2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Emira SY tam ben yazacaktım sana süt için nerler yiyorsun diye sen yamışsın teşekkürler. bulgur pilavını yemeye çekiniyorum bebekde gaz yapar diye sen nasıl yiyorsun!? Bir de yemediğin kaçındığın yiyecekleri de yazar mısın?

Herkese iyi akşamlar... Aventin tekli pompasını aldım elektrikli. Bebeğimi sadece emziriyorum kilo alımı da iyi. Ama sağınca sütüm çok çok az geliyor ben mi beceremiyorum aventte mi sorun var, manuel pompa alacağım ona göre. Lütfen bilen varsa yazarsa çok sevinirim. Doktor anne sütü ile kilo alımı gayet iyi dedi. Aöa sağınca resmen süt gelmiyor
Çok stres oldum. Anlamadım ben bu işi

Esimle kotu oluyorun malesef bsey dedigim zaman annelik harika bi duyguymus allah evlatlarimiza saglik versin

Ella18 Benim bebegim 2 haftada 900 gr aldi. Ama avent ile saginca 30 cc falan geliyor. Gittim e bebegin markasi olan tekli.elektrikli pompayi aldim. 90 cc civarinda sut çıkıyor

Bulgur pilavina kimyon koyabilirsin ya da aktardan çekilmemiş kimyon ve rezene alıp demleyerek icebilirsin. Benim tek dikkat ettiğim şey soğuk yiyip içmemek onun dışında canım çektiyse kurufasulye bile yiyorum çünkü gazlı çocuk hiç birşey yemeden de gazlaniyor. Ayrıca sab simplex Gaz damlası kullanıyorum bir de gaz çıkarmasını kolaylaştıran bacak egzersizlerini yaptırıyorum. Bir de bazen gaz zannediyoruz ama kaka yapamadığı icin ikiniyor o zaman kaka yapmadıkca rahatlayamiyor bir de emzirdikten sonra şöyle beş dakika dik tutabilsem hiç gazi olmayacak belki ama Salih sağolsun 5dakika kucakta tutmak bile lux :) ha bir de arada reflü yastigina yüz üstü yatiriyorum kendi kendine bile alttan üstten gaz cikariyor

Kalorifer sulukları kullansak olur mu evi nemlendirmek için. Sağlıklı mı mikrop üretir mi içinde

Canım kalorifer ve cayır cayır yanmadikca suluk ise yaramiyor. Havlu ıslatıp koysan daha iyi olur.

Canim sezaryen yaranda nasil bir sikinti vardi.Bende de iyilesmeme gibi bir durum varda yarin dr gidicem
Yağ nekrozu deniyormuş sanırım. Dikişimin bir yeri kaynamadı, içerden yağlı su akıyordu. Baya sıkıntılı oldu, iki günde bir doktora gittik, her gün pansuman değiştirdik vs. Enfeksiyon kapmasın diye uğraşıyoruz. Şimdi iyileşme görünüyor yavaş yavaş.

Sende ne oldu canım geçmiş olsun?

Geçmiş olsun öncelikle canım. Bizde kan uyuşmazlığı vardı, o sebeple çok hızlı yükselmiş bebeğimin sarılığı

Ben hala mama veriyorum canım. O yazdığım gece mama verdik hep ama ertesi gün ölçüme gittiğimizde sarılığı 15i geçmişti ve sarılık yüzünden hastanede bir gece yattık... Çok zor geçti o gece. Sadece ışık almadı çünkü benim kızım, kilo kaybından dolayı serum da taktılar, esas o serum bizi zorladı açıkcası.

Size doktor mama ver dememiş gerçi ama Cumartesini bekleyip yatış raddesine getirmek yerine yarın gidin, alından ölçsünler sarılığı, ona göre belki mama başlarsınız artış devam ediyorsa... Hiç mama vermeden, çocuğa şans vermeden direkt yatış yaparız dememeli bence. Biz bu şekilde yaptığımız için (bize doktor böyle yapın dedi) erken müdahale etmiş olduk. Sen hastaneye gidip "evham yaptım, çocuğum çok uyuyor, evde duramadım, bugünden ölçtürmek istiyorum sarılığını" dersen kimse bir şey diyemez...

