canim benim oglum bir yasinda ise baslayacagim icin o kadar uzgunum ki.imkanim olsa istifa ederdim.tam olarak kacinci aylarda anliyorlar bizim gittigimizi ve ne zaman alisiyorlar yoklugumuza.mis kokulu evlatlari birakmak cok zor.allah evlatlarimizi bize bagislasin.size de hayirli olsun.Canım öncelikle şunu söyleyeyim: şuan çok korkunç geliyor bebeği birakip çalışmak ama emin ol sana bu şekilde hayata karışmak çok daha iyi gelecek :)
Şuan çalışmak sadece senin için zor olacak çünkü bebiş birşey anlamıyor ama 1 yaşını gectikten sonra gitme diye paçalarına yapısına bırakmak çok daha zor olacakti her ikiniz için...
Ben aklıma gelen şeyleri yazayım, bebeğe kim bakacaksa en az 1 hafta önce gelip duzeninizi rutinlerinizi görsün, bebeğin huyunu suyunu senin yanında öğrensin.
Eğer sadece anne sütü alıyorsa biberona da alıştırmak için günde en az bir kere sağdığın sütü biberonla ver.
İse basladiginda beslenmene dikkat et ki sutun azalmasın.
İş yerinde sagim yapmak gerekecekse buna uygun mekanı, süt saklayacağın dolabı, eve götürürken içine koyacagin termosu filan hazır et.
Bu günlerini doya doya geçir :)
Yazdıkların çok iyi geldi gerçekten hayata karışmak,beslenmeye dikkat etmek ve bugünleri doya doya geçirmek çok çok önemli... çok çok teşekkürler çok güzel anlatmışsınCanım öncelikle şunu söyleyeyim: şuan çok korkunç geliyor bebeği birakip çalışmak ama emin ol sana bu şekilde hayata karışmak çok daha iyi gelecek :)
Şuan çalışmak sadece senin için zor olacak çünkü bebiş birşey anlamıyor ama 1 yaşını gectikten sonra gitme diye paçalarına yapısına bırakmak çok daha zor olacakti her ikiniz için...
Ben aklıma gelen şeyleri yazayım, bebeğe kim bakacaksa en az 1 hafta önce gelip duzeninizi rutinlerinizi görsün, bebeğin huyunu suyunu senin yanında öğrensin.
Eğer sadece anne sütü alıyorsa biberona da alıştırmak için günde en az bir kere sağdığın sütü biberonla ver.
İse basladiginda beslenmene dikkat et ki sutun azalmasın.
İş yerinde sagim yapmak gerekecekse buna uygun mekanı, süt saklayacağın dolabı, eve götürürken içine koyacagin termosu filan hazır et.
Bu günlerini doya doya geçir :)
Gittin mi canım sağlık ocağına umarım en kısa zamanda ailecek atlatırsınız.. tekrar geçmiş olsunEyvah yaa ben bayağı fenayım ama 10 gün sürer bu
Görümcemden kaptı bebek
Biz de bebekten
canim benim oglum bir yasinda ise baslayacagim icin o kadar uzgunum ki.imkanim olsa istifa ederdim.tam olarak kacinci aylarda anliyorlar bizim gittigimizi ve ne zaman alisiyorlar yoklugumuza.mis kokulu evlatlari birakmak cok zor.allah evlatlarimizi bize bagislasin.size de hayirli olsun.
Annelik çok güzel gidiyor aslında ona bakmaya doyamıyorum uyutmak istiyorum uyuyunca uyandırıp kucağıma almak sürekli koklamak istiyorum böyle bir durum...yanındayken özlüyorum..cok özel bir duyguymuş.. canım ben şükür ki kaynana derdi çekmiyorum aramızda mesafe var...ama sana tavsiyem kendini mutsuz etme kaynananın seni mutsuz etmesine de izin verme yapıştır lafı geç o düşünsün..Merhaba kizlar nasil gidiyor annelik lohusalik umarim iyidir bnm gibi kaynana derdi ceken yokmu ya delirmk uzereyim artk
Bana yazmışsın gibi geldi okurken, desene hepimiz aynı haldeyiz.. Ay oturup bi ağlamak istiyorum benKızlar deneyip de sütü arttırdigini gördüğüm şeyleri yazmak istiyorum belki ihtiyaç duyan olur.
Bulgur pilavı, dereotlu yoğurt (üzerine azıcık zeytinyağı nane pul biber attım) tahin helvası, irmik helvası, bol sıvı tüketmek, dinlenmek, duş almak, pozitif olmak...
