Bizde de aynı şikayetler var ama 2 farklı doktorda steteskopla dinleyip ciğere inmemiş öksürük dediler ve film falan istemediler. Bize serum fizyolojik ile burnu yumuşatıp aspiratör ile çekmemizi söylediler. Burnu temiz tutalım ve bol bol emzir geçer dediler ama öyle tıkanıyor ki aklım çıkıyor öksürdüğündeKızlar bebeğimde burun tıkanıklığı öksürme hırıltı başladı sabah hastaneye gittik.dr akciğer filmi istedi , çok şükür bsy çıkmadı.
Henüz hastalık kapma aşamasindaymis. Burun tikanikligi için ilaç verdi. Uykusu sürekli bölünüyor
Eğer böyle bsy yazarsanız vakit kaybetmeden gidin doktora
Benimde öyle tabiki canim burnuma geliyor ammeme geldim 2 gün nefes aldm yemin ederim insan olduğumu hatirladim. Annem bakti uyudum uzandim dinlendim . Hic yardimci olmuyo esim çocuk ağlıyo emzik veriyo dedigin gibi pispisliyo salliyo . Çok ilgileniyodu 2 haftadir bi haller oldu . Allah yardimcimiz olsun insLlah cok zor dönemler gercektenBanada 40 i ciksin duzelr dediler duzelmedi hic. Benimki 47 gunluk. Simdide 3 aylik olsn duzelir diyolar benim hic umudum yok
Benimki cok mizmiz surekli ilgi istiyor. Simdi yataginda kendi kendine uyumaya alistirdim babasi ise baslayinca. Aa dese cocugu kucagina alip salliyor. Kizdim bende sen aksama kadar yoksun gece gidip yatiyosun ben 24 saat nasl kucagimda sallayim. Uykusuzluk benide cok vuruyor iyice sinirlerm yiprandi. Gündüz istedigin kadar uyu gece uykusu gibi olmuyor.
30cc yi tam görmemişimdir bile, bende önce masaj modunda başlıyorum kademe kademe yükseltiyorum ama yok yani.. Bebeğim doyuyor sağarken süt gelmiyor anlamıyorum hiçBen de avent kullanıyorum. Memelerim sertse en çok 180 ml sağdığım oldu. Sende kaç çıkıyor. Ben açma düğmesine basıp bekliyorum meme ucunda önce süt bekiriyor sonra damla şeklinde gelmeye başlıyor sonra hafif fışkırma başlıyor ve sonra en kuvvetli çekişe geçiyorum, böyle kolay geliyor. Eğer açma düğmesine basıp en kuvvetli ritime gidersen sağma zor oluyor. Sen nasıl yapıyorsun.
Bizde de aynı şikayetler var ama 2 farklı doktorda steteskopla dinleyip ciğere inmemiş öksürük dediler ve film falan istemediler. Bize serum fizyolojik ile burnu yumuşatıp aspiratör ile çekmemizi söylediler. Burnu temiz tutalım ve bol bol emzir geçer dediler ama öyle tıkanıyor ki aklım çıkıyor öksürdüğünde
Belki birilerinin başına da gelir diye yazıyorum. Geçen haftaya kadar çok sütüm vardı canımı sıkan bir olay oldu aynı gün sütüm hiç dolmadı, bebek bir memeyle doyarken iki meme de yumuşaktı sağınca da 20-30 ml zar zor çıkıyordu. Bu durum beni daha da kötü etkiledi. Kızımın doktoruna ulaştım ve bana bunu düşünüp daha da kötü etkilenme olumsuz düşünmek durumunu daha da kötüye götürür olumlu düşün, at kafandan dedi zor da olsa bu durumu düşünmedim ama sıcak banyo yaptım her gün. 5 gün sonra eski haline geldi. Bu sabah sağmada rekor yaptım 170 ml süt çıktı
Ayy iyi bariCanım spekulm yoktu.. merak etme
Evet oyle diyorlar alttan bakiliyormus off yaSezeryan normal fark etmeksizin muayene de alttan mi muayene ediliuor peki kizlar
Yağ nekrozu deniyormuş sanırım. Dikişimin bir yeri kaynamadı, içerden yağlı su akıyordu. Baya sıkıntılı oldu, iki günde bir doktora gittik, her gün pansuman değiştirdik vs. Enfeksiyon kapmasın diye uğraşıyoruz. Şimdi iyileşme görünüyor yavaş yavaş.
Sende ne oldu canım geçmiş olsun?
Geçmiş olsun öncelikle canım. Bizde kan uyuşmazlığı vardı, o sebeple çok hızlı yükselmiş bebeğimin sarılığı
Ben hala mama veriyorum canım. O yazdığım gece mama verdik hep ama ertesi gün ölçüme gittiğimizde sarılığı 15i ge
Benimde dikislerimin 1 parmak ustunde 4 gundur bi kirmizlik var canim ve odem gibi sisti yarin dr gostercem.23 gun oldu bugun ilk gunler cok iyiydi simdi boyle.Sanada cok gecmis olsun.Yağ nekrozu deniyormuş sanırım. Dikişimin bir yeri kaynamadı, içerden yağlı su akıyordu. Baya sıkıntılı oldu, iki günde bir doktora gittik, her gün pansuman değiştirdik vs. Enfeksiyon kapmasın diye uğraşıyoruz. Şimdi iyileşme görünüyor yavaş yavaş.
