- 1 Ağustos 2014
- 8.809
- 12.559
- 298
gobekte kanama olunca o sekilde mudahale ediyorlarNeden k vitamini aşısı ?
Yaptırmasan ne olurdu ki ?
Canım korkma Allah esirgesin bizim bı anda 22 ye çıktı geçen hafta şok oldum hemen yogunbakima aldı 2 gün Dr. Düştü 9 çok korktum 25i geçince kan değişimi yapabiliriz demişti ama çok şükür düştü kötü bir durum oluşması için 40 larda falan çıkıyormuş Allah korusun sen mama da ver emzirde inşallah yarına çok düşmüş olurCanım bizimkinin sarılığı 14 çıktı sabah, sarılıktan korktuğum için telaş yaptım, yoksa her çocuğun düzeni başka oluyor tabi. Gelişimi iyiyse dediğin gibi sorun olmaz Allahın izniyle.
Aynı gün doğum yapmışız canım. Bizde kan uyuşmazlığı var, o yüzden doktorumuz bugün sarılığa baktırmamızı söylemişti. 14 çıktı, mama takviyesine başladık ve bol bol emzir dediler, aksi gibi üzülünce sütüm azaldı sanırım... Daha da yükselmiş midir diye korkuyorum...
İnşallah sizin sarılık da yükselmemiştir... Aklım çıktı sabah ilk 15.9 yatış gerekebilir dediler hemen kan aldılar filan... Allah esirgesin...
Aynen canim ben de sariliktan korkuyorum benim de sutum az buyuk ihtimal ben de mamaya vasliyacam mamayi biberonlami veriyorsun insallah bence allahin izniyle yukselmemistir sizin kiCanım bizimkinin sarılığı 14 çıktı sabah, sarılıktan korktuğum için telaş yaptım, yoksa her çocuğun düzeni başka oluyor tabi. Gelişimi iyiyse dediğin gibi sorun olmaz
Aynı gün doğum yapmışız canım. Bizde kan uyuşmazlığı var, o yüzden doktorumuz bugün sarılığa baktırmamızı söylemişti. 14 çıktı, mama takviyesine başladık ve bol bol emzir dediler, aksi gibi üzülünce sütüm azaldı sanırım... Daha da yükselmiş midir diye korkuyorum...
İnşallah sizin sarılık da yükselmemiştir... Aklım çıktı sabah ilk 15.9 yatış gerekebilir dediler hemen kan aldılar filan... Allah esirgesin...
Kızlar ya bizim kız uyanmıyor. Ne yapsak uyuyor ya. Sütümü içirdik, mamasını verdik ama hep uyuyarak. Şimdi bezini değiştirdim. Hatta değişirken kakasını yaptı tekrar, göbeğine bakım spreyi sıktım vs hiç bir şekilde uyanmadı. Ben evham yapmaya başladım sanki. Doktor kontrolümüz yarın sabah saat 8buçukta.. Geceden gitsek mi acile, yoksa kendi doktorumuzun randevusunu mu beklesek...
Arada çok az gözünü açıyor, sanki çok uykusu varmış gibi yarım yamalak açıyor ama gözünü geri kapıyor..
