Doğumhaneye sokmuyorlar onun dışında bebek bakim odası ve kendi odanda çekim yapabilir heralde. Biz ekstradan yenidoğan çekimi istedik onu da profil fotosu yaptım şimdi. En çok da ondan memnun kaldım iyi ki yaptirmisiz :)disaridan fotografci getirmek yasaktir buyuk ihtimal degil mi
Ben 22 Kasımda doğum yaptım. Tüm hazırlıkları 2 kişilik yaptık ablamsiz dogum yaptiniz mi ?ins kolay bir dogum olmustur :) siz nasil suslemeler yaptiniz . ne kadar masrafi oldu bir de yaklasik ozel olmazsa belirtir misiniz
kiz bebegin susleri yine daha tatli oluyor . cok tesekkur ederim cevap yazdiginiz icin .Ben 22 Kasımda doğum yaptım. Tüm hazırlıkları 2 kişilik yaptık ablamEmira SY ile birer hafta arayla kucağımıza aldık kuzularımızı.
Benim kapı süsüm ve hediyeliklerim de bunlar
Eki Görüntüle 2215831
Eki Görüntüle 2215835
Eki Görüntüle 2215836
Eki Görüntüle 2215832
Bu da ablamın masası
Eki Görüntüle 2215833
İkramlıklar için hastane odasındaki çalışma masasına örtü serdik, gayet yeterli ve güzel oldu canım.
Mesela kapı süsü için bir adet kasnak (15lira), bir adet yapay çiçek (10lira), kurdelalar, etamin kumaşı ve harflerin (tanesi 80kuruş), silikon tabancası kullandım. Kumaş, kurdela ve tabanca bende vardı. Hatta kasnağı da önceden almıştım. Yani evdeki malzemelerle yaptım diyebilirim. Ama 50liraya bile mal olmaz toplamda. Bu kapı süsü için yaklaşık 200lira istiyorlar yaptırsan... Ablamın kapı süsü içinse keçeler, kasnak, jüt ip ve jüt kumaş kullandık.
Rica ederim, ne demek.. Aklınıza takılan bir şey olursa seve seve yardımcı olurum.kiz bebegin susleri yine daha tatli oluyor . cok tesekkur ederim cevap yazdiginiz icin .
biz de 2 hafta once yaptırdık 1.5 aylıktı bebiş sadece o aksam biraz ağladı 1 cay kaşığı calpol verdim onun dışında bidaha agrisi olmadı birde o gece buyuk tuvaletini yaptiginda pipisine değmiş ozaman ağladı ertesi gune zaten baya iyilesmisti 3 gune de tamamen sıkıntısı bitti. Kesinlikle erken olması iyi. Hayırlı olsun damatlığını da görürsün inşallah :)
Benmde aklıma soktun valla sünnet işini :))
Hayırlı olsun canım biz 13 günlükken yaptırdık hemen geçti hiç bilmedik 40ı bekleyecektik sünnet derisi dar çişini zor yapıyor deyince doktor yaptırdık iyiki yaptırmışız sizinkide hemen geçsin inşallah
bu konu 3 gundur kabusum oldu. oglum 3 gundur memeden ayrilmiyor. gunde 3-4 kez kaka yapiyor, 5-6 kez cis yapiyor. ama memeden ayrilmiyor ve daha fenasi uyumuyor. ilk ay kilo alimi normaldi ve sutumun de oldugunu dusunuyorum cunku yutkunuyor, dudaginin kenarindan akiyor. buyume atagi olduguna inanmak istiyorumHerkese günaydın, biz yine doktora geldik. Burun tıkanıklığı öksürük şikayetimiz gece ve sabaha doğru arttı, bronşit demelerinden korkup hemen düştük yola. Sıra bekliyoruz.
Emzirme odasında bir bayanla karşılaştım dün burada da konuşuluyordu bebeğin sürekli memede olması. Bu bayanında bebeği memeden ayrılmıyormuş, doktor muayenesinde ciddi kilo kaybı görülmüş. Bebek emiyor, çişli kakalı bezi var ama kilo da kaybediyor dedi ve bebek memedeymiş sürekli. Dün buraya bu konuda yazan da olmuştu, ben de haber vereyim dedim.
Bebeğinin kulağına ismini okutanlar kaçıncı gün yapılması gerek ve kimin yapması gerek acaba bilgilerinizi paylaşırmısınız hiçbişey bilmiyorum bu konuda
Sağol canım 10günlük oldu daha okutamadık süresi ne kadar geçmi kaldıkDoğduğu gün dedesi okudu canım. Peygamberimiz torunlarinin kulağına 7. Gün okumuş :)
Amin inşallah canım sağolasın. Biz bardak koymadık doktor bezini bol bağlayın dedi pantolonunun önünü kesti baski yapıp oraya değmesin diye 3-4 gün o pantolonu giydirdim birde bagriniza yatırmayın o kısmı kendinize degdirmeyin dedi. 1 hafta boyu da anestol ve furacin kremi karıştırıp sürdük. Geçti gitti şükürler olsun.Yusuf da şimdi ağladı ben de dediğin gibi bir çay kaşığı calpol verdim uyudu şükür. Bir de pipisi beze değmesin diye kağıt bardak kesip koyduk. İnşallah hepimiz hep güzel günlerini görelim canım size de hayırlı olsun :)
Yaptır valla canım ilk gün biraz insanın içi gidiyor ama ertesi gün iyi ki yaptırmışım diyeceksin. Lokal anestezi olduğu için emzirmek de sıkıntı olmuyor. Genel anestezide öncesinde aç olması gerekiyor filan...
