Kesinlikle alakası var çünkü süt sindirilmeden tekrar süt verince gaz artıyor ama ben vermesem çok ağlıyor resmen ağlamaktan morarıyor öyle olunca isteyince emziriyorum mecbur ilk ay aşısı kolay korkma ateş yapmıyor bu aşı 2. Ay aşıları ağır canım ilk ay için tedirgin olma kolay bir aşıArkadaşlar hepinize merhaba bebeğini yeni kucagina alanlar allah analı babalı büyütsün hepinize sevgiler. Bebeğini kucağına almayı bekleyenlere de allah kolayliklar versin.. Arkadaşlar kızımı 4-5 gün öncesine kadar ( günleri karistirmiyorsam) geceleri 2 saatte bir kalkıp emziriyordum sonra bu araligi uzatma kararı aldı 2.5-3 saat aralığına taşıdım ve kızın akşam belirli bi saatte 3-4 saat süren aglama krizleri son buldu..alakasi olduğunu düşünüyorum.. kızım uykusunu almaya ve daha huzurlu olmaya basladi. En son geçen pazartesi 27 gunlukken tartildiginda 1 kilo almıştı kizim. pazartesi aşı icin sağlık ocağına gideceğiz.bakalim sağlık ocağı nasıl tartacak? Aşı için endişeliyim yaptıran arkadaşlar zor oluyor mu çok agliyolar mi sonrasında huzursuzluk oluyor mu? Lohusa depresyonuna girmedim ama girebileceğimi hisettim ilk günler kendimi kötü hissediyordum. Çok yorgundum..tam olarak yetersiz hissettiğim anlar oluyordu.. Zamanla toparladim.. herşey geçip gidiyor arkadaşlar.. annelik gerçekten çok kutsal bir şey.. ama bu demek değil ki yorulmayacağız bu demek değil ki yetersiz hissetmeyecegiz ya da bu demek değil ki yanlış yapmayacağız.. miniklerimiz içimizde büyümeye başladığında sonsuza kadar sürecek önemli bir bağım temelleri atıldı.. onlar bizi ne olursa olsun sevecek yanlışlarımızla da biz de aynı şekilde onları seveceğiz.. sonuçta göğüs yaraları geçici ama aramızdaki bağ bir ömür boyu .. o yüzden üzülmeyin.. depresyona girdim deyip kendinizi kötü hissedip daha fazla depresyona girmeyin.. herşey güzel olacak. Onlar dünyaya biz onlarli bir dünyaya alışıyoruz. Inanın güzel olacak.. hepinize sevgiler...Hayırlı cumalar..
Amin cnm ins mutlu oldum iyiki o zaman gormusum yazini:)) peki cnm suyun mu geldi nasl dogumun basladi benim ilk cockta:)
Cok sagol cnm umut oldun bana dunden beri ya su yada nisan bekliyorum bakalm hangisi gelck sanclarmda var bakalm hayrlisi:)Birinci bebekte suyum gelmişti ikinci bebekte kanlı sümüksu akıntı gelmişti doktora yazdım sabah kontrole gel dedi bir gittim 5 cm açılma var :) suni sancı ile doğum yaptım. Sen de inşallah en hayırlı şekilde dünyaya getirirsin bebeğini
Sağol canım çünkü tam ağlama krizleri son bulmuştu daha keyifli gözüküyor pat aşı geldi öyle kulağıma gelmişti çocuklu arkadaşlar diyorlardı aman asi geldi vs diye tabi hangisi nasıl etki eder bilemiyordum.. en azından bu ay rahatız o zaman :)Kesinlikle alakası var çünkü süt sindirilmeden tekrar süt verince gaz artıyor ama ben vermesem çok ağlıyor resmen ağlamaktan morarıyor öyle olunca isteyince emziriyorum mecbur ilk ay aşısı kolay korkma ateş yapmıyor bu aşı 2. Ay aşıları ağır canım ilk ay için tedirgin olma kolay bir aşı
Evet sancilarim cikti dünde cikmisti ama acilma yokmus dogumun başındasın kanama falan yasarsan gel dediler ama tık yok bizde suyla ilgili biseyde demedilersuyunmu gelmis peki canim sanci falan ciktimi
Anladim benim su oyle cok gelmedi bi cay bardagi kadar geldi tabi su muydu onunla ilgili bi aciklamada yapilmadi.Şefaf jelimsi bi akinti oldugu icin ben su olarak dusunmustum ama acilmam olmamis. Sancilar baslamis sadece muayeneden sonra kanaman olabilir oyle bi durumda hemen gel dedi simdi de dört gozle kanamayi bekliyorum suandaBenim ilk suyum geldi sonra sancim basladi cnm. Sabahtan adet olacakmisim gibi hafifti sancilarim. Suyum gelince agirlastm
Ayy insallah valla dört gözle bekliyorum sancilari. Sanci cekmek icin dua edecegim hic aklima gelmezdiBence bugün yarın doğurursun
Bana da doktorum üst kemik biraz basık normal yapamazsın diye bir şey yok, normali deneyelim biz demişti bana. Ama kısmet olmadı 7,5 8 cm açıklıkta sezaryene alındım, bebek yüz gelişli olduğu için.Arkadaşlar merhaba bugün kontrolüm vardı herşey yolunda paşam 3400 gr olmuş. Cati muayenesi yaptı doktorum rahat gecti korkacak bisey yokmuş ama üst kemikte bir basıklık var dedi doktor normal doğum yapabilirsin ama biraz zorlayabilir dedi karar senin ister sezeryan ister normal doğum karar senin dedi. Var mı böyle bir durumla karşılaşan
