- 5 Temmuz 2018
- 1.417
- 851
- 43
- 34
Evet mamada veriyorum.Dediklerinin hepsni yapıyorum 1 saate anca uyandırıyorum bazen daha uzun o derece uyuyoSana tavsiyelerim var bunları uygula canım ben şimdi uyusa diyorum çünkü uyumaz oldu
Bizde de sarılık vardi sürekli uyuyordu . Devamlı uyandırıp emzirmeye çalışıyordum o da zor oluyordu her zaman uyandiramiyordum.
Sonra biraz araştırma yaptım.
Emzirmeden önce altını değiştim hep utansın diye. Ayaklarının altına dokundum ayaklarıyla oynadım emerken uyumasin diye cene altına dokundum . Gidiklar gibi yaptım .
Mama veriyor musun ? Mama da uzun uyumasini sağlıyor . emzirmek daha kısa sürede uyandiriyor.
Bana çok soğuk geliyor spiral fikri. Simdilik prezervatif kullaniyoruz gerci zaten bizim bebis tup bebekle oldu kolay olmaz heralde ama insan yine de riske atmak istemiyor 1 yıl o sekilde korunup sonra akisina bırakıcam.Kızlar ben 45. Gün kadın doğumcuma gittim geçenlerde. Neyle korunacaksın dedi? Prezervatif dedim. Çok güvenilir değil dedi. Sağlık sıkıntından dolayı doğum kontrol hapı yasak sana dedi. Spiral takalım istersen dedi. Düşünmüyorum dedim. Taktıran vs var mı? Ya da nasıl korunacaksınız? Ben büyük konuşmak hiç istemiyorum ama spinal anestezi yüzünden beynime pıhtı atmış bu yüzden 2. Bir çocuk fikri bana artık çok çok çok uzak. Eşim de razı bu duruma. O yüzden bi anlık spirali düşünmedim değil şu an.
Ayni durumy bende yasiyorum hangi ilaci verdi doktorun? Bende ilacta kortizon Var diye kullanmak istemedim ama kziim elleri surekli yuzunde kasiyodu dayanamadim surdum 3 gun boyunca. simdi duzeldi bende biraktim kremi hemenBebeklerimizin uyku ve emme duzeni hemen hemen aynı. Biz de gaz damlası kullanmıyorum. Bizim de yanaklarında sertlik pul pul kırmızılık vardı doktor atopik dermatit dedi ve maalesefki kortizonlu krem verdi eğer kullanmazsanız daha ileri gider dedi emilimi çok düşük tedirgin olmayın kullanırken dedi mecburen kullanıyoruz 3.gün bugün hafifledi bayağı. Bide senin yediklerine karşı alerjisi olabilir dedi. Süt ve sütlü tatlılar fındık fıstık badem tahin balkabağı kakao mandalina yeme dedi 3 ay boyunca. En çok da tahin yiyememek canımı sikiyo. En bol süt yapan şeylerden biri. Sütüm yeterli gerçi ama yiyeceklerimin sınırlandırılması hoşuma gitmiyo
Yok canım erkek benimki de. Ama biraz minik bir erkek. Çok şükür iştahı yerinde, bu ay toparlayacağız inşallah kiloyu.Önemli olan sağlıklı olması canım senin bebiş kız miydi? Kızlar minyon oluyor da genelde :)
Bu arada biz de kalça ultrasonu cektirdik herşey normalmiş çok şükür
çok içim rahatladı canım çok teşekkürler.Bizimkinin de en fazla 11e yükseldi 1. Ay sonunda da 8e düşmüştü anne sutu sariligi olabilir dedi doktor 2. Ay bidaha bakalim dedi. Cuma günü 2. Ayı icin gittim rengi normale dönmüş kan tahlili yapmaya gerek yok dedi. Birde ilk 20 gun önemliymiş 20 günden sonra beyne etki etmiyormuş korkmaya gerek yok artık demişti.
Kizlar bunlarda bacaklari cok acik dirmuyomu bide sanki oturur pozisyonda gibi duruyor bebege sakincalo degilmi ya benimde normal kanguru var yenidoganda kullaniliyor diyor ama sanki oturur pozisyonda diye ben rahatsiz oldum
Bebeğim daha aylık olmadı ki.bu hafta 1 ay olcak inşallah.Kuzm bebeğin kaç aylık. Bebeklerin 3 ay alışkanlıkları olmuyo. İster istemez tamamen herşeyi adapte edemezsin çümkü atak haftaları var onlarda düzen şaşıyo illaki
Evt cnm bu yazida cok dogru solemis hic rahat gorunmuyorlar zaten kangurularBacakları m pozisyonunda durması duruşu destekliyormuş, zararlı değilmiş.