Uçakta bile acil durumda önce maskeyi kendine takıyorsun sonra çocuğuna yani önce can sonra canan :)
Siz kendinize çocuğunuz için iyi bakmak zorundasınız. Bir süre sonra kısır döngü oluyor. Siz yoruldukca aç kaldıkça bebek daha çok size düşüyor ağlıyor siz de yorgun ve aç olduğunuz için bebeğe gereken süt ve tahammülu gösteremiyorsunuz. Ağlasa da yemeğinizi yiyin. Bebek arabası varsa ona koyun ayaginizla ileri geri yapar bı yandan yiyecek hazırlarsiniz. Ya da Yusuf ve Salih aspiratör sesini çok seviyordu onu acin koyun yaninizda anakucaginda dursun yemek yapın, tuvalete de gidin. Sling varsa ona koyun kendi ihtiyaçlarınızı önce karşılayin. Mutlu anne eşittir mutlu bebek unutmayın. Kendinizi kötü hissettiğiniz de açın müziği bebisinizle göbek atınsizi seviyorum ve sıkı sıkı sarılıyorum bu günler geçecek merak etmeyin. Zor günleri yaşarken içinde olduğumuz mucizenin tadına doya doya varmayı unutuyoruz...
Off bende bu yuzden cekiniyorum ya dogurduk hala bitmedi stresbirde smear testi yapjyolarmis kontroldeO korkuyla ben gitmedim.dogumdan sonra alttan muayeneye henuz Hazir degilim
Annemde çalışan kadındı senin yaşadıklarını yaşamis ablamda.. bende işi bırakmıştı.. ablam her gün ağlıyormuş zorla ayiriyorlarmis annem otobüse binip ise giderken yol boyu ağlıyormuş ablam evde ağlıyormuş anneannem ablamla beraber ağlıyormuş.. benim kıza annem bakacak şimdiden annem ağlamaya başladı ablan geliyor gözümün önüne şimdi bu kızda böyle olacak diyor.. bende anne ilk annesi çalışan çocuk değil anlayacaktır onun geleceği için çalışıyorum diyorum.. hem süt iznim var evle iş yeri 10 dakika sorun olmayacak diyorum...diyorum da işte bazen kıyamıyorum.. ama dediğin gibi erken ise başlamak avantaj bile olacak çok anlamayacak çabuk alışacakHer bebek farklıdır mutlaka canım ben 3,5 aylık ise başlamıştım yaz tatilinde 13 aylık filan olmuştu o zamana kadar sıkıntı olmamıştı. Sonra 15 aylıkken okul başlayınca her sabah gitme diye boynuma yapışıp ağladığını gördüm. Sonra tabi alisti ama 15 tatil bitince yeniden ağlama krizleri başladı. Demek istediğim şu ki çocuk ne kadar alisirsa o kadar zor oluyor ayrılmak. Şimdiden en azından arada 2-3 saat ananne babanne teyzeye filan bıraksan yavaş yavaş alışır belki. İlk günler illa ki zor oluyor ama zamanla rayına oturuyor. Ağlama anlarında evden kaçar gibi gitmek yerine sakince çocukla konuş. Anne işe gidecek sonra geri gelecek ben gelene kadar sen güzel güzel .... Teyzeyle oyna seni seviyorum bay bay filan bu şekilde konusa konusa alistiracaksin.
Bizde de durum aynı sizin gibi ama ben atlattım daha iyiyim.Selam herkese ben de eşim de bebek de hastayız ya
Bebek sürekli tıkanıyor serum fizyolojik bağımlısı oldu. Ama yine tıkanıyor 10 dk sonra
Ben yatak döşek yatıyorum bugün
Eşim işe gitti o da berbat halde
Kullanabileceğimiz ilaç var mı? Bugün sağlıkocağına aşıya götüreceğim kendim de doktora görüneyim diyorum
Peki o spekulum denen seyi sokuyormu iceri bakarken.Ben sirf bu yuzden normal dogum yapmadimselen86 B betka2013 arkadaşlar ben o kadar korktum ki 37 gün sonra gittim dr.a dr. Alttan muayene edicem dediğin de etmeseniz dedim saçmalama sen normal doğum yapmış bi insansin dedi korkuyorum dedim hayır yok öyle bisey geç içeri hazırlan geliyorum dedi alttan baktı kamera ile bir de smear aldı sıkıntı yaşamadım çabuk bitti canimda yanmadi yani korkmayın..herşeye rağmen kontrol gerekli sağlığımız için..
