2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Tebrik ederim canım, Allah analı babalı büyütsün :))

Ben ilk gün ağlaya ağlaya yürüdüm canım, özellikle ilk iki üç sefer çok zordu ama üstüne gittim. Ne kadar yürürsem o kadar açılıyordum. Ertesi günse ayaktaydım. Hala hareketlerim kısıtlı, dikişlerim acıyor ama tabiki ilk gün olduğu gibi kalmayacaksın inşallah.

Canım tebrik ederim sağlıkla sıhhatle büyüsün insallah

Kizlar ben hala doguramadim. Kasım annesiydim sozde ama aralik olucam inşallah ama yinede bu grubu hala seviyor ve takip ediyorum sizle beraber ilerletcem hamileligi oldugu gibi cocuk buyutme kisminida tabi hayirlisiyla dogarsa yarin 41. Haftamda doluyo hastaneye yatisım yapilcak benim icin ve oğlum için dua edermisiniz hii bu arada hâlâ acilmam yok suyum falanda gelmedi nst de sancilar cikiyo ama suniyle acilma olur mu bilmiyorum

Canım ben de yorgunsam yatarak emziriyorum ama uykum ağır değildir o yüzden korkmuyorum. Uykusu ağır olan biri için belki tehlikeli olabilir bu şekilde emzirmek.
Doğru söylüyorsun ben dogsugundan beri yanimda yaptırdığım icin bi sikinti yaşamadım ama uykusu ağır insan için tehlikeli gerçekten

Ben 2 paket 68 li kullandım 1 numarayı (2-5kg olanı) ama bebeğim 2.670 gr doğdu daha kilolu dogan bebek için fazla gelebilir. Bebegin kilosuna gore değişir o nekadar süre kullanacağın

Kizlar doyup doymadigini bu sekilde anlayabiliyormusuz
Benimki uyurkende elleri öyle yumruk gibi... pek anlaşılmıyor, emerken uykuya dalıp atıyor ağzından, sonra uykusunda elini ağzına götürüp yalanıyo emiyor sanıyor

İlk üç gün bu şekilde olursun ama 10 güne dHa iyi hissedeceksin alışacaksın emzirmeye de devam et ki uyarılsın gelsin zaten süt öyle hemen gelmiyor , bebeği kaldırıp emzirirken bile agrır dikişlerin ,ben ikinci gün kalkıp yürümüştüm bi kaç kere , önemli olan wc çıkabilmiş olman.. gaz birikimi de dikişlerni ağrıtıyor..

Bu gaz ilaçlarını istediğimiz gibi alabiliyor muyuz? Doktorun demesine gerek yokmu yani canım. Ayşe hoca bundan yazmış bize ama eczacı anlatmamış nasıl kullanılcak kaç damla vs. Bugün Yusuf ege çok kötüydü o ağladı ben ağladım napcağımı bilmeyince eşim gelince giydirdik pusete koyduk biraz sakinledi. O ara arkadaşım 5 damla veriyodum ben kendi çocuğuma deyince 5damla verdik rabbime bin şükür sakinledi.
9dan beridir de emziriyodum yatıyo o sıra bende uyuyorm eşim bakıyo rahatladm doğduğundan beridir az uykuyla devam ediyodum
Biz kullanıyoruz. Günde 3 kere 6 damla şeklinde. İşe yarıyor mu bilmiyorum. Arada gazını çıkarıyor ama ilaçtan mı değil mi bilmiyorum.
Çok sağol canım benimm
Çok sağol canım bunu deneyeyim baktım olmuyo biogaia yı çok kişi önerdi ona bakarım.
Ben sanıyorm ki doktor ne derse o kullanılacak meğer çeşitlerni deneyebiliyoruz demekki
Kuzumm takip edemedim sen erken doğım mu yaptın hayırıdr inşallah?
Sağ salim aldınmı kucağına. O ağrılar bende de vardı. 3 şişe serum yedim kendime geldim. Kızlara söyle sana da serum taksınlar yarım saat uzan üstüne yorganı pikeyi ört terle bi güzel bana en iyi o gelmişti çok kötüydüm yoksa

Canım peki 10 dk mı yürüyodun dahamı fazla yürümek gerek?

