2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Cok tesekkur ederim.. sanirim ille de sut vereyim diye inat etmemek gerekiyor. Mama verdigimde uyumasi bana da sutumle doymadigini dusundurdu. Gece mama veriyordum ama gunduz olabildigince emziriyordum.

Günde 3 defa ama biz de kötü oldukça yaptık .insaAllah çabuk toparlar.canim damlatılarak her verdiğinde çekmedim doğru mu anladim
Kıyamam canım yaa çok geçmiş olsun inşallah kısa sürede iyileşir

Sağol canım insaAllah

Günde 3 defa ama biz de kötü oldukça yaptık .insaAllah çabuk toparlar.canim damlatılarak her verdiğinde çekmedim doğru mu anladim

Sağol canım insaAllah
Serum fizyolojik doğumdan sonra hergün yapılmalıymış aslında biz bilmeyerek ihmal ettik. Eğer burnu doluysa günde 3 kez çok az. Evet her damlattığımı çekmedim. Çok ses geliyorsa uykuda da olsa çektim, uyanıksa sık sık yapıp çektim. Burnu öyle yapışkanla dolu ki çok kuvvetli nefes bile yeterli olmuyor

Serum damlatmadab da çekebilir miyiz canim

Ay bilmiyoeum kuzum ya. Doğumdan beridir ne yemek yiyebiliyorm ne rahat edebiliyorum dün kuzenm geldi kaldı sabah çok mutlu kahvaltı ettim, hatta ilk defa öğlen karnım acıktı öğlen bişeyker yedim. O gitti içim karardı yine, yine ağlıyorum of bilmiyorum allahtan ablam çıktı geliyo. İçim öyle kararık öyle darlanıyoki anlatamam.
Uykusuzluk ayrı da sütten çok korkuyorum rabbim hayırlısıyla arttırsın inşallah ya. Düşün ısırgan otu demle süt yapar dediler o koksuna rağmen içtim onu ya
aydingelini canım gazlı bebek ne yaparsan ne yersen gazlaniyor o yüzden canın cekiyorsa yoğurt da ye. Sadece çok soğuk olmasın dışarda biraz ılısın öyle ye.
Anladım canım ama riske atamıyorum ya bu ruh halimle bide daha da gazlanınca onu kaldıramıyorum ya

Aynı şeyleri yaşamışız bmmde sol göğsümü alamıyor daha doğrusu aynı senin gibi teesime geliyor veremiyorum avent kullanıyordum yavaş yavaş memeyi reddeymeye başladı baktım olmuyor hemen medela calma aldım 3 gün uğraştım ordn mamayi alsın diye çektikçe geldiği için krize giriyordu ama vazgeçmedim başardım ona alıştı ve memeye geri döndü çok şükür sol göğsümü sagip iciriyorum ama her öğün sağ göğsümü emiyor artık sende dene istersen belki geri döner memeye

KıZlar kaç saat sağmayınca mastit oluyo? Arada bebeğimi mamayla besliyorum sağmadığımda mastitten korkuyorum

Benimkide sol göğsümü alamıyo yada ben veremiyorum çok sıkıntı çekiyorum

tutarcela benimki 26 gunluk canim. Ben acliktan oldugunu dusunmuyorum bu meme duskunlugunun. Bir tek memede guvende hissediyorlar kendilerini. Su an oyalanamiyor da tek bildigi yer bizim kucagimiz. Mama verince daha uzun uyuyor evet cunku anne sutu hemen sindiriliyor mama ise midede 2 saat kaliyor, o tokluk hissi bebegi uyutuyor ama bu doymak degil aslinda, siskinlik. Bu arada mamaya karsi degilim, gerekirse tabiki verilir ama demek istedigim cok emmek istemesi sutun yetmiyor demek degil.kilo alimi iyiyse gunde 5 6 kez 1 yumurta agirliginda cisli bezi varsa doyuyordur.