Aslında içime sinmiyor ama sabah gördük işte nöbetçi çocuk doktorunu, hiç içime sinmedi o adama gitmek istemiyorum... Aşırı ilgisizdi.Canim icine sinmiyorsa bekleme gotur. Icin rahat eder sabaha kadar kendini yiyip bitirmektense
Bizimkide ilk zamanlar oyledi mama vermedik emsin sadece diye ama uyandiramadik emerken uyudu doydu sandık daha çok küçük tabi adaptasyon süreci ama sariliktan korkuyo insan endişe etmekte haklısın küçük bı şırınga ile sütünü vermeye çalış canım uyusada ben sonra biberon ile bile vermedigime çok pişman olmuştum şimdi veriyorum biberonla mama emziriyorumda korkuyorum anne sütünü bırakır diye ama diğer türlüde hemen sarariyo sabah erkenmis randevun bekleyebilirsin ama sabaha kadar uyuma memende tutmaya çalış mümkün oldugunca
Ayy çok şükür neler atlatmışsınız canım ya.. Allah bir daha yaşatmasın. Biz erken müdahale etmiş olduk sanırım. İnşallah yarına düşmüş olur...Canım korkma Allah esirgesin bizim bı anda 22 ye çıktı geçen hafta şok oldum hemen yogunbakima aldı 2 gün Dr. Düştü 9 çok korktum 25i geçince kan değişimi yapabiliriz demişti ama çok şükür düştü kötü bir durum oluşması için 40 larda falan çıkıyormuş Allah korusun sen mama da ver emzirde inşallah yarına çok düşmüş olur
Biberonla veriyoruz canım. İnşallah sizinki de korktuğun kadar yoktur.Aynen canim ben de sariliktan korkuyorum benim de sutum az buyuk ihtimal ben de mamaya vasliyacam mamayi biberonlami veriyorsun insallah bence allahin izniyle yukselmemistir sizin ki
Canım neler yapmıyoruz, uyanmıyor. Azıcık gözünü açar gibi yapıyor, gerisin geri uyuyorCanım sarılıktan dolayı acamiyor kendini.uykuda fazla tutma 1 1,5 saati geçirme uyandırmaya bak surekli.
Bacaklarında iz çıkıyor da kaka çiş sızdırmadı daha. Evde 2 numara da var yarın deneyeyim nasıl olacak bakalım. Teşekkür ederim canım, tecrübesizlik hep bunlarBacaklarında iz çıkmaya başlar, çiş kaka sızmaya başlar oradan anlarsın küçük geldiğini canım
Canım biz aynı problemden çocuk acile gittik korkudan ölüp dirildim resmen.asla uyanamıyordu. Acilde uzm dr geldi reflekslerine baktı. Emme refleksi azalmış dedi testler yapıldı falan. Yarım saatte bir uykudada olsa kaşıkla mama verin dedi en geç 1 saat dedi. Uyumadık yarım saatte bir verdik kendine geldi yavaş yavaş.benimde süt kanallarım tıkanmış meğerse yavrum o kadar enejisini harcamasına rağmen süy çekememiş bende göğüs ağrısından acillik oldum. Sizde gidin bence acile içiniz rahat ederCanım neler yapmıyoruz, uyanmıyor. Azıcık gözünü açar gibi yapıyor, gerisin geri uyuyor
Canım benim kuzum da aynıydı. Neler yaptım doysun diye. Damağını uyara uyara zoraki yutturdum sütü . Acıkınca falan asla ağlamadı eve geldiği ilk zamanlar. Sonra sonra kilo aldıkça aktifleşmeye başladı Yakında ağlar susmaz bile merak etme senCanım neler yapmıyoruz, uyanmıyor. Azıcık gözünü açar gibi yapıyor, gerisin geri uyuyor
Kızlar can bebe güzel bu konuda tavsiye ederim. Sleepy gerçekten emmiyor ya da bezleri küçük geliyor, bez küçük olunca da sızma yapar.Bende reklamlardan dolayı aldım ama canım işte çok pişman oldum çünkü kakayi emmiyor direk dışarı kusuyor normal kumaş bez kullansam öyle olmazdı o derece yani
Allaha bin şükür ki biz bişeyi ne kadar çok istesekte hayırlısı değilse rabbim nasip etmiyo. Hayırlı uğurlu olsun kuzun inşallah canımGünaydın kızlar ben de kızıma kavuştum Allah a şükür. Ağrılarımın geldiği gün 4 dk ya 1 düşünce hastaneye gittik 6 cm açılmam vardı. 8cm e kadar o kadar rahat ilerledi ki. 9cm de toplamda 5 saat kaldım. Ve o beş saatte ömrümden ömür gitti.Onca şeye rağmen bebeğim gelemedi. Yüzünün rotasyonunu yapamadı.Yüz gelişmiş meğerse. Kızımında kalp atışları hızlandı . Son anda sezeryana girdim ağlaya ağlaya. Nasipten ötesi yok gerçekten. dün akşama kadar psikolojik olarak baya bi kendimize gelemedik. Kızım biraz morardığı için yenidoğan yoğun bakım da 1 saat O2 aldı. O gelene kadar tabi biz yine eşimle ağla ağla bi hal olduk. Nasipten ötesi yön gerçekten. Artık İkimizde iyiyiz çok şükür. Şimdi melek gibi bakıyor yanımda çok farklı bi duyguymuş bu ya.