Humana 1 numara kullanıyoruz mama olarak, çok memnunuz. Ölçüsü 30ml suya (kaynamış soğumuş içme suyu olacak) silme 1 ölçek toz katıyoruz. Çalkalıyoruz. Sonra kettleda su kaynatıp bi kaseye kaynar suyu koyuyoruz. Biberonu da bu kase koyup ısınmasını sağlıyoruz mamanın. Bilekte sıcaklığını ölçüyor, öyle veriyoruz

Son düzenleme:

Ay ben de doktordan müsade istedim rahatlayim diye sağolsun anlayışla karşıladı . Sen anne oldum bak bebeğin var dedi, ama ben normal doğurmadim dememe kalmadan ultrason cihazıyla muayene etti

Ella18 Benim bebegim 2 haftada 900 gr aldi. Ama avent ile saginca 30 cc falan geliyor. Gittim e bebegin markasi olan tekli.elektrikli pompayi aldim. 90 cc civarinda sut çıkıyor
Yaaaa inanmıyorum, makine kaynaklı demek.. Bir de iyidir diye o kadar para verdim strese sokmaktan başka bir işe yaramadı. Çok sağol cevabın için

Kızlar bebeğimde burun tıkanıklığı öksürme hırıltı başladı sabah hastaneye gittik.dr akciğer filmi istedi , çok şükür bsy çıkmadı.
Henüz hastalık kapma aşamasindaymis. Burun tikanikligi için ilaç verdi. Uykusu sürekli bölünüyor
Eğer böyle bsy yazarsanız vakit kaybetmeden gidin doktora

Son düzenleme:
Eyvah yaa ben bayağı fenayım ama 10 gün sürer bu
Görümcemden kaptı bebek
Biz de bebekten
Cok gecmis olsun hasta hasta niye gelmis acaba? Bugun de bana bir arkadasim hastayim cok dedi yarin geleyim mi diye sordu bi de. Hastaysan gelme tabi ki de dedim bozuldu bir de utanmadan. Asil bozulmasi gereken benim yani saka gibi.

Evet annem bomba ya ablam 37 yaşında hala onu bıraktığı için vicdan yapıyor kıyamam... bende öyle dedim anne sen varsın ona en iyi bakabilecek sevgiyle bakabilecek insansın diyorum:) çok şükür müdürümde iyi o konularsa asla sıkıntı çıkarmaz.. canım maddi acıdan ücretsiz alman sizi zorlamayacaksa al tabiiki :) maşallah salihpasaya ya

vakit ayirip yazdigin icin cok cok tesekkur ederim.bir sure annem bakacak bu yonden icim rahat.yarim saat bile ayri kalmak o kadar zor oluyor ki.rabbim butun annelerin yardimcisi olsun.

hasta olan bebeklere acil sifalar dilerim.oglum hasta oldugunda ozellikle burun tikanikligi oksuruk petek uzerine nemli havlu uzerine birkac damla lavanta yagi damlatip koyarim.buhar makinesi olanlar da icine birkac damla damlatabilir.

vakit ayirip yazdigin icin cok cok tesekkur ederim.bir sure annem bakacak bu yonden icim rahat.yarim saat bile ayri kalmak o kadar zor oluyor ki.rabbim butun annelerin yardimcisi olsun.

Kizlar inşallah ikiniz ve bebekleriniz de kolaylıkla atlatirsiniz bu süreci

Ben de avent kullanıyorum. Memelerim sertse en çok 180 ml sağdığım oldu. Sende kaç çıkıyor. Ben açma düğmesine basıp bekliyorum meme ucunda önce süt bekiriyor sonra damla şeklinde gelmeye başlıyor sonra hafif fışkırma başlıyor ve sonra en kuvvetli çekişe geçiyorum, böyle kolay geliyor. Eğer açma düğmesine basıp en kuvvetli ritime gidersen sağma zor oluyor. Sen nasıl yapıyorsun.

Cok gecmis olsun hasta hasta niye gelmis acaba? Bugun de bana bir arkadasim hastayim cok dedi yarin geleyim mi diye sordu bi de. Hastaysan gelme tabi ki de dedim bozuldu bir de utanmadan. Asil bozulmasi gereken benim yani saka gibi.
Sağol ya insanlar neden böyle anlamıyorum
Yatak döşek yatıyorum sayelerinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…