Bunu sgk yatırıyor 16p lira dediler bize sut parası diye geçiyor. Bende çalışmıyorum eşim çalışıyor oyuzden hastanede onun adına duzenlediler evrakları onun adina yatti. Birde dogum parası var 300 tl onun icin de aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne basvuruluyor kaymakamlik değil internette oyle yaziyor ama yanlis bilgi. Ben istanbul maltepede oturuyorum mesela benim maltepe huzurevi binasinda olan yere basvurmam gerekiyormuş ama gidemedim henüz. 143 ve 183 tu sanirim arayinca bilgi veriyorlarCnm kaymakamlga gtmek gerkyr dye blyrdm ben calsmyrm alablyrm deme
Sagol cnm bilgi verdgn icin bende dogmdan snra basvurym o zaman zaten gec yuklyrlarms galiba parayiBunu sgk yatırıyor 16p lira dediler bize sut parası diye geçiyor. Bende çalışmıyorum eşim çalışıyor oyuzden hastanede onun adına duzenlediler evrakları onun adina yatti. Birde dogum parası var 300 tl onun icin de aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne basvuruluyor kaymakamlik değil internette oyle yaziyor ama yanlis bilgi. Ben istanbul maltepede oturuyorum mesela benim maltepe huzurevi binasinda olan yere basvurmam gerekiyormuş ama gidemedim henüz. 143 ve 183 tu sanirim arayinca bilgi veriyorlar
Kesinlikle annelerimiz hala bebeklerine bakıyor o da yetmiyor bebeklerinin bebeklerine bakıyorlar :) Allah bize de nasip etsin inşallah.Gecmis olsun canim. bebeklerimizi suclamamak gerekir biz bile bu Yasimizda annemize yapismak istiyoruz :))
Canim 2 gunde baya memeye dustu sayesinde hatta dun gece surekli memedeydi sondasız hemde bi kere verdim mama sanirim suttede artma oldu cunku 90 lik mamayla anca doyardi simdi 60 lik mamayi bitiremiyor tabi bazi zamanlar krizi tutuyor ozaman anca 120 lik mama susturuyo onu ama sondayi cok sevmedi memeyle birlikte ancak 30 luk mama icebiliyor alisik olmadigi icin yorulup memeyide sondayida birakiyor denemende fayda var 1 lik bisey ama keske ilk basta bilseydim hic alismazdi biberona
Canim emzigi sizmi verdiniz kendilerimi vermis sen verdiysen iyi yapmissin aglamasindan iyidir bakmiyolar bide en guzelini yapmissin insallah pzartesi kavusucaksin kuzunaAtesi gecen pazardan beri yukselmemis.cuma gunu antibiyotigi kesmisler haftasonu boyunca atesi yukselmezse pazartesi kan tahlilinde de enfeksiyon gorulmezse pazartesi cikartacaklarEki Görüntüle 2213504
Bebeğini sağlıkla büyüt canım,hayırlı evlat olsun inşallah...senin yazdıklarından sonra tuvalet iletişimi yapmaya çalışıyorum ve gerçekten çok faydasını gördüm,oğlum bu şekilde daha rahat gaz çıkarıyor ve kakasını daha rahat yapıyor...yalnız bişey sormak istiyorum sana,bacaklarının alt kısmından tutuyorum sırtı benim göğsümde olacak şekilde...fakat 1 dk olmadan bacakları morariyor gibi geliyor bana,acaba çok mu sıkı tutuyorum diye dikkat ediyorum ama ne yaptıysam aynı renk değişimi oldu, yanlış bi sekilde mi tutuyorum acaba,merak ediyorum sizde de oluyor mu bu morarma (bacaklarda)çünkü endişelenmeye başladım ve o şekilde tutmaktan çekiniyorum artık...teşekkürlerBezi sürekli var ki zaten hiç çıkarmıyorum henüz
Ben şöyle fark ettim kızım çok ağlıyordu bezini değiştirmek için açtığımda beze yapmadığını fark ettim (özellikle kaka) yani bez temiz çıkıyordu ama altını açınca o sırada yapıyordu kakayı çişi
Ben de madem altını açıyorum lazımlığa tutarım dedim kucağımda tuttum baktım anında yapıyor
Yani aslında ben tuttuğum için o şekilde yapmaya başlamadı
O beze yapmadığı için ben tuvalete tuttum
Dışarıda çok uzun kalmadık ama huysuzlanıyor bi mızıklayıp çişini yapıyor (çişi uyurken de çoğunu beze yapıyor) ama kakasını tuttuğunu fark ettim azıcık yapıyor bazen.
