Kanallar tikanmis olabilir benim de ağrımıştı geçen zeytinyagi surdum gogsumun tamamina ve hafif hafif masaj yaptım tıkanıklık açıldı ağrı geçti doktordan once bi dene istersen. Bende o donem internetten falan baktım hangi doktora gidilir diye ama bulamadım kadın doğumcu bakar heralde diye düşünüyorum.kızlar meme ağrısı için hangi branştan randevu almak lazım acaba? sol göğsüm emzirme sırasında ve sonrasında çok ağrıyor. ucunda yara, çatlak vs. yok ama emzirmeden sonra memem kopacakmis gibi hissediyorum. benzer bir problemi yasayan oldu mu?
canım genel cerraha gidiliyormus. salı icin randevu aldım yarın dedigin gibi yagla masaj, sıcak soğuk kompres, sagma vs. denicem. gecmezse doktora gidicem. belirtiler aynen kanal tikanikligini gosteriyor.Kanallar tikanmis olabilir benim de ağrımıştı geçen zeytinyagi surdum gogsumun tamamina ve hafif hafif masaj yaptım tıkanıklık açıldı ağrı geçti doktordan once bi dene istersen. Bende o donem internetten falan baktım hangi doktora gidilir diye ama bulamadım kadın doğumcu bakar heralde diye düşünüyorum.
Canım bebek salgını nedir? Bu arada bebeğin kaç günlük benimki 12Canım bende başlarda çekinmiştim ama şimdi çıkarıyorum elimden geldiğince koyuyorum arabaya babasının benim iş yerime,çarşıda ufak tefek işler için çıktım kafede oturup tatlı yedim.. dünde ilk kez sling ile çıktım.. dışarı çıkmayı çok seviyor benim kız keyfi yerine geliyor..tavsiye ederim... oksijen önemli.. iyice giydiriyorum üzerine kozmonot tulum üzerine battaniye ben üşüyorum o üşümüyor..ama bu bebek salgını beni korkuttu kapalı mekana bi daha gideceğimi sanmıyorum..
Ben loveandcarry den aldım yenidoğan içinKızlar yenidoğan için slingi nasıl takıyorsunuz? Video filan var mı tavsiye edebileceğiniz? Neko esnek wrap sling aldık ama ben geçen gün denedim, beceremedim bağlamayı..
Tulum aldım kozmonot ama biraz büyük beden. Henüz giydirip çıkmadıkKizlar peki sling ya da kanguru kullandiginizda bebege ne giydiriyorsunuz?
Bende de her emzirmeden sonrA oluyo, baktım ağrıyan yere bu yeşil damarlar var onlar şişmiş agrı yapıyor, dinlendikten sonrA geçiyor, tıkanmayı nasıl anlıyorsunuz ?kızlar meme ağrısı için hangi branştan randevu almak lazım acaba? sol göğsüm emzirme sırasında ve sonrasında çok ağrıyor. ucunda yara, çatlak vs. yok ama emzirmeden sonra memem kopacakmis gibi hissediyorum. benzer bir problemi yasayan oldu mu?
Geçmiş olsun, iltihap rengi nedir sütten ayırt edebiliyor musun, bende de oluyor ağrı Ama sağıp ta bakmadım ucunu sıkınca beyaz süt geliyor sadece, nasıl ayırt edilir anlaşılır , başka bi şikayet veriyor mu ?Merhaba tam da benimde oyle yara yok ana cok agiriyor emzirdikten sonra daha cok oluyor bu gun sagarkrn bir delikten sadece iltahap geldigini girdum ben de yarin randevu alicam bakalim hangi gune vericek genel cerraha randevu alicaksin
Evet helva harika sut yapiyor
Ben de aynisini tecrube ettim tahin helvasiyla.yedigim aksam ilk kez tshirtum sirilsiklam oldu sutten. Demekki dogruymus tahin etkisi.
canım gogsumde yer yer ele gelen sertlikler var ve iki gundur ozellikle bu gogsu emzirmeme ve sagmama ragmen tam bosalmadigini hissediyorum. emzirdikten sonra da ozellikle mememin koltuk alti tarafinda siddetli agri oluyor. ama ucunda catlak vs. yok. belirtilere bakinca sut kanalinin tikali olmasi seklinde anladim.Ben loveandcarry den aldım yenidoğan için
Tulum aldım kozmonot ama biraz büyük beden. Henüz giydirip çıkmadık
Bende de her emzirmeden sonrA oluyo, baktım ağrıyan yere bu yeşil damarlar var onlar şişmiş agrı yapıyor, dinlendikten sonrA geçiyor, tıkanmayı nasıl anlıyorsunuz ?
