Canım biz seninle aynı dogurcaz heralde.Yarin kontrol var benimde. Plates topu uzerinde hareketleri yapiorum. Sicak su torbasini bele ve perine bolgesine koyuyorum. Sicak su ile gunluk dusa girip sicak su tutuyorum bele.. 1 cm aciklik vardi c.tesi gunu insallah artmistir.
Gözünüzaydın benim doktoruma göre evet iri sayılıyo canım senin doktorun normal zor olur falan demedimi ne güzel destek olmuş sana.Benimki sezeryana yönlendiriyo normal doğumda iri bebek risklerini söylüyo bende öyle söyleyince korkuyorum...İRİ sayılır mı bilmiyorum ama bu gece 12.45 te normal Doğum yaptım bebeğimm 3780 gram 42 cm doğdu üstelik suyum çok azaldığı için hemen doğumum başlatıldı vajinaya bir alet takıldı hiç açılmam yoktu yaklaşık 11 saat o alet vajinada kaldı suni sancı nasıl birşeydir bilmiyorum ama bununki de fena değildi... 11 de 7-8 cm açılma sağladı bana sonra 12i biraz geçerken Doğuma girdim 12.45 te bebeğim dünyaya gelmişti... o kadar çok dikişim var ki son bir saat dayanılmazdı ama şu an yanımda uyuyor olması tüm acılarımı aldı götürdü ... Allah herkese hayırlı doğumlar Nasip etsin
İlk bebeğinmiydi doktorun bi yönlendirme yaptımı sezeryan olsun normal zor olur gibisinden.Benimki öyle konuşuyo risklerinden bahsediyo iri olduğu için.Korkuyorum doktorun konuşmalarından dolayıBen canım 4 kilo normal doğum yaptım
Insallah saglikla canim. Ilerleme de vardir insallahCanım biz seninle aynı dogurcaz heralde.Randevularımız da aynı. Benim de yarın
Yazarim canim muhakak simdilik hafif hafif sancilarim var ama insallah acilmayla alakalidirBende bugun gittim bende de sanci yok, acilmaya zaten bakmiyorlar. Canim cok sıkılıyor bu duruma, sana yarin doktor ne diyecek acaba. Bana yaz olur mu?
Ne yapmak lazim ki hizlandirmak icin ?
Bişey diyeyim miBende bugun gittim bende de sanci yok, acilmaya zaten bakmiyorlar. Canim cok sıkılıyor bu duruma, sana yarin doktor ne diyecek acaba. Bana yaz olur mu?
Ne yapmak lazim ki hizlandirmak icin ?
Evet aklima geliyor ama cesaret edemiyorum canimBişey diyeyim mi
Doktor bana korunmasız cinsel ilişki önermişti
39+2 de uyguladık 39+3 te doğdu
1 aylık olmamıza 9 gün kaldı. Ben de doktora soracağım çünkü uykuya çok ühtiyacım varBençokk ağır bir lohusa depresyonu geçirdim 10 gün kadar. Sonrasında kademeli olarak azaldı. Şimdi 36 günlük bebeğim, çok şükür iyiyim.
Tüm hayatım bitmiş gibi geliyordu. Dışarı çıkmak isteyip çıkamamak çok kötüydü. Uykusuzluktan mahvolmuştum.
1 aylık olunca doktorum artık geceleri 2 saatte bir kalkmana gerek yok. Çocuk ağladıkça verirsin dedi. O çok iyi geldi. Bir de dışarı çıkmaya başladım. Size de tavsiye ederim. Umarım çabucak toparlarsınız, Rabbim yardımcınız olsun.
Kızlar gün içinde kaç saatte bir altını değiltiriyorsunuz? Ben her emzirmeden sonra değiştiyorum 2 saate bir yani.
Sizde durum nedir? Hangi sıklıkta değiştirmek lazım?
