Seninki daha başlamadiysa çok şanslısın
Yusuf bey devamlı ıkınıyor günlerdir
Bizim 20. Günden sonra başladı.
Kizlar dogum sonrasi vucudum hala dengesini bulamadi. Hamilelikte resmen at gibiydim. 3 4 saat uykuyla daha az yemekle hic durmuyordum. Simdi dogum yapali 21 gun oldu hala cok cabuk yoruluyorum. 2 is yapsam halim kalmior elimden geldigince hareket ediyorum ama kirilip kaliyorum. Bazi gunler kanamam hic olmuo bazi gunler oluo bazi gunler hala sezeryan dikis yerim acior. Acidigi gunler daha cok kanama oluyor. Saclarim dokulmeye basladi. Sanirim vitamin ve mineral rezervlerim tukenmek uzere emzirmek hamilelikten daha cok harciyor insani gidip bir kan tahlili yaptiracagim.
Canim inan suyun kivaminin nasil oldugunu hatrlamiyorum benim birden patladi sonra sancim geldi 3 saatte de dogum yaptim o anlar silinmis beynimden. Benim icimde patladi hem sesini duydum hem hissettm balon patlar gibi oldu sonra saril saril baya geldi hatta dogum masasinda hala geliyordu. Rabbim kolay dogum nasip etsin saglicakla kavus bebisineAnladim benim su oyle cok gelmedi bi cay bardagi kadar geldi tabi su muydu onunla ilgili bi aciklamada yapilmadi.Şefaf jelimsi bi akinti oldugu icin ben su olarak dusunmustum ama acilmam olmamis. Sancilar baslamis sadece muayeneden sonra kanaman olabilir oyle bi durumda hemen gel dedi simdi de dört gozle kanamayi bekliyorum suanda
Ben hala gyno ferro sanol kullaniyorum tabi gun içinde unutmazsam ve 6 ay boyunca kullan dedi doktor. Sen bisey kullanmiyormusunKizlar dogum sonrasi vucudum hala dengesini bulamadi. Hamilelikte resmen at gibiydim. 3 4 saat uykuyla daha az yemekle hic durmuyordum. Simdi dogum yapali 21 gun oldu hala cok cabuk yoruluyorum. 2 is yapsam halim kalmior elimden geldigince hareket ediyorum ama kirilip kaliyorum. Bazi gunler kanamam hic olmuo bazi gunler oluo bazi gunler hala sezeryan dikis yerim acior. Acidigi gunler daha cok kanama oluyor. Saclarim dokulmeye basladi. Sanirim vitamin ve mineral rezervlerim tukenmek uzere emzirmek hamilelikten daha cok harciyor insani gidip bir kan tahlili yaptiracagim.
Benim bebegim aksine banyo yaptirdigim gün uyumuyor. Banyo yaptiriyorum yagliyorum masajlar yapiyorum o gün cin gibi oluyor. Aglamasi falan olmuyor ama uykusu iyice aciliyor.İstisnasız banyo yaptırğımız gün hemencecik uyuyor ve baya bir uyanmıyor. İki güne bir banyo yaptırıyoruz. Bebeği hem rahatlatıyor hem de uykuya çabuk geçiyor
Canım kan ilacı ve d vitaminine devam ediyorum. Gerçi süt olsun diye sen de vitaminli içecekler yiyecekler tüketiyorsundur. Aynı durumdayız çoğumuz sanırım. Uykusuzluk mahvediyor. Gebelikte uyku tutmuyordu şimdi uyumaya fırsat yok.Kizlar dogum sonrasi vucudum hala dengesini bulamadi. Hamilelikte resmen at gibiydim. 3 4 saat uykuyla daha az yemekle hic durmuyordum. Simdi dogum yapali 21 gun oldu hala cok cabuk yoruluyorum. 2 is yapsam halim kalmior elimden geldigince hareket ediyorum ama kirilip kaliyorum. Bazi gunler kanamam hic olmuo bazi gunler oluo bazi gunler hala sezeryan dikis yerim acior. Acidigi gunler daha cok kanama oluyor. Saclarim dokulmeye basladi. Sanirim vitamin ve mineral rezervlerim tukenmek uzere emzirmek hamilelikten daha cok harciyor insani gidip bir kan tahlili yaptiracagim.
