2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım korkma Allah esirgesin bizim bı anda 22 ye çıktı geçen hafta şok oldum hemen yogunbakima aldı 2 gün Dr. Düştü 9 çok korktum 25i geçince kan değişimi yapabiliriz demişti ama çok şükür düştü kötü bir durum oluşması için 40 larda falan çıkıyormuş Allah korusun sen mama da ver emzirde inşallah yarına çok düşmüş olur

Aynen canim ben de sariliktan korkuyorum benim de sutum az buyuk ihtimal ben de mamaya vasliyacam mamayi biberonlami veriyorsun insallah bence allahin izniyle yukselmemistir sizin ki

Canım sarılıktan dolayı acamiyor kendini.uykuda fazla tutma 1 1,5 saati geçirme uyandırmaya bak surekli.
Önderalpimizi aldık kucağımıza teşekkurederim
Eki Görüntüle 2209382

Oy masaAllah Allah bağışlasın çok tatlı :)

Canim icine sinmiyorsa bekleme gotur. Icin rahat eder sabaha kadar kendini yiyip bitirmektense
Aslında içime sinmiyor ama sabah gördük işte nöbetçi çocuk doktorunu, hiç içime sinmedi o adama gitmek istemiyorum... Aşırı ilgisizdi.

Ayy çok şükür neler atlatmışsınız canım ya.. Allah bir daha yaşatmasın. Biz erken müdahale etmiş olduk sanırım. İnşallah yarına düşmüş olur...

Aynen canim ben de sariliktan korkuyorum benim de sutum az buyuk ihtimal ben de mamaya vasliyacam mamayi biberonlami veriyorsun insallah bence allahin izniyle yukselmemistir sizin ki
Biberonla veriyoruz canım. İnşallah sizinki de korktuğun kadar yoktur.

Bacaklarında iz çıkmaya başlar, çiş kaka sızmaya başlar oradan anlarsın küçük geldiğini canım
Bacaklarında iz çıkıyor da kaka çiş sızdırmadı daha. Evde 2 numara da var yarın deneyeyim nasıl olacak bakalım. Teşekkür ederim canım, tecrübesizlik hep bunlar

Canım neler yapmıyoruz, uyanmıyor. Azıcık gözünü açar gibi yapıyor, gerisin geri uyuyor
Canım biz aynı problemden çocuk acile gittik korkudan ölüp dirildim resmen.asla uyanamıyordu. Acilde uzm dr geldi reflekslerine baktı. Emme refleksi azalmış dedi testler yapıldı falan. Yarım saatte bir uykudada olsa kaşıkla mama verin dedi en geç 1 saat dedi. Uyumadık yarım saatte bir verdik kendine geldi yavaş yavaş.benimde süt kanallarım tıkanmış meğerse yavrum o kadar enejisini harcamasına rağmen süy çekememiş bende göğüs ağrısından acillik oldum. Sizde gidin bence acile içiniz rahat eder

Canım neler yapmıyoruz, uyanmıyor. Azıcık gözünü açar gibi yapıyor, gerisin geri uyuyor
Canım benim kuzum da aynıydı. Neler yaptım doysun diye. Damağını uyara uyara zoraki yutturdum sütü . Acıkınca falan asla ağlamadı eve geldiği ilk zamanlar. Sonra sonra kilo aldıkça aktifleşmeye başladı Yakında ağlar susmaz bile merak etme sen

Bende reklamlardan dolayı aldım ama canım işte çok pişman oldum çünkü kakayi emmiyor direk dışarı kusuyor normal kumaş bez kullansam öyle olmazdı o derece yani
Kızlar can bebe güzel bu konuda tavsiye ederim. Sleepy gerçekten emmiyor ya da bezleri küçük geliyor, bez küçük olunca da sızma yapar.