Saat basi canim yoksa ustune basina heryerine cisler cikiyor prima premium care bezimizde hatta ama banamisin demiyor gece en az 1 gunduz 2 kez komple ust bas degisiyorum o yuzden surekli kontrol ediyorum dolduysa degisiyorumKızlar gün içinde kaç saatte bir altını değiltiriyorsunuz? Ben her emzirmeden sonra değiştiyorum 2 saate bir yani.
Çişle durursa pişik olmaz mı? Kaka mı rahatsız eder?Kaka yapmadiysa bezi çiş dolana kadar degismiyorum canim. Saat tutmadim ama en fazla 4 saat filandir
Senin durum benden kötüymüş. Ben 2 saate bir emziriyorum ve bezini o sırada değşltiriyorum. Biz de prima premium care kullanıyoruz ama senin dediğin durumla bir kaç kez karşılaştık. Ana kucağına koyduğumda kakası göbeğine kadar çıktığı oldu bir kaç kez.Saat basi canim yoksa ustune basina heryerine cisler cikiyor prima premium care bezimizde hatta ama banamisin demiyor gece en az 1 gunduz 2 kez komple ust bas degisiyorum o yuzden surekli kontrol ediyorum dolduysa degisiyorum
Bende sezaryan oldum aynı şekilde hareket ettikçe toparlanıyor insan ama ilk başta fazla bi kanamam olmadı da oğlumu emzirirken yataktan kalkarken dikişlerim sızladıkça kanama da oluyor, normal Mİ ??hani normal Doğum yapmadık ama sezaryanda da kanamalar 40 gün sürüyor mu ?
İlk doktor kontrolümüz de hastane doktorumuz bize de kilo kaybı olduğunu normal olduğunu söyledi-aynı gün sağlık ocağı hayır kilosu artış göstermiş dedi-19 günlük olmuşuz Bugün-bende merak ediyorum acaba kilo aldı mı diye ? Çocuk doktoruna mı gitmeliyim yoksa sağlık ocağına mı ?
Emziriyorum bende ama doymuyor gibi çocuk ya nasıl emdiğini bir görseniz alıp alıp bırakıyor ucunu şöpürdeterek ağzını öyle yiyo- eee ne kadar çekiyor ne kadar gidiyor karnına bilmiyorum- acaba doymuyor da mı 2-3 saat meme de kalıyor - Yoksa meme de uyumaya mı alıştıben ne yapıcam saatlerimiz memede beklemekle geçiyor
İlk hafta girdim diyebilirim ev biraz kalabalıktı alışma süresi - annem bi yandan kayınvalidem bi yandan-eşim yanımda diye mutlu olmayı beklerken adam çocuğu sevmeye gelmiş - sırtım ağrıyor az sık ov dedikçe tartışmayla benim sinir krizlerimle sonuçlandı hep.. adam yaptı kenara geçti ben tutamam ben bakamam ben edemem... annem bakar annen gelsin... dön gel artık eve ...(ben Doğum için annemin evine geldim Kocaeli’den İstanbul’a)dört gözle dönmemi bekliyor ama eve dönersem ben nasıl bakacağım tek başıma ?
Wc bile gidemiyorum -yerine yatmıyor illa meme de uyucak... kayınvalide ya da annem bizde ne kadar kalıp da bakacak o çocuğa - biz ne zaman düzene giricez- bazen ben niye varım niye dünyaya geldim diye kendi hayatımı sorguluyorum sıyırcam az kaldı
Bende de miyom vardı doktor iki tane demişti bebeği aldı benle konuşuyor o esnada demez mi aaaaa arkada iki tane daha var—- kadın alsana onları—- ee almıyorum alırsam kanama yapar çok dedi.. almadan kapattı ya, toplamda 4 tane dedi, 2ay sonra muayene gel kontrol edelim küçülmüş mü diye rahim toparlandıktan sonra dedi.... bekleyeceğiz....
