2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
canim benim oglum bir yasinda ise baslayacagim icin o kadar uzgunum ki.imkanim olsa istifa ederdim.tam olarak kacinci aylarda anliyorlar bizim gittigimizi ve ne zaman alisiyorlar yoklugumuza.mis kokulu evlatlari birakmak cok zor.allah evlatlarimizi bize bagislasin.size de hayirli olsun.

Yazdıkların çok iyi geldi gerçekten hayata karışmak,beslenmeye dikkat etmek ve bugünleri doya doya geçirmek çok çok önemli... çok çok teşekkürler çok güzel anlatmışsın

Kızlar deneyip de sütü arttırdigini gördüğüm şeyleri yazmak istiyorum belki ihtiyaç duyan olur.

Bulgur pilavı, dereotlu yoğurt (üzerine azıcık zeytinyağı nane pul biber attım) tahin helvası, irmik helvası, bol sıvı tüketmek, dinlenmek, duş almak, pozitif olmak...

Uçakta bile acil durumda önce maskeyi kendine takıyorsun sonra çocuğuna yani önce can sonra canan :)
Siz kendinize çocuğunuz için iyi bakmak zorundasınız. Bir süre sonra kısır döngü oluyor. Siz yoruldukca aç kaldıkça bebek daha çok size düşüyor ağlıyor siz de yorgun ve aç olduğunuz için bebeğe gereken süt ve tahammülu gösteremiyorsunuz. Ağlasa da yemeğinizi yiyin. Bebek arabası varsa ona koyun ayaginizla ileri geri yapar bı yandan yiyecek hazırlarsiniz. Ya da Yusuf ve Salih aspiratör sesini çok seviyordu onu acin koyun yaninizda anakucaginda dursun yemek yapın, tuvalete de gidin. Sling varsa ona koyun kendi ihtiyaçlarınızı önce karşılayin. Mutlu anne eşittir mutlu bebek unutmayın. Kendinizi kötü hissettiğiniz de açın müziği bebisinizle göbek atın sizi seviyorum ve sıkı sıkı sarılıyorum bu günler geçecek merak etmeyin. Zor günleri yaşarken içinde olduğumuz mucizenin tadına doya doya varmayı unutuyoruz...

Her bebek farklıdır mutlaka canım ben 3,5 aylık ise başlamıştım yaz tatilinde 13 aylık filan olmuştu o zamana kadar sıkıntı olmamıştı. Sonra 15 aylıkken okul başlayınca her sabah gitme diye boynuma yapışıp ağladığını gördüm. Sonra tabi alisti ama 15 tatil bitince yeniden ağlama krizleri başladı. Demek istediğim şu ki çocuk ne kadar alisirsa o kadar zor oluyor ayrılmak. Şimdiden en azından arada 2-3 saat ananne babanne teyzeye filan bıraksan yavaş yavaş alışır belki. İlk günler illa ki zor oluyor ama zamanla rayına oturuyor. Ağlama anlarında evden kaçar gibi gitmek yerine sakince çocukla konuş. Anne işe gidecek sonra geri gelecek ben gelene kadar sen güzel güzel .... Teyzeyle oyna seni seviyorum bay bay filan bu şekilde konusa konusa alistiracaksin.

Merhaba kizlar nasil gidiyor annelik lohusalik umarim iyidir bnm gibi kaynana derdi ceken yokmu ya delirmk uzereyim artk
Annelik çok güzel gidiyor aslında ona bakmaya doyamıyorum uyutmak istiyorum uyuyunca uyandırıp kucağıma almak sürekli koklamak istiyorum böyle bir durum...yanındayken özlüyorum..cok özel bir duyguymuş.. canım ben şükür ki kaynana derdi çekmiyorum aramızda mesafe var...ama sana tavsiyem kendini mutsuz etme kaynananın seni mutsuz etmesine de izin verme yapıştır lafı geç o düşünsün..

Bana yazmışsın gibi geldi okurken, desene hepimiz aynı haldeyiz.. Ay oturup bi ağlamak istiyorum ben

Annemde çalışan kadındı senin yaşadıklarını yaşamis ablamda.. bende işi bırakmıştı.. ablam her gün ağlıyormuş zorla ayiriyorlarmis annem otobüse binip ise giderken yol boyu ağlıyormuş ablam evde ağlıyormuş anneannem ablamla beraber ağlıyormuş.. benim kıza annem bakacak şimdiden annem ağlamaya başladı ablan geliyor gözümün önüne şimdi bu kızda böyle olacak diyor.. bende anne ilk annesi çalışan çocuk değil anlayacaktır onun geleceği için çalışıyorum diyorum.. hem süt iznim var evle iş yeri 10 dakika sorun olmayacak diyorum...diyorum da işte bazen kıyamıyorum.. ama dediğin gibi erken ise başlamak avantaj bile olacak çok anlamayacak çabuk alışacak

selen86 B betka2013 arkadaşlar ben o kadar korktum ki 37 gün sonra gittim dr.a dr. Alttan muayene edicem dediğin de etmeseniz dedim saçmalama sen normal doğum yapmış bi insansin dedi korkuyorum dedim hayır yok öyle bisey geç içeri hazırlan geliyorum dedi alttan baktı kamera ile bir de smear aldı sıkıntı yaşamadım çabuk bitti canimda yanmadi yani korkmayın..herşeye rağmen kontrol gerekli sağlığımız için..

