İlk 20 günde 220 adet 1 numara kullanmışım benArkadaşlar merhaba bebekleriniz hayırlı olsun. Ben bir şey danışmak istiyorum sizlere taze anne olarak :)
Bebek bezi alcam başlangıç icin içinde 80 adet olan yenidogan bezi fazla gelir mi? ( 2-5 kg ) kullanamadan Küçük gelir mi bebege? Ne sıklıkla ne yapıyorlar hiçbir fikrim yok :)
Ayni benimki de boyle uyuyor :)Sizin bebekleriniz de böyle mi uyuyor bu bebek benim değil ama böyle uyuyor örnek olarak buldum. Lütfen bir bakın
Sizin bebekleriniz de böyle mi uyuyor bu bebek benim değil ama böyle uyuyor örnek olarak buldum. Lütfen bir bakın
İlk 20 günde 220 adet 1 numara kullanmışım ben
Tecrubesiz isen çok gidiyor
Canim biraz daha iyi olmana sevindim .evet bende yasamistim ve bana 7 gun boyunca el sirdurmediler emzirmeyi birak yavrum her gittiginde kuzu kuzu yatiyordu bi basina hala bile onun psikolojisini atlatmis degilim bisey olsa elimizden alip tek basina yatircaklar diye odum kopuyor hersey onlarin sagligi icin cok daha saglikli olucak annedi ole dusun sapasaglam cikip ailesine kavusucak hic yanliz kaldigini dusunme onun kocaman yurekli bi ailesi var surda en cok bi hafta yanliz irda sonra bi omur allhim sizi ayirmasin.ben korayim kuvezdeyken yanina girdigimde hep daha zor durumda ola bebeklere bakar sukrederdim sen de ole yap canim orda minicik erken dogmus bebekler var kim bilir nekadar yaticaklar orda halimize sukrederdim ole gorunce .biliyoeun zor sabret demek ama kotunun iyisini dusun hep amsana nacizane tavsiyemDun 40 dkya yakin emzirdim.artik emmez diyodum ama saldirdi resmen.kundaklarislardi zaten her yeri delik desikti sadece basini oksayabildim ama kucagimda tutmak bile iyi geldi.baska.bi bebek varsi emzirdigim sure boyunca kuvozunde agladi.tertemiz bakuyolar ama iste aglayinca uyanikken oyle kendi basina aglayip aglayip susuyo kimse kucagina alip sevip sarilmiyo cok yalniz kaliyo orda bunu bilmek ve gozumle gormek icimi parcaladi.cuma gunu antibiyotigi keserlerse pazartesi cikarabilirz.bu arada hic atesinin cikmamamasi lazim tabi.yani en iyi ihtimalle pazartesi cikartacaklar.insallah cikar artik dayanilmaz oldu yoklugu
Zaten sütüm pek gelmediği için sürekli kucağımda emmeye çalışıyo dikişlerim acıyo öyle baskı olunca ama olsun tabi.Hemşire damla yazdı ondan aldık umarım süt artar yalnız tek göğüsüm çok kötü yara oldu lansinoh kullanıyodum sadece baya kötü şuanDeğişiklik var mı canım, şimdi ne durumdasın?