Bizde gaz ve kaka yaparken zorlanma sorunu var, 19 günlüğüz, nereden ne duyarsam deniyorum
İlk hafta yanlış emzirmekten yara oldu göğüs uçlarım lansinoh aldım avient aldım şimdi silikonlu aparatıyla takıyorum Kalkan’ı uçları geçti ama bu seferde kalkan süt topluyor,
Gaz için acı elma yagı ayak altına masaj, sonra biogaia damla aldım Bugün ikinci kullanışım, d3 e başladık,
İki kere de muskat rendeleyip verdim anne sütüyle o zaman derin bi uykuya geçti ama uyandırmakta sorun yaşadım korktum muskatı vermeyi bıraktım...
Geceleri 2-3 kere kalkıyoruz ama o son 3. Kalkış tan taaaa öğlene kadar saatte bir kalkıp ağlıyor meme de uykuya dalıyor-
De şimdi bana bütün bunlar ne zaman geçecek
Canim doyup doymadigini cis sayisindan anliyomusuz gunde 5-6 defa cis yapiyosa doyuyor demekmis. Benim kizim cok kilo kaybetti nerdeyse 1 kiloya yakin kaybetti sarilik olmamasi icin acil mamaya basladik. Biberonla verdigim icin alisti simdi memeyi reddediyor valla 32 gun oldu dogum yapali su besleme olayini hala duzene sokamadim. Sutum geliyor emzirsem bebek almiyor alsada yaramiyor. Emzirmesem aninda sut birikiyor memem sisiyor mastite ceviriyor. Gogus uclarim yara bi yandan. Surekli sagmaktanda sıkıldim. Bence kendine iyi bir cocuk doktoru edin. Hem numarasini alirsin gece gunduz ulasirsin. Bu arada aci elma yagi almssn bende aldim gaz icin ama doktor cok kizdi. Cok zararliymis canim alerjik reaksiyon gosterip allah korusun ani bebek ölümü olaabiliyoms internettende arastr. Ben aldigim gibi cope attim. İki doktora gittim ikiside asla kullanma dedi bilgin olsunBende sezaryan oldum aynı şekilde hareket ettikçe toparlanıyor insan ama ilk başta fazla bi kanamam olmadı da oğlumu emzirirken yataktan kalkarken dikişlerim sızladıkça kanama da oluyor, normal Mİ ??hani normal Doğum yapmadık ama sezaryanda da kanamalar 40 gün sürüyor mu ?
İlk doktor kontrolümüz de hastane doktorumuz bize de kilo kaybı olduğunu normal olduğunu söyledi-aynı gün sağlık ocağı hayır kilosu artış göstermiş dedi-19 günlük olmuşuz Bugün-bende merak ediyorum acaba kilo aldı mı diye ? Çocuk doktoruna mı gitmeliyim yoksa sağlık ocağına mı ?
Emziriyorum bende ama doymuyor gibi çocuk ya nasıl emdiğini bir görseniz alıp alıp bırakıyor ucunu şöpürdeterek ağzını öyle yiyo- eee ne kadar çekiyor ne kadar gidiyor karnına bilmiyorum- acaba doymuyor da mı 2-3 saat meme de kalıyor - Yoksa meme de uyumaya mı alıştıben ne yapıcam saatlerimiz memede beklemekle geçiyor
İlk hafta girdim diyebilirim ev biraz kalabalıktı alışma süresi - annem bi yandan kayınvalidem bi yandan-eşim yanımda diye mutlu olmayı beklerken adam çocuğu sevmeye gelmiş - sırtım ağrıyor az sık ov dedikçe tartışmayla benim sinir krizlerimle sonuçlandı hep.. adam yaptı kenara geçti ben tutamam ben bakamam ben edemem... annem bakar annen gelsin... dön gel artık eve ...(ben Doğum için annemin evine geldim Kocaeli’den İstanbul’a)dört gözle dönmemi bekliyor ama eve dönersem ben nasıl bakacağım tek başıma ?
