Canım tuvalet iletişimi nedir nasıl tutuyosun tuvalete?
Tuvalet iletişimini araştırmanızı öneririm, neredeyse 1 haftadır yapmaya çalışıyorum, kakalı bez ve gaz çıkarma sorunu yaşamıyorum şimdilik.
İlerleyen zamanlarda nasıl gittiğini yazarım.
Temel olarak şöyle :
Bebekler nasıl acıktıklarını ağlayarak vs belirtiyorsa aslında tuvaletleri olduğunu da yapmadan önce belirtirlermiş. Bezi açtığımız anda kaka çiş yapmaları da kendilerini kirletmek istemedikleri içinmiş
Altına yapmayı çok da istemiyorlar aslında
İlk 3 ay özellikle bu içgüdü çok güçlüymüş
Kendini pisletmek istememek.
Benimki her uykudan uyanışında huysuzlanıyor. Önce acıkıyor sanıyordum
Ama emmiyordu da kendini sıkıyor, ayaklarını karnına çekiyordu
Bezini açınca da pırt yapıp kakasını 2 defa üstüme fışkırttı :)
Ben de biraz araştırdım ve uykuyan uyanınca bacaklarının altından tutup sırtını karnıma yaslayarak çömelme vaziyetinde bir kaba tutuyorum. (Ben yatan hastalar için kullanılan tuvalet kaplarından aldım) lavaboya tutan da var. 2 dk içinde önce gaz çıkarıyor sonra kakasını yapıyor, varsa biraz da çiş. Ama çişinin çoğunu bezine yapmış oluyor genelde.
Bazen bezi kuru kalmış bile oluyor.
Böyle bir şeyler yani.
Araştırmak istersen hem internette var "tuvalet iletişimi" diye hem de kitabı var
39+3 te geldi benimki
Senin de gelir bugün yarın
Önceki randevumda daha kanala girmemişti bilE
Maalesef cnm benim kiz inmedi bile asagi. Sanci hic yok ve kalp ritmi dusuyor. Dun gece 105 110lardaydi kalp ritmi cihaz iki kez kirmizi uyari verdi. Hatta doktor gece bisey olursa cagirin beni dedi. Kizim herkese ters kose yapticarsambaya kadar bende iner diye dusundum valla ama inemiyor ne engelliyor cok merak ediyorum. Suyu ise yok denecek kadar az
Çişle durursa pişik olmaz mı? Kaka mı rahatsız eder?
Bugün doğuracakmış Allahın izniyleSen doğurmadın mı hala ?
Hayırlısı ile kavuşsun inşallah rabbim herkesin bebeğine sağlık sıhhat versin bütün annelere bol süt ve dinlenmek için zaman bi de anlayışlı eş versin (amin )Bugün doğuracakmış Allahın izniyle
52 cm yanlış yazmışım ... ilk bebek olması büyük olması çok dikişm olmasına sebep oldu keşke beni de sezaryene yönlendirseydi diye düşünüyorum ... hangisi senin için daha hayırlı olacaksa k olsunGözünüzaydın benim doktoruma göre evet iri sayılıyo canım senin doktorun normal zor olur falan demedimi ne güzel destek olmuş sana.Benimki sezeryana yönlendiriyo normal doğumda iri bebek risklerini söylüyo bende öyle söyleyince korkuyorum...
