temiz havadan daha güzeli var mı da =) araştırmaya göre 0-2 yaş arası açık havada açık pencerede oksijen olan yerde uyuduğunda hem daha rahat güzel uyuyorlar hemde 20% daha zeki oluyorlarmış. uyurkene beyine giden oksijenden ve beyin uyuduğunda da çalışırmış ve gelişirmiş bu yaşlarda önemliymiş. uykudan uyandırmamak bu yüzden önemli.Bugün kızımla uzun bir yürüyüşe çıktık arabayla tıngır mıngır giderken keyifliydi iyice giydirdim ama bu soğukta hata mi ettim çıkarmakla ya...hasta olursa kendimi affetmem eşim yok nöbetçi çıkarma dedi ama hava alalım istedim..inşallah hasta olmaz çıkaran var mı bu sogukta benim gibi?
Kızlar selam. Bu sabah da doğurmadan uyandım :)
Dün kontrolüm vardı, kızım daha kanala girmemiş, nst de sancı yok ama herşey yolunda dedi doktor. Salı son gün, salıya kadar gelmezse sabah gel doğumu başlatalım dediler. Normal doğum olacak gibi planlıyor doktorum şimdilik.
Benim sıkıntım son günlere geldikçe bir korku başladı bende. İki arkadaşımdan etkilendim sanırım,hiç hoş hikayeler anlatmadılar. Suni sancı hakkında bir fikrim yok, gerçekten korkulacak bir şey mi? Aşırı geriyor bu bilinmezlik beni, rahatlamak için önerileriniz var mı?
Bir de annemler 1 haftadır yanımda, sürekli sancın var mı diye soruyorlar. İnsanlar arayıp noldu doğurmadın mı diye takılıyorlar. Bunlardan da çok sıkıldım sanırım, herkes her yer üstüme üstüme geliyormuş gibi. Çok daraldım artık. Son günler normal mi bunlar?
Kızımı kucağıma aldığımı düşüneyim diyorum ama ilk torun diye herkes şimdiden sahiplendi ki bebeği sanki kendime değil de başkalarına doğuruyormuşum gibi, ben anne değilmişim gibi hissediyorum bazen. Sanki bebeğimle bağ kuramıyorum gibi hissedip suçluluk duyuyorum. durup dururken gözlerim doluyor sürekli.
Bana bir yol gösterin kızlar, nasıl çıkarım bu ruh halinden,ne yapsam iyi gelir?
Aynı fikirdeyim de :) sadece hava çok soğuk olunca içimde bir kaygı oluştu.temiz havadan daha güzeli var mı da =) araştırmaya göre 0-2 yaş arası açık havada açık pencerede oksijen olan yerde uyuduğunda hem daha rahat güzel uyuyorlar hemde 20% daha zeki oluyorlarmış. uyurkene beyine giden oksijenden ve beyin uyuduğunda da çalışırmış ve gelişirmiş bu yaşlarda önemliymiş. uykudan uyandırmamak bu yüzden önemli.
kaygın olmasın. benim öğretmenim "kötü hava yoktur, kötü kiyafet vardır" derdi =)Aynı fikirdeyim de :) sadece hava çok soğuk olunca içimde bir kaygı oluştu.
