2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Saol canim amin. ilkine kismet olmadi ikinciye allah kerim :)

Yapildi cnm ignede cok agladi ama islem sirasinda esim bacaklarini tuttu biraz sert tutmusta olabilir cunku kimil kimil oglum islemde oyle cok agladi ki bayilacakti artik cok uzuldum orda dayanamadim o haline diyorum herkes anlatiyor kolay oldu diye benim oglum neden bu kadar agladi :/ birde eve gelince epey agladi cis yaparken hele :/ yakiyor sanirim fitil verdik hemen uyudu

Kızlar yenidoğan için slingi nasıl takıyorsunuz? Video filan var mı tavsiye edebileceğiniz? Neko esnek wrap sling aldık ama ben geçen gün denedim, beceremedim bağlamayı..

Ben de onu kullanıyorum kitapçığındaki ilk model gibi bağlıyorum
Aslında çok kolay sadece alışmak gerekiyor
İlk günler çol zorlanmıştım.

Çok geçmiş olsun nasıl oldu kızın???
pullubiber hastaneden çıktı mı bebeğin?

Herkese günaydın benim bebeğim de büyüdü 36 günlük oldu bugün.
1 aylık kontrolünde 3800 gram çıktı, 3050 ye kadar düşmüştü doğduktan sonra. Yeterli kilo aldığını düşünüyorum.
İlk 15 gün emzirme sorunları yaşadım. Ucunu tutamıyor tutsa da acıtıyordu. silikon uç kullandım o dönemde çok rahat ettim. Hatta 3 gün sadece sağıp biberonla verdim. Böylece uçlarındaki yaralar da geçti. Sonra bir gün silikon ucu reddetti bizimki. O günden beri ne kalkan kullanıyorum ne de lansinoh. Kalkana yapışık yaşıyordum ama bebek emmeyi ben de bebeği memeye yaklaştırmayı öğrenince her şey düzeldi. Artık emzirmek benim için eğlenceli bir eylem.

Kızım günde 10-12 defa emiyor. Gündüzleri emme isteği 1,5 saat ile 2,5 saat arasında. Geceleri 3-3,5 saatte bir uyanıp emiyor. Hiç ben uyandırmıyorum. Kendi talep etsin diye bekliyorum.
genelde tek seferde tek memeden emiyor, 5 ila 15 dk emiyor. Uzun emdiği daha nadir. Ama demek ki yetiyor kendisine.

Tuvalete tutmama rağmen halen günde 7-8 bez değiştirtiriyorum. Hiç pişik olmadı. Islak mendil kullanıyorum, arada da pamuk. Islak mendil bana daha pratik geldi. 3 bez denedim prima premium care, baby&me, huggies.
En çok premium care i beğendim, ince yumuşak ve sızdırmıyor. Şimdiye kadar bir kere bile sızdırma vakası yaşamadım gerçi. Sık değiştiriyorum ondan herhalde. Bir de kakayı beze çok nadir yapıyor.

Tuvalete tuttuğum için gaz sorunu yaşamadığımı düşünüyorum. Hiç gaz çıkarmaya uğraşmadım, gaz masajı ya da gaz damlası uygulamadım. Tek yaptığım her uykudan kaldırdığımda tuvalete tutmak. Her defasında 3-4 kere uzun uzun pırt yapıyor. Çok şükür gazla ilgili bi sorun yaşamadık.

Gündüzleri de sık sık uyuyor 2 şer saat falan uyuyor aralarda egzersiz, karın üstüne yatırma gibi şeyler yapıyorum. Henüz oyuncaklarla falan ilgilenmiyor. Tek yaptığı yüzüstü haldeyken debelenmek. :)

Eğer iyi uyuduysam gece süt çok birikiyor. Emzirdikten sonra kalanı sağıyorum, buzluğa koyuyorum. Süt için bence önce sütümüz olduğuna inanmak gerek. Onun dışında protein ağırlıklı besleniyorum. Vitamin haplarıma devam ediyorum. Sabah ebebekten aldığım vita's mom içeçeği, öğlen promalt malt içeceğini akşam ise lactamil çayı içiyorum. Atıştırmalık olarak hurma ceviz ve fındık tüketiyorum.
Bunların işe yaradığını düşünüyorum. Boza da iyi geldi bana. Marul salatası da.

Bebeğim malesef misafir yüzünden hastalanmıştı, serum fizyolojik ile burnunu açıyorum ama nefret ediyor. Odaya buhar makinesi aldık çok rahat ettik. O çalışırken daha rahat nefes alıyor.

Yüzü de kırmızı kırmızı ve pul pul oldu. Acaba egzama mı bilmiyorum doktora soracağım. Babe marka bi nemlendirici aldım onu sürüyorum biraz yumuşadı.

