2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Allah razı olsun canım. Kolumdan yaptık bugün canım, hem az acıdı hem çabucak geçti ağrısı. İyi ki göbekten yapmamışsın

MErhaba sizi merak ettim ne yaptınız bebeğiniz nasıl? Neler yaşadınız anlatabilir misiniz?

Kızlar bugün gebelik şekerim olduğu için bebek kardiyolojisinden eko için randevu almıştık gittik çok şükür birşey çıkmadı Dr. Ha1c 6. 5 ve üzeri çıkanlar için eko açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi benim 5.6 civarlariydi Ama yinede gittik çok şükür birşey yokmuş sarılık 8 e düşmüş sonunda çok sukur... Tam sevineyim birşey yok derken safra kesesi ağrım şiddetle başladı yine. En kısa zamanda. Ameliyat dedi rahimde bebekle beraber büyüyen bir miyom olmuş ve aksesuar dalagim varmış hepsi acil ameliyat diyo Allah'ım kuzum yeni emmeyi öğrendi ne yapacagim bilemiyorum ama yinede bu gunlerimize şükür bütün hastalıklar doğumu beklemiş sanirim

MErhaba sizi merak ettim ne yaptınız bebeğiniz nasıl? Neler yaşadınız anlatabilir misiniz?
Merhaba. Evladınızı kaybettiğinizi yazdığınızda çok etkilenmiş annem ve ablamla konuşup sizin için dua etmiştik...

Ardından 21 Kasımda kendimi çok kötü hissettim. Eşimi işe göndermedim ve sabahtan doktora gittik. Hiçbir sıkıntı çıkmadı ama (gebeliğe bağlı tansiyon ve kalp sorunu yaşıyordum zaten) sıkıntılarımı bildiği için doktorum başından savmadı ve akşama iyi olsam da gelmemi söyledi. (kendimi kötü hissediyorum derken doktora ağladım hatta..) Akşam gittiğimizdeyse sancım olduğunu ve her sancıda bebeğimin kalp atışının ciddi düştüğünü, bebeğin normal doğumu kaldıramayacağını söyledi doktorum. Acil sezeryana alındım, spinal sezeryan. Önce bebek çıkarıldı, ardından doktorum başını bana uzatıp korkudan bembeyaz kesilmiş yüzüyle "plasentan ayrılıyormuş!" dedi... Eğer acil sezeryana alınmasaymışım bebeğim için de benim için de ölümcül olabilirmiş durum... Odama geldiğimde direkt söyledim durumu annemlere, hepimizin tüyleri diken diken oldu. İki gün öncesinde sana dua ederken plasenta ayrılmasının başıma geleceğini asla bilemezdim...

Hep aklıma siz geliyorsunuz... Çok zor bir imtihandan geçiyorsunuz. Allah size sabırlar versin.

Çok geçmiş olsun canım.. Hepsi peşpeşe gelmiş gerçekten, Rabbim şifalar versin...

Ben de sezaryen oldum, ilk gün ve 2. Gün hiç zorlanmadım eve geldiğimde ağrı kesicilerin de etkisi geçince acı biber sürülmüş gibi yanıyordu kesik yerim. Senin gibi oturup kalkamıyordum, eşim oturtuyor, kaldırıyordu. Farkettim ki hareket etmedikçe acılar, ağrılar geçmiyor. Sıktım dişimi hareketsiz kalmadım. Ve inanılmaz çabuk toparladım. Sana da tavsiyem acıyor diye hareketini kesme, gör bak hareket ettikçe hızla iyileşeceksin.

Merhabalar, bende bebeğim de iyiyiz çok şükür. Bugün tam 1 hafta oldu Doğum yapalı. Doğumdan sonra doktor seni açtığım an bebeğin eşi geldi elime dedi. Benim ilk doğumum normaldi iyi ki ilk sezeryanındı eğer ikinci olsa çok daha sıkıntı olurdu dedi. Bebeğimi kaydedebilirdim gerçekten ölümden döndü. Bu birazda sizin sayenizde ben bu durumun bu kadar ciddi olduğunu düşünmemiştim. Kanama başladığında nişan olduğunu Doğumun başladığını düşünmüştüm.
Sizin yaşadıklarınız hiç hiç kolay değil.Rabbim size dayanma gücü versin sabrınızı arttırsın.

