- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 32
Allah razı olsun canım. Kolumdan yaptık bugün canım, hem az acıdı hem çabucak geçti ağrısı. İyi ki göbekten yapmamışsınAllah şifa versin canım bebeğine sana. İğnelerden doğum sonrası 10 tane de bana verdiler; hep sol koluma yaptım. İlaç biraz yakıyor. Göbeğime cesaret edemedim. Kolundan mı denesen acaba? Öksürük kesici şurup sor istersen canım hastanedeyken.
MErhaba sizi merak ettim ne yaptınız bebeğiniz nasıl? Neler yaşadınız anlatabilir misiniz?Arkadaşlar doğum yaptım spinal sezeryan ile. Çok şükür iyiyiz bebeğimde bende. İlk yazılan birkaç yorumu okudum sonra hemen karar verdik mecburen başka çaremiz yoktu. Ben çok korktum bebeğe birşey olur diye. Zaten sezeryandan ve ameliyattanda çok korkuyordum onun için sonrasında baya kötü oldum. Saatlerce titredim stresten ve korkudan. Hepinizden allah razı olsun hemen yardım etmeye çalıştınız. İnşallah detayları ilerleyen zamanda yazarım
Merhaba. Evladınızı kaybettiğinizi yazdığınızda çok etkilenmiş annem ve ablamla konuşup sizin için dua etmiştik...MErhaba sizi merak ettim ne yaptınız bebeğiniz nasıl? Neler yaşadınız anlatabilir misiniz?
Çok geçmiş olsun canım.. Hepsi peşpeşe gelmiş gerçekten, Rabbim şifalar versin...Kızlar bugün gebelik şekerim olduğu için bebek kardiyolojisinden eko için randevu almıştık gittik çok şükür birşey çıkmadı Dr. Ha1c 6. 5 ve üzeri çıkanlar için eko açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi benim 5.6 civarlariydi Ama yinede gittik çok şükür birşey yokmuş sarılık 8 e düşmüş sonunda çok sukur... Tam sevineyim birşey yok derken safra kesesi ağrım şiddetle başladı yine. En kısa zamanda. Ameliyat dedi rahimde bebekle beraber büyüyen bir miyom olmuş ve aksesuar dalagim varmışhepsi acil ameliyat diyo Allah'ım kuzum yeni emmeyi öğrendi ne yapacagim bilemiyorum ama yinede bu gunlerimize şükür bütün hastalıklar doğumu beklemiş sanirim
Ben de sezaryen oldum, ilk gün ve 2. Gün hiç zorlanmadım eve geldiğimde ağrı kesicilerin de etkisi geçince acı biber sürülmüş gibi yanıyordu kesik yerim. Senin gibi oturup kalkamıyordum, eşim oturtuyor, kaldırıyordu. Farkettim ki hareket etmedikçe acılar, ağrılar geçmiyor. Sıktım dişimi hareketsiz kalmadım. Ve inanılmaz çabuk toparladım. Sana da tavsiyem acıyor diye hareketini kesme, gör bak hareket ettikçe hızla iyileşeceksin.Canım bana "yarına kadar en az 4 kere mama vermiş olun" dediler. Biz 5 kere verdik hastanede içtiği hariç. Hepsini tamamen bitirmedi ama. Sabahkinden mesela 10ml içti sadece. Sizin kontrolünüz de bugün müydü?
Benim dikişlerim çok acıyor ya. Sen ne durumdasın canım? Uzanırken kalkamıyorum filan, eşim yardım ediyor. Hala yürümede çok rahat değilim. Ne zaman geçecek merak ediyorum. Bir de kuru bir öksürük var, kaloriferler yüzünden. Canım aşırı yanıyor öksürürken. Bazen dikişlere bir şey mi oldu diye korkuyorum.
Bu arada sen de kan sulandırıcı iğne kullanıyor musun? Her kullandığımda karnım uyuşuyor, aşırı ağrım oluyor ya normal mi acaba. Bugün Nereida hocaya söyleyeceğim inşallah.
Betül için de şimdi doktordayız. Gece bi ara uyandı, baya güzel süt ve mama içti. Şimdi yine uyanmıyor...
