2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
temiz havadan daha güzeli var mı da =) araştırmaya göre 0-2 yaş arası açık havada açık pencerede oksijen olan yerde uyuduğunda hem daha rahat güzel uyuyorlar hemde 20% daha zeki oluyorlarmış. uyurkene beyine giden oksijenden ve beyin uyuduğunda da çalışırmış ve gelişirmiş bu yaşlarda önemliymiş. uykudan uyandırmamak bu yüzden önemli.

Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz canım az kaldı diren :)
İlk doğumum kendi sancimla ikincisi suni ile oldu ve bence ikisinin de sadece son yarım saat kırk beş dakikası filan zorlayıcıydi öncesinde dayanilmayacak gibi değildi.

Aynı fikirdeyim de :) sadece hava çok soğuk olunca içimde bir kaygı oluştu.

Aynı fikirdeyim de :) sadece hava çok soğuk olunca içimde bir kaygı oluştu.
kaygın olmasın. benim öğretmenim "kötü hava yoktur, kötü kiyafet vardır" derdi =)
Almanyada anneler 6 hafta bebeklerini kreşe bırakıp ya çalışmaya yada okumaya giderler ve 0-2 yaş grubunda olurlar. hergün dışarıya çıkarlar kışın bile ve bebekleri beşik arabalarına yatırırlar diğerleri oynarlar =) bebekler mışıl mışıl uyurlar =)
bende 40'ı çıksın öyle dışarıya çıkarayım taraftarı değilim ben tabiiki ilk önce bebeğimi düşünürüm ama bende önemliyim ve lohusa depresyona girmek istemem evin içinde yoksa kim bakacak bebeğe =)

Yok zaten bende öyle 40ı 20 si inanmam normal hayatımıza devam ediyoruz.. :) 1 haftalik lohusayken evde temizlik yapmaya basladim :) geçen ctesi eşim ben kızım dışarıdaydık.. O zaman hava daha güzeldi.. bugünkü soğuk buradaki rüzgarla birleşince kaygılanırdı.. her ne kadar lohusayim ben evde bütün gün yatakta yatarım kafalarında olmasam da türk anneliği kanımda var iste :) soğuk fazla gelince hemen kaygı çanları benim için çalmaya başladı :)

Canım bugün kakası vardı baya ağladı kızardı bozardı yapamadı denedim dediğini kaka yaptı rahatladı bir okuyayım bende tam olarak ne diye arayacağım tuvalet iletişimi miydi sanki işe yarayacak gibi

iyi yapmışsın canım =) yok ben asla ırk kültür farkı için veya seni başkalarını incitmek için söylemedim yanlış anlaşılmasın lütfen. ben sadece örnek verdim ve bebeklere birşey olmaz diye yazdım. evet haklısın anne duygusu bu normal ve türk anne bilmem ne anne yok Anne Anne dir hiç bir anne bebeğine zarar gelmesine istemez canım. sağlıkla sevgiyle ve bol süt ile büyüt bebeğini canım

Canım 3500 çok değil ben 4 ü normal le doğurdum kafa büyüklüğünü bilemem tabi o ayrı ama kilosu kesinlikle çok değil

Çok sevindim
Zaten bütün bebekler belli ediyormuş çeşitli şekillerde
Biz sadece anlayıp cevap vermeliyiz :)
Evet kitabı da var ama blogu okuman yeterli bence

http://yavrusu.blogspot.com/2014/01/byboda-0-18-aylk-bebekler-icin-tuvalet.html?m=1

Canım ben ikinci doğumum yaptım ve bana da kafası büyük diyordu gerçekten ilkine göre doğum anı daha zorlayıcı oldu. Hatta ebe karnıma bastı filan. Bana da doktor kafasi biraz daha büyürse cikaramazsin demişti sanırım daha büyük olsa cidden normal dogum yapamazdim.
Hiç birşey için diretme derim en hayirlisi neyse o olsun. Allah korusun doğum anında bebek veya senin sağlığına zarar gelmesin..

Resmen yaşayıp da kendime bile kabul ettiremediği şeyleri yazmışsın... 40+0 da doktora gittim suyun çok azalmış doğumu başlatmalıyız dedi rahim açıcı alet yerleştirdi 12 saatte doğurdum çok sancım oldu ama kızım Doğunca herşey bitti mucize onlar hep bunlar kavuşma sancıları diye düşünerek kendimi avuttum güçlü ol gerisi gelir ... hayırlı Doğumlar inşallah :)

Yok kesinlikle yanlış anlamadım :) benim hep gülüp eğlendiğim biseydir türk annesinin uç noktalarda korumacılığı.. yazısırken böyle ister istemez karşımdakini incittim mi acaba düşüncesi oluyor canim karşılıklı ses tonumuzu mimikleri göremediğimiz için..hepimiz sağlıkla sevgiyle büyütelim.. sevgiler ..

Kızlar salıya kdr doğmazsa sezeryana alıcak doktorum ztn sezeryandan yana o yüzden normal doğum için neler yapabilirim hiçbirşey söylemiyo.çatım müsait.Normal yapabilmek için açılma olması mı gerekiyo önce? Neler yapabilirim yardımcı olurmusunuz

Merdiven inip çıkmak, yürüyüş ve korunmasız cinsel ilişki doktorumun bana tavsiyeleriydi.
Bunları yaptım işe yaradı :)

Ama daha 12 gün var görünüyor, doktorun neden acele ediyor?
Benim durumumda 39+3 te doğdu ama doktor 40 haftayı doldurunca bile beklemeyi düşünüyordu bir sorun olmadığı sürece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…