Emzik 1 haftadır veriyorum tokken tam uyuyacaksa uykuya geçişini kolaylaştırıyor

Bende böyle durumlar, yaptıklarımı paylaşayım dedim :)

Bebeklerimizin uyku ve emme duzeni hemen hemen aynı. Biz de gaz damlası kullanmıyorum. Bizim de yanaklarında sertlik pul pul kırmızılık vardı doktor atopik dermatit dedi ve maalesefki kortizonlu krem verdi eğer kullanmazsanız daha ileri gider dedi emilimi çok düşük tedirgin olmayın kullanırken dedi mecburen kullanıyoruz 3.gün bugün hafifledi bayağı. Bide senin yediklerine karşı alerjisi olabilir dedi. Süt ve sütlü tatlılar fındık fıstık badem tahin balkabağı kakao mandalina yeme dedi 3 ay boyunca. En çok da tahin yiyememek canımı sikiyo. En bol süt yapan şeylerden biri. Sütüm yeterli gerçi ama yiyeceklerimin sınırlandırılması hoşuma gitmiyo

Yaaa geçmiş olsun
Acaba bizimki de mi atopik dermatit
Sağlık ocağındaki hemşire egzama gibi dedi (aynı şey galiba)
Önce akne gibilerdi şimdi kırmızılıklar var.
Doktor randevusu sırasında böyle değildi ya sonradan oldu.

Resimdeki bebeklerdeki gibi yaa

Bizim de akne şeklinde başladı sonra buna dönüştü atopik dermatit bi çeşit egzema zaten. Evet canım resimdeki bebekler gibiydi benim kızım da. Ilaci sürünce düzeldi bayağı. Istersen daha da ilerlemeden doktora götür. Ben de mustela şampuan ve mustela nemlendirici kullanıyorum yeterli gelmez nemlendirici etkili bi krem gerek dedi doktor hipokort diye bi krem verdi

Ben de onu kullanıyorum kitapçığındaki ilk model gibi bağlıyorum
Aslında çok kolay sadece alışmak gerekiyor
İlk günler çol zorlanmıştım.
Teşekkür ederim canım. Yenidoğanı da o resimdeki gibi mi koyuyoruz slingin içine?

Biraz çabayla ben de alışırım inşallah :)

Bu arada İnci Prenses de kocaman olmuş annesi maşallah ya :) sağlığınızın yerinde olmasına çok sevindim canım

Bizim kızın yüzünde de akne benzeri şeyler var ya. Annem kilo alırken olur kızım filan diyor, pek önemsememiştim. Takipte kalayım ben de. Size de çok çok geçmiş olsun kızlar

Allah Allah igne yaparken ağlıyor tamam da bizim bebis işlemde hic duymadı etrafı seyrediyordu öyle bacaklarini da eşim tuttu. Agrikesici verin demedi mi doktor. Krem falan suruyorsun demi. Bugun aglamaz insallah cok gecmis olsun

ben de doktora götüreyim benzer o zaman senin bebeğinle. Teşekkür ederim.
Aklıma şu da geliyor bizim kızın sağ yanağında daha fazla
Genelde kucağımda tutarken benim kıyafetlerimle sağ yanağı daha çok temas ediyor. Acaba diyorum kendi kıyafetlerimi yıkadığım deterjana reaksiyon gösteriyor olabilir mi

Evt bak şöyle resimdeki gibi
Çok rahat ediyorum ben. Astronot tulum giydirip buna koyup dışarı çıkıyoruz. Eşim de kullanıyor

Eklentiler

• IMG_2743.webp
    33,1 KB · Görüntüleme: 66
Kızlar bence kortizonlu ilacı hemen kullanmayın ilk aylarda oluyor bebeklerde böyle şeyler pamukla ılık suyla silin bol bol banyo yaptırınca nemlendirici sürün ilk 7 ayda böyle şeyler normal bebeklerde geçmezse kortizonlu ilaç kullanın derim tabi bu benim fikrim

Evt bak şöyle resimdeki gibi
Çok rahat ediyorum ben. Astronot tulum giydirip buna koyup dışarı çıkıyoruz. Eşim de kullanıyor
Çok sağol canım ya. Adım adım tarifi var bunun zaten. O gün koyarken bebek ağladı, ben de yanlış bir şey yaptım sandım. Tekrar teşekkür ederim :) eşim bebek doğmadan önce kullanmam, gerek olmaz diyordu ama geceki ağlama krizlerinden sonra kolları ağrıyınca sling taksak demeye başladı :)

Canım ben çok ilaç karşıtı bi insanım. Mecbur kalmadıkça asla ilaç kullanmam kullandırtmam ama doktorumuza çok güveniyorum kullanmanız gerekir dediyse kullanmam gerekiyordur bi de bizimki bayağı kötü olmuştu. Her sürdüğümde icim ciz ediyor keske kullanmak zorunda olmasaydim diye ama kullanmazsam daha ileri giderse daha ağır ilaçlar kullanmak zorunda kalabilirim

Anladım canım iyi bir doktorsa haklısın ama maalesef bazı doktorlar yazıp ilacı geçiyor o yüzden öyle yazdım kıyamıyorum küçücük kuzulara inşallah hemen geçer

Merhaba kizlar bugun 1aylik kontrolumuz vardi kilo alimi guzel hem mama hem meme veriyorum kalbinde az bir üfürük olduğunu eko cekilmesini soyledi doktor cok uzuldum yarin kardiyolojiye gidecegiz dua edin lutfen bsey cikmasn
Aynısını bana da dediler dün kontrole gittik bi şey çıkmadı çok şükür. İnşallah sizde de çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…