2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bizde de aynı şikayetler var ama 2 farklı doktorda steteskopla dinleyip ciğere inmemiş öksürük dediler ve film falan istemediler. Bize serum fizyolojik ile burnu yumuşatıp aspiratör ile çekmemizi söylediler. Burnu temiz tutalım ve bol bol emzir geçer dediler ama öyle tıkanıyor ki aklım çıkıyor öksürdüğünde

Belki birilerinin başına da gelir diye yazıyorum. Geçen haftaya kadar çok sütüm vardı canımı sıkan bir olay oldu aynı gün sütüm hiç dolmadı, bebek bir memeyle doyarken iki meme de yumuşaktı sağınca da 20-30 ml zar zor çıkıyordu. Bu durum beni daha da kötü etkiledi. Kızımın doktoruna ulaştım ve bana bunu düşünüp daha da kötü etkilenme olumsuz düşünmek durumunu daha da kötüye götürür olumlu düşün, at kafandan dedi zor da olsa bu durumu düşünmedim ama sıcak banyo yaptım her gün. 5 gün sonra eski haline geldi. Bu sabah sağmada rekor yaptım 170 ml süt çıktı

Benimde öyle tabiki canim burnuma geliyor ammeme geldim 2 gün nefes aldm yemin ederim insan olduğumu hatirladim. Annem bakti uyudum uzandim dinlendim . Hic yardimci olmuyo esim çocuk ağlıyo emzik veriyo dedigin gibi pispisliyo salliyo . Çok ilgileniyodu 2 haftadir bi haller oldu . Allah yardimcimiz olsun insLlah cok zor dönemler gercekten

30cc yi tam görmemişimdir bile, bende önce masaj modunda başlıyorum kademe kademe yükseltiyorum ama yok yani.. Bebeğim doyuyor sağarken süt gelmiyor anlamıyorum hiç

Aynen canım bize de doktorumuz ondan verdi.steteskopla bakıp filme yönlendirdi aklımızda kalmasın dedi.
gunde 3 defa.oglen temizledik şimdi eşimin gelmesini bekliyorum yine yapıcaz.bizde de öksürük var ve kızım hep kucağımda şuan dalsa bile uyanıyor tıkanıklığa öksürüğe
Geçmiş olsun size de.

Emira SY un tavsiyesiyle soğan da koyacağım .

MasaAllah canım. Ben kafama çok taktım emzirme olayını ( mama da veriyoruz) en fazla 50 gordum. Genelde 30 40 çıkıyor
Bugün doktora sordum saginca kaç çıkmalı ki yettiğini anlayalim dedim. Böyle bir kıstas yok biz kilo alımıyla günlük 4 5 cisli beze göre yetip yetmediğini soyleyebiliriz dedi.
Kızım geçen haftaya göre güzel kilo almış ama mama da veriyorum . O yüzden sütüm yetiyor mu hala bilmiyorum

Benimde dikislerimin 1 parmak ustunde 4 gundur bi kirmizlik var canim ve odem gibi sisti yarin dr gostercem.23 gun oldu bugun ilk gunler cok iyiydi simdi boyle.Sanada cok gecmis olsun.

Benim de süt ve gaz için beslenmeme ekledigim seyler ,
Kahvaltıda normal kahvaltiliklarin yanında dereotu marul havuc ,çay yerine rezene
Yemeklere ekledigim kimyon
Aralarda yine rezene çayı
Bol bol su
Hurma kuru incir kuru kayısı kuruyemişler
Kabak tatlısı tahinli ve bol cevizli
Bol yeşillikli kısır kimyon da koyuyorum kısıra
Boza
Bide yatmadan önce humana still tea
Sütüm azalırsa bunlardan farklı bisey olsun diye de promalt aldım Ebebekten

30cc yi tam görmemişimdir bile, bende önce masaj modunda başlıyorum kademe kademe yükseltiyorum ama yok yani.. Bebeğim doyuyor sağarken süt gelmiyor anlamıyorum hiç
Ben masaj modundan sonra hemen en yüksek moda geçiyoruö bir de elimle yokluyorum şişlik varsa yanlardan bastırıyorum parmağımla daha çok çıkıyor.

Cok gecmis olsun, cok zor bebeklerimizin hasta olmadi. evet icim rahat etmiyor cumartesiye kadar mama takviyesi yapicam sanirim. Peki gunde 1 kere mi mama veriyorsun?

Sütün yetip yetmeme gibi bir durumu yok canım. Mama ben de verdim sarılık zamanlarında sonra biberon steril et, sıcak soğuk su ayarla derken üşenip sadece memeye yöneldim. Öğrendiğim kadarıyla mama bebekleri süte göre daha uzun süre tok tutuyor bu yüzden memeye fırsat kalmıyor. Meme ne kadar yavaş çalışırsa ona göre süt üretiyor. Meme ne kadar boş olursa bir o kadar hızlı süt üretiyor. Bir de bana doktor sütünü artıracak olan; bebeğin emmesi, uyku&dinlenmek dedi.

Cok gecmis olsun, cok zor bebeklerimizin hasta olmadi. evet icim rahat etmiyor cumartesiye kadar mama takviyesi yapicam sanirim. Peki gunde 1 kere mi mama veriyorsun?
Bana şey dediler 1buçuk saatte bir emzir. İki emzirmeden birinden sonra mama ver. Yani mesela saat 9da emzirdin sonra saat 10buçukta tekrar emzir bu sefer emzirdikten sonra 30cc mama yap ver. İçebildiği kadarını içsin. Mamanın kalanını dök.

Esas olan anne sütü yani. Mama sadece takviye. Şu an da mama veriyorum ama emzirdikten sonra veriyorum. Asla tek öğün olarak mama verme dediler.

Hala 30 cc mi veriyorsun canim artirdinmi yoksa

Valla bu zamanda dogum yapan kimi duyduysam ben boyle bebek gormedim diyor. Normalde bi bebegi doyurursun altini degistrrsin gazini alirsin uyur. Benimki daha da uykusu aciliyor uyumak istemiyor hergunumuz kavga dövüs

Canim benim oncelikle ruh sagligimi korumam lazim bebegin uykusunu duzene sokayim derken kendi duzenim iyice bozuldu ogleden sonra 4 te onu yatrdim sonra bende uyuyakalmisim gece 11 e kadar uyumusuz. Allahtan esim gelip doyurmus cocugu. Vucudum artik pes etti bugun

Ben bugun uyuyakalmisim 7 saat kadar esim doyurmuus ama altini acmamis cocugun. Uyandim sen altini degistrdinmi diye sordum yoo diyo. Neden diyorum uyuyodu uyanrsa aglar diye degstrmedim diyo. O kadar saat kalms cocucgum islak islak. Hemen ben degtrdimdegtrdim. Bi yerden yaparken diger taraftan batiriyo. Allah hic bi cocugu annesiz birakmasin valla babasida olsa anne gibi olmuyor iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…