Cok tesekkur ederim.. sanirim ille de sut vereyim diye inat etmemek gerekiyor. Mama verdigimde uyumasi bana da sutumle doymadigini dusundurdu. Gece mama veriyordum ama gunduz olabildigince emziriyordum.merhaba gecen yil bu zamanlar ben de bu durumdaydim.oglum surekli memedeydi uyumazdi gece gunduz.memeden birakinca aglardi yemegimi annem yedirirdi oglum memedeyken tuvalete zor giderdim.bebek doymuyor derlerdi ama ben mama vermek istemedim beni emmez diye.daha sonra surekli kilo vermeye basladi doktora gittik bebegin ac oldugunu bu sekilde giderse hastaneye yatiracaklarini soylediler.eve gelince hemen mama yaptik ve oglum uyudu.sutum yetmiyormus.size tavsiyem once doktora gitmeniz.bu gune kadar da oglum memeyi birakmadi.sizin de dinlenmeniz uyumaniz lazim ki sut biriksin surekli memede olunca sut de birikmiyor.
Günde 3 defa ama biz de kötü oldukça yaptık .insaAllah çabuk toparlar.canim damlatılarak her verdiğinde çekmedim doğru mu anladimbizimde 2 gündür öyleydi ama dün gece rahat uyudu. Ağzındaki tükürük balgam aslında kusarken de atıyor bizimki. Serum fizyolojiğin zararı yok. Damla sayısını ve aralığını dikkate almadım en kötü olduğu gece 7/8 kez yaptım bunun 3-4 ünde de aspriatörle çektim burnunu. Bir de nemlendirme makinesini çalıştırdım o da iyi geliyor. Burnundaki hışırtı göğüsündeki hırıltı çok azaldı. Sen de serum fizyolojik, buhar makinesi, aspriatör ile burnunu çekme ve bol bol emzirme ile toparlarsın 2 doktor dabana bunu tavsiye etti. Endişelenme geçecek hepsi. Ben çok endişelenip doktora götürürken kaza bile yaptım, hiç gerek yokmuş paniğe kapılmanın. Sen de soğukkanlılığını koru ve burnunu aman ihmal etme.
Kıyamam canım yaaçok geçmiş olsun inşallah kısa sürede iyileşir
Serum fizyolojik doğumdan sonra hergün yapılmalıymış aslında biz bilmeyerek ihmal ettik. Eğer burnu doluysa günde 3 kez çok az. Evet her damlattığımı çekmedim. Çok ses geliyorsa uykuda da olsa çektim, uyanıksa sık sık yapıp çektim. Burnu öyle yapışkanla dolu ki çok kuvvetli nefes bile yeterli olmuyorGünde 3 defa ama biz de kötü oldukça yaptık .insaAllah çabuk toparlar.canim damlatılarak her verdiğinde çekmedim doğru mu anladim
Sağol canım insaAllah
Serum fizyolojik doğumdan sonra hergün yapılmalıymış aslında biz bilmeyerek ihmal ettik. Eğer burnu doluysa günde 3 kez çok az. Evet her damlattığımı çekmedim. Çok ses geliyorsa uykuda da olsa çektim, uyanıksa sık sık yapıp çektim. Burnu öyle yapışkanla dolu ki çok kuvvetli nefes bile yeterli olmuyor
Ay bilmiyoeum kuzum ya. Doğumdan beridir ne yemek yiyebiliyorm ne rahat edebiliyorum dün kuzenm geldi kaldı sabah çok mutlu kahvaltı ettim, hatta ilk defa öğlen karnım acıktı öğlen bişeyker yedim. O gitti içim karardı yine, yine ağlıyorum of bilmiyorum allahtan ablam çıktı geliyo. İçim öyle kararık öyle darlanıyoki anlatamam.Canım benim bebeğinin karnı öyle de böyle de doyar ama onun asıl ihtiyacı olan ruhen ve bedenen sağlıklı, huzurlu, mutlu bir annedir :) Allah hepimize bir rızık takdir etmiş sen emzirmek için elinden geleni yaparsın ama olmuyorsa da bebeği aç bırakacak değilsin tabi ki mama vereceksin.
