2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Her biberon oncesi mememi veirorm ama neler yapio gormeniz lazim itio bni kndini de ortaligi kaldirio zorluyorum gene aglio yok yok yok büyüklerimde denedi ama maleseff tutmuo

Canı sağolsun, o zaman sana iş çıktı sağıp biberona koyacaksın
Ama tomrisin emzirme notlarını oku istersen
3 gün emzirme kampı yapın diyor
Biberonu aç kalsa da vermeyin memeyi illaki alacaktır bir gün içinde çünkü açlık baskın gelir diyor
Bi oku istersen belki sorunun çözülür

Hemen bakiorm canim ac kalinca nasil aglio kizim insan kiyamio dayanamio

Kızlar selam. Bu sabah da doğurmadan uyandım :)
Dün kontrolüm vardı, kızım daha kanala girmemiş, nst de sancı yok ama herşey yolunda dedi doktor. Salı son gün, salıya kadar gelmezse sabah gel doğumu başlatalım dediler. Normal doğum olacak gibi planlıyor doktorum şimdilik.

Benim sıkıntım son günlere geldikçe bir korku başladı bende. İki arkadaşımdan etkilendim sanırım,hiç hoş hikayeler anlatmadılar. Suni sancı hakkında bir fikrim yok, gerçekten korkulacak bir şey mi? Aşırı geriyor bu bilinmezlik beni, rahatlamak için önerileriniz var mı?

Bir de annemler 1 haftadır yanımda, sürekli sancın var mı diye soruyorlar. İnsanlar arayıp noldu doğurmadın mı diye takılıyorlar. Bunlardan da çok sıkıldım sanırım, herkes her yer üstüme üstüme geliyormuş gibi. Çok daraldım artık. Son günler normal mi bunlar?

Kızımı kucağıma aldığımı düşüneyim diyorum ama ilk torun diye herkes şimdiden sahiplendi ki bebeği sanki kendime değil de başkalarına doğuruyormuşum gibi, ben anne değilmişim gibi hissediyorum bazen. Sanki bebeğimle bağ kuramıyorum gibi hissedip suçluluk duyuyorum. durup dururken gözlerim doluyor sürekli.

Bana bir yol gösterin kızlar, nasıl çıkarım bu ruh halinden,ne yapsam iyi gelir?

Ben 3450 kilo ile normal dogum yaptim canim. En iyisini yine doktorun bilir ama kilosu cok degil bence. Benim esimde 4500 gr dogmus

Senin yasadiklarini yasadim bende birebir. Annem.sehir disindan geldi yanima bian once dogsada gitsem moduna girdi. Ne zaman dogacak dogsun artik diye diye benim psikolojimi bozmustu. Herkes bi yorum yapiyordu. İnsanin kendi korkusu stresi.kendine yetiyor zaten. Dogduktan sonrada goguslerim yara oldu rahat emziremedim.gelen emzir diyor giden emzir diyor. Bebek her agladiginda.ac bu cocuk diyip durdular en sonunda cildirp herkesi azarladim. Sende dogunca kimseye verme ben kucagimdan indirmedim. 1 ay uyumadim gece gunduz koynumdaydi emziremesemde. Uykusuzluk zor oluyor ama Allah yardm ediyor merak etme. Kimseyede kulak asma. Dogumdanda korkma herkesin zor olacak diye bir kaide yok. İlk dogumun en az 8 saat surer dedi bana doktorum. ben 3 saatte dogurdum. Sanci cektigim saat 1.5 saat falandi. İkinma evresi 20 dk surdu. İnsallah kolay dogum yapar saglicakla kavusursun bebisine :)

Canim elma yagini banada soylediler bende aldim 2 doktora gittim ikiside azarladi beni. Alerjik reaksiyon gosterebilirmis zararliymis bilgin olsun

Her biberon oncesi mememi veirorm ama neler yapio gormeniz lazim itio bni kndini de ortaligi kaldirio zorluyorum gene aglio yok yok yok büyüklerimde denedi ama maleseff tutmuo
Canim benimde ayni biberona alisti memeyi reddediyor. Biberondaki hizli akisa alisti memeyi zorlamak istemiyor. Ben soyle bi cozum buldum. Biberonla karnini doyuruyorum 1 saat sonra memeyi veriyorum cok ac olmadigi icin guzel tutuyo orda uykuya daliyor uyandikca emiyor. Hatta kalkmak istemiyor. En azindan goguslerimi bosalttiriyorum o sekilde. Karni acsa hayatta tutmuyor meme agzindayken ciglik cigliga bagiriyor sanki boguyorum.

Canım az kalmış sabret meleğin dünyaya geldiğinde hepsi geçecek normal doğumdan korkma başkalarının hikayesini dinleme bence çünkü her doğum kendine özel :) sen özelsin ve bebeğinde özel ❤ sadece rahat ve kolay bir doğum olacağına inan derin nefes al ver ve en önemlisi inan bana ne olursa olsun onu çıkartıp kucağına koydukları an paha biçilemez.. ve dünyadaki herşeye bedel.. O an aranızdaki bağı hissedeceksin.. bazen gitgellerin olabilir ama adı üstünde git gel geçip gidiyor..inşallah güzel olacak canım.. senin ve bebeğin için herşey güzel olsun
.

Ben 3450 kilo ile normal dogum yaptim canim. En iyisini yine doktorun bilir ama kilosu cok degil bence. Benim esimde 4500 gr dogmus
Canim benim eşim de 5kg doğmuş. Eskiden sezeryan mi varmış diyorum? Beb3gimin Normal gelişimine haksizlik ediyorum gibi vicdan azabi çekiyorum suan. Gelişecek birşeyleri var ki daha içerde kalmak istiyor nasılsa geleceği vakti o bilir diyorum.
Diğer yandan korku da var. Diyorum ki kalsak biraz daha boyle en güvenli yerde suan.

Çok geçmiş olsun. Sağlık sıhhat versin ikinize de rabbim. Çok çekmişsin neyse ki almışsın kucağına. Ben de s3nin gibi olmasından korktuğum için diretmedim bugün normal istiyirum diye artık. Gününe kadar doğurmazsam 5 gün sonra sezeryan

Bugün kızımla uzun bir yürüyüşe çıktık arabayla tıngır mıngır giderken keyifliydi iyice giydirdim ama bu soğukta hata mi ettim çıkarmakla ya...hasta olursa kendimi affetmem eşim yok nöbetçi çıkarma dedi ama hava alalım istedim..inşallah hasta olmaz çıkaran var mı bu sogukta benim gibi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…