2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Doymadığında benimki şıp şıp ağzını şaplatıyo aranıyo sende anlardın doymasaydı bence

Huysuzlanıyorsa acıkmış olabilir o yüzden sinirli olabiliyorlar memeyi sinirinden alamıyor bazen bizimki. Eğer uyanıksa emzirdikten sonra da bezini değiştirebilirsin, aktif bir emme olması için ilk zamanlar uyanık olması işini kolaylaştırır.
Sadece aç kaldıkları için sarılık olmazlarki. Bir takım insanlar mamaya şiddetle karşı, karar senin tabi

Yok kati cizgim yok doktor ne derse o benim icin kullanmam gerekirse tabiki kullanirim. Tesekkurler tekrar cevap icin

Sakin cekme hepimiz yeni anneyiz bizde cok cahiliz hic bsey bilmioruz knlar nasil sifirdan ogrenio bizde onlarla ogrenioruz yavas yavas hepimiz alisacagiz ben dunden beri meme veriorm ama ac mi deilmi bilmiorm yatio bide bu cahilligimden bebegim minik dogdu zten kilo kaybetmesini istemem allah hepimizin yardımcısı olsun bebeklerimize saglik versin gerisini öğreneceğiz yavas yavas

Medela yi biliyorum canim ama cok hoslanmadim bende annen gibi değişik geliyor. Nasil bisey alacağımı da bilmiyorum dojtora danıştm yorum yapmadı e bebekte sordum yetkiliye tek düze cümleler kurdu şaşırdım kaldim.

Bilemiyorum biz mi kullanamadik dr browns hizli akis dogal akis genişağız gibi secenekleri var musteri hizmetlerinden öğreneceğim bugun . Ama biberon cok onemli bir konuymus . Cekmeyince gelmiyor aventin biberonu da damlatmiyor yani yada hemsirenin dedigi gibidamak yapisina uymamis olabilir kafam allak bullak . Wee babyi kullanmaya basladigimizdan beri kusma ve hıçkırık cok oluyor bebegimde buna çözüm bulmak istiyorum bide benim biberon
https://m.trendyol.com/philips-aven...MIgfztkvuW3wIVUImyCh2kIA5OEAQYCSABEgKml_D_BwE bu camla aynidir emzikleir ayni sanirim
Aminn rabbim esirgesin korusun bize bağışlasın bebeklerimizi inşallah. Evet anne memesinde cc hesabi yok ama bebek doymasa ağlar heralde anlarsin cnm

Ben neko wrap sling kullanıyorum
Ama henüz dışarı onunla çıkmadım
Evde çok rahat ettiim
İçinde sıcacık uyuyor

Bebeği denesem de 2 saatte bir hiç emziremedim
Bizimki sarılık olmuştu, sarılık tedavisi bittikten sonra 2,5 ya da 3 saatte bir kendiliğinden uyandı ben de her uyandığında önce altını açtım, tuvaletine tuttum ve her defasında yaptı ardından meme verdim. Sonra uykuya geçti. Çoğu zaman uzun emmiyor. 10 dk falan emiyor ortalama, sonra diğer memeyi teklif ediyorum halen aranıyorsa ama eğer gözleri kapanıyosa doydu diyip bırakıyorum zaten ağzından meme ucunu kendi atıp bayılır gibi uyuyor genelde
Mama vermedim çünkü bence karnı tok, sağlık ocağına da götürdüm zaten tarttırdım kilo alımı iyi.
Pişik önleyici sadece hassasiyet görürsem sürüyorum, yoğun bakımdan geldiğinde kızarıklık vardı o günler günde 1-2 defa sürdüm. Onun dışında bez her uykudan uyandığında kontrol edip değiştiriyorum günde 10 tane gidiyordu şimdi neredeyse 1 aylık günde 6-7 ye düştü çünkü uykudan kuru kalkıyor özellikle geceleri ben de lazımlığa tuttuğum için oraya yaptığında bez gene kuru kalmış oluyor aynısını bağlıyorum :)
Ama ilk zamanlar günde 12 tane falan harcıyodum.

Bebeklerinizin gece uykuları nasıl? Gece uyanıp ağlayan bir kaç saat uyanık kalan oluyor mu?