Ben senin esas neye ağladığını çok iyi biliyorum lohusalık falan filan gelip geçici şeyler sen gelip geçmeyecek birşeye agliyorsun :) sen de o kadar uzun süredir güçlü durmaya çalışıyorsun ki artık tepetaklak olmuş bir hayat, uykusuzluk, hormon değişimleri derken allak bullak olduk hepimiz ve tutamıyoruz bilinçaltina attiklarimizi...
Anladım canım ama riske atamıyorum ya bu ruh halimle bide daha da gazlanınca onu kaldıramıyorum yaaydingelini canım gazlı bebek ne yaparsan ne yersen gazlaniyor o yüzden canın cekiyorsa yoğurt da ye. Sadece çok soğuk olmasın dışarda biraz ılısın öyle ye.
Aynı şeyleri yaşamışız bmmde sol göğsümü alamıyor daha doğrusu aynı senin gibi teesime geliyor veremiyorum avent kullanıyordum yavaş yavaş memeyi reddeymeye başladı baktım olmuyor hemen medela calma aldım 3 gün uğraştım ordn mamayi alsın diye çektikçe geldiği için krize giriyordu ama vazgeçmedim başardım ona alıştı ve memeye geri döndü çok şükür sol göğsümü sagip iciriyorum ama her öğün sağ göğsümü emiyor artık sende dene istersen belki geri döner memeyeMerhaba arkadaslar ben eylül annesiyim hatirlarsaniz..sanirim bu topikte herkes yeni dogum yapmis,bende tecrubelerimi anlatarak biraz fikir vermek istiyorum ki,benim düştüğüm hataya kimse dusmesin
28 eylulde bebegimi kucagima aldim,cok zor bi dogumum oldu.dikislerim fazlaydi oturamiyordum dogru düzgün.bebegime sag mememi verebiliyordum ama sol memeyi ememiyordu.aslinda bebgimde sıkıntı yoktu..benim solum ters geldigi icin veremedim,sonradan oda almak istemedi.o memeye gelince hep agladi.tek gogusle devam ediyordum ki,annem tek gogusle doymaz mama verelim falan dedi.bende biberonla arada mama takviyesi yapiyor,hemde sol gogsumden sagdigim sütü biberonla veriyordum.biberonum aventti.aslinda marka farketmiyor hepsi de ayni.20 gun boyle devam etti derken bebegim birden memeyi birakti.tam 2 ay ugrasmama ragmen bir türlü tam manasıyla memeye donduremedim.2 ay hic biberon mama vermedim.kavga dövüş emzireyim derken artik sutumde iyice gitmisti.aktif emmeyince sutte azaliyor tabiki.velhasil kelam,artik sagarak biberonla veriyorum.gittigi yere kadar.siz siz olun,mecbur kalmadikca biberona bulasmayin.kendi yasadiklarimdan sonra bunlari anlatmayi kendime borc bildim.emmeyen bebek gercekten cok zor..
Piyasada anne memesine yakin lansinoh avent mamajoo vs gibi biberonlara sakın aldanmayın.bende sonradan ogrendimki,meme reddine en cok sebep olanlar anne memesine yakin biberonlarmis.illa bir biberon kullanmanız gerekiyorsa medela calma oneririm.biraz pahali bi biberon ama cektikce geliyor en azından.bebek bu sayede biberona alismiyor.
Ha hem biberon hem meme alan bebeklerde vardir elbet,ama cok nadir.ben tecrubesizlikten dolayi bu hataya düştüm.kimsede uyarmamisti.meme reddinin ne demek oldugunu bile bilmiyordum.eger bebeginizin emmesinde sıkıntı yoksa biberon vermeyin arkadaslar..
Birde şunu ekleyim.bir sürü sut yapan yiyecek tavsiyeleri var,ama ben 2 bucuk aydir bende en etkili olanlari yazmak istiyorum..