Geçmiş olsun, iltihap rengi nedir sütten ayırt edebiliyor musun, bende de oluyor ağrı Ama sağıp ta bakmadım ucunu sıkınca beyaz süt geliyor sadece, nasıl ayırt edilir anlaşılır , başka bi şikayet veriyor mu ?
Canim oncelikle hayirli olsun allah anali babali buyutsun evladini insallah. Ben bsiey marek ediyorum. epidurali alinca hic sanci kalmiyormu. Ben 2 saat kadar kisa bir sure cektim dogum sancisini ama o aciyi bidaha yasamak istemiyorum. Epidural yaptrcaktim 3 cm aciklik vardi bekleyelim 4 santm olsn dediler o beklemede direk tam acildim doguma girdim icimde kaldi yaptiramadim. Hic mi sanci olmuyor yoksa hafif mi oluyor. Birde dogum sonrasi epidural kaynakli bir sknti yasadinmiKızlar merhaba...
Yoğunluktan & yorgunluktan yeni fırsatım oldu. Bugun 13 günlük olduk bile.Dogumumdan bahsedeyim biraz.
Eveeeeet....2 aralıkta, (ki kasım annesi olmam gerekirken ,aralık oldum) Sabah 5 te 10 dk da vuran minik minik sancılarım geldi. Saat 10: 00 a kadar evde çektim sancıları. (Ilk doğumum da acemilikten hastaneye erken gitmiştim. Evde çekmek çok daha iyimis). 10:16 da yatisim yapıldı. Ebe geldi açıklığa baktı. 6 buçuk 7 cm dedi. Bu arada sancılarım da 6 dk ya düşmüştü. Sıklaştı ve iyice ziplatmaya basladi. Epidural istedim. Yapıldı. Sancim sıfıra düştü. Aradan zaman geçti. WCye gittim tam o sırada pıt diye bisey hissettim suyum geldi. Açılma 9,5 - 10 cm oldu. 13:15 gibi doğuma girdim. 5-6 ıkınmada 13:30 da doğdu kızım.
Sonrasın da tam taburcu olacakken, kızımın sarılığı ilk güne göre çok yüksek (12) olduğu için 1 gün fototerapi aldı.
Ertesi gün. 3.6 ya düştü. Şu anlarda yine 9 civarı. Bekliyoruz düşmesini.
Memeden hiç ayrılmak istemiyor. Yerine koyduğum gibi basıyor yaygarayı. Yapışık yaşıyoruz. Saatlerce bırakamıyorum. Ki bu durumda sütüm de dolmuyor.. Üstüne üstlük sol memeyi reddediyor. Işte bu durumda arada mama veriyorum. Aptamil kullanıyorum. Ilk oğlumda da da bunu kullanmıştım. Fakat benim kızçe bunu da istemiyor. Bilmiyorum ne olacak valla. Durum böyle kızlar.
Birşey sormak istiyorum. Galactago ( süt arttirici) damlayı doktora danışarak mı kullanmamız gerekiyor?
Canim hayirli olsun:) iyi olmus bebekken akli ermeden yaptirdigin. Bizim komsuda yaptrdi 1 e gidiyor cocugu altini bezlettrmeye basladi cok zorluk cekiyor kadin suan. Bezlemeyince altina yapiyor sunnet psikolojisini kaldiramamis doktor oyle soylemis.Eki Görüntüle 2215744
Teyzeleri biz bugün sünnet olduk ellerinizden öperiz
Oğlu olanlara tavsiyem olsun kesinlikle erken yaptırın. Ben salihi 3aylikken yaptırdım ve şimdi bir kere daha pişman oldum daha erken yyaptırmadığıma.. Yusuf hiç aglamadi neredeyse halbuki Salih operasyon boyunca aglamisti... İnşallah iyileşme süreci de kolay geçer bakalım şimdilik uyuşuk daha :)
Canim bizimkini esim okudu evde abdest alip. 2.gününde yaptik biz.Bebeğinin kulağına ismini okutanlar kaçıncı gün yapılması gerek ve kimin yapması gerek acaba bilgilerinizi paylaşırmısınız hiçbişey bilmiyorum bu konuda
Cok gecmis olsun rabbim sifa versinnHerkese yeniden merhaba, ben kötü haberlerle geldim bu sefer. Bebeğimi sabah 3. Farklı doktora öksürük, balgam, burun tıkanıklığı şikayeti ile gittik bronşiolit dediler ve yatış verdiler. 5 gün hastanedeyiz ve 1. Gün emme durumu olmayacak çünkü akciğere kaçıp daha büyük şeyler olabilir dediler. Yarın da az bir emme durumu olacakmış. Şimdi kızımın burnunda hava, kolunda katater, ayağında nabız ölçümler bağlı ve emziği almayan kızım meme sanıp canla başla emzik emiyor.