Maalesef cnm benim kiz inmedi bile asagi. Sanci hic yok ve kalp ritmi dusuyor. Dun gece 105 110lardaydi kalp ritmi cihaz iki kez kirmizi uyari verdi. Hatta doktor gece bisey olursa cagirin beni dedi. Kizim herkese ters kose yapticarsambaya kadar bende iner diye dusundum valla ama inemiyor ne engelliyor cok merak ediyorum. Suyu ise yok denecek kadar az
Ay ben okadar dedim ablama yıkarken yap diye. İlk kez banyo yaptırdık unuttuk heycandan :))
Evet teyzesi soyunurken bi baktık göbekte düşmüşBen de hemen yapmamıştım bi iki aylıkkendi sanırım :) ay ne minnoş yaaa yıkadınız bile demek
Canım benim 2.bebeğimdi ilkini de aynı doktorla normal doğum yapmıştım normal olsun diye doktorla birlikte direndik destekledi beni sağolsun ama doğduğu hafta da gelmese sezeryana gün alacaktık doktorunun normal doğum deneyimi önemli tabi senin vücut yapında çok zor karar Allah en hayırlı olanı nasip etsin ben son haftalar artık doğsun diye merdiven in çık sıcak suda oturma VS yaptım ki daha da kalıp 4ün üzerine çıkmasın diyeİlk bebeğinmiydi doktorun bi yönlendirme yaptımı sezeryan olsun normal zor olur gibisinden.Benimki öyle konuşuyo risklerinden bahsediyo iri olduğu için.Korkuyorum doktorun konuşmalarından dolayı
Ben gündüzleri her emzirme den önce değiştiriyorum gece değiştirmiyorum zaten 11gibi uyuyup 6gibi kalkınca gece gerek kalmıyor birde böyle uykusu açılmıyor çocuğun gece uykusuna alışıyor ilk çocuğumu da böyle yapmıştım ve 1 buçuk yaşından sonra geceleri kesintisiz uyudu millet 4yaşındaki çocuğa gece kalkarken benimki gece uyuyordu bunda da aynısını yapıyorum gece asla ışık açmam mesela öğrensin gece gündüzü diye gece sevmem konuşmam sabah da tam tersi büyük insanla konuşur gibi konuşur şarkılar söylerim tavsiye ederim bu arada bu dediklerimi ilk 10 gün yapmayın sarılık riski geçtikten sonraKızlar gün içinde kaç saatte bir altını değiltiriyorsunuz? Ben her emzirmeden sonra değiştiyorum 2 saate bir yani.
Sizde durum nedir? Hangi sıklıkta değiştirmek lazım?
Gece gBen gündüzleri her emzirme den önce değiştiriyorum gece değiştirmiyorum zaten 11gibi uyuyup 6gibi kalkınca gece gerek kalmıyor birde böyle uykusu açılmıyor çocuğun gece uykusuna alışıyor ilk çocuğumu da böyle yapmıştım ve 1 buçuk yaşından sonra geceleri kesintisiz uyudu millet 4yaşındaki çocuğa gece kalkarken benimki gece uyuyordu bunda da aynısını yapıyorum gece asla ışık açmam mesela öğrensin gece gündüzü diye gece sevmem konuşmam sabah da tam tersi büyük insanla konuşur gibi konuşur şarkılar söylerim tavsiye ederim bu arada bu dediklerimi ilk 10 gün yapmayın sarılık riski geçtikten sonra
Bizde 32 gunluk olduk. Benim depresyonumun sebebi bebegimi agiz tadimla bir turlu emziremem. Her meme verdigimde kan ter icinde kaliyorum en sonunda aglama krizlerim geliyor.
Canım zaten 3 saatte kendi ağlıyor emzirip gazını alıp yerine koyuyorum yani bende her istediğinde emziriyorum ama altını gece değiştirmiyorum 10 günden sonra da ben kaldırmadım emzirmek için kendi kalkınca emziriyorum zaten 3 saati geçmiyor kendi kalkması sorun olmuyor öyle oluncaGece g
öğüslerde biriken sutu napiyorsunuz ? B
en gece 3 saati geçirirsem göğüslerim ağrımaya başlıyor. Sağmak da acıtıyor. Uyusa bile saat kurup emziriyorum ben
Canim ben kontrole gittim. Ama yine ne sanci cikti ne de acilma sancilarim var ama cok hafif. Açılma hic ama hic yok doktor istersen carsambaya kadar bekleyelim istersende yarin sezaryana alalim dedi bende beklemeyi tercih ettim. Bizde durumlar boyleBende bugun gittim bende de sanci yok, acilmaya zaten bakmiyorlar. Canim cok sıkılıyor bu duruma, sana yarin doktor ne diyecek acaba. Bana yaz olur mu?
Ne yapmak lazim ki hizlandirmak icin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?