Canım yok erken doğum yapmadım bebek iri diye 39dan sonra sezeryana aldı doktor.O 3 serumu banada yaptılar ilk sonra bidaha yapmadılar.Arada ağrı kesici yapıyolar ama hala aynı çok zor yürüyorum sabahtan beri dikişlerim hep acıyo hiç iyileşme olmadı

Yok kuzum o serumlar hariç bana yarım saat arayla 1 er şişe serum ağrı kesici verdiler kötü olduğumu duyan doktorum geldi bitane serum + ağrı kesici iğne de o yaptırdı onlar bana rahatlatmıştı
Gözün aydın bu arada rabbim analı babalı büyütsün:))

Canım peki 10 dk mı yürüyodun dahamı fazla yürümek gerek?
Saat başı kalkmaya çalışıyordum. Odanın içinde bir veya iki tur atıp geri yatıyordum. Koridorda dolaş dediler bana aslında ama hem yanımızda kimse yoktu bebeği tek bırakamazdık hem de ben tesettürlüyüm, üstümdeki pijamayla koridora insan içine çıkasım gelmedi, başımı da zor örtüyordum zaten.

Yani illa 10dk olsun diye uğraşmadım ama zar zor ayağa kalk, iki adım at, 10dkyı buluyordur.

İnşallah yarın sabaha çok daha iyi olacaksın :)

Amin sağolasın ya benim damar yolum açık olduğu halde kalçadan yaptılar ağrı kesiciyi o da 8 saatte bir.Seruma verseniz dedim olmaz dediler ısrarla.

İnşallah ya bende 10 dk yürümüş olmak için dakika sayıyorum yürüdükçe iyileşirim belki diye ama nafile.Senin bel yada baş ağrın çok oldumu?

Kızlar sanırım canımı sıkan bir olay sütümün kesilmesine sebep oldu sezaryen doğuma rağmen ilk gündem beri sütüm vardı... gün içinde aldığım bir haber çok canımı sıktı. O saatten sonra ruhum bedenime ağır geldi resmen. Bebeğim emeli 3 saati geçti hala memeler de sertlik yok normalde çok sert olur bebeğim ağzına almakta bile zorlanırdı
2. Hamileliğini yaşayan arkadaşlar böyle aniden sütün azalması ya da kesilmesi gibi bir durum yaşadılar mı?

Amin sağolasın ya benim damar yolum açık olduğu halde kalçadan yaptılar ağrı kesiciyi o da 8 saatte bir.Seruma verseniz dedim olmaz dediler ısrarla.
Bana da aynısı oldu canım demek ki öyle dha iyi etkiyo ilaç.
Spinal mi oldun sen?
Ben genel oldum okadar aşırı ağrım sızım olmadı hatta sonraki gün ben trk başıma yürüdüm koridorda gezdim. İlk akşamda eşimle yürüdük dikişlerim acıdı ama sizin kadar kötü olmadm ben Allaha şükür

Memeler depo degil canim.bidr artik ne kadar sut uretmesi gerektigini biliyor. O yuzden sertlesmemis olabilir. Pompa yapnaralarda uretimi hizlandirmak icin

İnşallah ya bende 10 dk yürümüş olmak için dakika sayıyorum yürüdükçe iyileşirim belki diye ama nafile.Senin bel yada baş ağrın çok oldumu?
Benim belim devamlı ağrıyor canım fibromiyalji hastasıyım. O yüzden spinalden mi fibromiyaljiden mi bilmiyorum yani. Çok kahve içtim, baş ağrım olmadı çok şükür. Sen kahve içiyor musun?

Bana da kalçadan yaptılar ağrı kesiciyi. İlk gün sorup duruyordum ağrı kesicinin saati gelmedi mi, ağrı kesici yapar mısınız diye. Ertesi gün o kadar kötü değildim, doktora sorup parol hapa geçtim.

Yürümekle iyi yapıyorsun. İnşallah hemen toparlarsın canım..

Kızlar 47 gunluguz.pzt kontrol vardi.2 haftada 160 Gr almış (mamayı biraz azaltmistim) o yüzden mamayı her öğünden sonra devam dedi doktor.

mede tam 5 dkka oluyor başlıyor ağlamaya bi daha da tutmuyor . Sakinleştirip mecbur diğer memeye geçiyorum.o ağlıyor ben ağlıyorum arada, kendimi yetersiz hissediyorum.
5 dkkada doyar mı ki? 5 dkkadan sonra sütun gelişi mı azalıyor da kızıyor ağlıyor bırakıyor
Var mı böyle bsy yaşayan? Doktor da diyor en az 10 15 dkka her bir meme emzirilecek.ben hepten stres yapıyorum kendime emmiyor o kadar diye

Kızlar doğum yardımı parası şu 300 TL olan , edevlette ödeme aşamasında görünüyor bu yatmamış demek oluyor(bankaya gönderildi yazarsa yatmış oluyor normal şartlarda) ama malesef doğru bilgi değil.dun pttye gittim meğer taa 10 Kasım'da yatmış. Bilginize.

Spinal oldum canım evet yürüyebiliyorum ama acım hiç azalmıyo ne kader yürürsem yürüyeyim dikiş ağrılarım hep aynı dün öğlen spinal oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…