2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Gözük aydın canımm Allah analı babalı büyütsün inşallah süt emdikçe geliyor hiç merak etme gelecektir bol bol yürü yürüdükçe açılırsın

Dikişler halen acıyorken ultrason cihazı mı sokacak? Bir de smear testi? Eyvahlar olsun

Bana doğumun ertesi günü bile ultrasonla baktı acimiyor canım jel filan sürüyorlar ya. Smear da acitmiyor 1 dakika bile surmeyecek bir işlem zaten :)

Mamayı biberonla mı veriyorsunuz?Eğer öyleyse biberon alışkanlığı geliştiriyor bebeğiniz ve meme reddinin en büyük sebebidir aman dikkat mutlaka başka şekilde verin kapla,kaşıkla veya enjektörle.İlk iki hafta ek vermem gerekti kapla verdim ben ve zamanla azalttık,bitti.Ama ilk çocuğumda biberon kullanımı oldu memeyi reddetti.Biberondan süt emmekle memeden emmek farklı olduğu için memeyi reddedip biberona yöneliyor bebekler.Daha fazla mama cermek zorunda kalınıyor.Bu sefer hiç emmiyor kısır döngü.Lütfen dikkat.

Biberona alışan bebekler memeyi biberon gibi yüzeyel emiyor ve süt akımını tetikliyor.Memeden fışkıran ilk sütü alıyor ama sonra memeyi sağması lazım,biberonda sağma olayı yok.Bebek biberon gibi düşünüyor sağmayı tam öğrenemiyor ve süt yavaşlayınca sağmak yerine kızıyor.

kızlar mama veya sütü sağıp biberonla vermek zorunda kalanlar MEDELA biberon anne memesine en yakını imiş. çektikçe geliyor süt veya mama.

Bana doğumun ertesi günü bile ultrasonla baktı acimiyor canım jel filan sürüyorlar ya. Smear da acitmiyor 1 dakika bile surmeyecek bir işlem zaten :)
Devlet hastanesinde jel sürmüyor ki.. ilk doğumumda taburcu olana kadar 4-5 sefer içeride parça kalmış diyerek çatala yatırıp temizlediler, canımdan can gitti resmen.. her bir dikişi hissettim yana yana.. smear ise en son hamile kalmadan önce yaptırdım, 3 gün yürürken ve otururken canım yandı.. sağlık ocağında en dandik spekulumlar kullanılıyor galiba.. bir de benim dışta kuruluk ve hassasiyet oluyor normalde de. Haliyle şimdi dikişlerin kimi şiş, kimi beyaz haldeyken korku basıyor... Bebeğim son ultrasonda 3500 civarı demişlerdi ama 4200 doğdu maşallah. Şimdi yırtıkların acısı ile her temastan gözüm korkuyor.. kesi yeri toparlandı fakat öbür dikişler 1 ay geçmesine rağmen iyileşmedi..

Ilk 5 dk anca sulu kısmı emer sonra sutun kivami ve tadi değişiyor besleyici kısmı gelmeye basliyor belki aradaki degisiklikten hoslanmiyordur. En az 10-15 dk emiyor benim bebiş ilk hizli emiyor sonra bekleye bekleye emiyor

En cik anne babanın nazarı değermiş bebeğe bilgin olsun. Buarada benim goguslerde dolgun olmuyor eskisi gibi ama sut var. Bebek artik eskisinden daha kaliteli emdiği icin tamamini bosaltiyordur be meme bebegin emdigi kadar üretim yapıyordur sutun kesilmemistir bence. Kesilse benim kesilirdi 15-20 günlükken sinir krizi geçirdim resmen elim ayağım titredi yere yattım kalkamadım ama bisey olmadı Allah'a şükür.

Okurken benim bile canım yandı oy oy oy
Allah kolaylık versin canım ya...

Canım ilk günden beri mi günde 10 tane kullanıyorsun?

Sarılık olunca bebeğin ilk neresinden belli oluyo? Emziriyorum ama bazen uyanmakta zorlanıyor baya bazen de uyanmıyo uyurken emiyo

Canım tebrik ederim  Allah analı babalı büyütsün inşallah

Sarılık olunca bebeğin ilk neresinden belli oluyo? Emziriyorum ama bazen uyanmakta zorlanıyor baya bazen de uyanmıyo uyurken emiyo
Önce yüzü sararmaya başlıyor, ardından göbek çevresi ve bacaklar.. yüzünden anlarsınız zaten. Geçmiş olsun, analı babalı büyüsün yavrunuz ❤
İlk gün doğumun yorgunluğuyla uyur bebek. Mümkün olduğunca uyandırıp emzirmeyi öneriyorlar

xyzt-5544 canım ne yaptın dogdu mu bebis

Yok canım doğmadı hala. Yarın 40 haftam bitiyor ama bizim kız inatçı çıktı :)
Bugün alacaktı doktor ama “bebek iri bebek değil, suyun da çok iyi durumda Cuma’ya kadar bekleyelim. Kendiliğinden gelebilir, gelmezse biz alırız” dedi. Hala bekliyoruz yani :)
Sizler nasılsınız, bebekler iyiler inşallah

Oh oh maşallah son günlerin tadını çıkar o zaman bol bol fotoğraf çekin canım :)
Senden de güzel haberler bekliyoruz saglıkla kavuşun insallah
Biz de iyiyiz bugün yarı kirkimiz çıktı çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…