan cabuk geçiyor tavsiye ederimAman olmasin yedikyedikce yiyor mide genisliyor sonra hickirik tutuyor sonra hem gaz hem hickirik basliyor aglamalar
Günaydın kızlar ben de kızıma kavuştum Allah a şükür. Ağrılarımın geldiği gün 4 dk ya 1 düşünce hastaneye gittik 6 cm açılmam vardı. 8cm e kadar o kadar rahat ilerledi ki. 9cm de toplamda 5 saat kaldım. Ve o beş saatte ömrümden ömür gitti.Onca şeye rağmen bebeğim gelemedi. Yüzünün rotasyonunu yapamadı.Yüz gelişmiş meğerse. Kızımında kalp atışları hızlandı . Son anda sezeryana girdim ağlaya ağlaya. Nasipten ötesi yok gerçekten. dün akşama kadar psikolojik olarak baya bi kendimize gelemedik. Kızım biraz morardığı için yenidoğan yoğun bakım da 1 saat O2 aldı. O gelene kadar tabi biz yine eşimle ağla ağla bi hal olduk. Nasipten ötesi yön gerçekten. Artık İkimizde iyiyiz çok şükür. Şimdi melek gibi bakıyor yanımda çok farklı bi duyguymuş bu ya.
Canım topuk kanı iki kez olması önemliymiş biri ilk gün diğeri en az 5 gün sonra sende hamilelikte ekstra bı durum yoksa başka bişey yok rutin işitme testi kalça cikikligi falan yapılıyor şekerin falan varsa çocuk kardiyolojiye yenidogan göz muayenesinde falan götürmek gerekiyor Dr. Un seni yönlendirecektir şimdiden hayırlı dogumlarSelam kızlar. Doğum yapanların bebisi hayırlı olsun. Darısı bizlerin başına inşallah.
Merak ettiklerimi sizlere sorayim dedim. Varsa bilgiiz beni de aydinlatirsaniz sevinirim.
1)bebek doğduğunda topuk kanı, sarilik dışında başka nelere bakılıyor hangi t3stler yapılıyor? Atlamamamiz ve ozellikle dikkat etmemiz gereken konularda uyarılarınızı tavsiyelerinizi almak istiyorum.
2)2.topuk kanı için sağlık ocağına gitmek zorunda mıyız? Şart mı 2 kez vermek? Gitmes3k nolur? Doğumdan sonra gel , 5.gün de gel diye arayıp duruyorlar. Kış günü o halde gitmek zor olacak.
Ilk dogumum normaldi dogumda 10 kilo gitmisti. Bu sezercik 4 kilo anca gitmis. Bence sezeryan olmasinin cok etkisi varDemekki çok ödem var 40ın çıkınca bir daha tartıl cnm o zaman az çok belli olur
Acaba sezaryen doğum yaptık diye mi böyle oldu
Günaydın kızlar ben de kızıma kavuştum Allah a şükür. Ağrılarımın geldiği gün 4 dk ya 1 düşünce hastaneye gittik 6 cm açılmam vardı. 8cm e kadar o kadar rahat ilerledi ki. 9cm de toplamda 5 saat kaldım. Ve o beş saatte ömrümden ömür gitti.Onca şeye rağmen bebeğim gelemedi. Yüzünün rotasyonunu yapamadı.Yüz gelişmiş meğerse. Kızımında kalp atışları hızlandı . Son anda sezeryana girdim ağlaya ağlaya. Nasipten ötesi yok gerçekten. dün akşama kadar psikolojik olarak baya bi kendimize gelemedik. Kızım biraz morardığı için yenidoğan yoğun bakım da 1 saat O2 aldı. O gelene kadar tabi biz yine eşimle ağla ağla bi hal olduk. Nasipten ötesi yön gerçekten. Artık İkimizde iyiyiz çok şükür. Şimdi melek gibi bakıyor yanımda çok farklı bi duyguymuş bu ya.
Aynen bende öyle oldum canım eve döndüm heyecanla tartıya çıktım ama gram oynamamış:) tabi takılan serumlar bende ödem yaptı ellerim ayaklarım yüzüm inanılmaz şişti ve göbeğim doğum yapmamış gibi duruyordu bugün 10 gün oldu doğum yapalı 72 ile başlayıp 82yi görmüştüm en son bu sabah 70i gördüm çok şükür. Vücut bir süre sonra atıyor ödemi seninde öyle olur inşallahKızlar ben doğumdan sonra kilo vermedim resmen. 93le doğuma gittim, eve döndüm tartıldım 92ydim. Nasıl oldu bu iş anlamadım, sadece çocuk 3kilo kadar zaten. Bunun eşi var, suyu var, kan kaybı var vs vs.
