2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
disaridan fotografci getirmek yasaktir buyuk ihtimal degil mi
Doğumhaneye sokmuyorlar onun dışında bebek bakim odası ve kendi odanda çekim yapabilir heralde. Biz ekstradan yenidoğan çekimi istedik onu da profil fotosu yaptım şimdi. En çok da ondan memnun kaldım iyi ki yaptirmisiz :)

siz dogum yaptiniz mi ?ins kolay bir dogum olmustur :) siz nasil suslemeler yaptiniz . ne kadar masrafi oldu bir de yaklasik ozel olmazsa belirtir misiniz
Ben 22 Kasımda doğum yaptım. Tüm hazırlıkları 2 kişilik yaptık ablam Emira SY ile birer hafta arayla kucağımıza aldık kuzularımızı.

Benim kapı süsüm ve hediyeliklerim de bunlar

Bu da ablamın masası

İkramlıklar için hastane odasındaki çalışma masasına örtü serdik, gayet yeterli ve güzel oldu canım.

Mesela kapı süsü için bir adet kasnak (15lira), bir adet yapay çiçek (10lira), kurdelalar, etamin kumaşı ve harflerin (tanesi 80kuruş), silikon tabancası kullandım. Kumaş, kurdela ve tabanca bende vardı. Hatta kasnağı da önceden almıştım. Yani evdeki malzemelerle yaptım diyebilirim. Ama 50liraya bile mal olmaz toplamda. Bu kapı süsü için yaklaşık 200lira istiyorlar yaptırsan... Ablamın kapı süsü içinse keçeler, kasnak, jüt ip ve jüt kumaş kullandık.

kiz bebegin susleri yine daha tatli oluyor . cok tesekkur ederim cevap yazdiginiz icin .

Kızlar merhaba...
Yoğunluktan & yorgunluktan yeni fırsatım oldu. Bugun 13 günlük olduk bile. Dogumumdan bahsedeyim biraz.
Eveeeeet....2 aralıkta, (ki kasım annesi olmam gerekirken ,aralık oldum ) Sabah 5 te 10 dk da vuran minik minik sancılarım geldi. Saat 10: 00 a kadar evde çektim sancıları. (Ilk doğumum da acemilikten hastaneye erken gitmiştim. Evde çekmek çok daha iyimis). 10:16 da yatisim yapıldı. Ebe geldi açıklığa baktı. 6 buçuk 7 cm dedi. Bu arada sancılarım da 6 dk ya düşmüştü. Sıklaştı ve iyice ziplatmaya basladi. Epidural istedim. Yapıldı. Sancim sıfıra düştü. Aradan zaman geçti. WCye gittim tam o sırada pıt diye bisey hissettim suyum geldi. Açılma 9,5 - 10 cm oldu. 13:15 gibi doğuma girdim. 5-6 ıkınmada 13:30 da doğdu kızım.
Sonrasın da tam taburcu olacakken, kızımın sarılığı ilk güne göre çok yüksek (12) olduğu için 1 gün fototerapi aldı.
Ertesi gün. 3.6 ya düştü. Şu anlarda yine 9 civarı. Bekliyoruz düşmesini.
Memeden hiç ayrılmak istemiyor. Yerine koyduğum gibi basıyor yaygarayı. Yapışık yaşıyoruz. Saatlerce bırakamıyorum. Ki bu durumda sütüm de dolmuyor.. Üstüne üstlük sol memeyi reddediyor. Işte bu durumda arada mama veriyorum. Aptamil kullanıyorum. Ilk oğlumda da da bunu kullanmıştım. Fakat benim kızçe bunu da istemiyor. Bilmiyorum ne olacak valla. Durum böyle kızlar.

Birşey sormak istiyorum. Galactago ( süt arttirici) damlayı doktora danışarak mı kullanmamız gerekiyor?

Yusuf da şimdi ağladı ben de dediğin gibi bir çay kaşığı calpol verdim uyudu şükür. Bir de pipisi beze değmesin diye kağıt bardak kesip koyduk. İnşallah hepimiz hep güzel günlerini görelim canım size de hayırlı olsun :)

Benmde aklıma soktun valla sünnet işini :))

Yaptır valla canım ilk gün biraz insanın içi gidiyor ama ertesi gün iyi ki yaptırmışım diyeceksin. Lokal anestezi olduğu için emzirmek de sıkıntı olmuyor. Genel anestezide öncesinde aç olması gerekiyor filan...