Merhabalar, bende bebeğim de iyiyiz çok şükür. Bugün tam 1 hafta oldu Doğum yapalı. Doğumdan sonra doktor seni açtığım an bebeğin eşi geldi elime dedi. Benim ilk doğumum normaldi iyi ki ilk sezeryanındı eğer ikinci olsa çok daha sıkıntı olurdu dedi. Bebeğimi kaydedebilirdim gerçekten ölümden döndü. Bu birazda sizin sayenizde ben bu durumun bu kadar ciddi olduğunu düşünmemiştim. Kanama başladığında nişan olduğunu Doğumun başladığını düşünmüştüm.MErhaba sizi merak ettim ne yaptınız bebeğiniz nasıl? Neler yaşadınız anlatabilir misiniz?
Kız bebekler idrar yolu enfeksiyonuna daha açık oluyor o yüzden çeşme suyumu kaynat öyle banyo yaptır diyorlar biz de çeşme suyunu kaynatıp banyo yaptırıyoruz. Ama bazen altını çok kirletiyor silinecek gibi olmayınca lavabo tutup yıkıyorum.Arkadaşlar bebişlerin banyo suyunu damacanadab kaynatıp mi çeşmeden kaynatıp mi yoksa direk çeşmeden akan suyu mu tercih ettiniz
Bisey sormak istiyorum bende sezeryan oldum ameliyat yerimin sol tarafi biraz kabarik gibi senindr ayni sekilde mi yoksa bana has birsey miBen de sezaryen oldum, ilk gün ve 2. Gün hiç zorlanmadım eve geldiğimde ağrı kesicilerin de etkisi geçince acı biber sürülmüş gibi yanıyordu kesik yerim. Senin gibi oturup kalkamıyordum, eşim oturtuyor, kaldırıyordu. Farkettim ki hareket etmedikçe acılar, ağrılar geçmiyor. Sıktım dişimi hareketsiz kalmadım. Ve inanılmaz çabuk toparladım. Sana da tavsiyem acıyor diye hareketini kesme, gör bak hareket ettikçe hızla iyileşeceksin.
Aa gercektenmi cok sagol hayat kurtarici bisey soyledin. Cunku hickiriga cok sinirleniyor aglamasi bitmiyor uzun sureHickirik tutunca azcik emzirip iki kasinin ortasindan alnina dogru bas parmaginla hafif masaj yaparsan cabuk geçiyor tavsiye ederim
Ya benim sütüm de yaramiyor cocuk kilo kaybetti mama takviyesi yapiyorum doktor kontrolunde. Hem.o kadar aci cekiyorum hem ise yaramiyor. Sirf vucudunun su ihtiyacini gidermek icin emzriyorumBirde bunları dene istersen belki faydası olur. Memelyn diye bir kalkan da var bal mumundan oda çok iyi deniyor.
Benden 4 kilo gitti 1 hafta oldu doğum yapalı 2 kilo daha gitti
Çok şükür toparlamışsın canım. Ayağa kalkmak iyi geliyor gerçektenBen de sezaryen oldum, ilk gün ve 2. Gün hiç zorlanmadım eve geldiğimde ağrı kesicilerin de etkisi geçince acı biber sürülmüş gibi yanıyordu kesik yerim. Senin gibi oturup kalkamıyordum, eşim oturtuyor, kaldırıyordu. Farkettim ki hareket etmedikçe acılar, ağrılar geçmiyor. Sıktım dişimi hareketsiz kalmadım. Ve inanılmaz çabuk toparladım. Sana da tavsiyem acıyor diye hareketini kesme, gör bak hareket ettikçe hızla iyileşeceksin.
Allah korumuş canım hayırlı ömürlü olsun bebeğin inşallah. Ben burayı okuyamıyorum biraz içim sızlıyor o yüzden görmedim doğumyaptığını. Ama bu sıkıntıyı yaşayıp bebeğine sağlıkla kavuşmuş insanlar içimi rahatlatıyor. Nasıl bir psikoloji bu bendeki hiç bilmiyorum. O yüzden deMerhaba. Evladınızı kaybettiğinizi yazdığınızda çok etkilenmiş annem ve ablamla konuşup sizin için dua etmiştik...