Gerçi 6,5lt serum taktılar sezeryan sonrası, ondan dolayı ödem vs olmuş olabilir mi acaba?
Canım bana hastaneye yatırım yapıldıktan sonra önlüklü birlikte varis çorabı giydirdiler pıhtı atmasın ödemi engellesin diyeymiş. Doğuma bile onunla gittim hatta eve onunla geldim. Doktor bunu eve gidince yıka ve 10 gün boyunca sabah yataktan kalkmadan giy gece yatağa girerken çıkar dedi. Ben çok faydasını gördüm ödem konusunda varsa kullanabilirsinKesinlikle ödem ve şişkinlik. Bende dün muayene sonrası tartıldım odasında 4 kg gitmiş benden. Dediğin gibi bebek zaten 3300 dü. E suyu bilmem nesi derken 4 kg kesinlikle az. Ama ayaklarım ellerim felaket derecede şiş. Ayaklarıma çorap olmuyo herkes acıyo ayaklarımasürekli lastik yerni aşağı yukarı oynatıyorlar çümkü 5 dk dursa içeri çöküyo sanki kesilmiş birleştirlmiş gibi duruyo ama ödemlerimizde geçecek ozman belli olur giden kilo :)
bizim oglaninki 15 gun dusmemisti, yaz gunu sicakta cok zor oldu, bir de bezi ona gore bagla falan.3. Gün düştü daha :)
Her akşam yıkıyoruz aslında ama aklıma beraber yıkanmak gelmemişti.
Bakalım bu akşam kriz yaşamadıK henüz, "tuvalet iletişimi" kurmayı deniyorum. İşe yarıyor gibi
NAPTIn nasılsın ?Kızlar dakika tutmadım ama kaç saatir bel ağrım var ve her ağrı olduğunda ter basıyo ve karnım da da sertleşme oluyo bebek çok haraketli acaba hastaneye gitsem mi bi an halsizlikte çöktü :/
Hamileyken 2 paket huggies kullandım gerçeken çok iyi .devami olmadigi için ben de merhaba bebek 2 koli aldım sleepy.bundan da memnunum.sizdirma olmadı hiç.Hangi bezi kullanıyorsunuz kızlar?Ben prima premium care kullanıyorum 120li almıştım yarisi bitti sızdırma pişik olmadı. O bitincede sleepynin merhaba bebek paketinden almıştım ona geçicem ama pişik ve sizdirma yapar diye de korkuyorum ;(
13 kilo aldım 8 i gitti sadece 20 gün oldu doğum yapalıMerhaba kızlar kaç kilo almıştınız doğumda kaçı gitti?
Kaç gün oldu doğum yapalı ve toplam kilo kaybı?
Kendimi kötü hissediyorum hiçbir kıyafetim olmuyor
Birazdan hastaneye gidicem dün akşam ki gibi ağrım yok ama bakalım napıcazNAPTIn nasılsın ?
Çok sevindim canım yaa sorun olmamasina inşallah bize de iyi gelirHamileyken 2 paket huggies kullandım gerçeken çok iyi .devami olmadigi için ben de merhaba bebek 2 koli aldım sleepy.bundan da memnunum.sizdirma olmadı hiç.
Kızlar sezeryanla kiloyla ilgili yazıyordum şimdi alıntılamıştım. O sırada bebeği sarılık ölçümü im hafta hastaneye getirdik. Bizde kan uyuşmazlığı olduğu için takip istemişti doktorumuz. Sarılığı 15.9 çıktı. Kanına da bakılacak şimdi... Belki yatış yapılacak... Hemen mama vermemizi söylediler... Off of
Yarısı ne kadar zamanda bitti acaba bende prima pre. Care aldım sonra sleepy düşünüyorumHangi bezi kullanıyorsunuz kızlar?Ben prima premium care kullanıyorum 120li almıştım yarisi bitti sızdırma pişik olmadı. O bitincede sleepynin merhaba bebek paketinden almıştım ona geçicem ama pişik ve sizdirma yapar diye de korkuyorum ;(
Kızlar sezeryanla kiloyla ilgili yazıyordum şimdi alıntılamıştım. O sırada bebeği sarılık ölçümü im hafta hastaneye getirdik. Bizde kan uyuşmazlığı olduğu için takip istemişti doktorumuz. Sarılığı 15.9 çıktı. Kanına da bakılacak şimdi... Belki yatış yapılacak... Hemen mama vermemizi söylediler... Off of
Çok sevindim canım yaa sorun olmamasina inşallah bize de iyi gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?