Wc bile gidemiyorum -yerine yatmıyor illa meme de uyucak... kayınvalide ya da annem bizde ne kadar kalıp da bakacak o çocuğa - biz ne zaman düzene giricez- bazen ben niye varım niye dünyaya geldim diye kendi hayatımı sorguluyorum sıyırcam az kaldı
Bende de miyom vardı doktor iki tane demişti bebeği aldı benle konuşuyor o esnada demez mi aaaaa arkada iki tane daha var—- kadın alsana onları—- ee almıyorum alırsam kanama yapar çok dedi.. almadan kapattı ya, toplamda 4 tane dedi, 2ay sonra muayene gel kontrol edelim küçülmüş mü diye rahim toparlandıktan sonra dedi.... bekleyeceğiz....
Bizde gaz ve kaka yaparken zorlanma sorunu var, 19 günlüğüz, nereden ne duyarsam deniyorum
İlk hafta yanlış emzirmekten yara oldu göğüs uçlarım lansinoh aldım avient aldım şimdi silikonlu aparatıyla takıyorum Kalkan’ı uçları geçti ama bu seferde kalkan süt topluyor,
Gaz için acı elma yagı ayak altına masaj, sonra biogaia damla aldım Bugün ikinci kullanışım, d3 e başladık,
İki kere de muskat rendeleyip verdim anne sütüyle o zaman derin bi uykuya geçti ama uyandırmakta sorun yaşadım korktum muskatı vermeyi bıraktım...
Geceleri 2-3 kere kalkıyoruz ama o son 3. Kalkış tan taaaa öğlene kadar saatte bir kalkıp ağlıyor meme de uykuya dalıyor-
De şimdi bana bütün bunlar ne zaman geçecek
Bizde 32 gunluk olduk. Benim depresyonumun sebebi bebegimi agiz tadimla bir turlu emziremem. Her meme verdigimde kan ter icinde kaliyorum en sonunda aglama krizlerim geliyor.Bençokk ağır bir lohusa depresyonu geçirdim 10 gün kadar. Sonrasında kademeli olarak azaldı. Şimdi 36 günlük bebeğim, çok şükür iyiyim.
Tüm hayatım bitmiş gibi geliyordu. Dışarı çıkmak isteyip çıkamamak çok kötüydü. Uykusuzluktan mahvolmuştum.
1 aylık olunca doktorum artık geceleri 2 saatte bir kalkmana gerek yok. Çocuk ağladıkça verirsin dedi. O çok iyi geldi. Bir de dışarı çıkmaya başladım. Size de tavsiye ederim. Umarım çabucak toparlarsınız, Rabbim yardımcınız olsun.
Ahahhah :)) olur mu dersinBir de yillar sonra dünür olurmussunuz tam türk ffilmi senaryosu
Kızlar gün içinde kaç saatte bir altını değiltiriyorsunuz? Ben her emzirmeden sonra değiştiyorum 2 saate bir yani.
Canım tuvalet iletişimi nedir nasıl tutuyosun tuvalete?Uykudan uyanıyor zaten altını biraz kirletmiş oluyor ve ağlıyor
Değiştirip öyle emziriyorum
Altı kirliyken emmiyor
2 saatte değil 2,5-3 saatte bir uyanıyor benimki
Her defasında altını açıyorum, hatta ben tuvalet iletişimi kurmaya çalıştığım için tuvalete tutuyorum her açtığımda da
Aynen ole canim napicagimi sasirdim ust bas yetistiremiyorum cocuga bi yandan yiyor biyandan cikariyor .simdilik kaka cikmadi ama cisten cekiyorum yaniSenin durum benden kötüymüş. Ben 2 saate bir emziriyorum ve bezini o sırada değşltiriyorum. Biz de prima premium care kullanıyoruz ama senin dediğin durumla bir kaç kez karşılaştık. Ana kucağına koyduğumda kakası göbeğine kadar çıktığı oldu bir kaç kez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?