Benimki 3 er saat uyuyup arada emiyor. Geçen gece emip uyudu ama dün gündüz çok uyuduğundan gece 4-5.30 arası gözler fıldır fıldır oldu. Yani her gün birbirini tutmuyor

Evet ac olunca araniyor, emerken de kendisi birakiyor bir iki tekrar deniyorum ama almayinca 10 dk da olsa birakiyorum mecburen. Yetiyordur insallah.
Emzir ondan sonra altını değiştir yeniden uyanır bidaha emzir ben ilk haftalar uykulu zamanlarda öyle yapmıştım. Biraz toparlandıktan sonra acıkınca saati gelince kendiliğinden uyanıp aglamaya başlıyor zaten.

Ben de bu gece sadece 3 saat uyudum, dikişlerim de çok acıyordu zaten... Kafam şimdi hiç yerinde değil. Minnoş yeni uyudu, ben de bi uyusam keşke. Gece acıktım, tuvaletim geldi, çocuğu bırakamadım. Şimdiye kadarki en zor gecemizdi herhalde

Icim rahatladi tesekkurler cevaplar icin yalniz emzircem diye aldigimda aglayinca memeyi cok zor tutuyor kizim agzina alip emip birakiyor hemen agliyor. Tekrar tutturana kadar zorluyor ama alisacagiz insallah bir duzen kuracagiz.

Son düzenleme:
Bebeklerinizin gece uykuları nasıl? Gece uyanıp ağlayan bir kaç saat uyanık kalan oluyor mu?
Benim bebeğim gece de uyumuyor gündüzde. Sürekli ıkınıyor sürekli gaz çıkarma derdinde. Emziriyorum yarım saat kucağımda gezdirip gazını çıkarabilsin diye uğraşıyorum altını değiştirip ayağımda sallamaya başlıyorum 2 saat boyunca sallıyorum arada dalıp 5 dakika sonra geri uyanıyor. Sonra aynı döngüde devam ediyoruz. Geceleri bi nebze iyi çünkü gece 2 den sabah 8e kadar 1-1.5 saat derken 3-4 saat uyuyor. Şuan bile ayağımda sallamayı 2 dakika durdursam çığlık atmaya başlayacak. Uyumuyor sadece sussun diye sallıyorum. Ben se bitmiş durumdayım. 57 kiloyla hamile kalmış 61.5la doğum yapmıştım. Şuan 47 kiloyum. Zaten yemek yapmaya ve yemeye vaktim yok da büyük oğlumu bi şekil doyursam şükrediyorum. 3 aylık olsun düzelecek diye sabretmeye çalışıyorum. Zaten bu gaz belası bitmezse ben biterim gibi geliyor.

Merhaba arkadaşlar yine birkac sey soracagim bebeklerimiz değişik seslere başladı mı? Gülümsüyorlar mi?
Büyüme atağı yasayan var mı? Neler gözlemlediniz bebeğinizde? Bu arada dr.a dün değil bugün gittim dr.umuz biraz bana kizdi sütü çıkarma konusunda çocukta bisey arama görünen köy kılavuz istemez çocuk iyi gayet dedi fazla emmiştir çıkarır dedi. Kalça çıkığı yokmuş çok şükür kilo boy iyi dedi. Huzurlu bi şekilde döndük..

Benimki de aynı emiyor sonra bayılır gibi ağzından çıkarıyor 10dkdan fazla emdiği nadirdir ve iki meme nadirdir çünkü uyuyakaliyor kilo alımı iyi dr. Sorun yok dedi bende ac kalsa zaten ortalığı yıkar diye takmiyorum çünkü acıkınca öyle yapiyor

Canım ben nerdeyse ilk 1 ay 2 saatte bir kaldırdım sarılık riskimizde vardı.. bezi her iki saatte bir emzirme öncesi değiştiriyordum. Bebeğinin cildinin ph.ini bozmamak için pişik önleyici kullanmadım zaten bezi sık sık değiştirirsen pişik olacağını sanmam.. emzirirken dakika tutma arada kontrol için bak ben öyle yapıyorum dk.yi kafaya takma .. emziŕirken sütünün bol olduğunu bebeğinin ne güzel emdiğini düşün ve aramızda bu yolla oluşan muazzam ilişkiyi..bol su iç canım. Mama eğer kilo alımı iyiyse dr. Önermez diye düşünüyorum

Benim bebiş gülüyor arada beni görünce takip ediyor ne tarafa gidersem. Emerken nazlanır gibi ses çıkarıyor o çok hoşuma gidiyor birde gecen babası uyutuyordu sesimi duydu anında gözleri açıp mızırdanmaya başladı. Buyudukce tepki vermeye başlıyor.

Ne kadarlık oldu senin bebiş benimkide aynı hatta babası diyor ki kız çocuklar hani babacı olurdu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…