Öncelikle bol su ve uyku..bu ikisi cok onemli.bunlar olmazsa ne yapsaniz kar etmez..
Günde en az 3 litre su,kefir,bulgur pilavi yesil sogan,humana stil tea,galactago damla,gnc bira mayasi tableti,tahin helvasi,dereotu,incir kürü
Birde 1 cay bardağı kayısı suyuna,1 cay kaşığı kuru maya atip karıştırın,sonra icin.faydasini gorursunuz
Hayır öyle olmaz. Damlatmadan çekilmez. Damlayla yumuşatıyoruz, damlatmazsan kuru kuru olur hem bebeğin canı acır hem gelen bişey olmazSerum damlatmadab da çekebilir miyiz canim
Benimkide sol göğsümü alamıyo yada ben veremiyorum çok sıkıntı çekiyorumAynı şeyleri yaşamışız bmmde sol göğsümü alamıyor daha doğrusu aynı senin gibi teesime geliyor veremiyorum avent kullanıyordum yavaş yavaş memeyi reddeymeye başladı baktım olmuyor hemen medela calma aldım 3 gün uğraştım ordn mamayi alsın diye çektikçe geldiği için krize giriyordu ama vazgeçmedim başardım ona alıştı ve memeye geri döndü çok şükür sol göğsümü sagip iciriyorum ama her öğün sağ göğsümü emiyor artık sende dene istersen belki geri döner memeye
Hayır öyle olmaz. Damlatmadan çekilmez. Damlayla yumuşatıyoruz, damlatmazsan kuru kuru olur hem bebeğin canı acır hem gelen bişey olmaz
Ben daha 19 günlükken çıkardım dışarı avm ye VS her yere şuan 45 günlüğüz ve gezdiriyorum geziyorum hasta olacaksa inanın cam fanusa da koysanız olur çok fazla sakınmakta doğru değil tabi ki ilk 3 ay biraz daha dikkat edilmeli ama bu dikkat dışarı çıkarma herkesten uzak tut değil bence aksine güçlü bir bağışıklık için küçük küçük mikroplara tanışmalı bebeklerYa kızlar bebeğinizle avm ye falan gidiyor musunuz.malum hastalık açısından riskli yerler. Ee Sürekli evde olmak emdi kustu gazı çıktı kaka yaptı derken insan olduğumuzu da unuttuk.
1.ay aşısı ateş yapmaz canım o aşının ilkini hastanede doğar doğmaz vuruyorlar zaten1. Ay aşısını yaptırdınız mi ateş oldu mu nasıl geçti geceniz ?
Ya kızlar bebeğinizle avm ye falan gidiyor musunuz.malum hastalık açısından riskli yerler. Ee Sürekli evde olmak emdi kustu gazı çıktı kaka yaptı derken insan olduğumuzu da unuttuk.
1. Ay aşısını yaptırdınız mi ateş oldu mu nasıl geçti geceniz ?
Sezeryan çok kötü birşeymiş ya.dikiş yerlerim çok ağrıdı.gazı atmakta çok zorlandım.vücudum aşırı ödem yaptı.10 günden sonra atmaya başaldım ödemi.ben sezeryan olmam inşallah bir daha.bu nasıl bir eziyet.beni 10 kere normal doğuma soksunlar ama sezeryana sokmasınlar.yok böle postoperatif dönemi.Allah hepimizi korusun.şimdi iyiyim çok şükür.bebekle uğraşıyorum işte.çok şükür sağlıklıyız ikimizde.çok ciddi bir sıkıntımız yok.Çok geçmiş olsun canım benim. Kiyamam yaa Keşke öyle olmasaymış. Ben de ondan çok korkuyorum. Kolay değil boşu boşuna kaç saat sancı çekmişsin. Insan bilemiyor iste. Keşke en başından sezeryan olsaydım diyor. Şimdi nasılsın?
