2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Benim kızım da 28 günlük bu gece ilk defa alarm kurmadım 3-3.5 saat e bir kendi uyandı ben de emzirdim. Uykusundan uyandırmak zor geliyor bana da. Geçenleree burada biri yazmıştı 1 aylık kontrolünde doktor alarm kurmana gerek yok ne zaman uyanırsa o zaman emzir demiş. Biz de 3 gün sonra kontrole gideceğiz ve bu emzirme işini soracağım doktora. Siz kaç günlüksünüz?

Çok geçmiş olsun cnm. Ege de hangi doktora götürdün
Egede saglikli cocuk poliklinigine goturdum.kiziminda takibi orda yapiliyo.acil kapisindan girip solu takip ederek kan almanin onunden gecip F kanadi yazan koridora girince yine solda salikli cocuk poliklinigi var.ilk oda sagda bilgi islem orda kaydini yaptiriyorsun ordan muayneye giriyorsun.yenidogan takibi 10 gun arayla yapiliyor sonra 1.ayini doldurunca bilgi islem sana kart veriyor dosya aciyor ve 36 ay boyunca o dosyayi her gittiginde sana veriyor doktora onunla giriyorsun butun takibi boy kilo kan tahlilleri isitme testi kalca ultrasonu v.s. hepsini yapip yonlendiriyorlar.ilk muayne biraz saçma oluyo orda dogum yaomadigin icin hic bir bilgi olmuyo ellerinde o yuzden ilk doktora girdiginde aylik takibinin burda devam etmesini istiyorum kalca ultrasonu v.s. icin yonlendirir misiniz dediginde ona gore sana istem kagitlarini verip yonlendirmeni yapiyo egitim veriyo emzirme uyuma v.s. bidaha ne zaman gelecegini soyluyo kan tahlilleri vitamini şusu busu her şeyini ordan yonlendiriyorlar

Son düzenleme:
pullubiber canim önderalp nasilmis bugun bilgi vericeklerdi iyidir insallah guzel haberlerini bekliyoruz
Soran herkese tek tek tesekkurederim.okuyorum ama tek tek cevap yqzamiyorum kusura bakmayin hic bilmedigim bor bas agrisi cekiyorum gozlerimi saga sola cevirirken bile beynime bicak saplaniyo 4 gundur gecmedi.
Onderalp tedaviye cevap vermeye baslamis zaten enfeksiyon orani cok dusukmus ve hic artis gostermemis ama atesi oldugu icin cikartamiyorlamis gozlem altinda izlemini yapmamiz gerekiyor dedi.dun serumu cikartilmis agizdan beslenmeye baslamis beslenmesi artmis.memeyi cok cekemiyodu ama ambulansa binerken bile emiyodu aslinda demekki yattiktan sonra beslenmesi iyice azaldi oyle dedigine gore. Bugun 2 de gormeye gidicem emzirebilirsin yarin geldiginde dedi.hic uyumadim cok ozledim kokusu burnumda,nasil orda birakip geri gelcem yine bilmiyorum

Benimde aynı altını açarken sıkıntı yok geri giydirirken kıyamet kopuyor ancak uykuluysa sesi pek çıkmıyor yoksa bütün apartman sesimiz duyuyor

Biz 20 günlük olduk bugün canım sorduğunda doktorun cevabını yazarsan yine iyi olur.

Biz 20 günlük olduk bugün canım sorduğunda doktorun cevabını yazarsan yine iyi olur.
20 gün için saat aralığı uzun geldi bana da. Ama bir günden bişey olmaz. Sarılık falan yoksa sıkıntı olmaz da biliyorsun sarılık da bebekleri uyutuyor. Ben yine doktor kontorolünden sonra yazarım buraya ne dediğini. Doğumdan sonra Hastaneden çıkarken 3 saate bir emzirmelisin dediler ama bana 3 saat çok uzun gelmişti ilk günler için. Bu yüzden bu güne kadar ne zaman istersen o zaman emzirdim uyanmadığı zamanlarda da 2 saati geçirmedim o halde bile sarılık olduk. İlk kez de bu gece alarm kurmadım işte.

