Maşallah kuzuna ne güzel büyümüş. Biz doğum kilosunu ancak 15.günde yakalamıştık. Salı günü 1. Ay kontrolumuz var bakalım ne kadar olmuş bizimki.
Geçecek bugünler canım inşallah..Canim benim oncelikle ruh sagligimi korumam lazim bebegin uykusunu duzene sokayim derken kendi duzenim iyice bozuldu ogleden sonra 4 te onu yatrdim sonra bende uyuyakalmisim gece 11 e kadar uyumusuz. Allahtan esim gelip doyurmus cocugu. Vucudum artik pes etti bugun
Canım bizim çocuk dr.u bebeğin günde 5 kez kaka yapması da normal 5 günde 1 kezde yapması normal dedi..Slm kızlar bebeğim 45 günlük 2 gündür kakasını yapamıyo sadece anne sütü alıyor fitil alsammi tecrübeli anneler fikir verir. Lütfen
Inşallah sizin kontrolünüzde çok iyi geçer. Insan yeterli büyüdüğünü görünce mutlu oluyorMaşallah kuzuna ne güzel büyümüş. Biz doğum kilosunu ancak 15.günde yakalamıştık. Salı günü 1. Ay kontrolumuz var bakalım ne kadar olmuş bizimki.
Slm kızlar bebeğim 45 günlük 2 gündür kakasını yapamıyo sadece anne sütü alıyor fitil alsammi tecrübeli anneler fikir verir. Lütfen
Slm kızlar bebeğim 45 günlük 2 gündür kakasını yapamıyo sadece anne sütü alıyor fitil alsammi tecrübeli anneler fikir verir. Lütfen
Günaydın kızlar. Bugün 1 aylık olduk
Doktor kontrolumuzden geldik. 2900g doğmuştuk ,hastane çıkışında 2750g olmuştuk ilk hafta kontrolünde tekrar doğum kilomuza gelmiştik. Şimdi 4300g olmuş kuzucum. Boyu da 54 cm olmuş. 50 cm doğmuştu.hamileyken az kilo aliyor diye üzülüyordum dışarda tamamladı eksiğini
Gece uyandirmana gerek yok ağlayınca meme ver uyandırarak değil dedi. Ama ben yine de ağlamasa da 4 saati geçirmek istemiyorum çünkü göğüslerim dolunca çok rahatsız ediyor. Sagmayi da sevmiyorum.
Herkese bol sütlü,az gazlı,bol uykulu günler
Evet canım ya hepsi farklı şey söylüyor insanın da kafası karışıyor öyle olunca. Benim kizim uykucu. Ben uyandirmazsam 4 5 saat uyuyor :)MasaAllah kuzuya canımdün doktorumuz 6 aya kadar 2 3 saatte beslemeye devam dedi.6 aydan sonra 4 saatte bir dedi.gerci çok nadir 4 saat ve üzeri uykuyu gördüm gece, kendisi kalkıyor 2 3 saate de kaldırmak zorunda kalıyorum.
Her doktorun görüşü farklı işte :)
Evet canım ya hepsi farklı şey söylüyor insanın da kafası karışıyor öyle olunca. Benim kizim uykucu. Ben uyandirmazsam 4 5 saat uyuyor :)
MasaAllah canım. Ben kafama çok taktım emzirme olayını ( mama da
bizimde 2 gündür öyleydi ama dün gece rahat uyudu. Ağzındaki tükürük balgam aslında kusarken de atıyor bizimki. Serum fizyolojiğin zararı yok. Damla sayısını ve aralığını dikkate almadım en kötü olduğu gece 7/8 kez yaptım bunun 3-4 ünde de aspriatörle çektim burnunu. Bir de nemlendirme makinesini çalıştırdım o da iyi geliyor. Burnundaki hışırtı göğüsündeki hırıltı çok azaldı. Sen de serum fizyolojik, buhar makinesi, aspriatör ile burnunu çekme ve bol bol emzirme ile toparlarsın 2 doktor dabana bunu tavsiye etti. Endişelenme geçecek hepsi. Ben çok endişelenip doktora götürürken kaza bile yaptım, hiç gerek yokmuş paniğe kapılmanın. Sen de soğukkanlılığını koru ve burnunu aman ihmal etme.Bibliyo canım bizim gece çok kötüydü kızımın ağzında hep tükürük vardı sürekli tıkandı kaldırdık.4 e kadar eşim idare etti sonra da ben nöbeti devraldim.sabah burnunu temizleyince biraz rahat etti.o burun temizlemeyi yapana kadar da kızım çok ağlıyor sizde durumlar nasil
10 güne kadar yapmaması normal demişti doktorumuzSlm kızlar bebeğim 45 günlük 2 gündür kakasını yapamıyo sadece anne sütü alıyor fitil alsammi tecrübeli anneler fikir verir. Lütfen
Canim cok sagol, yalniz olmadigimi bilmek de guzel... senin bebegin ne kadarlik? Ben doymadigini dusunuyorum cunku gece mama verdim ve uyudu. Sanirim anne sutu sindirimi kolay oldugu icin hemen acikiyor bebekler.Canım biz de aynı senin tarif ettiğin gibi yaşıyoruz. Bebeğim sürekli kucağımda memede, aralarda 5er dakika uyuyor memede.sonra uyanıp yine emiyor, eğer hemen memeyi vermezsem sinirlenip sinirden ağladıkça memeyi tutamıyor. Böyle yaşamaktan ben de çok yoruldum.yanımda yardımcı olan insanlar da var ama benden başka kimse oyalayamıyor ki. Bir kaç kez günden yarım saat 40 dk uyudu, valla ona bile şükrettim. İnşallah zamanla düzene girerler. Bir çözüm önerim maalesef yok ama bil ki yalnız değilsin. Allah sabır versin bize.