Ya kızlar bebeğinizle avm ye falan gidiyor musunuz.malum hastalık açısından riskli yerler. Ee Sürekli evde olmak emdi kustu gazı çıktı kaka yaptı derken insan olduğumuzu da unuttuk.
Ben daha 19 günlükken çıkardım dışarı avm ye VS her yere şuan 45 günlüğüz ve gezdiriyorum geziyorum hasta olacaksa inanın cam fanusa da koysanız olur çok fazla sakınmakta doğru değil tabi ki ilk 3 ay biraz daha dikkat edilmeli ama bu dikkat dışarı çıkarma herkesten uzak tut değil bence aksine güçlü bir bağışıklık için küçük küçük mikroplara tanışmalı bebekler

Ya kızlar bebeğinizle avm ye falan gidiyor musunuz.malum hastalık açısından riskli yerler. Ee Sürekli evde olmak emdi kustu gazı çıktı kaka yaptı derken insan olduğumuzu da unuttuk.

Biz çıktık 33 günlüktü belki, sonrasında gene dışarı çıktık alışveriş için, sağlık ocağına giderken de kucakta yürüyerek gittik.. doktor 3 ay gitmeyin kapalı mekanlara demişti, ama biz de gitmiş bulunduk, belki ortamın elektriğinden rahatsız oldu oğlum, ağladı durdu, emzikli bi bebeyle avm zor sürekli ağladı bulduğum bebek odalarında emzirmeye susturmaya çalıştım
Arabaya binipte hareket edince sustu ama araba park halinde durunca basıyor yaygarayı

1. Ay aşısını yaptırdınız mi ateş oldu mu nasıl geçti geceniz ?

Hastanede yapılan aşının ikinci dozu bacaktan yapıldı bir ay dolunca - yapılırken çok ağladı- sonra sustu- ateş yapmadı ama huysuz du bütün gün, zor uyudu hep ağladı, belki aşı yeri acıyordu, bilemem ki

Sezeryan çok kötü birşeymiş ya.dikiş yerlerim çok ağrıdı.gazı atmakta çok zorlandım.vücudum aşırı ödem yaptı.10 günden sonra atmaya başaldım ödemi.ben sezeryan olmam inşallah bir daha.bu nasıl bir eziyet.beni 10 kere normal doğuma soksunlar ama sezeryana sokmasınlar.yok böle postoperatif dönemi.Allah hepimizi korusun.şimdi iyiyim çok şükür.bebekle uğraşıyorum işte.çok şükür sağlıklıyız ikimizde.çok ciddi bir sıkıntımız yok.

Benimde kız sürekli mememde.fenalık geldi.sinirlerim bozuluyo artık.arada uyuyo ama.o uykuya geçene kadar canımı okuyo.illa meme istiyo.3 saatte bir vermek istiyorum ama o hep ağzında dursun öyle uyuyayım istiyo.emzik almıyo.beni emzik olarak kullanıyo.çok şükür sütüm var.kilo da alıyomuş doktor sıkıntı yok dedi.ama bana fenalık geldi.gündüz uyuyo gece ayakta.nasıl çeviricem bu düzeni bilmiyorum.bana da yardım lazım.ilk günlerde annem yardımcı oluyodu.geceleri nöbetleşe uyuyoduk.evime geçtim.geceleri sürekli ağlıyo.meme veriyorum beni emmekten sütüm kurudu ya.

o daha cok kucuk annesi bir sure daha boyle olacak kendini senin bir parcan olarak goruyor gogsunde guven buluyor.biliyorum zor ama onlara canimiz feda.sanslisin ki sutun var.ben sagdigimda iki gogusten 30 cc gelirdi.o uyudugunda siz de uyuyun ev isleri kalsin.imkaniniz varsa bir duzene girene kadar anneniz gelsin ya da siz gidin ara ara.uykusuzluk zor ceken bilir.oglum gece kalktiginda isik.acmayiz konusmayiz kaka yapmadiysa bezi cok dolu degilse altini acmam.zamanla gece gunduzu ogrenecek.biraz daha sabir.

Zamanla öğrenir dimi?? İyi o zaman ya sabrederim.bazıları diyoki şimdiden alıştırman lazım.uykusu düzene girsin falan diyo.ne yapayım karıştırdım.o zaman ben gece kahve içeyim.kızımla beraber gece nöbeti tutayım bari napayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…