- 30 Nisan 2018
- 352
- 511
- 33
Eki Görüntüle 2216220 Kızımla hastane günlerimiz devam ediyor. Kucağıma alıp sırtını pat patladığımda yüzünü hemen yanağıma sürtüp meme arıyorama en fazla 2 saatte 5 dakika emzirebiliyorum son 2 saatimiz de öksürük krizi ile oldukça zor geçti ama ayrıntı verip siz taze anneleri de üzmek istemiyorum. Elini tutup uyuyorum.
Anne olmak çok zormuş. Vicdanı çok ağır. Dayanması zor.
Umarım bir sonraki girişimde daha güzel şeyler yazarım. Hoşçakalın.
canım tüm mememde degil de yer yer sertlikler geldi elime. emzirirken ve emziemeden sonra yine tum mememde agri hissediyorum. ozellikle emzirdikten sonraki dayanilir gibi degil. senin uclari yara mı? kan o yaralardan mı geldi acaba?Emzirince bende de ağrı oluyor oralarımda hatta sırtımda spinal yerinde , ama elimle göğsümü sıktığımda ucundan beyaz süt geldiğini görüyorum hatta dün el manuel pompa ile sağmıştım çok azıcık yanı süt gelmişti..
Emmediği zaman uykuda uzun süre kalırsa bende dinlenmiş olursam göğsüm o şekilde sertleşiyor ama bu süt mü iltihap mı nasıl bilicem ki ?
Demin emzirdikten sonra kıvrandı gazını çıkartmak için omzuma aldığımda kusma sesi duydum ışığı yaktım ki kolu, yatak kırmızımsı şekilde kusmuş..
daha önce diğer göğsüm yara olmuştu da kan emip kusmuştu, bu sefer rengi o kadar koyu kırmızı değil,
Şimdi öksürüyor, ve içeriden gelen bi hırıltısı var burnu tıkalı değil, ya genzinde, ya daha aşağıda bilmiyorum ama genzinde hırıltı var gibi, hapşırıp da duruyor /// ben iki gündür nezle grip gibiyim doktora gitmedim... benden birşeyler mi geçti ne yapıcam ?
ben de cok memnun kalmistim. bana da doktorum kullanabilecegimi soylemisti. en basta gerek gormedim ama daha sonra surekli evde hareketsiz olmanin etkisi sanirim kabizlik sikintisi yasayinca bir hafta once kullanmaya basladim. kullandigimdan beri bebegimin gaz sancisi kesildi ki aslinda bu da super bisey. ama gel gör ki kaka sayisinda artis oldu cocugun. bagirsaklari tum gun calisir halde. probiyotik fazla mi geldi, dokundu mu anlamadim. ve bu kadar sık kaka yapmasi kilo almasini engeller mi diye korkuyorum.Ben kullandım, çok da memnun kaldım. Hala içiyorum
cok gecmis olsun. ama dik durun, guclu durun onun size ihtiyaci var. bu kadar minikken insan dayanamiyor canlarinin acimasina ama iste bu da annelige dahil. hayat boyu ne zaman ayagi tasa takilsa ayni duygular icinde olacagiz. insallah sabirla sebatla atlatin bu gunleri bir an once sagliginiza kavusun.Eki Görüntüle 2216220 Kızımla hastane günlerimiz devam ediyor. Kucağıma alıp sırtını pat patladığımda yüzünü hemen yanağıma sürtüp meme arıyorama en fazla 2 saatte 5 dakika emzirebiliyorum son 2 saatimiz de öksürük krizi ile oldukça zor geçti ama ayrıntı verip siz taze anneleri de üzmek istemiyorum. Elini tutup uyuyorum.
Anne olmak çok zormuş. Vicdanı çok ağır. Dayanması zor.