İstisnasız banyo yaptırğımız gün hemencecik uyuyor ve baya bir uyanmıyor. İki güne bir banyo yaptırıyoruz. Bebeği hem rahatlatıyor hem de uykuya çabuk geçiyorDoğum yapan arkadaşlar hepinize hayırlı olsun. Epeydir giremiyorum bnm minik çok huysuz ve uyku konusunda çok muzdaribiz . Rezene çayı kullanan var mı bebege ? Uyku yapıyormuş . Sütüm çok azaldı yorgunluktan doğumdan 13 . Günden beri yanlizm zorlanıyorum ev yemek bebek bazen yetersiz hissediyorum kendimi. 28 günlük oldu bugün bebeğim uykusuzluk üst seviyede ne yapacağımi şaşırdım. Biee düzenli beslenmiyor surekli agInda biberon olsun istiyor. Bazen biberonu emzik niyetine tutuyor bi bakıyoruz hicbisey yememis. Emzik 2 türlü de aldik sinirlendiği için ağzında tutamıyor hirsli emiyor çünkü. Biberonla besleniyorparca parca 20 cc yiyor uyuyor napsqk uyanmiyor cani ne zaman isterse kalkip biraz daha yiyip yine yatıyor uykuya tam dalmasi gün içinde toplam 4 saat falandır digerleri 10 dakikada bi uyanıyor böyle olan varmı önerisi olan var mı? Gaz sknyisi vardi ilaç kullanıyoruz kalmado o sıkıntısı şükür
Nasıl haberin oldu yattığına dair mesaj falan mı geliyor?Bugün 1 aylık aşımızı olduk 1 kilo alarak 5 kilo olmuşuz maalesef gaz sıkıntısı bizde de var kızımda çok gazlıydı bu da sanırım. Benim imtihanım da bu gaz Allah başka dert vermesin de diyorum bu arada çocuk yardımı da yatmış PTT ye onu da aldım alacak anneler 1 aya yatıyor demekki
Valla canım eşime başvurduğunda ayın 25 inden sonra alabilir demişler bende bugün dışarı çıkmışken yolumun üstüydü uğradım tesadüf yatmış yani yaklaşık 1 ayda yatıyorNasıl haberin oldu yattığına dair mesaj falan mı geliyor?
Ayy gözün aydin canim rabbim analı babalı saglikli huzur dolu buyutmeyi nasip etsin darısı bana ve tüm bekleyenlere insallah. Ben önceki mesajlarini goremedim de nişan falan mi geldi once yada sancilarin nasildi seninde acilman yoktu diye hatirliyorum da musait oldugunda dogum sürecini anlatabilir misin ben çünkü gittikçe umudu mu kaybetmeye başlıyorumKizlar onceki yazdigim mesaj evet dogum sancilariymis ve dun ben de bebegimi kucagima aldim cok sukur saglikla buyutelim yavrularimizi
Çocuk büyüdüğünde 3-4-5 aylık olduğunda da devam eder mi bu yaralar ? Gerek olur mu o zaman da kullanmaya acaba yoksa ilk ay için mi geçerli oluyoravientler benim göğsüme bi baskı uygulayıp da süt boşaltıyor silikon aparatıyla kullanınca, gümüşte de göğüse bi baskı ve süt akıtması Durumu var mı ? Çok şişince göğüs rahatlatmak için bi miktarı dışarı salıyor ... bundan bahsediyorum
Bi de emzirdikten sonra benim uçlarda acayip yanma ve sızlama devam ediyor bu neden ki
Biz de 21 günlük olduk kilo ile ilgili bi endişem olduğu için iyi bi çocuk doktoru arayışına girip dün muayene gittik
21 gün içerisinde 360gr almış Benim oğlum, göğsüm yaralarından dolayı çekine çekine emziriyordum canın yanıyordu, ne kadar emdiğini bilmiyorum acaba sütüm yarıyor mu endişesine kapıldım, ama doktorum muayene sonrası içime su serpti ve geceleri emzirmek için artık 2saatte bir kaldırmana gerek Yok 3bucuk saat uyuma hakkı var, sen uyumadan nasıl süt yapacak vücudun dedi....
Allah muhafaza bende sarılık korkusu ile geceleri oğlumun uykusunu hiç edip bölüp kaldırıp emziriyordum, sonra da öğlene kadar ağlayıp uyutmuyordu beni... sanırım bu şekilde artık düzene girmiş oluyoruz geceleri huzurla uyuyabiledeğim
Gaz sancıları ne zaman başlıyor?
Bizim 20. Günden sonra başladı.Gaz sancıları ne zaman başlıyor?
Ayyy evt yaa kutayda ole sab simplex ve neocolic diye bitkisel yag veriyorum anca rahatliyor bencede sansli arkadas benimki 20 gunluk oldu 15.gun falan basladi bu sancilarSeninki daha başlamadiysa çok şanslısın
Yusuf bey devamlı ıkınıyor günlerdir
insaallah biran once bi avazda kurtulursun canim :)Evet sancilarim cikti dünde cikmisti ama acilma yokmus dogumun başındasın kanama falan yasarsan gel dediler ama tık yok bizde suyla ilgili biseyde demediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?