Yok zaten bende öyle 40ı 20 si inanmam normal hayatımıza devam ediyoruz.. :) 1 haftalik lohusayken evde temizlik yapmaya basladim :) geçen ctesi eşim ben kızım dışarıdaydık.. O zaman hava daha güzeldi.. bugünkü soğuk buradaki rüzgarla birleşince kaygılanırdı.. her ne kadar lohusayim ben evde bütün gün yatakta yatarım kafalarında olmasam da türk anneliği kanımda var iste :) soğuk fazla gelince hemen kaygı çanları benim için çalmaya başladı :)kaygın olmasın. benim öğretmenim "kötü hava yoktur, kötü kiyafet vardır" derdi =)
Almanyada anneler 6 hafta bebeklerini kreşe bırakıp ya çalışmaya yada okumaya giderler ve 0-2 yaş grubunda olurlar. hergün dışarıya çıkarlar kışın bile ve bebekleri beşik arabalarına yatırırlar diğerleri oynarlar =) bebekler mışıl mışıl uyurlar =)
bende 40'ı çıksın öyle dışarıya çıkarayım taraftarı değilim ben tabiiki ilk önce bebeğimi düşünürüm ama bende önemliyim ve lohusa depresyona girmek istemem evin içinde yoksa kim bakacak bebeğe =)
Canım bugün kakası vardı baya ağladı kızardı bozardı yapamadı denedim dediğini kaka yaptı rahatladı bir okuyayım bende tam olarak ne diye arayacağım tuvalet iletişimi miydi sanki işe yarayacak gibiBugün 20 günlük
Başlayabilir yani
Ben çok gaz sorunu yaşayan biriyim
Bebekte de olabilir bence
Bebeği çömelme vaziyetinde (dizlerinin altından tutup sırtını karnıma yasaklayarak) tuttuğumda 2-3 dk içinde bi kaç kere pırt yapıyor
Dene istersen sen de
iyi yapmışsın canım =) yok ben asla ırk kültür farkı için veya seni başkalarını incitmek için söylemedim yanlış anlaşılmasın lütfen. ben sadece örnek verdim ve bebeklere birşey olmaz diye yazdım. evet haklısın anne duygusu bu normal ve türk anne bilmem ne anne yok Anne Anne dirYok zaten bende öyle 40ı 20 si inanmam normal hayatımıza devam ediyoruz.. :) 1 haftalik lohusayken evde temizlik yapmaya basladim :) geçen ctesi eşim ben kızım dışarıdaydık.. O zaman hava daha güzeldi.. bugünkü soğuk buradaki rüzgarla birleşince kaygılanırdı.. her ne kadar lohusayim ben evde bütün gün yatakta yatarım kafalarında olmasam da türk anneliği kanımda var iste :) soğuk fazla gelince hemen kaygı çanları benim için çalmaya başladı :)
Canım 3500 çok değil ben 4 ü normal le doğurdum kafa büyüklüğünü bilemem tabi o ayrı ama kilosu kesinlikle çok değilSelam kızlar hastanedeyim. Bebeğin kilosu biraz fazla ve kilodan ziyade kafası biraz buyuk diye sezeryana yönlendirdi doktorum. Aşağı inmemiş. Bu kafayla da girmez kanala kolay kolay dedi. Fazla dedigim kilo da 3500 gr. Ilk bebeğim bu. Kan da verdim 6 gün sonra sezeryan ama aklım hala normal doğumda. Bir yanım yanlis yaptigimi soyluyor. Çok stresyaptim. Nolur akıl verin bana
Çok sevindimCanım bugün kakası vardı baya ağladı kızardı bozardı yapamadı denedim dediğini kaka yaptı rahatladı bir okuyayım bende tam olarak ne diye arayacağım tuvalet iletişimi miydi sanki işe yarayacak gibi
Hemen okuyorum teşekkür ediyorumÇok sevindim
Zaten bütün bebekler belli ediyormuş çeşitli şekillerde
Biz sadece anlayıp cevap vermeliyiz :)
Evet kitabı da var ama blogu okuman yeterli bence
http://yavrusu.blogspot.com/2014/01/byboda-0-18-aylk-bebekler-icin-tuvalet.html?m=1
Selam kızlar hastanedeyim. Bebeğin kilosu biraz fazla ve kilodan ziyade kafası biraz buyuk diye sezeryana yönlendirdi doktorum. Aşağı inmemiş. Bu kafayla da girmez kanala kolay kolay dedi. Fazla dedigim kilo da 3500 gr. Ilk bebeğim bu. Kan da verdim 6 gün sonra sezeryan ama aklım hala normal doğumda. Bir yanım yanlis yaptigimi soyluyor. Çok stresyaptim. Nolur akıl verin bana
Resmen yaşayıp da kendime bile kabul ettiremediği şeyleri yazmışsın... 40+0 da doktora gittim suyun çok azalmış doğumu başlatmalıyız dedi rahim açıcı alet yerleştirdi 12 saatte doğurdum çok sancım oldu ama kızım Doğunca herşey bitti mucize onlar hep bunlar kavuşma sancıları diye düşünerek kendimi avuttum güçlü ol gerisi gelir ... hayırlı Doğumlar inşallah :)Kızlar selam. Bu sabah da doğurmadan uyandım :)
Dün kontrolüm vardı, kızım daha kanala girmemiş, nst de sancı yok ama herşey yolunda dedi doktor. Salı son gün, salıya kadar gelmezse sabah gel doğumu başlatalım dediler. Normal doğum olacak gibi planlıyor doktorum şimdilik.