Kuzum bana da verdiler varis çorabı doğuma girmeden giydim. Ama doğumdan sonra mecburi çıkarttık çümkü kanamadan dolayı giyilecek gibi değildi. İğne vs verdiler 10 gün onları kullancamCanım bana hastaneye yatırım yapıldıktan sonra önlüklü birlikte varis çorabı giydirdiler pıhtı atmasın ödemi engellesin diyeymiş. Doğuma bile onunla gittim hatta eve onunla geldim. Doktor bunu eve gidince yıka ve 10 gün boyunca sabah yataktan kalkmadan giy gece yatağa girerken çıkar dedi. Ben çok faydasını gördüm ödem konusunda varsa kullanabilirsin
Bana hastanedeyken söylediler kuzum betüşe niye demediler acaba. Ben sağıyorm ama çok çok az çıkıyo senden maşallah baya gelmiş Allah arttırsın inşallaahKızlar sezeryanla kiloyla ilgili yazıyordum şimdi alıntılamıştım. O sırada bebeği sarılık ölçümü im hafta hastaneye getirdik. Bizde kan uyuşmazlığı olduğu için takip istemişti doktorumuz. Sarılığı 15.9 çıktı. Kanına da bakılacak şimdi... Belki yatış yapılacak... Hemen mama vermemizi söylediler... Off of
Geçmiş lsun kuzm niye öyle oldun ki acabaO kapağın kullanımı hakkında biraz bileği verir misin ?
Ne kadar süre ile kullanılıyor,süt birikince sızdırma mı toplamamı yapıyor, avient Kalkan’ı kullanınca bakıyorum bazen sütüm akmış, ama kullanmıyorum o sütü,
aydingelini LezzetliCipetpet Bibliyo
Kilo verip vermemek mesele değil, ben sezaryan sonrası eve geldim baktım 62 hamile kaldığım kilodayım yani hiç kilo almamışım hep bebek suyu vs gitmiş - iştahım Yok - gaz olur diye ne yiyeceğimi bilmiyorum ASIL MESELE ŞU BEN BEBEĞİMİ TUTAMIYORUM KOLLARIM BİLEKLERİM TUTMUYOR KALÇAMA Bİ KRAMP GİRİYOR YATAKTAN KALKMAYI BIRAK DÖNEMİYORUM,
Kilonuz yerinde gücünüz varsa vücudunu.zda dert etmeyin verirsiniz , elden ayaktan düşüp de benim gibi olmak da var
Bende ilerlemedi o 1 cm kuzjm hemde 12 buçuk saate.. kordon dolanmış boynuna en hayırlısı sezaryenmiş benm için. İyi düşün karar ver kuzum suni dene istersenHayırlı akşamlar kızlar bugün hastaneye gittim 1 cm açıklık dışında hala bi gelişme yok yatış verdiler günüm geçti diye bende imza verip eve geldim halsizlik ve mide bulantım düzensiz ağrılarım var napıcağımı şaşırmış durumdayım beklesem mi yoksa gidip yatışımı olup orda beklesem bi fayda olur mu suni sancı verseler 1 cm açıklık var ilerleme olur mu
Şimdi toparlar canım inşallah. İlk anne sütü az gelebiliyor.Çok geçmiş olsun canım, şimdi kilo alımı nasıl? Ekstradan tavsiye edeceğin bir şey var mı?
Benim kızım da kilo vermiş yine, 40gr 2günde..
İnşallah onlar iyi olsunlar tüm çabamız bu zaten, gerisi mühim değil. Gerektiğini bilsem ilk günden de verirdim mamayı. Dün tek seferde 60ml anne sütü içti mesela. Normalde tek taraftan 25-30ml filan geliyor sütüm. Yine de yetmiyor demek ki.
Şimdi mama da verdim, 30ml anne sütü 30ml mama içti. Toplam yine 60ml.