Bana yazmışsın gibi geldi okurken, desene hepimiz aynı haldeyiz.. Ay oturup bi ağlamak istiyorum ben
Annemde çalışan kadındı senin yaşadıklarını yaşamis ablamda.. bende işi bırakmıştı.. ablam her gün ağlıyormuş zorla ayiriyorlarmis annem otobüse binip ise giderken yol boyu ağlıyormuş ablam evde ağlıyormuş anneannem ablamla beraber ağlıyormuş.. benim kıza annem bakacak şimdiden annem ağlamaya başladı ablan geliyor gözümün önüne şimdi bu kızda böyle olacak diyor.. bende anne ilk annesi çalışan çocuk değil anlayacaktır onun geleceği için çalışıyorum diyorum.. hem süt iznim var evle iş yeri 10 dakika sorun olmayacak diyorum...diyorum da işte bazen kıyamıyorum.. ama dediğin gibi erken ise başlamak avantaj bile olacak çok anlamayacak çabuk alışacak
Canim sezaryen yaranda nasil bir sikinti vardi.Bende de iyilesmeme gibi bir durum varda yarin dr gidicemCanım benim sezeryan yaram iyileşmeyince 4 kutu antibiyotik kullandım. Emzirirken de kullanılıyor antibiyotik yani gerekiyorsa. Parolu da içiyorum hala.
Çok çok geçmiş olsun hepinize...
Aynı evde bence kaçış yokGeçmiş olsun canım bir an önce iyi olun inşallah benim esimde grip olmus yanımıza yaklastirmiyoruz ama yinede gecermi bilmiyorum
Gittin mi canım sağlık ocağına umarım en kısa zamanda ailecek atlatırsınız.. tekrar geçmiş olsun
Canım spekulm yoktu.. merak etmePeki o spekulum denen seyi sokuyormu iceri bakarken.Ben sirf bu yuzden normal dogum yapmadim
Kizlar kalça taraması ve göz taraması yaptıran varmı uzun süren bir işlemmi
Birde gaz damlasını kaçıncı aydan sonra baslayabiliyoruz
Çok geçmiş olsun. Bizde de hastalık var banyo bebeği rahatlatıyor. Burun damlasını banyodan önce sıkıyorum banyodan çekiliyor ne var ne yok. Anne sütüm keşke bol olda en faydalısı o.Herkese merhaba, anne olmak ne kadar zormuş. Kızım gece çok huzursuzdu sabah hapşırık, burnunda hırıltı ve öksürük görünce koşa koşa doktora gittim. Eşim işteydi mecbur yanıma annemi, kuzenimi alıp gittim. Ehliyetim vardı ama 10 kez falan kullanmışımdır arabayı. Söz konusu bana bağımlı çaresiz bebeğim olunca kar, yağmur demedin çıktım yola. Tam doktor muayenehanesinin önünde bir arabaya çarptımneyse çok hasar yok allahtan. Ufak bi pasta cila.
Bebegime gelince dokror öksürük ciğere inmemiş serum fizyolojik ile burnu temizleyin bol bol emzirin dedi. Ama içim rahat değil. Doğum yaptığımız hastanede de girişi açık nasılsa diye kontrol muayenesine gideyim belki hastanede daha kapsamlı açarlar burnunu diyorum. Akşam eşim gelince oraya da gideceğim.
Beylikdüzü medilife ya da beylikdüzü medicana da bildiğiniz iyi bir çocuk doktoru var mı?Emira SY
Sezeryan normal fark etmeksizin muayene de alttan mi muayene ediliuor peki kizlarOff bende bu yuzden cekiniyorum ya dogurduk hala bitmedi stresbirde smear testi yapjyolarmis kontrolde
Merhaba bizim de sarilik 12 su an artabilir dedi doktor ama mama verme dedi. Zaten memeyi cokkk zor tutuyo 10 dk emiyo birakiyo ondan oldu sanirim. Sagarak veriyorum ama mamasiz olmaz diyor cevremdekiler ne yapicami sasirdim. Arastirirken gordum yazini surec nasil ilerledi sizin sonra nasil beslediniz? Kac ml mama gunde kac kez bir de hangi mama acaba? Sutum var cok sukur cumartesi artmissa yatis yapacakmisizCanım bizimkinin sarılığı 14 çıktı sabah, sarılıktan korktuğum için telaş yaptım, yoksa her çocuğun düzeni başka oluyor tabi. Gelişimi iyiyse dediğin gibi sorun olmaz Allahın izniyle.
Aynı gün doğum yapmışız canım. Bizde kan uyuşmazlığı var, o yüzden doktorumuz bugün sarılığa baktırmamızı söylemişti. 14 çıktı, mama takviyesine başladık ve bol bol emzir dediler, aksi gibi üzülünce sütüm azaldı sanırım... Daha da yükselmiş midir diye korkuyorum...
İnşallah sizin sarılık da yükselmemiştir... Aklım çıktı sabah ilk 15.9 yatış gerekebilir dediler hemen kan aldılar filan... Allah esirgesin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?