Kangurum da var ama 4 aydan önce önerilmediği için henüz kullanmıyorum
Şöyle bir yazı buldum:
Çocuklar 1 yaşına gelene kadar kalça eklemleri gelişmeye devam ettiği için pozisyonu, taşıma şekli çok önemli. Bebeğin dizlerinin kalçasından daha yukarıda olması gerekiyor. Uzmanlar buna kurbağa veya M pozisyonu adını veriyorlar. Dizler açık şekilde
. İlk 4-5 ay bebek bu şekilde taşınıyor. 5 aydan itibaren ise oturur şekilde yine dizler kalça ile aynı seviyede veya biraz daha yukarıda, ayaklar açık olarak taşınmalı. Klasik kangurularda ise bebeğin ayakları aşağı sarkar, ‘kasıklarından asılı’ şekilde taşınır. Bu da bebeğin kalçasına daha fazla baskı olmasına neden oluyor. Zaten bu yüzden, ”bu tip kanguruları günde 2-3 saatten uzun süre kullanmayınız” diyorlar. Çünkü çocuğun kalçasını rahatlatan, destekleyen bir taşıma şekli değil
Çok şükür sesten yana sıkıntım yok.hatta sessiz ortamda uyuyamıyo bizimki.gündüz millet konuşurken yada tv de konuşma varsa uyuyo.laf dinliyo benimki.gündüz uyuduğu için gece uyumuyo.sanki etini koparıyomuşsun gibi ağlıyo birde.sütüm yetmiyo desem gündüz gayet hızurlu.mışıl mışıl uyuyo ama geceden pek hoşlanmıyo.ya da bizim kız gecelere akmak istiyoda biz uyutuyoruz diye de kızıyo olabilir.artık şüphelenmeye başladım.zaten dışarı çıkınca hemen susuveriyo.çok gezenti olcak galiba.Allah korusuncanim kahve icme hele de gece.tabii zamanla geceyi gunduzu ogrenecek.canim annelik sabir ve fedakarlik istiyor.gunduz evde ses olsun hatta uyuturken hafif radyo sakinlestirici muzik ninni olsun tabii hafif sesli.ben bunu yapmadim aman ses olmasin dedim simdi cit sesine uyanir oglum cok pismanim.gece de bebegin uyumasina yakin evdeki isiklari azaltin tvyi kapatin.evde gergin ortam olmasin onlar her seyi cok iyi anliyorlar.aslinda her sey birbirine bagli.aile huzurluysa bebek de huzurlu bu uykusuna da yansiyor.bebek esnediginde gozlerini kasidiginda yatirin pijamasi ayri olsun.gunduz giydikleriyle yatmasin.besleyin gazini cikarin altini acin hadi kizim simdi gece oldu uyku vakti herkes uyuyacakmis diyin opun.inanin bir zaman sonra alisacak.oglum 3. ayi bittiginde uykusu biraz daha duzelmisti.
Bir iki gece 3 saat arayla uyudu güzel güzel.emmeye uyanıyo sadece.senin dediğin gibi ben ayakta dikili kaldım.Canim benimkide gece ayakta gunduz uyuyordu. Ben bir gece onu zorla uyuttum kah memede tuttum kah salladim. Ertesi sabah butun perdeleri kaldrdim o uyudu ben uyandirdim. Simdi duzeldi cok sukur. Ama alismisim uykuszluga o uyuyor ben uyuyamiyorum simdide. 2 saatte bir gozum aciliyor cin gibi oluyorum uzun sure uyuyamiyorum
Kuşum bunu okuyunca,yazmadan gecemedim.Cok fazla baby wearing egitimine katildigim icin hakim oldugum bi konu.ilk 4 ay başini tutamadigi icin başi destekleyen sling kullanimi bebek icin daha uygun.yazida bahsedilen klasik kangurunun aslinda bebek tasimada kullanilmasi hic onerilmiyo cunku anlattigi gibi bebegin bacaklari asagiya sarkiyo ve sadece kalca degil omurgada eykileniyo durumdan,hele bi de bebegi disa donuk takanlar var...felaket bir durum.Bacakları m pozisyonunda durması duruşu destekliyormuş, zararlı değilmiş.