Hava ve antibiyotik tedavisi uygulanacakmış, emzirme bu dönemde çok tehlikeliymiş. En az 3 gün buradaymışız ve bronşiolit tanısı ile son zamanda bir çok yenidoğan ya da daha büyük bebeklerin tedavisi olmuş. Bizimle beraber 112 den bi bebek daha geldi o da 32 günlük o da aynı teşhisle
Ben eskiden ne isikta ne seste uyuuabilrdim suan gece lambamiz yok tv acik oturma odasinda uyuyoruz kizimla ve ne ses ne isik hic etkilenmiyorum :) bizim kizin 40 i cikti zifiri karanlik yapinca odayi korkuyo hemen gozlerini acip aglamaya basliyo canim. Bende gece lambasi alicam yoksa tvyi patlaticaz 24 saat acikMerhaba kizlar bisey soracağım bu gece lambasını ne kadar kullanmamkz gerekiyt esimde bende cok rahatsiz oluyor uyuyamioruz ışıkta 40 cikinca kapatalim dioruz ama sizin fikriniz nedir
Ben kullaniyorum canim. Ciftli aldim ama hic cift olarak kullanmadim tek tek sagmak daha bi kolayima geldi. Makinadan memnunum ama sagma isinden cok sıkıldımMerhaba arkadaşlar öncelikleBibliyo canım cok geçmiş olsun allah şifa versin sanırım böyle bir salgın var bir akrabanın gelini de benden 10 gün sonra doğum yapmıştı benzer belirtilerle o da hastaneye kaldırılmış allah yavrularımızı korusun.. Emira SY allah daha buyuk murvetlerini göstersin inşallah :) benim hatirlayabildiklerim..diğer hasta bebeklerimize de acil sifalar diliyorum.. başka sünnet olan bebeklerimiz varsa onlara da hayırlı olsun benimde bir erkek evlâdım olsaydı bende bu zamanda yatırırdım herhalde çünkü 9 yaş bana çok travmatik geliyor..
Arkadaşlar lansinoh çiftli elektrikli pompa kullananlar var mı memnun musunuz ?
Ay allah sana sabir versin ve yardimcin olsun ben 50 gunluk tek bebekle zor basa cikiyorum senin digeride daha kucukmus. ilerde cok rahat edersinde suan eminm cok zordur20 aylik camim ama ugrasamam heralde mahveder bizi simdi
canım gogsumde yer yer ele gelen sertlikler var ve iki gundur ozellikle bu gogsu emzirmeme ve sagmama ragmen tam bosalmadigini hissediyorum. emzirdikten sonra da ozellikle mememin koltuk alti tarafinda siddetli agri oluyor. ama ucunda catlak vs. yok. belirtilere bakinca sut kanalinin tikali olmasi seklinde anladim.
Rabbim şifalar versin canım, sana da dayanma gücü versin inşallah...Eki Görüntüle 2216220 Kızımla hastane günlerimiz devam ediyor. Kucağıma alıp sırtını pat patladığımda yüzünü hemen yanağıma sürtüp meme arıyorama en fazla 2 saatte 5 dakika emzirebiliyorum son 2 saatimiz de öksürük krizi ile oldukça zor geçti ama ayrıntı verip siz taze anneleri de üzmek istemiyorum. Elini tutup uyuyorum.
Anne olmak çok zormuş. Vicdanı çok ağır. Dayanması zor.
Umarım bir sonraki girişimde daha güzel şeyler yazarım. Hoşçakalın.
Ben kullandım, çok da memnun kaldım. Hala içiyorumkızlar hamilelikte vitamin olarak vinalac kullanan var mı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?