İlk gün kucağa almak zor ama kucağındayken bol bol kokla minnoşunu. Mutluluk hormonu endorfin, en etkili ağrı kesici aynı zamanda :)
Çok teşekkğr ederim evet her fırsatta yürümeye ve uyumaya çalışıyorm pek uyumadım kaç gündür belki dinlensem iyice süt gelirGözük aydın canımm Allah analı babalı büyütsün inşallah süt emdikçe geliyor hiç merak etme gelecektir bol bol yürü yürüdükçe açılırsın
Bizim kız 2haftalık, ben şimdiden 120den fazla bez harcamışımdır canım. Acemilik oluyor, bir de temiz beze yapmayı seviyorOoo :) burdaki yorumlardan sonra 80 liyi alcam. Daha fazla almak istemiyorum pişik olur vs başka beze geçerim diye. Ama 80 li üç beş gun gitcek anlaşılan :)
Geçmiş olsun canım. Malesef çok yara oldu benim de. Garmastan ve lansinoh kullandım ben de. Emzirirken lansinoh, bittikten sonra garmastan sürüyordum. Bir sonraki emmesine kadar garmastan kalıyor, emmeden önce temizliyor tekrar lansinoh sürüyordum. Garmastan iyi geliyor tavsiye ederim. Ayrıca hala avent kalkan kullanıyorum. Tavsiye ederim canım.Zaten sütüm pek gelmediği için sürekli kucağımda emmeye çalışıyo dikişlerim acıyo öyle baskı olunca ama olsun tabi.Hemşire damla yazdı ondan aldık umarım süt artar yalnız tek göğüsüm çok kötü yara oldu lansinoh kullanıyodum sadece baya kötü şuan
Süt birikiyormus göğüslerde oyüzden şişiyormuş. Bize egitimde anlatmışlardı biliyordum süt birikebilecegini kv de banyo sonrası meme uçlarını sıkmamı söyledi yoksa şişip rahatsiz eder bebeği dedi. Ben banyo sonrası 2 elimle hafif hafif sıkar gibi masaj yapıyorum süt çıkıyor içinden ilk basta ikisinden de çıkıyordu suan birinden çıkıyor sadece.Merhabalar kızlar bir sorum olacak araştırdım baya normal diyor ama yine de kafama takıldı bebeğimin göğüsleri sert şişti emen bebeklerde ve 40 haftayı geçmiş bebeklerde normal diyor başına gelen var mı ?
Benimki de yapıyor aynı şeyleriBebeklerinizi uyurken izliyor musunuz?
Bazen gözlerini açıyor ve donderiyor sonra geri kapatıyor ve uyuyor örnek video aticam daha açıklayıcı olur diye düşünüyorum .
Öncelikle sütü bebek emerken diğer memeyi sağarsan daha fazla sütün çıkar. Bebek ne sıklıkta emerse o sıklıkta sut üretiyor memeler saat basi emiyorsa saat başı üretiyor. Daha sık emzirirsen daha çok sütün olur. Bebis emmese de 2 saatte bir falan boşalt göğsünü göğüs bu tempoya alışırsa daha çabuk sut uretir. Sütü yada mamayı siringayla vermeyi dene biberona alışmasını istemiyorsan ben ablama birakmistim bigün ve o siringayla vermiş siringadan kendisi çekiyormuş emer gibi rahat oldu dedi.Iyigeceler kizlar duanda sut savmaktayim .oglum biberona aalisiyor sanirim memeyle arasi pek yok gibi bazen cok guzel emiyor bazende yuzune bakmiyor cok morelim bozuluyo ve meme emdikten sonra bi onceki beslenmesinin uzerinden3 saat gectiyse kiyameti kopariyor mama istiyor ve en az 90 lik iciyor .sagdigimda ise emmezse 40 emerse 2p faln cikiyor 2 gogusten yani amn amn bi sutumde yok.ben bukadar az ken sutu. Ve mamzya bukadar duskunken nasil tmmen dondurucem memeye bi akil verin ama kasik demeyin lutfen okadar mamayi kasikla cok zor.birde ornegin sagdim gogsumu ustune bebek uyandi napicagimi sasiriyorum.sut yok diye ne kadar surede gogusler sutle dolar bilgisi olan varmi bu konuda.
Ama baya cok mama yiyor yetisirmi okadar mamâ suringayla acaba. Birde ayni andami sagicam bebegi emdirirken onu anlamadimÖncelikle sütü bebek emerken diğer memeyi sağarsan daha fazla sütün çıkar. Bebek ne sıklıkta emerse o sıklıkta sut üretiyor memeler saat basi emiyorsa saat başı üretiyor. Daha sık emzirirsen daha çok sütün olur. Bebis emmese de 2 saatte bir falan boşalt göğsünü göğüs bu tempoya alışırsa daha çabuk sut uretir. Sütü yada mamayı siringayla vermeyi dene biberona alışmasını istemiyorsan ben ablama birakmistim bigün ve o siringayla vermiş siringadan kendisi çekiyormuş emer gibi rahat oldu dedi.
