2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    280
Maşallah kuzuna ne güzel büyümüş. Biz doğum kilosunu ancak 15.günde yakalamıştık. Salı günü 1. Ay kontrolumuz var bakalım ne kadar olmuş bizimki.

Bizi de salı günü sağlık ocağı çağırdı çok heyecanlıyım :)
 
Geçecek bugünler canım inşallah..
 
Slm kızlar bebeğim 45 günlük 2 gündür kakasını yapamıyo sadece anne sütü alıyor fitil alsammi tecrübeli anneler fikir verir. Lütfen

56 gunluguz.dun kontrolumuz vardı.kizim birgün yapıyor bir gün yapmıyor tuvaletini dedigimde 1 haftaya kadar da yapamayabilir bebekler dedi doktorumuz.
 
Slm kızlar bebeğim 45 günlük 2 gündür kakasını yapamıyo sadece anne sütü alıyor fitil alsammi tecrübeli anneler fikir verir. Lütfen

Canım korkma demek ki sütun yarıyor atilacak birşey kalmıyor o yüzden kakasini yapmiyor :)
 

MasaAllah kuzuya canım dün doktorumuz 6 aya kadar 2 3 saatte beslemeye devam dedi.6 aydan sonra 4 saatte bir dedi.gerci çok nadir 4 saat ve üzeri uykuyu gördüm gece, kendisi kalkıyor 2 3 saate de kaldırmak zorunda kalıyorum.
Her doktorun görüşü farklı işte :)
 
Evet canım ya hepsi farklı şey söylüyor insanın da kafası karışıyor öyle olunca. Benim kizim uykucu. Ben uyandirmazsam 4 5 saat uyuyor :)
 
MasaAllah canım. Ben kafama çok taktım emzirme olayını ( mama da
bizimde 2 gündür öyleydi ama dün gece rahat uyudu. Ağzındaki tükürük balgam aslında kusarken de atıyor bizimki. Serum fizyolojiğin zararı yok. Damla sayısını ve aralığını dikkate almadım en kötü olduğu gece 7/8 kez yaptım bunun 3-4 ünde de aspriatörle çektim burnunu. Bir de nemlendirme makinesini çalıştırdım o da iyi geliyor. Burnundaki hışırtı göğüsündeki hırıltı çok azaldı. Sen de serum fizyolojik, buhar makinesi, aspriatör ile burnunu çekme ve bol bol emzirme ile toparlarsın 2 doktor dabana bunu tavsiye etti. Endişelenme geçecek hepsi. Ben çok endişelenip doktora götürürken kaza bile yaptım, hiç gerek yokmuş paniğe kapılmanın. Sen de soğukkanlılığını koru ve burnunu aman ihmal etme.
 
Canim cok sagol, yalniz olmadigimi bilmek de guzel... senin bebegin ne kadarlik? Ben doymadigini dusunuyorum cunku gece mama verdim ve uyudu. Sanirim anne sutu sindirimi kolay oldugu icin hemen acikiyor bebekler.
 
merhaba gecen yil bu zamanlar ben de bu durumdaydim.oglum surekli memedeydi uyumazdi gece gunduz.memeden birakinca aglardi yemegimi annem yedirirdi oglum memedeyken tuvalete zor giderdim.bebek doymuyor derlerdi ama ben mama vermek istemedim beni emmez diye.daha sonra surekli kilo vermeye basladi doktora gittik bebegin ac oldugunu bu sekilde giderse hastaneye yatiracaklarini soylediler.eve gelince hemen mama yaptik ve oglum uyudu.sutum yetmiyormus.size tavsiyem once doktora gitmeniz.bu gune kadar da oglum memeyi birakmadi.sizin de dinlenmeniz uyumaniz lazim ki sut biriksin surekli memede olunca sut de birikmiyor.
 
Merhaba arkadaslar ben eylül annesiyim hatirlarsaniz..sanirim bu topikte herkes yeni dogum yapmis,bende tecrubelerimi anlatarak biraz fikir vermek istiyorum ki,benim düştüğüm hataya kimse dusmesin

28 eylulde bebegimi kucagima aldim,cok zor bi dogumum oldu.dikislerim fazlaydi oturamiyordum dogru düzgün.bebegime sag mememi verebiliyordum ama sol memeyi ememiyordu.aslinda bebgimde sıkıntı yoktu..benim solum ters geldigi icin veremedim,sonradan oda almak istemedi.o memeye gelince hep agladi.tek gogusle devam ediyordum ki,annem tek gogusle doymaz mama verelim falan dedi.bende biberonla arada mama takviyesi yapiyor,hemde sol gogsumden sagdigim sütü biberonla veriyordum.biberonum aventti.aslinda marka farketmiyor hepsi de ayni.20 gun boyle devam etti derken bebegim birden memeyi birakti.tam 2 ay ugrasmama ragmen bir türlü tam manasıyla memeye donduremedim.2 ay hic biberon mama vermedim.kavga dövüş emzireyim derken artik sutumde iyice gitmisti.aktif emmeyince sutte azaliyor tabiki.velhasil kelam,artik sagarak biberonla veriyorum.gittigi yere kadar.siz siz olun,mecbur kalmadikca biberona bulasmayin.kendi yasadiklarimdan sonra bunlari anlatmayi kendime borc bildim.emmeyen bebek gercekten cok zor..

Piyasada anne memesine yakin lansinoh avent mamajoo vs gibi biberonlara sakın aldanmayın.bende sonradan ogrendimki,meme reddine en cok sebep olanlar anne memesine yakin biberonlarmis.illa bir biberon kullanmanız gerekiyorsa medela calma oneririm.biraz pahali bi biberon ama cektikce geliyor en azından.bebek bu sayede biberona alismiyor.

Ha hem biberon hem meme alan bebeklerde vardir elbet,ama cok nadir.ben tecrubesizlikten dolayi bu hataya düştüm.kimsede uyarmamisti.meme reddinin ne demek oldugunu bile bilmiyordum.eger bebeginizin emmesinde sıkıntı yoksa biberon vermeyin arkadaslar..

Birde şunu ekleyim.bir sürü sut yapan yiyecek tavsiyeleri var,ama ben 2 bucuk aydir bende en etkili olanlari yazmak istiyorum..

Öncelikle bol su ve uyku..bu ikisi cok onemli.bunlar olmazsa ne yapsaniz kar etmez..

Günde en az 3 litre su,kefir,bulgur pilavi yesil sogan,humana stil tea,galactago damla,gnc bira mayasi tableti,tahin helvasi,dereotu,incir kürü

Birde 1 cay bardağı kayısı suyuna,1 cay kaşığı kuru maya atip karıştırın,sonra icin.faydasini gorursunuz
 
Bugun gittim Allaha sukur beyaz tenlisin orda kiyafetlerin surtunerek alerjo yapmis dedi.Dikislerim tertemizmis korkmustum baya.Saolun ilginiz icin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…