Kangurum da var ama 4 aydan önce önerilmediği için henüz kullanmıyorum
Şöyle bir yazı buldum:
Çocuklar 1 yaşına gelene kadar kalça eklemleri gelişmeye devam ettiği için pozisyonu, taşıma şekli çok önemli. Bebeğin dizlerinin kalçasından daha yukarıda olması gerekiyor. Uzmanlar buna kurbağa veya M pozisyonu adını veriyorlar. Dizler açık şekilde
. İlk 4-5 ay bebek bu şekilde taşınıyor. 5 aydan itibaren ise oturur şekilde yine dizler kalça ile aynı seviyede veya biraz daha yukarıda, ayaklar açık olarak taşınmalı. Klasik kangurularda ise bebeğin ayakları aşağı sarkar, ‘kasıklarından asılı’ şekilde taşınır. Bu da bebeğin kalçasına daha fazla baskı olmasına neden oluyor. Zaten bu yüzden, ”bu tip kanguruları günde 2-3 saatten uzun süre kullanmayınız” diyorlar. Çünkü çocuğun kalçasını rahatlatan, destekleyen bir taşıma şekli değil
Hipokort verdi bende 4 gün sürdüm bıraktım sabah öğle akşam mustela nemlendirici sürüyorum şu an yumuşadı bayağı ama tekrarlayacak diye çok korkuyorumAyni durumy bende yasiyorum hangi ilaci verdi doktorun? Bende ilacta kortizon Var diye kullanmak istemedim ama kziim elleri surekli yuzunde kasiyodu dayanamadim surdum 3 gun boyunca. simdi duzeldi bende biraktim kremi hemen
Kuşum bunu okuyunca,yazmadan gecemedim.Cok fazla baby wearing egitimine katildigim icin hakim oldugum bi konu.ilk 4 ay başini tutamadigi icin başi destekleyen sling kullanimi bebek icin daha uygun.yazida bahsedilen klasik kangurunun aslinda bebek tasimada kullanilmasi hic onerilmiyo cunku anlattigi gibi bebegin bacaklari asagiya sarkiyo ve sadece kalca degil omurgada eykileniyo durumdan,hele bi de bebegi disa donuk takanlar var...felaket bir durum.
Ergonomik kangurularda bebegin dogal durusu destekleniyor bacaklar asagiya sarkmadigi gibi aylara gore bacak acikligi degistiginden bu kangurularin sizelari var baby size 12kiloya yada 13.aya kadar toddler 12 kilo ustu gibi..bizde sling kullaniyoruz şu anda sonra baby size gecis yapcaz :) belki sen biliyorsundur ama bu yaziyi gorunce yanlis anlayan olmasin diye yazmak istedimEki Görüntüle 2216879
Çok tatlısınız :)
Ben evet benim aldığım kanguru da ergonomik özellikli
Loveandcarry air
Ama kilo alt sınırı nedeniyle ben de slingteyim
Sling çok rahat bişey ya :) bebek de çok seviyor
Merhaba.. bir sorum olacaksiz slingte ayaklar içerde mi dışarda mı kullanıyorsunuz? Bazı videolarda ayak içerde bazılarında dışarda da..Yenidoğan da içerde olur dediler ama ne zamana kadar?
Sadece yarim cay kasigi verdim cok karsiyim aslinda boyle seylere ama isik altinda yatmasindan iyidir dedim 2.gun cocugum normale dondu 11di degeri.Bebeğine sarılık yüzünden şekerli su veren varmı? vermek hiç istemiyorum ama uyandıramıyorum emziremiyorum saatler sürüyo uyandırmam.Sarılık yaşayan anneler siz naptınız nasıl başaçıktınız artık oturup ağlıyorum uyanmadıkça
Ama ben direk seker degil serum olan %5 lik dekstroz verdim hemsire arkadasim oyle dediBebeğine sarılık yüzünden şekerli su veren varmı? vermek hiç istemiyorum ama uyandıramıyorum emziremiyorum saatler sürüyo uyandırmam.Sarılık yaşayan anneler siz naptınız nasıl başaçıktınız artık oturup ağlıyorum uyanmadıkça
Basın sağolsun canım çok üzüldümBende bir kasim annesiyim ve melek olup uctu oğlum. Bol bol öpup koklayin yavrularinizi benim yerime de sarilin nolur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?