Yalniz olman sıkınti canim allah yardimcin olsun. Uykusuzlugu bende cok cektim bizde 35 gunluguz son 1 haftadir duzeldi boyle gider insallah. seninki az yedigi icin cabuk acikip cabuk uyaniyordur. 40 i cikinca duzelirmis bana herkes oyle soyluyor sende sabret duzelir insallah. Senle ben zaten hamileligimzde uykuyu cok seviyoruz napicaz diye diye uyumayan bebek getirdik dünyaya :))Doğum yapan arkadaşlar hepinize hayırlı olsun. Epeydir giremiyorum bnm minik çok huysuz ve uyku konusunda çok muzdaribiz . Rezene çayı kullanan var mı bebege ? Uyku yapıyormuş . Sütüm çok azaldı yorgunluktan doğumdan 13 . Günden beri yanlizm zorlanıyorum ev yemek bebek bazen yetersiz hissediyorum kendimi. 28 günlük oldu bugün bebeğim uykusuzluk üst seviyede ne yapacağımi şaşırdım. Biee düzenli beslenmiyor surekli agInda biberon olsun istiyor. Bazen biberonu emzik niyetine tutuyor bi bakıyoruz hicbisey yememis. Emzik 2 türlü de aldik sinirlendiği için ağzında tutamıyor hirsli emiyor çünkü. Biberonla besleniyorparca parca 20 cc yiyor uyuyor napsqk uyanmiyor cani ne zaman isterse kalkip biraz daha yiyip yine yatıyor uykuya tam dalmasi gün içinde toplam 4 saat falandır digerleri 10 dakikada bi uyanıyor böyle olan varmı önerisi olan var mı? Gaz sknyisi vardi ilaç kullanıyoruz kalmado o sıkıntısı şükür
Allah yardımcın olsun, çabuk biter inşallah
Yarın 19
Bakalım bekliyorum
Tuvalete tutmanın etki ettiğini düşünüyorum
Çünkü her tuttuğumda 2-3 defa gaz çıkarıyor
Doğum öncesi vitaminlerine devam etmiyor musun?
Artık daha fazla kaloriye ihtiyacın var günde ekstra 500 kalori almalısın
Ben hala gyno ferro sanol kullaniyorum tabi gun içinde unutmazsam ve 6 ay boyunca kullan dedi doktor. Sen bisey kullanmiyormusun
Canım kan ilacı ve d vitaminine devam ediyorum. Gerçi süt olsun diye sen de vitaminli içecekler yiyecekler tüketiyorsundur. Aynı durumdayız çoğumuz sanırım. Uykusuzluk mahvediyor. Gebelikte uyku tutmuyordu şimdi uyumaya fırsat yok.
Ti ile ilgilenen biri daha varmış yşasın :)Aslinda oldukca iyi besleniyorum. Gece uyuyamaasamda gunduz uyuyorim. Vitamin kullaniyorum. Ama denk degilim. Hormonlarim.da toparlamadi hala geceleri cok terliyorim haliyle buda beni hasta edio yat kalk sambucol falan da kullaniyorum. Ama bagisikligim dustu sanirim.
Bu arada tuvalet iletisimini bende yapiyorum oglumda bu mevzudan haberdar oldugumda 11 aylikti. O zaman baslamistik kakaya 2 yasinda tamamen bezi biraktik. Simdi kizimda farkediyorumki tuvalete tutunca daha kaliteli uzun uyuyor. Yatarak kaka yapmak ne kadar zor bisi dusununce helede bagirsak faliyetleri yeni baslayan bir canli icin. Tuvalete tutma pozisyonunda daha rahat ve tek seferde yapio o ara gaz da cikariyor dedigin gibi.
Sidefer kullaniyorim.bende degerlerimin cok fazla.dustigunu dusunuuorum.
Pisik olur die bitek meyve yemiyorum protein agirlikli besleniyorum. Takviye vitamin mineral alıyorum ama eski performansima ulasamadim.
Ben her gün bi portakal bi mandalina yiyorum pişik olur dediler ne alaka bilemiyorum ama olmadıAslinda oldukca iyi besleniyorum. Gece uyuyamaasamda gunduz uyuyorim. Vitamin kullaniyorum. Ama denk degilim. Hormonlarim.da toparlamadi hala geceleri cok terliyorim haliyle buda beni hasta edio yat kalk sambucol falan da kullaniyorum. Ama bagisikligim dustu sanirim.
