2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Evet mamada veriyorum.Dediklerinin hepsni yapıyorum 1 saate anca uyandırıyorum bazen daha uzun o derece uyuyo

Bana çok soğuk geliyor spiral fikri. Simdilik prezervatif kullaniyoruz gerci zaten bizim bebis tup bebekle oldu kolay olmaz heralde ama insan yine de riske atmak istemiyor 1 yıl o sekilde korunup sonra akisina bırakıcam.

Ayni durumy bende yasiyorum hangi ilaci verdi doktorun? Bende ilacta kortizon Var diye kullanmak istemedim ama kziim elleri surekli yuzunde kasiyodu dayanamadim surdum 3 gun boyunca. simdi duzeldi bende biraktim kremi hemen

Önemli olan sağlıklı olması canım senin bebiş kız miydi? Kızlar minyon oluyor da genelde :)
Bu arada biz de kalça ultrasonu cektirdik herşey normalmiş çok şükür
Yok canım erkek benimki de. Ama biraz minik bir erkek. Çok şükür iştahı yerinde, bu ay toparlayacağız inşallah kiloyu.

çok içim rahatladı canım çok teşekkürler.

Kizlar bunlarda bacaklari cok acik dirmuyomu bide sanki oturur pozisyonda gibi duruyor bebege sakincalo degilmi ya benimde normal kanguru var yenidoganda kullaniliyor diyor ama sanki oturur pozisyonda diye ben rahatsiz oldum

Bacakları m pozisyonunda durması duruşu destekliyormuş, zararlı değilmiş.
Kangurum da var ama 4 aydan önce önerilmediği için henüz kullanmıyorum

Şöyle bir yazı buldum:

Çocuklar 1 yaşına gelene kadar kalça eklemleri gelişmeye devam ettiği için pozisyonu, taşıma şekli çok önemli. Bebeğin dizlerinin kalçasından daha yukarıda olması gerekiyor. Uzmanlar buna kurbağa veya M pozisyonu adını veriyorlar. Dizler açık şekilde
. İlk 4-5 ay bebek bu şekilde taşınıyor. 5 aydan itibaren ise oturur şekilde yine dizler kalça ile aynı seviyede veya biraz daha yukarıda, ayaklar açık olarak taşınmalı. Klasik kangurularda ise bebeğin ayakları aşağı sarkar, ‘kasıklarından asılı’ şekilde taşınır. Bu da bebeğin kalçasına daha fazla baskı olmasına neden oluyor. Zaten bu yüzden, ”bu tip kanguruları günde 2-3 saatten uzun süre kullanmayınız” diyorlar. Çünkü çocuğun kalçasını rahatlatan, destekleyen bir taşıma şekli değil

Evt cnm bu yazida cok dogru solemis hic rahat gorunmuyorlar zaten kangurular

Çok şükür sesten yana sıkıntım yok.hatta sessiz ortamda uyuyamıyo bizimki.gündüz millet konuşurken yada tv de konuşma varsa uyuyo.laf dinliyo benimki.gündüz uyuduğu için gece uyumuyo.sanki etini koparıyomuşsun gibi ağlıyo birde.sütüm yetmiyo desem gündüz gayet hızurlu.mışıl mışıl uyuyo ama geceden pek hoşlanmıyo.ya da bizim kız gecelere akmak istiyoda biz uyutuyoruz diye de kızıyo olabilir.artık şüphelenmeye başladım.zaten dışarı çıkınca hemen susuveriyo.çok gezenti olcak galiba.Allah korusun

Bir iki gece 3 saat arayla uyudu güzel güzel.emmeye uyanıyo sadece.senin dediğin gibi ben ayakta dikili kaldım.şimdi de tam gece diyemicem.sabaha karşı dikiliyo.mesela şuanda ben ayaktayım ama 5 ten beri ayaktayım.kızımın biraz gözü tuttu.5ten 7:30 a kadar denemediğim yöntem kalmadı.meme verdim uyuyakalsın diye olmadı.mememde süt bitti sanki.kızıyo memeye de.eşimle battaniye de salladık.olmadı. Göğsüme koydum gazını çıkardım.bezini değiştirdim.yok olmadı.ağlamaktan uykusu geldi.şimdi ayağıma koydum salladım.şimdi oldu.uyudu galiba.daha kızım 22 günlük ama fena inat yani.çılgınlar gibi ağlayıp tüm evi başına topluyo.herkes bişi oldu.düştü ya da bi yeri incindi sanıyor.yok böyle bir ağlama.inşallah geçer.