Arkadaşlar hepinize merhaba.. önce tüm hasta bebeklerimize şifa analarına sabır diliyorum. Doğuma gidenler allah kolaylık versin hepinize inşallah sağ salim kucağıniza alacaksınız.. Normal doğum dikişlerinden bahsedilmiş arkadaşlar eğer sıkıntı yaşayan varsa açıkçası ben kakami uzunca süre yumuşatarak yapmakta buldum çözümü gün kurusu ve sıcak su ikilisini yiyerek yumusattim ve dikişleri öyle korudum..dr.um sadece temiz ve kuru tut dedi öyle yaptim çok şükür sorun yaşamadım.
Aynı şeyleri yaşadığımız arkadaşları görünce tek ben değilmişim dedim gerçekten.. benimde annem bakmama yardımcı oluyor aslında çok karışan bir insan değildir ama ilk torun en son bebek göreli 33 sene geçmiş tabii fikir ayriliklarimiz oluyor bende biraz sinirli bi insanım hemen ters konusuyorum sonra kırılanlari toparliyirum en büyük sorunumuz sürekli şunu söylüyor çocuğu sürekli kucağında alıştırdın ise gideceksin ben ne yapicam? O zamanda sen tutarsın kucağında diyorum.. ısrar ederse tersliyorum bebeğimin şuan buna ihtiyacı var bu kadar. Bi de banyo yaptırırken allahım deli edecek hadi hadi üşüyecek çabuk söyle böyle ben sakinliği seviyorum kızımda öyle annem öyle yaptıkça elim ayağıma dolaşıyor çocuk üşümeyecekse de üşüyor zaten..geçen aldım karşıma konuştum anne böyle yapınca olmuyor lütfen dedim tamam dedi hasta olacak diye korkuyorum sadece ama yapma dedim.. tutturmuş gaz için ağzına bilmemne yağı sürecekmişiz yapmayacağız dedim öyle bisey ben seni öyle büyüttüm tamam ben kızımı böyle büyüteceğim... bu kadar bile fikir ayrılığı olacağını düşünmüyordum ister istemez oluyor.. işe gideceğim için kalbini de kırmak istemiyorum ama sınırlarımı da ihlal ettirmemeye çalışıyorum ama canım sikilmiyor değil 40 imiza bi kaç gün kaldı en azından ise başlayana kadar biraz gondericem bakalım gitmek isterse çünkü uyurken bile çocuğu özlüyor kıyamam olan hep biz lohusalara oluyor önce agresiflestirip sonra kalp kırıtıyorlar sonra da kırdığımız için kötü hissediyoruz allah yardımcımız olsun
Biraz önce kendi perşembeden sonra bi süre gelmem dedi bakalım kızımla başbaşa gunlerim nasıl geçecek :)

Son düzenleme:
Benim annem çocuk bakımını hiç bilmiyor. Ben böyle deyince seni nasıl büyüttü ya diye karşı gelenler oluyor ama ben de allaha emanet ve dualarla bu yaşa gelmişim şimdi anlıyorum.
Herkesi arayıp “sizin çocuk da ağlıyor mu? Bizimki hiç durmuyor, normal gelmedi bana” minvalinde konuşuyor. Anneme göre çocuk ağlıyor o yüzden “altını zırt pırt değiştirme” diyor. Bu bebek çok ağlıyor doktora sorun diyor. Bebek bu ağlamaktan başka bişey yapamaz diyorum anlamıyor. Ben uykumdan oluyorum diye gece çocuk uyurken niye uyandırıyorsunuz siz de uyuyun diyor. Diyor da diyor.
Ben de sinirlenince kendisi çok normalmiş gibi “lohusasın ya normal değil tavırların hep lohusalıktan” diyor iyice çıldırıyorum. Yani her şey normal ama ben lohusayım ve sinirim bu yüzden gibi yaklaşımda bulunuyor.
Tamam anlıyorum benim dinlenmemi istiyor, elinden gelse bakmak istiyor, yardımcı olmak istiyor ama ben yoruluyorum bir de anneme laf anlatmakla