Bu arada tuvalet iletisimini bende yapiyorum oglumda bu mevzudan haberdar oldugumda 11 aylikti. O zaman baslamistik kakaya 2 yasinda tamamen bezi biraktik. Simdi kizimda farkediyorumki tuvalete tutunca daha kaliteli uzun uyuyor. Yatarak kaka yapmak ne kadar zor bisi dusununce helede bagirsak faliyetleri yeni baslayan bir canli icin. Tuvalete tutma pozisyonunda daha rahat ve tek seferde yapio o ara gaz da cikariyor dedigin gibi.
Sidefer kullaniyorim.bende degerlerimin cok fazla.dustigunu dusunuuorum.
Pisik olur die bitek meyve yemiyorum protein agirlikli besleniyorum. Takviye vitamin mineral alıyorum ama eski performansima ulasamadim.
Canım Suni sancıyı aldiktan ne kadar sonra dogum gerceklesti ? Ben ilk doğumum da 14 saat sancı çektim. Temennim Bu ikinci de süreçin kısa olmasıBirinci bebekte suyum gelmişti ikinci bebekte kanlı sümüksu akıntı gelmişti doktora yazdım sabah kontrole gel dedi bir gittim 5 cm açılma var :) suni sancı ile doğum yaptım. Sen de inşallah en hayırlı şekilde dünyaya getirirsin bebeğini
Bana çatın çok dar bebek kanala sıkışır dedi. Ben yinede normali bekleyecem. Ayrıca çok fazla acıttı senin niye ağrımamış acabaArkadaşlar merhaba bugün kontrolüm vardı herşey yolunda paşam 3400 gr olmuş. Cati muayenesi yaptı doktorum rahat gecti korkacak bisey yokmuş ama üst kemikte bir basıklık var dedi doktor normal doğum yapabilirsin ama biraz zorlayabilir dedi karar senin ister sezeryan ister normal doğum karar senin dedi. Var mı böyle bir durumla karşılaşan
Teşekkürler bende normal istiyorum tekrar kontrole gittiğimde soylicem doktora artık gerisi takdiri ilahiBana da doktorum üst kemik biraz basık normal yapamazsın diye bir şey yok, normali deneyelim biz demişti bana. Ama kısmet olmadı 7,5 8 cm açıklıkta sezaryene alındım, bebek yüz gelişli olduğu için.
Bana doktor 3.haftadan sonra başlar demişti gerçekten çok şanslısın hiç başlamaz inşallah çok kötü çünkü bu gaz sancısıGaz sancıları ne zaman başlıyor?
Bugün 20 günlükBana doktor 3.haftadan sonra başlar demişti gerçekten çok şanslısın hiç başlamaz inşallah çok kötü çünkü bu gaz sancısı
Canım Suni sancıyı aldiktan ne kadar sonra dogum gerceklesti ? Ben ilk doğumum da 14 saat sancı çektim. Temennim Bu ikinci de süreçin kısa olmasıbeklenen tarih 25 kasımdı.. Doğmuyor bebiş. Kasım annesi derken aralık oluyorum şimdi pazartesiden sonrası suni vericek.
Nasil yapiyorsun canım tuvalet işini benim de nerdeyse her seferinde üstüme işiyor oğlum. Sadece ustume işese iyi altı az havalansın diye birakiyorum bazen evin ortasına kadar çiş yapıyorTi ile ilgilenen biri daha varmış yşasın :)
Ya bugün misafir geldi yatılı
Hadi onla uğraşırken bezini değiştirivereyim tuvalete tutmayayım dedim
Sonuç : üstüm başım baştan aşağıya çiş kaka oldu. Tuvalet bağırışlarını görmezden geldim, bi süre sonra ne de olsa yapmıştır diye bezi açtığım anda olanlar oldu....
Üstelik düzenini bozdum, 2 saat ağladı bugün.
Kakalı kıyafet ve bez temizlemek tuvalet iletişimi kurmaktan 5 kat zor geldi bana.
Kızlar gaz ilacı doktor yazmadan da alabilir miyiz? Ne önerirsiniz.? Kullandığım bı tane vardı damla o 1 ay kullanilabilirdi.suresi bitti.pekte etkili değil gibime geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?