Normal canım öyle olmasiBenimki de aynı durumda . Çok sulu olması kafamı karıştırdı ondan sordum sarı renkte.
Benim oglum bugun 16 gunluk. gunduzleri hic uyumuyor. Abartmiyorum en son 11 gibi uyaniyor, gece 11e kadar hep uyanik. Ve bu 12 saat boyunca memede olmak istiyor. Tuvalete bile kosa kosa gidiyorum.annem ve kayinvalidem sirayla yanimda kalip yemek yapip ben yemek yerken cocugu oyalamaya calisiyorlar. Onlar olmasaydi napardim bilmiyorum. Allah kolaylik versin sana da canim.Ben tek başıma bakıyorum kızıma. 6 yaşında da kızım var. Sabah 8.30da onu okula gönderiyorum 4.30da geliyor. Arada yemeğimi utumu falan yapıyorum. Yalnız olmak daha iyi insanın kafası rahat oluyor. Tek sıkıntım kızım uyurken bi dışarı markete falan gidesim geliyor hem hava almak için hem sürekli evde kafayı yememek için ama bebeğin yanında duracak kimsem yok.
Allah sana da kolaylık versin canım gündüz uyumamasi bayağı zorlayıcı gerçekten. Iyiki yardim edecek birileri var yanında. Inşallah biraz daha büyüdükçe düzene girerBenim oglum bugun 16 gunluk. gunduzleri hic uyumuyor. Abartmiyorum en son 11 gibi uyaniyor, gece 11e kadar hep uyanik. Ve bu 12 saat boyunca memede olmak istiyor. Tuvalete bile kosa kosa gidiyorum.annem ve kayinvalidem sirayla yanimda kalip yemek yapip ben yemek yerken cocugu oyalamaya calisiyorlar. Onlar olmasaydi napardim bilmiyorum. Allah kolaylik versin sana da canim.
Ona bende care bulamadim canim. Altini actigimda temizledikten sonra yagliyorum masaj yapiyorum keyfi yerine gelsin diye. Giydirrken yine ayni. Suan altinda kaka var uyuyo valla cesaret edip alamiyorum altinialtini. minnacik bebekten korkar oldum :)Aynen öyle bizde deçare bulamadım
Sağolasın canım. Bizde oraya gidiyoz doğumu orda yaptım ben dosya da açıldıEgede saglikli cocuk poliklinigine goturdum.kiziminda takibi orda yapiliyo.acil kapisindan girip solu takip ederek kan almanin onunden gecip F kanadi yazan koridora girince yine solda salikli cocuk poliklinigi var.ilk oda sagda bilgi islem orda kaydini yaptiriyorsun ordan muayneye giriyorsun.yenidogan takibi 10 gun arayla yapiliyor sonra 1.ayini doldurunca bilgi islem sana kart veriyor dosya aciyor ve 36 ay boyunca o dosyayi her gittiginde sana veriyor doktora onunla giriyorsun butun takibi boy kilo kan tahlilleri isitme testi kalca ultrasonu v.s. hepsini yapip yonlendiriyorlar.ilk muayne biraz saçma oluyo orda dogum yaomadigin icin hic bir bilgi olmuyo ellerinde o yuzden ilk doktora girdiginde aylik takibinin burda devam etmesini istiyorum kalca ultrasonu v.s. icin yonlendirir misiniz dediginde ona gore sana istem kagitlarini verip yonlendirmeni yapiyo egitim veriyo emzirme uyuma v.s. bidaha ne zaman gelecegini soyluyo kan tahlilleri vitamini şusu busu her şeyini ordan yonlendiriyorlar
Belki o yuzden vermemislerdir 2 gunluktu lidya goturdugumde egitim vermislerdipullubiber uyku ve emzirme ile ilgili eğitim varmediler bizr. Bebeğim ameliyat olunca tkibide yapılacak denönce gittik. 20 günlükdü biz gittiğinizde
Önderalp nasıl peki?Belki o yuzden vermemislerdir 2 gunluktu lidya goturdugumde egitim vermislerdi
Oglanida 5.gun goturdum egitim verelim dedi kizim 23 aylik biz aldik egitim dedim tamam dedi
Merhaba arkadaşlar 3 gün önce Doğum yaptım 3 kilo kızım bugün 2.800 olmuş ve sarılık 14 çıktı sorun şu azıcık emiyor hemen uyuyor uyandırmıyorum emmesi çok az doktor emzir kalanı da sağıp içir dedi ama kızım daha emerken uyuyor sağılanı hiç içemiyor çok güçsüz napıcam ya tecrübe etmişsinizdir ne olur yardım edin
Canim emzirirken memede uyudugunda gıdısına dokun parmaginla emme reflekslerini harekete geciriyor. Ben bebegimde emmeme durumunu hic yasamadim. zaten genel olarak mamayla besleniyoruz. ama bazen emdiginde azicik emip uyuyor. beni uyandirmasin, iyice doysun diye ben gidisini uyariyorum yeniden uyanip emmeye basliyor.Merhaba arkadaşlar 3 gün önce Doğum yaptım 3 kilo kızım bugün 2.800 olmuş ve sarılık 14 çıktı sorun şu azıcık emiyor hemen uyuyor uyandırmıyorum emmesi çok az doktor emzir kalanı da sağıp içir dedi ama kızım daha emerken uyuyor sağılanı hiç içemiyor çok güçsüz napıcam ya tecrübe etmişsinizdir ne olur yardım edin
Kizlar 40 muayenem geldi nasil muayene ediliyor bilgisi olan varsa anlatabilir mi? Alttan mi muayene ediyorlar? normal dogum yaptim.