Geçmiş olsun öncelikle canım. Bizde kan uyuşmazlığı vardı, o sebeple çok hızlı yükselmiş bebeğimin sarılığı
Ben hala mama veriyorum canım. O yazdığım gece mama verdik hep ama ertesi gün ölçüme gittiğimizde sarılığı 15i geçmişti ve sarılık yüzünden hastanede bir gece yattık... Çok zor geçti o gece. Sadece ışık almadı çünkü benim kızım, kilo kaybından dolayı serum da taktılar, esas o serum bizi zorladı açıkcası.
Size doktor mama ver dememiş gerçi ama Cumartesini bekleyip yatış raddesine getirmek yerine yarın gidin, alından ölçsünler sarılığı, ona göre belki mama başlarsınız artış devam ediyorsa... Hiç mama vermeden, çocuğa şans vermeden direkt yatış yaparız dememeli bence. Biz bu şekilde yaptığımız için (bize doktor böyle yapın dedi) erken müdahale etmiş olduk. Sen hastaneye gidip "evham yaptım, çocuğum çok uyuyor, evde duramadım, bugünden ölçtürmek istiyorum sarılığını" dersen kimse bir şey diyemez...
Humana 1 numara kullanıyoruz mama olarak, çok memnunuz. Ölçüsü 30ml suya (kaynamış soğumuş içme suyu olacak) silme 1 ölçek toz katıyoruz. Çalkalıyoruz. Sonra kettleda su kaynatıp bi kaseye kaynar suyu koyuyoruz. Biberonu da bu kase koyup ısınmasını sağlıyoruz mamanın. Bilekte sıcaklığını ölçüyor, öyle veriyoruz
Ben masaj modundan sonra hemen en yüksek moda geçiyoruö bir de elimle yokluyorum şişlik varsa yanlardan bastırıyorum parmağımla daha çok çıkıyor.30cc yi tam görmemişimdir bile, bende önce masaj modunda başlıyorum kademe kademe yükseltiyorum ama yok yani.. Bebeğim doyuyor sağarken süt gelmiyor anlamıyorum hiç
Cok gecmis olsun, cok zor bebeklerimizin hasta olmadi. evet icim rahat etmiyor cumartesiye kadar mama takviyesi yapicam sanirim. Peki gunde 1 kere mi mama veriyorsun?Yağ nekrozu deniyormuş sanırım. Dikişimin bir yeri kaynamadı, içerden yağlı su akıyordu. Baya sıkıntılı oldu, iki günde bir doktora gittik, her gün pansuman değiştirdik vs. Enfeksiyon kapmasın diye uğraşıyoruz. Şimdi iyileşme görünüyor yavaş yavaş.
Ben hala mama veriyorum canım. O yazdığım gece mama verdik hep ama ertesi gün ölçüme gittiğimizde sarılığı 15i geçmişti ve sarılık yüzünden hastanede bir gece yattık... Çok zor geçti o gece. Sadece ışık almadı çünkü benim kızım, kilo kaybından dolayı serum da taktılar, esas o serum bizi zorladı açıkcası.
Size doktor mama ver dememiş gerçi ama Cumartesini bekleyip yatış raddesine getirmek yerine yarın gidin, alından ölçsünler sarılığı, ona göre belki mama başlarsınız artış devam ediyorsa... Hiç mama vermeden, çocuğa şans vermeden direkt yatış yaparız dememeli bence. Biz bu şekilde yaptığımız için (bize doktor böyle yapın dedi) erken müdahale etmiş olduk. Sen hastaneye gidip "evham yaptım, çocuğum çok uyuyor, evde duramadım, bugünden ölçtürmek istiyorum sarılığını" dersen kimse bir şey diyemez...
Humana 1 numara kullanıyoruz mama olarak, çok memnunuz. Ölçüsü 30ml suya (kaynamış soğumuş içme suyu olacak) silme 1 ölçek toz katıyoruz. Çalkalıyoruz. Sonra kettleda su kaynatıp bi kaseye kaynar suyu koyuyoruz. Biberonu da bu kase koyup ısınmasını sağlıyoruz mamanın. Bilekte sıcaklığını ölçüyor, öyle veriyoruz
Sütün yetip yetmeme gibi bir durumu yok canım. Mama ben de verdim sarılık zamanlarında sonra biberon steril et, sıcak soğuk su ayarla derken üşenip sadece memeye yöneldim. Öğrendiğim kadarıyla mama bebekleri süte göre daha uzun süre tok tutuyor bu yüzden memeye fırsat kalmıyor. Meme ne kadar yavaş çalışırsa ona göre süt üretiyor. Meme ne kadar boş olursa bir o kadar hızlı süt üretiyor. Bir de bana doktor sütünü artıracak olan; bebeğin emmesi, uyku&dinlenmek dedi.MasaAllah canım. Ben kafama çok taktım emzirme olayını ( mama da veriyoruz) en fazla 50 gordum. Genelde 30 40 çıkıyor
Bugün doktora sordum saginca kaç çıkmalı ki yettiğini anlayalim dedim. Böyle bir kıstas yok biz kilo alımıyla günlük 4 5 cisli beze göre yetip yetmediğini soyleyebiliriz dedi.