Size de hayırlı olsun canım iyi ki yaptırmışsınız boşuna eziyet çekmesine hiç gerek yok valla :)

Bebeğinin kulağına ismini okutanlar kaçıncı gün yapılması gerek ve kimin yapması gerek acaba bilgilerinizi paylaşırmısınız hiçbişey bilmiyorum bu konuda

bu konu 3 gundur kabusum oldu. oglum 3 gundur memeden ayrilmiyor. gunde 3-4 kez kaka yapiyor, 5-6 kez cis yapiyor. ama memeden ayrilmiyor ve daha fenasi uyumuyor. ilk ay kilo alimi normaldi ve sutumun de oldugunu dusunuyorum cunku yutkunuyor, dudaginin kenarindan akiyor. buyume atagi olduguna inanmak istiyorum 2-3 gun daha boyle surerse doktora gidecegim ben de.

Bebeğinin kulağına ismini okutanlar kaçıncı gün yapılması gerek ve kimin yapması gerek acaba bilgilerinizi paylaşırmısınız hiçbişey bilmiyorum bu konuda

Doğduğu gün dedesi okudu canım. Peygamberimiz torunlarinin kulağına 7. Gün okumuş :)

Amin inşallah canım sağolasın. Biz bardak koymadık doktor bezini bol bağlayın dedi pantolonunun önünü kesti baski yapıp oraya değmesin diye 3-4 gün o pantolonu giydirdim birde bagriniza yatırmayın o kısmı kendinize degdirmeyin dedi. 1 hafta boyu da anestol ve furacin kremi karıştırıp sürdük. Geçti gitti şükürler olsun.

Dogar dogmaz uapilirsa en iyisi ama bizimkinin ismini bi turlu koyamadigimiz icin 1 haftalikken okundu. Babası okudu diger yegenlerimde de rahmetli babam okumuştu kimin okuduğu farketmez nasıl okunduğunu bilmesi yeterli

Ben de bol bir pijama giydirdim canım biz de aynı kremleri sen tek sorun gaz çıkarmak simdilik :)

Çok şükür sağlık sıhhatle atlattık insallah

Bebeği sol memeyi reddedenler çözüm olarak ne yaptınız? Solu sağdığımdada az çıkıyo sağa göre

Herkese yeniden merhaba, ben kötü haberlerle geldim bu sefer. Bebeğimi sabah 3. Farklı doktora öksürük, balgam, burun tıkanıklığı şikayeti ile gittik bronşiolit dediler ve yatış verdiler. 5 gün hastanedeyiz ve 1. Gün emme durumu olmayacak çünkü akciğere kaçıp daha büyük şeyler olabilir dediler. Yarın da az bir emme durumu olacakmış. Şimdi kızımın burnunda hava, kolunda katater, ayağında nabız ölçümler bağlı ve emziği almayan kızım meme sanıp canla başla emzik emiyor.

Hava ve antibiyotik tedavisi uygulanacakmış, emzirme bu dönemde çok tehlikeliymiş. En az 3 gün buradaymışız ve bronşiolit tanısı ile son zamanda bir çok yenidoğan ya da daha büyük bebeklerin tedavisi olmuş. Bizimle beraber 112 den bi bebek daha geldi o da 32 günlük o da aynı teşhisle

Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm inşallah hemen toparlar kuzucuk... ben de geçen bu hastaligi internette gördüm adını ilk defa duydum. belirtiler de bebeğin hızlı nefes alması, nefes alırken karnının şişip inmesi, kaburgaların aralarının çizgi şeklinde çökerek belli olması ve nefes alırken burun kanatlarının acilmasiymis. Bir de nefes alırken cigerden hırıltı gibi ses geliyormuş. Bazen doktorlar bile bu hastalığı teşhis edemiyormus..

Salgın var bir sürü bebek yatışı oluyor bugünlerde dediler. 2 farklı doktor da ciğere inmemiş öksürük, bol bol emzir demişlerdi. Ben de bilmeyerek canla başla emziriyordum her fırsatta hatta dün meme emerken ağzından patlayarak kusmuk çıkarmıştı, büyük bir tehlike atlatmışız aslında.
Burada da öksürük, hırıltı, burun tıkanıklığı şikayeti olan arkadaşlar vardı aman dikkat etsin herkes

Çok çok çok geçmiş olsun... Rabbim yardımcınız olsun. Kuzuna şifalar, size sabırlar versin canım...

Reyap hastanesinde Ayşe hanıma gidiyoruz çok memnunuz canım ama baya kalabalık oluyor :)

Beylikdüzünde dr. Murat keskine gidiyorum memnunum. Şimdi de tavsiye üzerine istanbul pediatri merkezinde yıldıray ünver e geldim. Baya övdüler, burada da bir hemşire yıldıray beyi övüyordu bir anneye.

Tesekkurler kizlar arastircam

Gecmis olsun cnm bende yaptirmak istiyrm nerde yaptirsam bilemiyrm tavsiye ediyor musun gittigin yeri nerde bide o hastane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…