Ardından 21 Kasımda kendimi çok kötü hissettim. Eşimi işe göndermedim ve sabahtan doktora gittik. Hiçbir sıkıntı çıkmadı ama (gebeliğe bağlı tansiyon ve kalp sorunu yaşıyordum zaten) sıkıntılarımı bildiği için doktorum başından savmadı ve akşama iyi olsam da gelmemi söyledi. (kendimi kötü hissediyorum derken doktora ağladım hatta..) Akşam gittiğimizdeyse sancım olduğunu ve her sancıda bebeğimin kalp atışının ciddi düştüğünü, bebeğin normal doğumu kaldıramayacağını söyledi doktorum. Acil sezeryana alındım, spinal sezeryan. Önce bebek çıkarıldı, ardından doktorum başını bana uzatıp korkudan bembeyaz kesilmiş yüzüyle "plasentan ayrılıyormuş!" dedi... Eğer acil sezeryana alınmasaymışım bebeğim için de benim için de ölümcül olabilirmiş durum... Odama geldiğimde direkt söyledim durumu annemlere, hepimizin tüyleri diken diken oldu. İki gün öncesinde sana dua ederken plasenta ayrılmasının başıma geleceğini asla bilemezdim...
Hep aklıma siz geliyorsunuz... Çok zor bir imtihandan geçiyorsunuz. Allah size sabırlar versin.
Çok mutlu oldum gerçekten maşallah bebeğinize de size de. Allah hayırlı uzun ömürler versin. Buna şans denmez kader tamamen. Allah isterse yaşatır isterse alır ama insanın “ çok şanslıymışsınız” diyesi geliyor. Geçmiş olsun bir daha böyle şeyler yaşamayın inşallah. Hayırlı akşamlar.Merhabalar, bende bebeğim de iyiyiz çok şükür. Bugün tam 1 hafta oldu Doğum yapalı. Doğumdan sonra doktor seni açtığım an bebeğin eşi geldi elime dedi. Benim ilk doğumum normaldi iyi ki ilk sezeryanındı eğer ikinci olsa çok daha sıkıntı olurdu dedi. Bebeğimi kaydedebilirdim gerçekten ölümden döndü. Bu birazda sizin sayenizde ben bu durumun bu kadar ciddi olduğunu düşünmemiştim. Kanama başladığında nişan olduğunu Doğumun başladığını düşünmüştüm.
Sizin yaşadıklarınız hiç hiç kolay değil.Rabbim size dayanma gücü versin sabrınızı arttırsın.
Amin... Çok teşekkür ederim...Allah korumuş canım hayırlı ömürlü olsun bebeğin inşallah. Ben burayı okuyamıyorum biraz içim sızlıyor o yüzden görmedim doğumyaptığını. Ama bu sıkıntıyı yaşayıp bebeğine sağlıkla kavuşmuş insanlar içimi rahatlatıyor. Nasıl bir psikoloji bu bendeki hiç bilmiyorum. O yüzden desfyg nin neler yaşadığını merak ettim. Onun bebeğini kucağına aldığı, bu sıkıntıdan kurtulduğu anları anlatsın istedim. Senin de yazman anlatman sonucun olumlu olması beni çok çok mutlu etti. Allah dualarını kabul etsin evladına ve sana hayırlı ömürler versin
Evet maşallah sayemde olmasa bile kurtulması çok büyük mutlulukAmin... Çok teşekkür ederim...
Bence içinde bulunduğunuz psikoloji çok doğal... Hem bakın belki de sizin sayenizde bir annenin ve bebeğin hayatı kurtuldu...
Philips in makinasını kullanıyorum, memnunumKizlar sagma makinasindan bahsedilmis sanirim elektriklisini kullanan varmi memnun kaldiginiz bi marka varsa onerir misiniz :)
Kizlar sagma makinasindan bahsedilmis sanirim elektriklisini kullanan varmi memnun kaldiginiz bi marka varsa onerir misiniz :)
Benim bazen iki ucu da kabarık oluyor ama dediğin gibi sol taraf hep kabarık. Sanırım dikişin son düğümü falan var diye tahmin ediyorum.Bisey sormak istiyorum bende sezeryan oldum ameliyat yerimin sol tarafi biraz kabarik gibi senindr ayni sekilde mi yoksa bana has birsey mi
Merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?