2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Selam kizlar nasılsınız yazamiyorum yazip cevao veremeyebiliyorum sizlere . Huysuz bir minigim var.
Şöyle bi sorunum oldu firsat bulmuşken anlatacağım .
Biberon philips avent almistim .
Dogumdan sonra bebegim 8 gün yogun bakmda kaldi . 2 gun hortumla beslendi sonra sütle beslenmeye basladi. Doktoru cok iştahlı bi bebek masallah diyordu . 8 günlükken 60 ccden fazla iciyordu 3 saatte bir demisti. Bebeği hastaneden cikardik eve getirdik biberonla beslemeye çalışıyoruz 9 saat gevti hicbisey yemedi emiyor 30 cc koyuyorum ama emzik gibi kullaniyordu çekemiyor yani . Bu 1 ay devam etti kontrole goturduk bebeğim 3150 doğmuştu yogun bakimdan cikarken 3080 gramdi . 1 aylik kontrole goturduk ve bebegim 3490 olmus . Saatlerce bebegim emiyor emiyor bineronu aglayip uyuyordu cok sinirliydi doymuyordu kafayi yiyecektim 24 saatte 200 cc bile içemiyordu . Aylik kontrolunde doktor bi sıkıntısı olabilir kilo almamasinin dedi . Ben korkjm tabi 33 gün evde otururken aklila geldi biberonu degistireyim dedim hediye gelen wee baby deligi daha buyuk ve kendiliginden akan biberon vardi denedim önce cok zorlando tikandi icerken sonra vermicem artik dedim yogun bakimi aradim hangi biberonu kullaniyorsunuz diye rastgele kullanildi ama iyisini kullanin isterseniz dedi avent kullanabilirsiniz dedi ben szaten onu kullanıyorum ama içemiyor bebegim dedim . Biberon degistirin damaga uymuyor olabilir dedi. Bi sonraki ogunde wee baby ile kontrollu bi sekilde verdim ve bi iciste 10 dakika suruyor 70 90 100 120 içebiliyor simdi 1 aydir açmış kuzum . Dikkat edin arkadaslar boyle bi durumla karsilasirsaniz biberon degistirin . Ve ben sizden fikirde almak istiyorum bebegim bi kac kere fiskirarak agiz ve burundan kustu . Ama ben sorun etmedim doktora goturmek gerekir mi ?
Ve wee baby nin deligi cok buyuk tikayabiliyor bazen . Cekmeden akan Biberon veya çekerek gelsede deligi büyük Biberon tavsiyeniz varmidir?
Birde benegim hic uyumuyor 5 dakikada bir hatta dakika bile surmeden uyaniyor dalamadan uyaniyor . Gece ve gunduz ayni sekilde sadece aksamlari 5 gibi uyuyor 8 e kadar deliksiz haricinde hic uykusu yok ne yapsam zombi gibi olduk esimde bende bebekte gaz cikarma pozisyonunda uyuyor yatirinca uyaniyor

Doktora sormultum hastayım bebeğe bulaşmaması için ne yapayım diye, doktor da geçtiyse geçmiştir şimdiye kadar ama anne sütü onu korur demişti. Kendin için de maske tak

Daha önce bebeğinizle banyo yaptınız mı bende yapmak istiyorum am erken mi olur bilmiyorum 40 günlük

Canım ben sling aldım haftasonu evin içinde denedim kızımın sakin ve havasında olması gerek sanırım... bir de tuniko.com dan aldım neko esnek sling o anne bebek montları çok güzel gözüküyor ben hamile kalmadan önce bile görüp özenmiştim ama kullananlar var mı kullanışlı mi bilmiyorum

Canim bende snnle ayni syleri yasadim biberon avent almistim hastanede bebegim mama içerken hep agzinin yanindan akiodu hemsireler baska alin dediler wee aldm ve onunla duzgun iciyor deligi evet buyuk hizli hizli cekio ve bogazinda kalio oksuruo genelde benim sutum gec geldi meme ucum yoktu silikon meme ucuni red etmisti sagip veriordum sutumu yetmiodu mama veriodum bugun e bebekten aventin kalkani aldm ve kizim mememi aldi cok mutluyum bugun hep emzirdim eger yetmez ise sutum o zmn mama vercem ama kasikla daha biberon kullanmamaya çalışacağım sende dene bnce

Senin adina cok sevindim insallah benim bebeğim de emer emziririm kiyameti koparıyor göğüs ucu aldım avent ve wee baby nin tutmadi ama wee baby biberou kullanmaua baslayinca aventin ucuyla emdi biraz sonra agladi heo benim sütüm cok azaldi . Bu aventin biberonlsrinda olan bisey demek ki o kadar vicdan azabi çekiyorum ki çocuğu ac birakmisim 1 ay boyunca

Hapşurma, burunda hafif akıntı, kulak içi kaşıntısı ve boğazda hafif gıcıklık var canım. Önerilerin için çok teşekkürler. Hepsini dikkate alıyorum.

Doktora sormultum hastayım bebeğe bulaşmaması için ne yapayım diye, doktor da geçtiyse geçmiştir şimdiye kadar ama anne sütü onu korur demişti. Kendin için de maske tak
Ben de sormuştum hatta kontrol olmuştum 2 hafta önce. Hafif düzeyde vardı bi şeyler doktor önemsiz demişti. Zaten kullanabileceğimiz bir ilaç yok. Bitki çayı vs burdaki tavsiyeleri dikkate alıyorum. Maske de aldım bir sürü her emzirmede başka maske takın diyor internet. Hatta 30 dk da bir maske değişin vs diyen de var. Çok külfetli ve biraz mantıksız geldi öyle. 2 ayrı emzirmede taktım ama bana fenalık geldi, bebeğim de yüzümü görmediği için emerken bırakıp durdu memeyi. Bakalım inşallah hemen geçer. Teşekkürler bilgilendirme için.

