2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kizlar size bisey danismam lazim.. daha onceden de yazmistim bebegim bir memeyi aliyor, digerini almiyordu. Suan ikisini de aliyor sukur.. ancak soyle bisey gelisti son bi kac gundur.. biz iki haftaligiz, bebegim tum gun memede kalmak istiyor. Ayirdigimda eger uyuyorsa hemen uyaniyor ya da 5 dk. icinde.. bazen ayirdigimda kucagimda uyumaya devam ediyor eger bi yere koyacaksam orda hemen uyaniyor. Meme ucunu bulucam diye sinirleniyor. Tum gun hic uyumuyor gercekten, hep memede ve aralarda 5er 10ar dakika uyumalar.. sutum geliyor ama yeterli mi ben bilemedim baya da emdigini hissediyorum aslinda.. mesela 45 dk araliksiz emiyor diyelim, 10 dk. Uyuyor uyandiginda yine emiyor. Sizler de boyle misiniz? Ben biyerde yanlis mi yapiyorum? Bebegim doymuyor mu? Tum gun gogsumde yani oyle dusunun.. boyle olunca hem uclarim aciyor hem ozel islerimi halledemiyorum. Ne yapabilirim?

Yoğurt gaz yapmıyomy canım gaz yapsr dediler. Allah razı olsun valls bu yazdıkların çok iyi geldi. Beni depresyona soktular sütün yetmiyo bu çocuk doymuyo diye ki evet sütüm öyle fszla gelmiyo farkındayım ama çok kötü yaptılar beni psikolojik olarak bitkinim.. artsın diye neşer yapıyorm ama okadr üzgünüm ki yemek yiyemiyorm zorluyorm anca bi dilim rkmek kahvaltıda akşamda bi çorba kesiyor:/
Bana yazmışsın gibi geldi okurken, desene hepimiz aynı haldeyiz.. Ay oturup bi ağlamak istiyorum ben
O ağlak benim ya. Heeeer şeye ağlıyorum. Hatta ağlıyorm yazarken bile sebepsiz ağlamaya başlıyorum :/

Canım benim ya, kıyamam ama niye böyle yapıyorlar ki. Sen zaten lohusasın yani, sen strese girince artmayacak ki aksine olan sütün de riske girecek... Boşver duyma sen kim ne derse desin...

Biberonla veriyosun dimi benimki bigun sirf memede duruyo bigunnde hic emmiyo sutun nekar cikiyo saginca
Günden güne değişiyor. Geçen gün iki göğüsten 30cc anca çıktı mesela dinlenememe, karın doyurma vs etken oldu sanırım ama genelde 60cc filan çıkıyor sanki. Ama sağmayla emme arasında çok fark var kesinlikle. Bebek sütü getirdi bir kere bi 10dk filan emdi, sonra bıraktı. Ben de kalanını sağayım dedim, toplam 100cc çıktı. Üstelik bebek emmişti yani, hormonları emerken nasıl aktif ettiyse ilk defa bu kadar fazla süt geldi sağarken :)

Biberonla veriyorum. Çok şükür tam bir meme reddi yaşamadık ama bir süre sağma+mama gidersem biberona hemen alışıyor. Ben de böyle olunca bir saat de sürse uğraşa uğraşa göğsümü tutturmaya çalışıyorum.. Senin ikinci çocuk olunca o kadar uğraşacak fırsatın olmuyordur belki..

Hangi marka biberon kullanıyorsun bu arada? Ben avent biberondan çok memnun kaldım

Canım biz de aynı senin tarif ettiğin gibi yaşıyoruz. Bebeğim sürekli kucağımda memede, aralarda 5er dakika uyuyor memede.sonra uyanıp yine emiyor, eğer hemen memeyi vermezsem sinirlenip sinirden ağladıkça memeyi tutamıyor. Böyle yaşamaktan ben de çok yoruldum.yanımda yardımcı olan insanlar da var ama benden başka kimse oyalayamıyor ki. Bir kaç kez günden yarım saat 40 dk uyudu, valla ona bile şükrettim. İnşallah zamanla düzene girerler. Bir çözüm önerim maalesef yok ama bil ki yalnız değilsin. Allah sabır versin bize.