Mama uzun süre tok tutuyor, anne sütü öyle değilCanim cok sagol, yalniz olmadigimi bilmek de guzel... senin bebegin ne kadarlik? Ben doymadigini dusunuyorum cunku gece mama verdim ve uyudu. Sanirim anne sutu sindirimi kolay oldugu icin hemen acikiyor bebekler.
Ben alttan ustten kontrol ettrmicem valla. iyice bi kendime geleyim giderim günün birinde :))Yaptirmasak nolurki ustten kontrol etsinler iste yaptiramicam sanirim
İnsallah canim insallahGeçecek bugünler canım inşallah..
merhaba gecen yil bu zamanlar ben de bu durumdaydim.oglum surekli memedeydi uyumazdi gece gunduz.memeden birakinca aglardi yemegimi annem yedirirdi oglum memedeyken tuvalete zor giderdim.bebek doymuyor derlerdi ama ben mama vermek istemedim beni emmez diye.daha sonra surekli kilo vermeye basladi doktora gittik bebegin ac oldugunu bu sekilde giderse hastaneye yatiracaklarini soylediler.eve gelince hemen mama yaptik ve oglum uyudu.sutum yetmiyormus.size tavsiyem once doktora gitmeniz.bu gune kadar da oglum memeyi birakmadi.sizin de dinlenmeniz uyumaniz lazim ki sut biriksin surekli memede olunca sut de birikmiyor.Kizlar size bisey danismam lazim.. daha onceden de yazmistim bebegim bir memeyi aliyor, digerini almiyordu. Suan ikisini de aliyor sukur.. ancak soyle bisey gelisti son bi kac gundur.. biz iki haftaligiz, bebegim tum gun memede kalmak istiyor. Ayirdigimda eger uyuyorsa hemen uyaniyor ya da 5 dk. icinde.. bazen ayirdigimda kucagimda uyumaya devam ediyor eger bi yere koyacaksam orda hemen uyaniyor. Meme ucunu bulucam diye sinirleniyor. Tum gun hic uyumuyor gercekten, hep memede ve aralarda 5er 10ar dakika uyumalar.. sutum geliyor ama yeterli mi ben bilemedim baya da emdigini hissediyorum aslinda.. mesela 45 dk araliksiz emiyor diyelim, 10 dk. Uyuyor uyandiginda yine emiyor. Sizler de boyle misiniz? Ben biyerde yanlis mi yapiyorum? Bebegim doymuyor mu? Tum gun gogsumde yani oyle dusunun.. boyle olunca hem uclarim aciyor hem ozel islerimi halledemiyorum. Ne yapabilirim?
Bugun gittim Allaha sukur beyaz tenlisin orda kiyafetlerin surtunerek alerjo yapmis dedi.Dikislerim tertemizmis korkmustum baya.Saolun ilginiz icinBenim.dikis yerimde olmustu kırmızılık ve koku doktora gittim orası hava almadığı için dedi Sarin veya hava alankorse ile yukarıya kaldırın dedi ben korse kullandım delikli geçti bide krem verdi doktor trosyd sabah akşam sürdüm ama muayene ol derim ultrasonla baksın doktor iç dikişlerle enfeksiyon var mı diye
Bende oyleBen alttan ustten kontrol ettrmicem valla. iyice bi kendime geleyim giderim günün birinde :))
Kıyamam canım yaaDünden beri az uyuyor kuzum hastahep kucağımda.sabaha karşı biraz yatabildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?