Kızım geçen haftaya göre güzel kilo almış ama mama da veriyorum . O yüzden sütüm yetiyor mu hala bilmiyorum
Bana şey dediler 1buçuk saatte bir emzir. İki emzirmeden birinden sonra mama ver. Yani mesela saat 9da emzirdin sonra saat 10buçukta tekrar emzir bu sefer emzirdikten sonra 30cc mama yap ver. İçebildiği kadarını içsin. Mamanın kalanını dök.Cok gecmis olsun, cok zor bebeklerimizin hasta olmadi. evet icim rahat etmiyor cumartesiye kadar mama takviyesi yapicam sanirim. Peki gunde 1 kere mi mama veriyorsun?
Hala 30 cc mi veriyorsun canim artirdinmi yoksaBana şey dediler 1buçuk saatte bir emzir. İki emzirmeden birinden sonra mama ver. Yani mesela saat 9da emzirdin sonra saat 10buçukta tekrar emzir bu sefer emzirdikten sonra 30cc mama yap ver. İçebildiği kadarını içsin. Mamanın kalanını dök.
Esas olan anne sütü yani. Mama sadece takviye. Şu an da mama veriyorum ama emzirdikten sonra veriyorum. Asla tek öğün olarak mama verme dediler.
Arttırdum canım. Yetmiyor 30cc artık. 60cc yapıyoruz. Çok açsa 90cc verdiğimiz bile olduHala 30 cc mi veriyorsun canim artirdinmi yoksa
Valla bu zamanda dogum yapan kimi duyduysam ben boyle bebek gormedim diyor. Normalde bi bebegi doyurursun altini degistrrsin gazini alirsin uyur. Benimki daha da uykusu aciliyor uyumak istemiyor hergunumuz kavga dövüsOhhh seninkine de maşallah... keyifli olmaları çok önemli ya resmen bizi oynatiyorlar patron onlar yani kısaca bizimki de öyle altı açık kalsın giydirmeyelim istiyor.. konuşuyorum uzun uzun onla bi gülücükler bi işvelero zamanlarda kendimi tutmakta güçlük çekiyorum öpesim geliyor ağlayınca bende de oluşan etki şu kafamdan aşağı kaynar sular dökülmeye başlıyor. ama öyle böyle bi ağlamak değil gör nasıl sinirli
Evet canim oyleymis. Hic hazir degilim valla. Esimle bile bir araya gelmisligim yok hala korkuyorum. sanki dikis varmis gibi geliyorOff bende bu yuzden cekiniyorum ya dogurduk hala bitmedi stresbirde smear testi yapjyolarmis kontrolde
Canim benim oncelikle ruh sagligimi korumam lazim bebegin uykusunu duzene sokayim derken kendi duzenim iyice bozuldu ogleden sonra 4 te onu yatrdim sonra bende uyuyakalmisim gece 11 e kadar uyumusuz. Allahtan esim gelip doyurmus cocugu. Vucudum artik pes etti bugunselen86 B betka2013 arkadaşlar ben o kadar korktum ki 37 gün sonra gittim dr.a dr. Alttan muayene edicem dediğin de etmeseniz dedim saçmalama sen normal doğum yapmış bi insansin dedi korkuyorum dedim hayır yok öyle bisey geç içeri hazırlan geliyorum dedi alttan baktı kamera ile bir de smear aldı sıkıntı yaşamadım çabuk bitti canimda yanmadi yani korkmayın..herşeye rağmen kontrol gerekli sağlığımız için..
Ben bugun uyuyakalmisim 7 saat kadar esim doyurmuus ama altini acmamis cocugun. Uyandim sen altini degistrdinmi diye sordum yoo diyo. Neden diyorum uyuyodu uyanrsa aglar diye degstrmedim diyo. O kadar saat kalms cocucgum islak islak. Hemen ben degtrdimdegtrdim. Bi yerden yaparken diger taraftan batiriyo. Allah hic bi cocugu annesiz birakmasin valla babasida olsa anne gibi olmuyor isteBenimde öyle tabiki canim burnuma geliyor ammeme geldim 2 gün nefes aldm yemin ederim insan olduğumu hatirladim. Annem bakti uyudum uzandim dinlendim . Hic yardimci olmuyo esim çocuk ağlıyo emzik veriyo dedigin gibi pispisliyo salliyo . Çok ilgileniyodu 2 haftadir bi haller oldu . Allah yardimcimiz olsun insLlah cok zor dönemler gercekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?