Belki daha uzun kalsak kakayı da mecbur altına yapacak
Demeye çalıştığım zaten baştan beri bezi olsa da çığlık çığlığa bağırıyordu tuvaleti gelince, beze de yapmasını beklesem illaki ağlayacak
Bebeğini sağlıkla büyüt canım,hayırlı evlat olsun inşallah...senin yazdıklarından sonra tuvalet iletişimi yapmaya çalışıyorum ve gerçekten çok faydasını gördüm,oğlum bu şekilde daha rahat gaz çıkarıyor ve kakasını daha rahat yapıyor...yalnız bişey sormak istiyorum sana,bacaklarının alt kısmından tutuyorum sırtı benim göğsümde olacak şekilde...fakat 1 dk olmadan bacakları morariyor gibi geliyor bana,acaba çok mu sıkı tutuyorum diye dikkat ediyorum ama ne yaptıysam aynı renk değişimi oldu, yanlış bi sekilde mi tutuyorum acaba,merak ediyorum sizde de oluyor mu bu morarma (bacaklarda)çünkü endişelenmeye başladım ve o şekilde tutmaktan çekiniyorum artık...teşekkürler
Çok teşekkür ederim canım cevapladigin için,aynı bu şekilde tutuyorum ben de ve 2 dk dan fazla tutmuyorum...erkek bebek olduğu icin tuta (lazımlik ya da ördek de diyorlar ama biz tuta diyoruz)almadım ama lavaboya tutuyorum hem temizlemek kolay oluyor...Senin de bebeğin hayrlı olsun
Ben 2dk dan fazla tutmuyorum, eğer tuvaleti var ama yapamıyorsa bi yatırıp 1-2 dk sonra tekrar tutuyorum ya da beklemeyip bez bağlıyorum zorlamıyorum yani.
Tutarken de eğer yemekten hemen sonra ise dik tutmuyorum iyice kaykılmış gibi yataya yakın tutuyorum karnıma yaslayıp çünkü dik tutarsam yediğini çıkarabilme ihtimali yüksek
Normalde ise ağırlığı bana yaslandığı yere veriyorum, dizlerinin altından elimi sokuyorum, üst bacağını kavrıyorum ama sıkmadan yani elimin üstüne oturtur gibi, asıl bebeği taşıdığım kısım koltukaltı oluyor
Örnek fotolardaki gibi
Morarma değil de pozisyon yüzünden kan akışında değişiklik olduğundan (sanırım) daha kırmızı olduğunu gördüm ben de bacakların. Ama bıraktığım an geçiyor, kızımın canı acısa ağlardı, tuvalet sırasında uslu uslu duruyor genelde, bitince de kendini geri ittiriyor
Eki Görüntüle 2213611 Eki Görüntüle 2213612
Canim 2 gunde baya memeye dustu sayesinde hatta dun gece surekli memedeydi sondasız hemde bi kere verdim mama sanirim suttede artma oldu cunku 90 lik mamayla anca doyardi simdi 60 lik mamayi bitiremiyor tabi bazi zamanlar krizi tutuyor ozaman anca 120 lik mama susturuyo onu ama sondayi cok sevmedi memeyle birlikte ancak 30 luk mama icebiliyor alisik olmadigi icin yorulup memeyide sondayida birakiyor denemende fayda var 1 lik bisey ama keske ilk basta bilseydim hic alismazdi biberona
Hicmi almiyor canim memeyi sagdiginda kac cikti sutun eger aliyorsa memeyi hemen sondayaa gecis yap biberonsan uzaklastir canimKızlar nolur yardımcı olurmusunuz bebeğim sarılık olduğu için mama takviyesi yapıldı ve sütümüde sağarak verdimki ne kadar geliyo göreyim.Aynı zamanda emzirdimde ama yinede biberona alıştı beni istemiyo reddediyo napabilirim
Çok mantıklıÇok teşekkür ederim canım cevapladigin için,aynı bu şekilde tutuyorum ben de ve 2 dk dan fazla tutmuyorum...erkek bebek olduğu icin tuta (lazımlik ya da ördek de diyorlar ama biz tuta diyoruz)almadım ama lavaboya tutuyorum hem temizlemek kolay oluyor...
O da mı pttye yani canım?Evet süt parası yatıyor eşimin adina yatti o ama daha gidip almadi. Islemlerini de hastaneden yapiyorlar ekstra biyere basvurmak gerekmiyor
Alıyo memeyi ama baya ağlayarak uğraşıyorum alıyo itiyo ağlıyo falan.Sonra alıyo en fazla 10 dk emiyo uyuyakalıyo doyuyomu sarılıktanmı uyuyo anlamıyorumHicmi almiyor canim memeyi sagdiginda kac cikti sutun eger aliyorsa memeyi hemen sondayaa gecis yap biberonsan uzaklastir canim
Biberondan uzaklaştırıp kaşıklamı veriyim sağdığımı yada mamayı?Hicmi almiyor canim memeyi sagdiginda kac cikti sutun eger aliyorsa memeyi hemen sondayaa gecis yap biberonsan uzaklastir canim
Bı arada bebeğim 5 günlükHicmi almiyor canim memeyi sagdiginda kac cikti sutun eger aliyorsa memeyi hemen sondayaa gecis yap biberonsan uzaklastir canim
Kendi bebegine kendi baksin benim kiz :) benim ömür boyu bebek bakacak halim kalmamis gibi hissediyorumKesinlikle annelerimiz hala bebeklerine bakıyor o da yetmiyor bebeklerinin bebeklerine bakıyorlar :) Allah bize de nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?