Size de hayırlı olsun canım iyi ki yaptırmışsınız boşuna eziyet çekmesine hiç gerek yok valla :)
Dogar dogmaz uapilirsa en iyisi ama bizimkinin ismini bi turlu koyamadigimiz icin 1 haftalikken okundu. Babası okudu diger yegenlerimde de rahmetli babam okumuştu kimin okuduğu farketmez nasıl okunduğunu bilmesi yeterliBebeğinin kulağına ismini okutanlar kaçıncı gün yapılması gerek ve kimin yapması gerek acaba bilgilerinizi paylaşırmısınız hiçbişey bilmiyorum bu konuda
Sağol canım 10günlük oldu daha okutamadık süresi ne kadar geçmi kaldık
Amin inşallah canım sağolasın. Biz bardak koymadık doktor bezini bol bağlayın dedi pantolonunun önünü kesti baski yapıp oraya değmesin diye 3-4 gün o pantolonu giydirdim birde bagriniza yatırmayın o kısmı kendinize degdirmeyin dedi. 1 hafta boyu da anestol ve furacin kremi karıştırıp sürdük. Geçti gitti şükürler olsun.
Herkese yeniden merhaba, ben kötü haberlerle geldim bu sefer. Bebeğimi sabah 3. Farklı doktora öksürük, balgam, burun tıkanıklığı şikayeti ile gittik bronşiolit dediler ve yatış verdiler. 5 gün hastanedeyiz ve 1. Gün emme durumu olmayacak çünkü akciğere kaçıp daha büyük şeyler olabilir dediler. Yarın da az bir emme durumu olacakmış. Şimdi kızımın burnunda hava, kolunda katater, ayağında nabız ölçümler bağlı ve emziği almayan kızım meme sanıp canla başla emzik emiyor.
Hava ve antibiyotik tedavisi uygulanacakmış, emzirme bu dönemde çok tehlikeliymiş. En az 3 gün buradaymışız ve bronşiolit tanısı ile son zamanda bir çok yenidoğan ya da daha büyük bebeklerin tedavisi olmuş. Bizimle beraber 112 den bi bebek daha geldi o da 32 günlük o da aynı teşhisle
Salgın var bir sürü bebek yatışı oluyor bugünlerde dediler. 2 farklı doktor da ciğere inmemiş öksürük, bol bol emzir demişlerdi. Ben de bilmeyerek canla başla emziriyordum her fırsatta hatta dün meme emerken ağzından patlayarak kusmuk çıkarmıştı, büyük bir tehlike atlatmışız aslında.Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüminşallah hemen toparlar kuzucuk... ben de geçen bu hastaligi internette gördüm adını ilk defa duydum. belirtiler de bebeğin hızlı nefes alması, nefes alırken karnının şişip inmesi, kaburgaların aralarının çizgi şeklinde çökerek belli olması ve nefes alırken burun kanatlarının acilmasiymis. Bir de nefes alırken cigerden hırıltı gibi ses geliyormuş. Bazen doktorlar bile bu hastalığı teşhis edemiyormus..
Çok çok çok geçmiş olsun... Rabbim yardımcınız olsun. Kuzuna şifalar, size sabırlar versin canım...Herkese yeniden merhaba, ben kötü haberlerle geldim bu sefer. Bebeğimi sabah 3. Farklı doktora öksürük, balgam, burun tıkanıklığı şikayeti ile gittik bronşiolit dediler ve yatış verdiler. 5 gün hastanedeyiz ve 1. Gün emme durumu olmayacak çünkü akciğere kaçıp daha büyük şeyler olabilir dediler. Yarın da az bir emme durumu olacakmış. Şimdi kızımın burnunda hava, kolunda katater, ayağında nabız ölçümler bağlı ve emziği almayan kızım meme sanıp canla başla emzik emiyor.
Hava ve antibiyotik tedavisi uygulanacakmış, emzirme bu dönemde çok tehlikeliymiş. En az 3 gün buradaymışız ve bronşiolit tanısı ile son zamanda bir çok yenidoğan ya da daha büyük bebeklerin tedavisi olmuş. Bizimle beraber 112 den bi bebek daha geldi o da 32 günlük o da aynı teşhisle
Reyap hastanesinde Ayşe hanıma gidiyoruz çok memnunuz canım ama baya kalabalık oluyor :)
Beylikdüzünde dr. Murat keskine gidiyorum memnunum. Şimdi de tavsiye üzerine istanbul pediatri merkezinde yıldıray ünver e geldim. Baya övdüler, burada da bir hemşire yıldıray beyi övüyordu bir anneye.
Eki Görüntüle 2215744
Teyzeleri biz bugün sünnet olduk ellerinizden öperiz
Oğlu olanlara tavsiyem olsun kesinlikle erken yaptırın. Ben salihi 3aylikken yaptırdım ve şimdi bir kere daha pişman oldum daha erken yyaptırmadığıma.. Yusuf hiç aglamadi neredeyse halbuki Salih operasyon boyunca aglamisti... İnşallah iyileşme süreci de kolay geçer bakalım şimdilik uyuşuk daha :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?