Allaha bin şükür ki biz bişeyi ne kadar çok istesekte hayırlısı değilse rabbim nasip etmiyo. Hayırlı uğurlu olsun kuzun inşallah canım
Kuzum bana da verdiler varis çorabı doğuma girmeden giydim. Ama doğumdan sonra mecburi çıkarttık çümkü kanamadan dolayı giyilecek gibi değildi. İğne vs verdiler 10 gün onları kullancam
Bana hastanedeyken söylediler kuzum betüşe niye demediler acaba. Ben sağıyorm ama çok çok az çıkıyo senden maşallah baya gelmiş Allah arttırsın inşallaah
Geçmiş lsun kuzm niye öyle oldun ki acaba
Bende ilerlemedi o 1 cm kuzjm hemde 12 buçuk saate.. kordon dolanmış boynuna en hayırlısı sezaryenmiş benm için. İyi düşün karar ver kuzum suni dene istersen

Allah evlatlarımıza can sağlığı versin hepimizin. Bizim günler yorucu yoğun. Uykusuzluğa hazırlanmış bünyem ama içim geçiyor oturduğum yerde bazen. Geçen eşimle çay içeyim diye balkona çıktım bardağımı alıp, bi oturdum çay koymamışım boş bardak önümde :)) Saçlarım ombreydi vazgeçtim renkten dipler çıktı, beyazları spreyle kapatmaya çalışıyorum. Boya alıp evde boyacağım artık kuaföre gitmek çok lüks artık 2 küçükle. Hamilelikte 9 kilo aldım. Eve çıktığımda 8 kilosu gitmişti. Şimdi 17 günlüğüz 11 kilo gitmiş. Yüz üstü yatmayı çok özlemişim tadını çıkarıyorum.

Şimdi toparlar canım inşallah. İlk anne sütü az gelebiliyor.

İnşallah geçecek canım eski düzenine dönersin en kısa zamanda.

Bazen oluyor bazen olmuyor canım açılma. Baktın açılma olmuyor suni sancıyı hissetmeye başladıktan bir süre sonra, hiç zorlama. Ama yatış verdilerse hastanede kalmanı tavsiye ederim. Onların gözetiminde olursa daha rahat olursun. Hayırlısıyla kavuşun bebeğinizle.

Kızlar 120 lik 1 numara bez bitti 56’ lık aldım o da yarına biter. Kızımın kilosu 3600 ve 21 günlüğüz. Ne zaman 2 numaraya geçeriz? Ve 2 numaraya geçceceğim vakiti nasıl anlayacağım?

Üstündeki yazan kilo 1 numarada 2-5 yazsa da 5 kilo olmadan bebek bacakları sıkabiliyor. O zaman üst numaraya geçiyordum. Erkek bebekler için biraz büyük bez bana daha rahat geliyor kullanma açısından.

Canım kanı iç çamaşırına bulaşıyorsa, sızıntı şeklindeyse doktora götür lütfen. Akıntı sarı sovı bile olsa götürmek gerekiyor.

Body üstüne tulum giydiriyorum; çorabı hareket ettikçe çıktığı için vazgeçtim. İnce müslinle kollarını sararak yarım kundak yapıyorum. Bir de penye battaniye sarıyorum. Bunlar kucağıma aldıkça. Yatağında üstüne battaniye örtüyorum.
Ortam çok sıcak değil bizde de ki ben bile yeleksiz yapamıyorum bu ara. Yoğun bakımdayken küvezin 31-32 derece olduğu gördüm. Ki orda çıplakken rahat etsin diye çarşafla yarım kundak yapmışlardı. Sanırım sıcağa alıştırıyoruz biz de.

Önderalpimizi aldık kucağımıza teşekkurederim
Eki Görüntüle 2209382
Gözünüz aydın. Maşallah Allah nazarlardan esirgesin. Ablası nasıl? Nasıl yaklaşımı? Bizim küçük abi anlamıyor küçük olduğu için kardeş olayını. Ağladı mı şok oluyor üzülüyor ; bebe bebe ühü diyor o kadar. Bir de arada cici yapıp öpüyor. Tabi bebeği emzürmede bez değiştirirken yanımızda tutuyoruz gerisi beşikte hep.