Allah yardimcin olsun güc versin sana insallah. Okurken gozlerim doldu biran önce kavusun insallah sagliklaSoran herkese tek tek tesekkurederim.okuyorum ama tek tek cevap yqzamiyorum kusura bakmayin hic bilmedigim bor bas agrisi cekiyorum gozlerimi saga sola cevirirken bile beynime bicak saplaniyo 4 gundur gecmedi.
Onderalp tedaviye cevap vermeye baslamis zaten enfeksiyon orani cok dusukmus ve hic artis gostermemis ama atesi oldugu icin cikartamiyorlamis gozlem altinda izlemini yapmamiz gerekiyor dedi.dun serumu cikartilmis agizdan beslenmeye baslamis beslenmesi artmis.memeyi cok cekemiyodu ama ambulansa binerken bile emiyodu aslinda demekki yattiktan sonra beslenmesi iyice azaldi oyle dedigine gore. Bugun 2 de gormeye gidicem emzirebilirsin yarin geldiginde dedi.hic uyumadim cok ozledim kokusu burnumda,nasil orda birakip geri gelcem yine bilmiyorum
Dogumdan sonraki ilk kontrolde beni catiya cikardi dikislerime dokunmadan bakti alttan. Ama bu 40 muayenesinde parmagini fln sokarmi acaba cati muayenesinde oldugu gibi. Dogum yapmadan once cesaretim vardi ama suan yok yani dikis atildi onun bi korkusu var icimde.Ben sezaryen + miyom alındığı için 40 muayenesinde önce ultrason sonra alttan baktı canım. Doğumdan sonraki ilk kontrolde sadece ultrasonla bakmisti.
39 günlügüz. Benimki 2 günde bir kaka yapiyor sari ve camur kivaminda ne cok kati ne cok sulu. Doktora göre 4 güne kadar kaka yapmamasi normalmis onemli olan cis sayisiymisBebeginiz kakasini nasıl yapıyor ve günde kaç kere?
Sulu mu yapıyor katı mi ?
Benim kızım da 28 günlük bu gece ilk defa alarm kurmadım 3-3.5 saat e bir kendi uyandı ben de emzirdim. Uykusundan uyandırmak zor geliyor bana da. Geçenleree burada biri yazmıştı 1 aylık kontrolünde doktor alarm kurmana gerek yok ne zaman uyanırsa o zaman emzir demiş. Biz de 3 gün sonra kontrole gideceğiz ve bu emzirme işini soracağım doktora. Siz kaç günlüksünüz?
Benim oglum bugun 16 gunluk. gunduzleri hic uyumuyor. Abartmiyorum en son 11 gibi uyaniyor, gece 11e kadar hep uyanik. Ve bu 12 saat boyunca memede olmak istiyor. Tuvalete bile kosa kosa gidiyorum.annem ve kayinvalidem sirayla yanimda kalip yemek yapip ben yemek yerken cocugu oyalamaya calisiyorlar. Onlar olmasaydi napardim bilmiyorum. Allah kolaylik versin sana da canim.
Bizim banyo zamanlarımız iyi, ağlıyosa da suya girince sesi kesiyor suda çıkarınca çok ağlıyor.@bdy_86 bizimki de ayni kizlar. Her alt acmada yaygarayi kopariyor. Ancak cok uykuluysa dediginiz gibi bizimki de sakin oluyor. Ancak giydirip meme verince sakinlesiyor.
Banyoda nasil peki sizin bebekler? Suyu seviyorlar mi? Bizimki ciplakligi sevmedigi icin banyo saatleri de cok yaygarali geciyor. Sanki etinden et kopariyoruz cocugun(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?