Kuşum bunu okuyunca,yazmadan gecemedim.Cok fazla baby wearing egitimine katildigim icin hakim oldugum bi konu.ilk 4 ay başini tutamadigi icin başi destekleyen sling kullanimi bebek icin daha uygun.yazida bahsedilen klasik kangurunun aslinda bebek tasimada kullanilmasi hic onerilmiyo cunku anlattigi gibi bebegin bacaklari asagiya sarkiyo ve sadece kalca degil omurgada eykileniyo durumdan,hele bi de bebegi disa donuk takanlar var...felaket bir durum.
Ergonomik kangurularda bebegin dogal durusu destekleniyor bacaklar asagiya sarkmadigi gibi aylara gore bacak acikligi degistiginden bu kangurularin sizelari var baby size 12kiloya yada 13.aya kadar toddler 12 kilo ustu gibi..bizde sling kullaniyoruz şu anda sonra baby size gecis yapcaz :) belki sen biliyorsundur ama bu yaziyi gorunce yanlis anlayan olmasin diye yazmak istedim

Ayni durumy bende yasiyorum hangi ilaci verdi doktorun? Bende ilacta kortizon Var diye kullanmak istemedim ama kziim elleri surekli yuzunde kasiyodu dayanamadim surdum 3 gun boyunca. simdi duzeldi bende biraktim kremi hemen
Hipokort verdi bende 4 gün sürdüm bıraktım sabah öğle akşam mustela nemlendirici sürüyorum şu an yumuşadı bayağı ama tekrarlayacak diye çok korkuyorum size hangi kremi verdi?

Çok tatlısınız :)
Ben evet benim aldığım kanguru da ergonomik özellikli
Loveandcarry air
Ama kilo alt sınırı nedeniyle ben de slingteyim
Sling çok rahat bişey ya :) bebek de çok seviyor

Çok tatlısınız :)
Ben evet benim aldığım kanguru da ergonomik özellikli
Loveandcarry air
Ama kilo alt sınırı nedeniyle ben de slingteyim
Sling çok rahat bişey ya :) bebek de çok seviyor

Merhaba.. bir sorum olacaksiz slingte ayaklar içerde mi dışarda mı kullanıyorsunuz? Bazı videolarda ayak içerde bazılarında dışarda da..Yenidoğan da içerde olur dediler ama ne zamana kadar?

Slm kızlar kaka problemimiz çözülmeden birde öksürük sahibi olduk benim gribim geçmeden oğlum hasta oldu 3 çay kaşığı ıhlamur icirdim calpol verdim çok öksürüyor ne yapmalıyım evi hiç sogutmuyorum nasıl hasta oldu anlamadım o kadar da dikkat ediyorum 47 günlük öksürük şurubu verirmi doktor deneyimli anneler yardım lütfen

Merhaba.. bir sorum olacaksiz slingte ayaklar içerde mi dışarda mı kullanıyorsunuz? Bazı videolarda ayak içerde bazılarında dışarda da..Yenidoğan da içerde olur dediler ama ne zamana kadar?

Selam
Ben de ikilemde kaldım ve bunu araştırdım
Prematüre veya 3 kilodan düşükse ayaklar içeride 3 kilo ve üzerinde ayaklar dışarıda kullanım uygun oluyormuş.

Sadece yarim cay kasigi verdim cok karsiyim aslinda boyle seylere ama isik altinda yatmasindan iyidir dedim 2.gun cocugum normale dondu 11di degeri.

Ama ben direk seker degil serum olan %5 lik dekstroz verdim hemsire arkadasim oyle dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…