Çok sağol canım sanada geçmiş olsun bugün herşey yolundaysa eve gönderirler heralde evde duş alırım gerçi dikişlerime gelir diye korkuyorum ama doktor su geçirmez üstündeki bant gibi bişeyler dedi her geldiğinde burda duş alabilirsin dediGeçmiş olsun canım. Malesef çok yara oldu benim de. Garmastan ve lansinoh kullandım ben de. Emzirirken lansinoh, bittikten sonra garmastan sürüyordum. Bir sonraki emmesine kadar garmastan kalıyor, emmeden önce temizliyor tekrar lansinoh sürüyordum. Garmastan iyi geliyor tavsiye ederim. Ayrıca hala avent kalkan kullanıyorum. Tavsiye ederim canım.
Bol su ve sıvı tüketmek, sıcak duş ve uyku benim sütümü arttırmıştı. Sen de özellikle duşu dene istersen canım. İnşallah faydası olur
Evet canım o bant su geçirmez. Yine de o bölgeye direkt su tutmadan alırsın duşunu garanti olur :)Çok sağol canım sanada geçmiş olsun bugün herşey yolundaysa eve gönderirler heralde evde duş alırım gerçi dikişlerime gelir diye korkuyorum ama doktor su geçirmez üstündeki bant gibi bişeyler dedi her geldiğinde burda duş alabilirsin dedi
Iyigeceler kizlar duanda sut savmaktayim .oglum biberona aalisiyor sanirim memeyle arasi pek yok gibi bazen cok guzel emiyor bazende yuzune bakmiyor cok morelim bozuluyo ve meme emdikten sonra bi onceki beslenmesinin uzerinden3 saat gectiyse kiyameti kopariyor mama istiyor ve en az 90 lik iciyor .sagdigimda ise emmezse 40 emerse 2p faln cikiyor 2 gogusten yani amn amn bi sutumde yok.ben bukadar az ken sutu. Ve mamzya bukadar duskunken nasil tmmen dondurucem memeye bi akil verin ama kasik demeyin lutfen okadar mamayi kasikla cok zor.birde ornegin sagdim gogsumu ustune bebek uyandi napicagimi sasiriyorum.sut yok diye ne kadar surede gogusler sutle dolar bilgisi olan varmi bu konuda.
Öncelikle sütü bebek emerken diğer memeyi sağarsan daha fazla sütün çıkar. Bebek ne sıklıkta emerse o sıklıkta sut üretiyor memeler saat basi emiyorsa saat başı üretiyor. Daha sık emzirirsen daha çok sütün olur. Bebis emmese de 2 saatte bir falan boşalt göğsünü göğüs bu tempoya alışırsa daha çabuk sut uretir. Sütü yada mamayı siringayla vermeyi dene biberona alışmasını istemiyorsan ben ablama birakmistim bigün ve o siringayla vermiş siringadan kendisi çekiyormuş emer gibi rahat oldu dedi.
kasik sikıntilı is ya siringada okadar mamaya zor gecenin bi yarisi uyku sersemi veriyorum zaten ondada kasik gibi ustu basi islaniyor biberonuda anne memesiyle ayni olanlardan ama ikisini ayni anda yurutebilmenin bi yolu yokmuki acaba.4.30 da uyandik emdi bbi guzel oglum mamasini yedi altini aldim gazini cikardi hala uyumafi fildir fildir bakiyo su saatte simdi o uyyur oburu uyanir bizimde gecemiz buraya kadarmisBiberon vermek istemiyorum ama gerçekten kaşıkla verilecek gibi değil. Bir gün denedim yarısı ağızda yarısi dışarda, bebeğin elini hareket ettirdikce kasıktan dökülmesi falan zor bı yöntem. Şırınga evde vardı akşam baktım denicektim ama deliği gözümü korkuttu birden çeker de genizine kaçar diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?