2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Tam da anlattığın şeyleri yaşıyorum. Kv gönderdik ama annem kırılıp duruyor kafam atıyor git artık diyip kızıyorum, üzülüyor sonra ben vicdan yapıyorum keşke demeseydim diye. Evde sürekli bir ses var. Kızım ağlıyor annem sürekli konuşuyor, eşim söyleniyor ben her tarafı susuturma halindeyim sabrımın tükendiği yerde ben bağırıp çağırıyorum

Bugün 28 günlük olduk ve 2 numaralı beze geçtim artık. Elimde 1 numara bez kaldı ama en iyi bez olsa da küçük gelip kakayı dışarı vermeye başladı.

Canım lohusalıkta yaşanan sıkıntılar ne kadar ağır olursa o kadar uzun sürüyor atlatmak o yüzden eğer elinden geliyorsa uygun bir dille anlatıp annenide gönderebilirsin. Hem o daha fazla kırılmamış olur hemde sen rahatlarsın emin ol. Şimdi kızım ağlamaktan katılsada tek başıma sakince müdahale edebilmek öyle güzel geliyor ki bana anlatamam. Hem sen hem bebek yeni bir sürece alışmaya çalışırken başbaşa olmak daha güzel geldi bana her anlamda. Bırak bir süre ev dağınık kalsın her öğüne yemeğin yetişmesin ama bu tatlı telaşı tek başına tecrübe et derim.

Bez değiştirirken ağladığını söylemişsin canım benim kızım sadece üşüdüğünde çok ağlıyor onu fark ettim elim hafif serinse tenine dokunduğunda.çığlık atıyor kuzum onun dışında keyif alıyor altının açılmasından. Çok ağladığında önce emzirip sakinleştirmeyi dene. Ben eğer açsa önce emzirmeyi tercih ediyorum sonra alt değiştiriyorum o arada bazen tuvaletinide yapıyor zaten daha iyi oluyor.

Benim bebegimde 37 gunluk son 1 haftadir altini actigimda gayet iyi. geri giydirirken aglama krizlerine giriyor. Oyle agliyorki sanki bi yerini sıkmısım etini koparmisim gibi

Yatmadan önce 11.20de emzirmiştim gece 2ye saat kurdum uyandığımda bebegim derin derin uyuyodu bana da uyku tatlı geldi devam ettim uyumaya 3.20de Mikirdandi hemen fırlayıp emzirmeye başladım 4 saat olmuş uyandırıp emzirme olayı çok zoruma gidiyo tatlı uykusunu boluyomusum gibi geliyo uyandirmayinca da boyle arasi cok aciliyo

Doktora gittim bende aynı derttten muzdarip idim, gece 3.30-4 saat uyuma hakkı var ama asla 4 geçmesin dedi... zaten ağzını şapırdatmaya başlıyor iki üç gece de alışır yeni saatine...

Ben emzirip de yerine koyduktan sonrA ağzından çıkan o seslere sürekli kalkıp bakıyorum ay çıkardı mı kustu mu bogazına mı kaçtı vsvsvs diye hacıyatmaz gibi oldum
Sakin kafayla yatağına bırakıp da geri uykuya dalmada sıkıntım var

Kızlar bebeğimi emzirip gazını çıkarıp yan yatırdım yarım saat sonra hafif kusmus uyanıktik silmek için uzandım beşiğe bı kasılıyor mosmor oldu birden kucağıma alıp ters. Çevirdim sırtına vurdum 10 dk ancak rahatladı çok ağladı agladikca morardi öyle korktum ki bende agladim Allahim evlatlarımıza sağlık versin şimdi emdi biraz rahatladı uyuyo ama ben artık uyuyamam ki geceleri

Geçmiş olsun arkadaşım.. beni de iyice tembihlediler hastaneden çıkışta, sadece temiz suyla yıka, sarı su ya da batikon falan hiç birine gerek yok diye.. keşke alsaydım batikon, hiç olmazsa dezenfekte olurdu.. bakalım kırkım çıkınca kontrolde ne diyecek doktorum.. inşallah kendi kendine iyileşir..
Cevap için teşekkür ederim ❤ sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah ❤

Reflü var sanırım bebişte.. yatağını biraz meyilli yapıp hafif dik yatmasını sağlarsanız kusunca genzine kaçmaz. Tabi bunu doktora danışın, yanlış yönlendirmiş olmiyim. Çok geçmiş olsun...