Arkadaşlar bebişlerin banyo suyunu damacanadab kaynatıp mi çeşmeden kaynatıp mi yoksa direk çeşmeden akan suyu mu tercih ettiniz
Kız bebekler idrar yolu enfeksiyonuna daha açık oluyor o yüzden çeşme suyumu kaynat öyle banyo yaptır diyorlar biz de çeşme suyunu kaynatıp banyo yaptırıyoruz. Ama bazen altını çok kirletiyor silinecek gibi olmayınca lavabo tutup yıkıyorum.

Bisey sormak istiyorum bende sezeryan oldum ameliyat yerimin sol tarafi biraz kabarik gibi senindr ayni sekilde mi yoksa bana has birsey mi
Merak ediyorum

Birde bunları dene istersen belki faydası olur. Memelyn diye bir kalkan da var bal mumundan oda çok iyi deniyor.

Benden 4 kilo gitti 1 hafta oldu doğum yapalı 2 kilo daha gitti
Ya benim sütüm de yaramiyor cocuk kilo kaybetti mama takviyesi yapiyorum doktor kontrolunde. Hem.o kadar aci cekiyorum hem ise yaramiyor. Sirf vucudunun su ihtiyacini gidermek icin emzriyorum

Kizlar aranizda lohusa depresyonu yasayan varmi? Ben hergün agliyorum hic uyumuyorum nerdeyse. Esim uyumam icin firsat sunuyor ama gozume uyku girmiyor delirmek uzereyim

Çok şükür toparlamışsın canım. Ayağa kalkmak iyi geliyor gerçekten

Hareketi kesme şansım zaten yok canım, devamlı bir şey çıkıyor. Bugün hastanedeyiz mesela, koşturmayla geçti tüm gün, sarılıktan dolayı yatış yaptık. Şimdi eşimle nöbetleşe uyuyoruz..

Dikiş yerimde bir yer tan kaynamamış. Kanıyor... Sanırım ondan da çok ağrım oldu...

Allah korumuş canım hayırlı ömürlü olsun bebeğin inşallah. Ben burayı okuyamıyorum biraz içim sızlıyor o yüzden görmedim doğumyaptığını. Ama bu sıkıntıyı yaşayıp bebeğine sağlıkla kavuşmuş insanlar içimi rahatlatıyor. Nasıl bir psikoloji bu bendeki hiç bilmiyorum. O yüzden de sfyg nin neler yaşadığını merak ettim. Onun bebeğini kucağına aldığı, bu sıkıntıdan kurtulduğu anları anlatsın istedim. Senin de yazman anlatman sonucun olumlu olması beni çok çok mutlu etti. Allah dualarını kabul etsin evladına ve sana hayırlı ömürler versin

Çok mutlu oldum gerçekten maşallah bebeğinize de size de. Allah hayırlı uzun ömürler versin. Buna şans denmez kader tamamen. Allah isterse yaşatır isterse alır ama insanın “ çok şanslıymışsınız” diyesi geliyor. Geçmiş olsun bir daha böyle şeyler yaşamayın inşallah. Hayırlı akşamlar.

Amin... Çok teşekkür ederim...

Bence içinde bulunduğunuz psikoloji çok doğal... Hem bakın belki de sizin sayenizde bir annenin ve bebeğin hayatı kurtuldu...

Amin... Çok teşekkür ederim...

Bence içinde bulunduğunuz psikoloji çok doğal... Hem bakın belki de sizin sayenizde bir annenin ve bebeğin hayatı kurtuldu...
Evet maşallah sayemde olmasa bile kurtulması çok büyük mutluluk

Bisey sormak istiyorum bende sezeryan oldum ameliyat yerimin sol tarafi biraz kabarik gibi senindr ayni sekilde mi yoksa bana has birsey mi
Merak ediyorum
Benim bazen iki ucu da kabarık oluyor ama dediğin gibi sol taraf hep kabarık. Sanırım dikişin son düğümü falan var diye tahmin ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…