Bizde de durum aynı sizin gibi ama ben atlattım daha iyiyim.
Bizim kızın gece boyunca burnundan hırıltı geliyordu, sabah erken saatlerde de öksürük krizine kapıldı. Korktum. O ağladı ben ağladım.
Öksürünce korktum iki farklı doktora gösterdim ikisi de ciğerden değil dedi. Serum fizyolojikle burun aspiratörü önerdiler. Ve bol bol emzirmem gerektiğini söylediler.
Sizin kız nasıl? O da öksürüyor mu?

Peki o spekulum denen seyi sokuyormu iceri bakarken.Ben sirf bu yuzden normal dogum yapmadim

Bana yazmışsın gibi geldi okurken, desene hepimiz aynı haldeyiz.. Ay oturup bi ağlamak istiyorum ben

Sana da yazdım tabi ki arada ağlamak da lazım o da bir tür terapi ama devamlı ağlak olmak yok :) göz açıp kapayana kadar bakmışsın koca kız olmuş canım annem seni çok seviyorum diyerek boynuna sarılıyor

Annenin seni teselli etmesi gerekiyor senin onu değil yaa

Ne güzel canım annen bakıyor çok şanslısın gözün hiç arkada kalmayacak. Ayrıca evin de yakınmış müdürün iyi biriyse acil durumda koşar gelirsin. Benim evim de 5 dk mesafedeydi bebis biberon tutmayınca mecbur günde 3 defa eve gelip emziriyordum boş derslerde :) evet yorucu bir süreç ama imkansız değil. Dediğin gibi annesi çalışan tek çocuk da bizim çocuğumuz değil.
Şimdiki müdürüm anlayışlı olsa belki yine bile çalışırdım çünkü öğrencilerimi aşırı derecede özledim ruyalarimda görüyorum okulu ama bu seferki müdür kolaylık yerine zorluk çıkaracak o yüzden en iyisi bu sene ücretsiz izin kullanmak bizim için...
Son olarak Salih paşa belki ben çalıştığım için epey özgüvenli oldu. 2 yaşında bile değilken kendi kendine oyun kuruyordu. Problem çözme becerisi çok gelişti. Bağımsızliginin farkına vardı. Bakıyorum ondan büyük çocuklar bile hala annesinin dibinden ayrılamıyor...

Gittin mi canım sağlık ocağına umarım en kısa zamanda ailecek atlatırsınız.. tekrar geçmiş olsun

Gittim kilosu 3800 çıktı
İyi dediler
Doktor yoktu eczaneden c vitamini aldım
Parol içebilirsin dedi
Citrus antivirüs pastil ve augmentin de kullanılıyormuş ama şu an antibiyotik kullanmak istemiyorum
Bol su ve dinlenme işte

Kizlar kalça taraması ve göz taraması yaptıran varmı uzun süren bir işlemmi
Birde gaz damlasını kaçıncı aydan sonra baslayabiliyoruz

1 aylık olduk canım kalçaya bakıldı, göz için bekleyemedik. Doğduğunda maflor damla yazmıştı doktor onu kullanmaya devam ediyoruz.
Gaza iyi geliyor sanırım.

Çok geçmiş olsun. Bizde de hastalık var banyo bebeği rahatlatıyor. Burun damlasını banyodan önce sıkıyorum banyodan çekiliyor ne var ne yok. Anne sütüm keşke bol olda en faydalısı o.

Merhaba bizim de sarilik 12 su an artabilir dedi doktor ama mama verme dedi. Zaten memeyi cokkk zor tutuyo 10 dk emiyo birakiyo ondan oldu sanirim. Sagarak veriyorum ama mamasiz olmaz diyor cevremdekiler ne yapicami sasirdim. Arastirirken gordum yazini surec nasil ilerledi sizin sonra nasil beslediniz? Kac ml mama gunde kac kez bir de hangi mama acaba? Sutum var cok sukur cumartesi artmissa yatis yapacakmisiz simdilik sagip veriyorum ben de ne kadar oldugunu da goreyim diye ama boyle de gitmez tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…