Offf yaaa bende üzüldüm ve korktum şimdi
Zaten uyuyamıyorum psikolojim bozulacak

Senin mesajı okuduktan sonrA kalkıp baktım benim ki de kusmuş şapır şupur eldivenini yalayıp duruyor ses geliyordu, inçe bi battaniyeye kundak yapıp yatırmıştım Kolları elleri hareket. Ettirip uyandırıyor yoksa kendini, baktım omzundan battaniy kadar çıkarmış ee gazı Çıkarmak için gezdiriyorum tıpışlıuorum sıvazlıyorum ama olmuyor - gaz çıkarmaya çalışırken uyanıyor..

Sütün fazlasını çıkartıyor diyor annem - e karnı toksa tekrar dan neden aranıyor ay uykusuzluk

KIzlar sabah doğuma giricem lütfen dua edermisiniz bebeğim ve benim için herşey yolunda gitsin
Canim hic korkma bende cok korkarak girmistim ilk ameliyatim oldugu için ama inan hic bisey hissetmiyorsun hele bebegin sesini duyunca senden mutlusu yok :) bebekten sonra sakinleştirici yapıyorlar zaten uyuyup gidiyorsun guzel seyler dusun Allahin izniyle güzel olacak hersey

pullubiber canim cok gecmis olsun Rabbim acilinden sifasini versin bebisin Durumu nasil tez zamanda kollarına al insallah

Sen yine o zamana kadar furacin ve baticon alıp kullan. Etek giyip biraz da camasirsiz pedsiz dolaş oksijen alsin o bölge daha rahat iyileşir. Bana da hicbisey kullanmana gerek yok sadece temiz tut dediler bende kullanmadım normalde de sorun yoktu bigün buyuk tuvaletimi yaparken zorlandi o bölge oyuzden kanama oldu sonra en uçtaki dikiş patladı 10 gunde iyilesecek sey 40-45 gun surdu ve suanda hala sorun yaşıyorum. İlişkiye girmeyi denedik olmuyor canim yanıyor samki orda bi parça kalmış ta engel oluyor gibi. Kolay toparlanmak için normal doğum yaptım doğum kısmı kolay geçti ama bu dikiş işi beni mahvetti

Zaten normal doğumun en çetrefilli kısmı dikişler.. iğne vurulan yer hariç bütün dikişlerin atıldığını hissediyorsun. 4 yönde dikişim var, arkada olan her büyük abdestte sızlıyor.. makatta fissür çatlaması var.. var da var yani.. adı normal doğum hesapta.. ilk doğumumda 3 ay sürdü kendime gelmem. Bakalım bu ne kadar sürecek.. geçmiş olsun tekrar ❤

40 ında göndermeyi düşünüyorum, o da sıkıldı zaten. Yemek temizlik pek düşündüğüm yok. Zaten bebekle ben ilgileniyorum baştan sona bazen öyle bir gün geçiriyorum ki yemek yemeğe fırsatım olmuyor. Süt yapar şunu ye bunu iç diyenlere gülüyorum çünkü yeri geliyor bi su içmeye bile fırsatım olmuyor.
Ellerimin soğukluğundan desem öyle anlarda eşime devrediyorum. Hep karnı tokken başlıyorum bu da koyduğumda kusmasına sebep oluyor. pış pışlayıp sakin sakin konuşuyorum yok yok yok hiç bi şekilde ağlaması durmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…