Benim sıkıntım son günlere geldikçe bir korku başladı bende. İki arkadaşımdan etkilendim sanırım,hiç hoş hikayeler anlatmadılar. Suni sancı hakkında bir fikrim yok, gerçekten korkulacak bir şey mi? Aşırı geriyor bu bilinmezlik beni, rahatlamak için önerileriniz var mı?
Bir de annemler 1 haftadır yanımda, sürekli sancın var mı diye soruyorlar. İnsanlar arayıp noldu doğurmadın mı diye takılıyorlar. Bunlardan da çok sıkıldım sanırım, herkes her yer üstüme üstüme geliyormuş gibi. Çok daraldım artık. Son günler normal mi bunlar?
Kızımı kucağıma aldığımı düşüneyim diyorum ama ilk torun diye herkes şimdiden sahiplendi ki bebeği sanki kendime değil de başkalarına doğuruyormuşum gibi, ben anne değilmişim gibi hissediyorum bazen. Sanki bebeğimle bağ kuramıyorum gibi hissedip suçluluk duyuyorum. durup dururken gözlerim doluyor sürekli.
Bana bir yol gösterin kızlar, nasıl çıkarım bu ruh halinden,ne yapsam iyi gelir?
Benimki silikon uca alıştı biberon veriyorum sonra çekip silikon ucla meme veriyorum emiyor sende böyle dene istersenSagdim hala sagarak veriorm sütümü biberon ile ucu cikti aslinda ama biberonun ucuna alistugu icin memeyi rededio almio me yapti isek kabul etmio
Yok kesinlikle yanlış anlamadım :) benim hep gülüp eğlendiğim biseydir türk annesinin uç noktalarda korumacılığı.. yazısırken böyle ister istemez karşımdakini incittim mi acaba düşüncesi oluyor canim karşılıklı ses tonumuzu mimikleri göremediğimiz için..hepimiz sağlıkla sevgiyle büyütelim.. sevgiler ..iyi yapmışsın canım =) yok ben asla ırk kültür farkı için veya seni başkalarını incitmek için söylemedim yanlış anlaşılmasın lütfen. ben sadece örnek verdim ve bebeklere birşey olmaz diye yazdım. evet haklısın anne duygusu bu normal ve türk anne bilmem ne anne yok Anne Anne dirhiç bir anne bebeğine zarar gelmesine istemez canım. sağlıkla sevgiyle ve bol süt ile büyüt bebeğini canım
Yok kesinlikle yanlış anlamadım :) benim hep gülüp eğlendiğim biseydir türk annesinin uç noktalarda korumacılığı.. yazısırken böyle ister istemez karşımdakini incittim mi acaba düşüncesi oluyor canim karşılıklı ses tonumuzu mimikleri göremediğimiz için..hepimiz sağlıkla sevgiyle büyütelim.. sevgiler ..
Kızlar salıya kdr doğmazsa sezeryana alıcak doktorum ztn sezeryandan yana o yüzden normal doğum için neler yapabilirim hiçbirşey söylemiyo.çatım müsait.Normal yapabilmek için açılma olması mı gerekiyo önce? Neler yapabilirim yardımcı olurmusunuz
Kızlar salıya kdr doğmazsa sezeryana alıcak doktorum ztn sezeryandan yana o yüzden normal doğum için neler yapabilirim hiçbirşey söylemiyo.çatım müsait.Normal yapabilmek için açılma olması mı gerekiyo önce? Neler yapabilirim yardımcı olurmusunuz
Ne kadar zaman uyguladın canım bunları çok sağolMerdiven inip çıkmak, yürüyüş ve korunmasız cinsel ilişki doktorumun bana tavsiyeleriydi.
Bunları yaptım işe yaradı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?