İnşallah geçecek canım eski düzenine dönersin en kısa zamanda.O kapağın kullanımı hakkında biraz bileği verir misin ?
Ne kadar süre ile kullanılıyor,süt birikince sızdırma mı toplamamı yapıyor, avient Kalkan’ı kullanınca bakıyorum bazen sütüm akmış, ama kullanmıyorum o sütü,
aydingelini LezzetliCipetpet Bibliyo
Kilo verip vermemek mesele değil, ben sezaryan sonrası eve geldim baktım 62 hamile kaldığım kilodayım yani hiç kilo almamışım hep bebek suyu vs gitmiş - iştahım Yok - gaz olur diye ne yiyeceğimi bilmiyorum ASIL MESELE ŞU BEN BEBEĞİMİ TUTAMIYORUM KOLLARIM BİLEKLERİM TUTMUYOR KALÇAMA Bİ KRAMP GİRİYOR YATAKTAN KALKMAYI BIRAK DÖNEMİYORUM,
Kilonuz yerinde gücünüz varsa vücudunu.zda dert etmeyin verirsiniz , elden ayaktan düşüp de benim gibi olmak da var
Bazen oluyor bazen olmuyor canım açılma. Baktın açılma olmuyor suni sancıyı hissetmeye başladıktan bir süre sonra, hiç zorlama. Ama yatış verdilerse hastanede kalmanı tavsiye ederim. Onların gözetiminde olursa daha rahat olursun. Hayırlısıyla kavuşun bebeğinizle.Hayırlı akşamlar kızlar bugün hastaneye gittim 1 cm açıklık dışında hala bi gelişme yok yatış verdiler günüm geçti diye bende imza verip eve geldim halsizlik ve mide bulantım düzensiz ağrılarım var napıcağımı şaşırmış durumdayım beklesem mi yoksa gidip yatışımı olup orda beklesem bi fayda olur mu suni sancı verseler 1 cm açıklık var ilerleme olur mu
Kızlar 120 lik 1 numara bez bitti 56’ lık aldım o da yarına biter. Kızımın kilosu 3600 ve 21 günlüğüz. Ne zaman 2 numaraya geçeriz? Ve 2 numaraya geçceceğim vakiti nasıl anlayacağım?
Canım kanı iç çamaşırına bulaşıyorsa, sızıntı şeklindeyse doktora götür lütfen. Akıntı sarı sovı bile olsa götürmek gerekiyor.aynı durum bende de oldu. annem falan doktora götür diye baskı yapıyor ama ben bekliyorum. su anda kötü kokulu akıntı kızariklik vs. yok ama iste kanama kısmı biraz korkutuyor insanı. yanlıs mi yapıyorum acaba gotürmemekle
Body üstüne tulum giydiriyorum; çorabı hareket ettikçe çıktığı için vazgeçtim. İnce müslinle kollarını sararak yarım kundak yapıyorum. Bir de penye battaniye sarıyorum. Bunlar kucağıma aldıkça. Yatağında üstüne battaniye örtüyorum.canlar yenidogan kıyafetleri malum hep aynı. iç zıbın ve üzerine dıs zıbın tamam ama alt patikli zıbının içine de bir sey giydirmek gerekmez mi? nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi? bir de oda sıcaklıgını hastaneden ilk geldigimizde 22-23 derecelerde tutmaya calıstım ama sonra etraftan gelen üsür bu cocuk baskıları ile 25-26 ya kadar cikardim. cok mu sıcak olur acaba böyle de?
Gözünüz aydın. Maşallah Allah nazarlardan esirgesin. Ablası nasıl? Nasıl yaklaşımı? Bizim küçük abi anlamıyor küçük olduğu için kardeş olayını. Ağladı mı şok oluyor üzülüyor ; bebe bebe ühü diyor o kadar. Bir de arada cici yapıp öpüyor. Tabi bebeği emzürmede bez değiştirirken yanımızda tutuyoruz gerisi beşikte hep.