Umarım bir sonraki girişimde daha güzel şeyler yazarım. Hoşçakalın.
siz benzer bi durum yasadiniz mi acaba?Ben kullandım, çok da memnun kaldım. Hala içiyorum
Kırmayım kayınvalideyi diyorsan 40 ına kadar beklet ama sonra hemen kapat ki gece gündüzü öğrensin canım biz 1,5 aylık olduk neredeyse öğrendi gece gündüzü bunda ışığında etkisi var gece ışıksız sessiz olunca birde geceleri hep uyutmaya çalışınca çocuk anlıyorki karanlıkta uyunur ben bunu çabuk öğrensin diye açmadım kızımda da şimdi oğlumda da ben tekim ama karışan yok tabi o konuda rahatım biri olunca yapmasan kırılıyor yapsan çocuğa zarar insan iki arada kalıyorBende artk kapatmk istiorm ama kayinvalidem kapattirmio bnde merak ettim sizler nasil yapiorsunuz
Ben tahin pekmez de yiyorum her sabah.normalde de hep yerdim çok severim zaten.onun etkisi mi bilmiyorum ama benim sütüm var. Sadece helvayı yediğim akşam aşırı akmıştı o yüzden ondan eminim.Zehra_mda ay ben de tahini helvayı yiyeyim.tahin&pekmez de aynı etkiyi yapar mı acaba kızlar?
hiç göğüs ucu silikonlarından kullanmayı denedin mi canım? Benim bebeğim 1 aylık doğduğundan beri onlardan kullanıyorum çünkü çok küçük meme uçlarım. Silikon ucu kolayca kavrıyor bebek. Bir denemeni öneririm. O olmasaydı ben emziremicektim, arada ince de olsa yapay bi katman olması guzel değil tabi ama bolca emiyor böyle, şapur şupur akıtıyor hatta.Kızlar birkaç gün sonra 2 aylık olacağız.memeyi tutmada hala sorun yaşıyoruz.hep ucunu kavrıyor, ya da tam tutsa bile belli süreden sonra sadece ucu kalıyor ağzında.o zaman da süt geliyor mudur ki? Az az yutkunmasi oluyor ucu agzindayken ama tam emin olamıyorum.
Tahin baya etkili ben kabak tatlısına tahin doktugumde de etkisi oldu. Tahin pekmez de etkiler muhtemelenZehra_mda ay ben de tahini helvayı yiyeyim.tahin&pekmez de aynı etkiyi yapar mı acaba kızlar?
Daha yeni başladıysanız ondandır belki, birkaç güne düzelebilir. Bizimkinin kakası şimdi düne girdi sanki. Ama kaka yapıyor kilo almaz diye düşünmeyin. Yarıyor ki yapıyor çocuk tuvaletini elhamdulillahsiz benzer bi durum yasadiniz mi acaba?
Sagol canim iltihabin rengi daha sari oluyor ayrica sutten ayirt rahatlikla edebiliyorsun cunku daha kati oluyorBen loveandcarry den aldım yenidoğan için
Tulum aldım kozmonot ama biraz büyük beden. Henüz giydirip çıkmadık
Bende de her emzirmeden sonrA oluyo, baktım ağrıyan yere bu yeşil damarlar var onlar şişmiş agrı yapıyor, dinlendikten sonrA geçiyor, tıkanmayı nasıl anlıyorsunuz ?
Geçmiş olsun, iltihap rengi nedir sütten ayırt edebiliyor musun, bende de oluyor ağrı Ama sağıp ta bakmadım ucunu sıkınca beyaz süt geliyor sadece, nasıl ayırt edilir anlaşılır , başka bi şikayet veriyor mu ?
Ben tahin pekmez de yiyorum her sabah.normalde de hep yerdim çok severim zaten.onun etkisi mi bilmiyorum ama benim sütüm var. Sadece helvayı yediğim akşam aşırı akmıştı o yüzden ondan eminim.
hiç göğüs ucu silikonlarından kullanmayı denedin mi canım? Benim bebeğim 1 aylık doğduğundan beri onlardan kullanıyorum çünkü çok küçük meme uçlarım. Silikon ucu kolayca kavrıyor bebek. Bir denemeni öneririm. O olmasaydı ben emziremicektim, arada ince de olsa yapay bi katman olması guzel değil tabi ama bolca emiyor böyle, şapur şupur akıtıyor hatta.