Sarılık riskimiz yok çok şükür. Ama çok küçük olduğu için bana da çok geldi 4 saat bu geceden sonra daha dikkatli olucam uyuyo olsada 3 saati geçerse uyandiricam

Evet evet aynısı uykuluyken ses etmiyor ama uykusu açılıyorsa ve bizim hala işimiz bitmediyse yaygaraya başlıyor
H Hulahu bizimki de ayni kizlar. Her alt acmada yaygarayi kopariyor. Ancak cok uykuluysa dediginiz gibi bizimki de sakin oluyor. Ancak giydirip meme verince sakinlesiyor.

Banyoda nasil peki sizin bebekler? Suyu seviyorlar mi? Bizimki ciplakligi sevmedigi icin banyo saatleri de cok yaygarali geciyor. Sanki etinden et kopariyoruz cocugun (

Ahh arkadaşlar 3-4 saat uyuyor diyorsunuz ya içim gidiyor. Bizim rekorumuz 2 saat ki çoğunlukla 1 bilemedin 1.5 saatte bir uyanıyoruz. Gündüz zaten uyumuyor. Saat 8.30 uyandı saat 11-11.30 arası ayağımda sallaya sallaya zar zor uyudu. Uyumadığımız zamanları şayet ayakta sallanıyor, kucakta geziyor ya da emiyorsak mızıldanarak ağlıyoruz. Büyük oğlumu yedirmek, giydirmek, okula hazırlamak, tuvalete gitmek ya da bi şeyler atıştırmak gibi durumlarda yatırmam gerekiyor ki bu süre zarfında çığlık çığlığayız. Şuan bile uyumasından geçtim sadece sussun diye dizimde sallıyorum ve hala mızıldanıyor. Karnı tok, altı temiz ama bitmek bilmeyen bi gazımız var. Sabretmeye çalışıyorum ama gerçekten çok yoruldum.

Gerçekten zor işimiz belli bi yaşin üstüne laf anlatmak yeri
Gerçekten laf anlatmaya çalışmak çok yoruyor bende bazen acaba ben yokken bakabilecek mi diyorum sanıyorum bunu da belli ediyorum eşim ayıp ediyorsun bak annen seni bu yasa getirdi vs diyip duruyor annen gayette iyi bakıyor bazen ben mi pimpirikliyim diyorum allahtan anam bilmiyorum kv.olsa ne olurdu merak icerisindeyim.. belki nazar değmesin diye de öyle yapıyor olabilir senin ki eskiler böyle düşünüyor çünkü benimki de çocuğun iyi olduğu sürekli söyleme diyor vs ne yapayım anlamadim

Canım benimki banyoda ağlamıyor ben direk gözlerinin içine bakıp şarkı söylüyorum sakin kalıyor.. şu deniz süngerleri var ya onlardan aldın mı onlarla üstüne su sikarsan yavaşça belki daha az korkar gerçi nasıl yapiyosun bilmiyorum ama ben öyle yapıyorum

Ben tek başıma bakıyorum kızıma. 6 yaşında da kızım var. Sabah 8.30da onu okula gönderiyorum 4.30da geliyor. Arada yemeğimi utumu falan yapıyorum. Yalnız olmak daha iyi insanın kafası rahat oluyor. Tek sıkıntım kızım uyurken bi dışarı markete falan gidesim geliyor hem hava almak için hem sürekli evde kafayı yememek için ama bebeğin yanında duracak kimsem yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…