Evt canim koraydan firsatim olmuyor yarim saat ugrasiyom aldi aldi yoksa veriyom mamayi cunku yeri geliyor obur kuzum ac kardesini bekliyor icim parcalaniyor ole oldugunda bebekte emsin istiyorum.cunku korayi hic emziremedim bunu az bucuk emziriyorum yine ama sutum artmiyor en fazla 40 cc gordum.birde sol gogsun cok agriyor ya tikandi diyolar yada sutun bisey cekmis diyolar tikanmasina imkan yok bebek emmese bile sagiyorum anlamadimm ama cok aciyor avent kullaniyorum ben koraydada vardi avent kullanamamistim bunda cok rahat ettik zaten belkide baaska biberonla verseydinm kesin memeyi tamamen birakirdi

Canım benim bebeğinin karnı öyle de böyle de doyar ama onun asıl ihtiyacı olan ruhen ve bedenen sağlıklı, huzurlu, mutlu bir annedir :) Allah hepimize bir rızık takdir etmiş sen emzirmek için elinden geleni yaparsın ama olmuyorsa da bebeği aç bırakacak değilsin tabi ki mama vereceksin.
Ben senin esas neye ağladığını çok iyi biliyorum lohusalık falan filan gelip geçici şeyler sen gelip geçmeyecek birşeye agliyorsun :) sen de o kadar uzun süredir güçlü durmaya çalışıyorsun ki artık tepetaklak olmuş bir hayat, uykusuzluk, hormon değişimleri derken allak bullak olduk hepimiz ve tutamıyoruz bilinçaltina attiklarimizi...

Benim de başıma benzeri geldi canım. Hatta çok ağrım oluyordu, gözümden yaşlar geliyordu. Geçen gün sağarken açık sarı yağlı ve soğuk kaymak gibi bir şey geldi makineye. Anneme anlattım, kanaldaki tıkanıklık açılmış çok şükür dedi. Gerçekten o geldiğinden beri o göğsüm acımıyor elhamdulillah...

Mastit için masajlar var, onları yapıp öyle sağ canım. Ben o gün öyle yapmıştım.

@rozahak canım bizim gece çok kötüydü kızımın ağzında hep tükürük vardı sürekli tıkandı kaldırdık.4 e kadar eşim idare etti sonra da ben nöbeti devraldim.sabah burnunu temizleyince biraz rahat etti.o burun temizlemeyi yapana kadar da kızım çok ağlıyor sizde durumlar nasil

Benimde dikislerimin 1 parmak ustunde 4 gundur bi kirmizlik var canim ve odem gibi sisti yarin dr gostercem.23 gun oldu bugun ilk gunler cok iyiydi simdi boyle.Sanada cok gecmis olsun.
Benim.dikis yerimde olmustu kırmızılık ve koku doktora gittim orası hava almadığı için dedi Sarin veya hava alankorse ile yukarıya kaldırın dedi ben korse kullandım delikli geçti bide krem verdi doktor trosyd sabah akşam sürdüm ama muayene ol derim ultrasonla baksın doktor iç dikişlerle enfeksiyon var mı diye

Slm kızlar bebeğim 45 günlük 2 gündür kakasını yapamıyo sadece anne sütü alıyor fitil alsammi tecrübeli anneler fikir verir. Lütfen

Slm kızlar bebeğim 45 günlük 2 gündür kakasını yapamıyo sadece anne sütü alıyor fitil alsammi tecrübeli anneler fikir verir. Lütfen
4 güne kadar yapmaması normalmiş ama yine de bi doktora sor istersen. Sen kuru kayısı falan ye bebege de faydası olur.

aydingelini canım gazlı bebek ne yaparsan ne yersen gazlaniyor o yüzden canın cekiyorsa yoğurt da ye. Sadece çok soğuk olmasın dışarda biraz ılısın öyle ye.

Günaydın kızlar. Bugün 1 aylık olduk
Doktor kontrolumuzden geldik. 2900g doğmuştuk ,hastane çıkışında 2750g olmuştuk ilk hafta kontrolünde tekrar doğum kilomuza gelmiştik. Şimdi 4300g olmuş kuzucum. Boyu da 54 cm olmuş. 50 cm doğmuştu. hamileyken az kilo aliyor diye üzülüyordum dışarda tamamladı eksiğini
Gece uyandirmana gerek yok ağlayınca meme ver uyandırarak değil dedi. Ama ben yine de ağlamasa da 4 saati geçirmek istemiyorum çünkü göğüslerim dolunca çok rahatsız ediyor. Sagmayi da sevmiyorum.
Herkese bol sütlü,az gazlı,bol uykulu günler

Anne sütü alan bebeklerde 4 güne kadar normal deniyor. Kaka yapma sıklığı bebeğin sindirim bünyesine göre değişiyor sanirim.

Maşallah kuzuna ne güzel büyümüş. Biz doğum kilosunu ancak 15.günde yakalamıştık. Salı günü 1. Ay kontrolumuz var bakalım ne kadar olmuş bizimki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…