Tahin baya etkili ben kabak tatlısına tahin doktugumde de etkisi oldu. Tahin pekmez de etkiler muhtemelen
Ben sleepy kullanıyorum canimYa ben kızımda hep prima kullandım öbürleri pişik yaptı şimdi oğluma da prima kullanıyorum ama erkek bebek olunca önü şişiyor ve sanki kıyafeti nemleniyor erkek anneleri siz hangi bezi kullanıyorsunuz birde 2 günde bir kaka yapıyoruz o da çok olunca sırtına kadar çıkıyor aceba bezden mi yoksa birden çok kaka yapmasından mı ki başka bez deneyeceğim sanırım
Bende deneyeceğim canım sleepy doğmadan prima almıştım onların bitmesini bekliyorum kızımda sleepy pişik yapınca buna da prima depolamıştım ama bunda çok memnun kalmadım belki bunda da sleepy iyi gelirBen sleepy kullanıyorum canim
Ben şuan memnunum canım.nadir de olsa dışarı çıktığı oluyor ama o da benim düzgün baglamamamdan kaynaklanıyor. Bir de ben her altını değiştirdiğimde kantaron sürüyorum pişip olmasın diyeBende deneyeceğim canım sleepy doğmadan prima almıştım onların bitmesini bekliyorum kızımda sleepy pişik yapınca buna da prima depolamıştım ama bunda çok memnun kalmadım belki bunda da sleepy iyi gelir
Olmazmi canim zor tabi hele iki cocukla sokaga cikarken hazirlanmak olum 3 saat onceden basliyorum hazirligaAy allah sana sabir versin ve yardimcin olsun ben 50 gunluk tek bebekle zor basa cikiyorum senin digeride daha kucukmus. ilerde cok rahat edersinde suan eminm cok zordur
emBize de söylemediler.yavrumun burnu tıkandı da öyle verdiler
Ya kıyamam kuzuya bençok geçmiş olsun canım .
ben çıkarmıyorum.sadece hastane bı de annemlere gidiyoruz. Bu ara hastayiz da zaten cuma kontrolu var kızımın o zaman kadar evdeyiz
Bende 20 kilo aldim 12 verdim 8 kaldi ama normal dogum yapmama ragmen o göbegim lömbürtü duruyor ya öylece ici bos yag torbasi gibi sinirlerimi bozuyor.Ben de bugun hamilelik oncesindeki en bol pantolonumu denedim kalcamdan gecmedi. Yikildim. 10 kilo fazlam var biliyorum ama yine de boyle tecrube etmek kotu oldu.lohusalikta henuz almadim ama vermedim de. Hamilelikte 19 kilo aldim 9unu verdim 10u duruyor
Sadece ucunu tutunca yara olmuyormu canim gogus ucunKızlar birkaç gün sonra 2 aylık olacağız.memeyi tutmada hala sorun yaşıyoruz.hep ucunu kavrıyor, ya da tam tutsa bile belli süreden sonra sadece ucu kalıyor ağzında.o zaman da süt geliyor mudur ki? Az az yutkunmasi oluyor ucu agzindayken ama tam emin olamıyorum.
ayy ne bileyim iyice evhamlı oldum artık ki dogurmadan önce rahat anne olucam derdim sürekli:) gece bebek huzursuz olunca insan surekli kafasında bir seyler kuruyor. yarın doktoruma da sorayım içim rahat etsin canım:)Daha yeni başladıysanız ondandır belki, birkaç güne düzelebilir. Bizimkinin kakası şimdi düne girdi sanki. Ama kaka yapıyor kilo almaz diye düşünmeyin. Yarıyor ki yapıyor çocuk tuvaletini elhamdulillah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?