ÇOK teşekkürlerAile ve sosyal politikalar bakanlığına doğum raporunu götürmelisiniz eşiniz yapsa da oluyor
Çalışıp çalışmadığınız fark etmeksizin ödeniyor
Sağol canım benimSigortalı olmak zorunda değilsin her kadına veriliyor diye biliyorum
Yok canim ya halâ beklemedeyim carsambaya kadar acilmam baslamazsa sezaryana alincakmisim@Elam26 canım Doğum yaptın mı yoksa ?
Yani kararsiz kalmakta cok haklisin eger doktoruna güveniyorsan riske atma derim sezeryan ol. Ama doktoruna guvenmiyorsan baska bi doktora daha gorun oyle karar ver. Saglicakla gelsinde bebegin dogum sekli o kadar onemli degil. Artik sezeryanda cok rahat bir sekilde geciyor.Canim benim eşim de 5kg doğmuş. Eskiden sezeryan mi varmış diyorum? Beb3gimin Normal gelişimine haksizlik ediyorum gibi vicdan azabi çekiyorum suan. Gelişecek birşeyleri var ki daha içerde kalmak istiyor nasılsa geleceği vakti o bilir diyorum.
Diğer yandan korku da var. Diyorum ki kalsak biraz daha boyle en güvenli yerde suan.
Ben bol bol hurma yemistim ve cömelip kalkma hareketlerini cok yapmistim canim faydasi oldumu bilemem ama doktorum önermisti. Saglicakla kavus bebisine insallah :)Kızlar salıya kdr doğmazsa sezeryana alıcak doktorum ztn sezeryandan yana o yüzden normal doğum için neler yapabilirim hiçbirşey söylemiyo.çatım müsait.Normal yapabilmek için açılma olması mı gerekiyo önce? Neler yapabilirim yardımcı olurmusunuz
Saglikla büyüt bebisini38. Haftadan itibaren her akşam 30 dk yürüdüm
39. Haftaya doğru da akşamları apartmanı merdiveninden indim çıktım 2-3 defa
39+1 de ilişkiyi denedik ertesi gün nişane geldi
Ondan sonraki gün de doğum oldu
İnşallah sağlıkla gelir
Amin çok teşekkürler canım inşallahBen bol bol hurma yemistim ve cömelip kalkma hareketlerini cok yapmistim canim faydasi oldumu bilemem ama doktorum önermisti. Saglicakla kavus bebisine insallah :)
Saglikla büyüt bebisiniCanim bana Nisanla gelen dogum zor olur dediler gercekten öylemi merak ettim.
Çok sağol canim. Hayırlısı deyip biraktim kendimi artık.Yani kararsiz kalmakta cok haklisin eger doktoruna güveniyorsan riske atma derim sezeryan ol. Ama doktoruna guvenmiyorsan baska bi doktora daha gorun oyle karar ver. Saglicakla gelsinde bebegin dogum sekli o kadar onemli degil. Artik sezeryanda cok rahat bir sekilde geciyor.
Ahh canim karişik olmaz mi hem de nasıl? Neler neler düşündüm vicdan azabı da duydum. Ama sonra biraktim kendimi direnmedim. Benim de günüm belli kan verip tahlillerimi bile yaptırdım. Kacis yok öyle böyle gelecek o bebiş. Eşim yanimda olacak doğumda allahtan. Senin de hakkında hayırlısı olsuncanim. Çok düşününce insan kafayı yiyor.Tamamen aynı durumdayız.Sezeryan için gün bile verdi.Onzamana kdr normal doğum olursa doğurabilirim ancak naptın seninde kafan karışıktır kesin benim gibi
Allah yardımcın olsun canim. Kolaylıkla kavuşursunuz insallahKızlar sabah ezanından beri 10 dk da vuran sancılarım başladı. Siklasiyor iyice. Dua edinbiraz daha sonra gideceğim hastaneye
Ben de bekliyorum yarın gidicem suni ver dicem ilkinde 3.120gr olmasına rağmen yırtılma ve kesik vardı. Bu geçen hafta 3.500dü büyüdükçe korkuyorum doğuramam diyeYok canim ya halâ beklemedeyim carsambaya kadar acilmam baslamazsa sezaryana alincakmisimsende durumlar nasıl
Oh masallah ne güzel Allah bagislasin kuzunu. Demekki nisanla olan dogum zor bilgisi de hurafeymis.Nişan pazar günü akşamüstü 1 parça halinde geldi benim
Pazartesi gece 12 de ikinci parçası geldi
O dakikadan sonra sancılar olmaya başladı yavaş yavaş
Sabah 8 de hastaneye gittik sancılarım düzenli 6 dk da birdi
10 da odaya aldılar (2cm açıklık vardı)
13 de su geldi
14.30 da doğum oldu
suni sancı epidural almadım, doğumhaneye alındığımda ıkınma 3 sefer oldu. 4. De bebek doğmuştu
Saat 13 ile 14 arası açılma 10 cm olana kadar olan kısmı zordu diyebilirim. Epidural falan takın dedim hemşirelere :) ama gerek kalmamış meğer zaten sonuna gelmişim.