Benimde kız sürekli mememde.fenalık geldi.sinirlerim bozuluyo artık.arada uyuyo ama.o uykuya geçene kadar canımı okuyo.illa meme istiyo.3 saatte bir vermek istiyorum ama o hep ağzında dursun öyle uyuyayım istiyo.emzik almıyo.beni emzik olarak kullanıyo.çok şükür sütüm var.kilo da alıyomuş doktor sıkıntı yok dedi.ama bana fenalık geldi.gündüz uyuyo gece ayakta.nasıl çeviricem bu düzeni bilmiyorum.bana da yardım lazım.ilk günlerde annem yardımcı oluyodu.geceleri nöbetleşe uyuyoduk.evime geçtim.geceleri sürekli ağlıyo.meme veriyorum beni emmekten sütüm kurudu ya.merhaba gecen yil bu zamanlar ben de bu durumdaydim.oglum surekli memedeydi uyumazdi gece gunduz.memeden birakinca aglardi yemegimi annem yedirirdi oglum memedeyken tuvalete zor giderdim.bebek doymuyor derlerdi ama ben mama vermek istemedim beni emmez diye.daha sonra surekli kilo vermeye basladi doktora gittik bebegin ac oldugunu bu sekilde giderse hastaneye yatiracaklarini soylediler.eve gelince hemen mama yaptik ve oglum uyudu.sutum yetmiyormus.size tavsiyem once doktora gitmeniz.bu gune kadar da oglum memeyi birakmadi.sizin de dinlenmeniz uyumaniz lazim ki sut biriksin surekli memede olunca sut de birikmiyor.
o daha cok kucuk annesi bir sure daha boyle olacak kendini senin bir parcan olarak goruyor gogsunde guven buluyor.biliyorum zor ama onlara canimiz feda.sanslisin ki sutun var.ben sagdigimda iki gogusten 30 cc gelirdi.o uyudugunda siz de uyuyun ev isleri kalsin.imkaniniz varsa bir duzene girene kadar anneniz gelsin ya da siz gidin ara ara.uykusuzluk zor ceken bilir.oglum gece kalktiginda isik.acmayiz konusmayiz kaka yapmadiysa bezi cok dolu degilse altini acmam.zamanla gece gunduzu ogrenecek.biraz daha sabir.Benimde kız sürekli mememde.fenalık geldi.sinirlerim bozuluyo artık.arada uyuyo ama.o uykuya geçene kadar canımı okuyo.illa meme istiyo.3 saatte bir vermek istiyorum ama o hep ağzında dursun öyle uyuyayım istiyo.emzik almıyo.beni emzik olarak kullanıyo.çok şükür sütüm var.kilo da alıyomuş doktor sıkıntı yok dedi.ama bana fenalık geldi.gündüz uyuyo gece ayakta.nasıl çeviricem bu düzeni bilmiyorum.bana da yardım lazım.ilk günlerde annem yardımcı oluyodu.geceleri nöbetleşe uyuyoduk.evime geçtim.geceleri sürekli ağlıyo.meme veriyorum beni emmekten sütüm kurudu ya.
Zamanla öğrenir dimi?? İyi o zaman ya sabrederim.bazıları diyoki şimdiden alıştırman lazım.uykusu düzene girsin falan diyo.ne yapayım karıştırdım.o zaman ben gece kahve içeyim.kızımla beraber gece nöbeti tutayım bari napayım.o daha cok kucuk annesi bir sure daha boyle olacak kendini senin bir parcan olarak goruyor gogsunde guven buluyor.biliyorum zor ama onlara canimiz feda.sanslisin ki sutun var.ben sagdigimda iki gogusten 30 cc gelirdi.o uyudugunda siz de uyuyun ev isleri kalsin.imkaniniz varsa bir duzene girene kadar anneniz gelsin ya da siz gidin ara ara.uykusuzluk zor ceken bilir.oglum gece kalktiginda isik.acmayiz konusmayiz kaka yapmadiysa bezi cok dolu degilse altini acmam.zamanla gece gunduzu ogrenecek.biraz daha sabir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?