Canım ben norolojide yatarken eczacı tanıdık medelanın biberonunu önermiş. Bebek emerse süt geliyor. Anne memesine en yakın biberonmuş. Medelanın çeşitlerine bakabilirsin. Hoş annem hiç sevmedi onu değişik bir biberon çünkü. Avent kullanıyor ben doktor kontrollerine gittiğimde. Ama siz seversiniz belki. İnternette medela biberon diye yazınca seçenekler çıkıyor.

Kızlar ben sezeryan doğum yaptım 38 gün oldu kanamam devam ediyor neredeyse 40im geldi korkuyorum sorun olur mu ki

32. Gunden bildiriyorum ayni durumdayim. Ilk dogumum normaldi 10 gun ancak surmustu. Sezeryan ile bi baglantisi var sanirim.

Canim ole kiralamadami yapiliyor elektirikli pompamı hic duymamistim kiralandiginij

Ben kiralamadim ama kiralayan arkadaslarim oldu. Yakindaki medicalleri arayip bi sor istersen ama bu zamana kadar 4 farkli pompa ile sagdim goguslerimi. Aventin saglikli sagim yaptigini düşünmüyorum. Gogsum sut doluydu ama bosaltamiyordu.

Bende havalandiriorum azcik soguk hasta etmez ama havasiz oda hasta eder allah korusun. 22 derece ideal sicaklik aslinda. Onun disinda ben hamileyken grip oldufgumda sambucol efervesan ile iyilesmistim doktor tavsiyesi ile kullandi

Daha önce bebeğinizle banyo yaptınız mı bende yapmak istiyorum am erken mi olur bilmiyorum 40 günlük
banyo derken şu şekilde oluyor, ben ilk 3 ay kaynatilmis sogutulmus musluk suyu kullandim bebege. Esiniz ikinizin ustune su dokebilir, bebegin dogum aninda yasadigi travmayi atlatmasini sagliyormus. Yani hizlica olmus olur, yoksa bebegi kucagima alip direkt banyo yapmadim ama yapan arkadaslar olmustu

Arkadaslar aralik annelerindenim. Yardim lazim=)
bebeklerinizi 2 saatte bir kaldiriyor musunuz emzirmek icin? Bir de kac dk emmesi lazim 15 sag 15 sol dedi bana hemsire ama mumkun degil 10-15 dk emip birakiyor bebegim doymuyor diye uzuluyorum.
Cis kaka takibi yapiyor musunuz? 5 cisli bez olmali vs.
Mama versem mi diyorum ama sutum varken az emiyor diye mama vermek istemiyorum.
Bir de bezi emzirmeden once mi sonra mi degistiriyorsunuz her 2 saatte degistiriyor musunuz? Pisik onleyici kremi her degistirmede kullaniyor musunuz cok oldu ama :/

1. Ay geceleri 2 saate bir kalkıp emziriyordum artık geceleri uyanmasını bekliyorum tabi yine de 4 saati geçirmemeye başladım doktorumun söylemesi üzerine. Tabi bebek ne zaman isterse o zaman emzirilmeli saat önemli değil kuralı da var.
Kaç dakika ve hangi meme diye dikkat etmedim ben çünkü memelerim çok acıyordu birini verip ağrısına alışmışken diğerini verip canımı yakmak istemedim. Kaç dakika emdiği önemli değil. Doyduğu için bırakıyordur, tabi sarılık değilse( sarılıkta bayılıyor uyandıramıyorsun kolay kolay)
Bizde hala aynı 15 dakika emiyor toplamda. Bazı bebekler yavaş bazıları hızlı boşaltırmış memeyi.
Çiş kaka takibi yapmadım, bilmiyordum. Zaten çişini de kakasını da bol bol yapıyordu.
Mama konusuna gelince, biz sarılıktan dolayı vermiştik ama sen doymuyor mu diye vermeyi planlıyorsun sanırım. Doktor söylemedikçe Öyle bir şey yapmanı tavsiye etmem. 1 ay kontrolünde yeteri kadar kilo almışsa doyuyor demektir. Hem memeyi ne kadar çok emerse o kadar çok sütün olur bunu unutma. Arz/talep durumu varmış süt mevzusunda.
Alt değiştirmeyi de emzirmeden önce yapıyorum uykusu açılsın ve daha uzun emsin diye. Bezi de 2 saatte bir değiştirip her bez değişiminde pişik kremini kullanıyorum.

Ben dr. Browns biberon kullanıyorum yavaş akıyor avente göre. Sütüm 4 gün gelmedi mememi unutmasın diye hep o biberonu kullandım. Avent var bu ay ona geçeriz herhalde. Parçası az daha kolay geliyor bir de cam oluşu... Acaba sizin emzik ucunda mı sorun vardı bebek çekemedi? Gayet güzel akışı var çünkü.

Cok tesekkurler cevap icin. Emzirmeden once bez degistiriyorum ama huysuzlaniyor sonra memeyi tutturmakta sikinti yasiyorum cogu zaman. Mamayi doktor eger doymuyor diye dusunursen sari gorunuyorsa verebilirsin dedi 1 haftalik cuma kontrolune kadar. Ondan kafam karisti doyuyor mu diye:/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…