Bence kolaydı yani. İnşallah herkesin doğumu en fazla benimki kadar zor olsun
Isteğe baglı suni alınabiliyo mu yarın benimde kontrolüm var acaba istesem banada verirler mi suni yoksa yine bekletirler mi 40+5 olduk bugünBen de bekliyorum yarın gidicem suni ver dicem ilkinde 3.120gr olmasına rağmen yırtılma ve kesik vardı. Bu geçen hafta 3.500dü büyüdükçe korkuyorum doğuramam diye
Canım niye vicdan azabı çekesim rabbim normali hayırlıysa zaten sezeryan tarihinden önce verir kucağına sen elinden geleni yaptın olmuyorsa vardır bir hayır bende ilki normal olunca çok üzüldüm buna 4ü geçerse sezeryan deyince ama Allah sezeryan gününden önce verdi kucağıma ama sezeryan da olsa üzülmezdim çünkü ben elimden gelini yaptım sende öyle en hayırlısı olsun hakıındaAhh canim karişik olmaz mi hem de nasıl? Neler neler düşündüm vicdan azabı da duydum. Ama sonra biraktim kendimi direnmedim. Benim de günüm belli kan verip tahlillerimi bile yaptırdım. Kacis yok öyle böyle gelecek o bebiş. Eşim yanimda olacak doğumda allahtan. Senin de hakkında hayırlısı olsuncanim. Çok düşününce insan kafayı yiyor.
Benim doktorum iri olunca bebek suni ile doğum yapsam dediğimde hiç açılma yoksa seni çok yorar demişti canım ama bilmiyorum tabi her bünyede aynı olmayabilir benim suyum geldi 6cm açıklıkla gittim o zaman suni verdi evden hastaneye gidiş doğum hepsi 2 saat sürdü çabuk oldu ama dediğim gibi bir önceki hafta açıklık yok diye suni takmadı doktora göre değişiyor sanırım bu da takan da duydum çünküIsteğe baglı suni alınabiliyo mu yarın benimde kontrolüm var acaba istesem banada verirler mi suni yoksa yine bekletirler mi 40+5 olduk bugün
Ayy ne güzeldir iki saatte dogum yapmak. Benim hic acilmam yok cuma günü kontrole gitmistim. Bakalim yarin ne dicek sen acilma olmasi icin hareket falan yaptin mı kendi kendine mi oldu acilman acabaBenim doktorum iri olunca bebek suni ile doğum yapsam dediğimde hiç açılma yoksa seni çok yorar demişti canım ama bilmiyorum tabi her bünyede aynı olmayabilir benim suyum geldi 6cm açıklıkla gittim o zaman suni verdi evden hastaneye gidiş doğum hepsi 2 saat sürdü çabuk oldu ama dediğim gibi bir önceki hafta açıklık yok diye suni takmadı doktora göre değişiyor sanırım bu da takan da duydum çünkü
Benimde gittiğimde yoktu açıklık 6 gün sonra 6cm açıklıkla hastaneye gittim evet canım merdiven inip çıktım sıcak suda oturdum hurma yedim otur kalk yaptım yürüdüm inşallah seninde en kolayından olur canımAyy ne güzeldir iki saatte dogum yapmak. Benim hic acilmam yok cuma günü kontrole gitmistim. Bakalim yarin ne dicek sen acilma olmasi icin hareket falan yaptin mı kendi kendine mi oldu acilman acaba
Bilmiyom ki şansımı denicem bi söylerim sana sonucu :) Bugün yürüyüş merdiven inip çıkma yapcam sürekliIsteğe baglı suni alınabiliyo mu yarın benimde kontrolüm var acaba istesem banada verirler mi suni yoksa yine bekletirler mi 40+5 olduk bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?