Oy kuzum, halleri olmuyor ki çeksinler sütü... Şimdi ne durumdasınız? İyisinizdir inşallah canımCanım biz aynı problemden çocuk acile gittik korkudan ölüp dirildim resmen.asla uyanamıyordu. Acilde uzm dr geldi reflekslerine baktı. Emme refleksi azalmış dedi testler yapıldı falan. Yarım saatte bir uykudada olsa kaşıkla mama verin dedi en geç 1 saat dedi. Uyumadık yarım saatte bir verdik kendine geldi yavaş yavaş.benimde süt kanallarım tıkanmış meğerse yavrum o kadar enejisini harcamasına rağmen süy çekememiş bende göğüs ağrısından acillik oldum. Sizde gidin bence acile içiniz rahat eder
Ay kıyamam ya, zaten öncesinde de neler çekmiştiniz canım... Olsun ama canları sağ olsun gerisi hiç mühim değil...Canım benim kuzum da aynıydı. Neler yaptım doysun diye. Damağını uyara uyara zoraki yutturdum sütü . Acıkınca falan asla ağlamadı eve geldiği ilk zamanlar. Sonra sonra kilo aldıkça aktifleşmeye başladı Yakında ağlar susmaz bile merak etme sen
Canım benim hemen geldi sütüm çok şükür. Emzirirken de gördüler, o yüzden belki mamaya gerek görmediler bilmiyorumBana hastanedeyken söylediler kuzum betüşe niye demediler acaba. Ben sağıyorm ama çok çok az çıkıyo senden maşallah baya gelmiş Allah arttırsın inşallaah
Sanırım aynı şeyleri yaşıyoruz bugün kontrolüm var doktora söyleyeceğim sürekli geldiğini bakalım ne diyecek sen kaç hafta kaç günlüksün ? Beklemekten de korkuyorum bilmiyorum sonumuz ne olacak ?Aynen gerçekten sancım gelsin diye dua ediyorum resmen Rabbim inşallah ikimiz için de gönlümüzden geçen doğumu nasip eder hayırlısıyla bekleyen herkes içinde.
Benim de sarı akıntım var canım ya ilk gebelik resmen kafayı yemiş durumdayım napıcağımı şaşırdım beklesem bebek için tehlikeli gitsem sancı yok suni sancı da işe yarar mı diye düşünüyorum hep ağrının fazlasını çekmeye razıyım yeter ki suni işe yarasın ve açılma olsun ama yok hiç biri işe yaramazsa sezeryan da istemiyorum halkımızda hayırlısı ne diyim
Amin inşallah.
biz en son bebişi yaptık kocamla bacı kardeş gibi kanka gibiyiz :)))) sanırım 4 aylık flndım bir kere denedik çok canım yandı sonra bizim için bitti o olayYa kızlar hamileliğinin 6.7. Ayından itibaren vaj. Bölgesinde ağrı acı hissedip eşiyle birlikte olmayan varmı? O zamandan beri çok hassas o yüzden birlikte olmadık.Doktor fitil vermişti onu bile kullanamadım sanki daralmış gibi itemiyodum ilacı.Yarın çatı muayenem var bu yüzden çok tedirginim
40+0 bende de tık Yok :)Hala doğurmayalar ne durumdasınız? Bende tık yok
Üzme kendini ama ondan azalmıştır sütün, emzirdikçede oku. Ben dudağının ıslandığını görsem mutlu oluyorm boşa çekmiyo ıslandı dudağı diye :))Ay kıyamam ya, zaten öncesinde de neler çekmiştiniz canım... Olsun ama canları sağ olsun gerisi hiç mühim değil...
Şimdi biraz uyanık kaldı. Ben konuştum o dinledi. Ağlamanı özledim, gözlerini özledim güzel kızım hadi aç gözünü diye konuştumgözünü açık tuttu ya biraz da olsa, çok mutluyum
Canım benim hemen geldi sütüm çok şükür. Emzirirken de gördüler, o yüzden belki mamaya gerek görmediler bilmiyorum
Gerçi bugün bebek hemşiresiyle ebe kan uyuşmazlığından sarılığı arttığı için sen mama versen de artardı, olacağı varmış kendini üzme dediler... Şu an benim de daha az geliyor düne kıyasla... Senin sütün de hepimizin sütü de artar inşallah canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?