Oy kuzum, halleri olmuyor ki çeksinler sütü... Şimdi ne durumdasınız? İyisinizdir inşallah canım

Biz de öyle yapalım o zaman, saat başı süt vereyim inşallah... Bana da 2saatte bir süt ver çift göğüs, sonra 30ml mama ver, içtiği kadarını içsin mamanın dediler.

Son 2seferdir sütün tamamını içiriyorum bir şekilde ama mamanın yarısından fazlasını bırakıyor

Ay kıyamam ya, zaten öncesinde de neler çekmiştiniz canım... Olsun ama canları sağ olsun gerisi hiç mühim değil...

Şimdi biraz uyanık kaldı. Ben konuştum o dinledi. Ağlamanı özledim, gözlerini özledim güzel kızım hadi aç gözünü diye konuştum gözünü açık tuttu ya biraz da olsa, çok mutluyum

Bana hastanedeyken söylediler kuzum betüşe niye demediler acaba. Ben sağıyorm ama çok çok az çıkıyo senden maşallah baya gelmiş Allah arttırsın inşallaah
Canım benim hemen geldi sütüm çok şükür. Emzirirken de gördüler, o yüzden belki mamaya gerek görmediler bilmiyorum

Gerçi bugün bebek hemşiresiyle ebe kan uyuşmazlığından sarılığı arttığı için sen mama versen de artardı, olacağı varmış kendini üzme dediler... Şu an benim de daha az geliyor düne kıyasla... Senin sütün de hepimizin sütü de artar inşallah canım...

Ya kızlar hamileliğinin 6.7. Ayından itibaren vaj. Bölgesinde ağrı acı hissedip eşiyle birlikte olmayan varmı? O zamandan beri çok hassas o yüzden birlikte olmadık.Doktor fitil vermişti onu bile kullanamadım sanki daralmış gibi itemiyodum ilacı.Yarın çatı muayenem var bu yüzden çok tedirginim

Sanırım aynı şeyleri yaşıyoruz bugün kontrolüm var doktora söyleyeceğim sürekli geldiğini bakalım ne diyecek sen kaç hafta kaç günlüksün ? Beklemekten de korkuyorum bilmiyorum sonumuz ne olacak ?

Bşz
biz en son bebişi yaptık kocamla bacı kardeş gibi kanka gibiyiz :)))) sanırım 4 aylık flndım bir kere denedik çok canım yandı sonra bizim için bitti o olay )) Çatı muayenesinde korkacak hiçbişe yok rahat ol ben 3 kez oldum hiçbirinde açılma yoktu çok canım yanmadı burnundan derin derin nefes al yeter

Üzme kendini ama ondan azalmıştır sütün, emzirdikçede oku. Ben dudağının ıslandığını görsem mutlu oluyorm boşa çekmiyo ıslandı dudağı diye :))
Maşallah kuzum çok sevindim hemen sütünün gelmesine, inşallah benmkide artacak bol bol olacak:))

Valla kuzum kan uyuşmazlığından sarılık oluyomuş evet ve olacağın önüne geçemiyoruz malesef tabi neyseki farkedilmiş buna şükür.
Benmde eşime demişler mama alın diye ama günde kaç kez onu söylememişler yads ben duymadım. 30 ml mamayı bizimki bitiryo yavrumun içmeye sütü pek olmuyo diye. Günde 2 bazen 3 verdik en fazla şuana kadar. Başta ablam verme mama falan diyr kzdı ama rengi sarı Egenin de onu görünce kendi yapmaya başladı mamayı :/

Sen nasılsın dikişlerin nasıl? Betüş nasıl?
Bu gece bende egeyi uyandıramadm ağlayacaktım. 12 de mama yedi 2buçukta 10 dk emdi. Bidaha saat başı uyandırmaya çalıştım yok.. en son 5buçuk gibi uyandırdım Zoraki baya emdi uyudu bin şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…