Başın sağolsun canım, Allah sabır versin çok çok üzüldümBende bir kasim annesiyim ve melek olup uctu oğlum. Bol bol öpup koklayin yavrularinizi benim yerime de sarilin nolur...
Ne güzel yazmışsın bizde de emme aynen sizdeki gibi ama ben hiç sağmıyorum. Soluemiyor birdakine az sol sonra sağı veriyorum. Peki siz tuvalete tutatken bezli mi bezsiz mi tutuyorsunuz? Ben bezli denedim ama işe yaramadıHerkese günaydın benim bebeğim de büyüdü 36 günlük oldu bugün.
1 aylık kontrolünde 3800 gram çıktı, 3050 ye kadar düşmüştü doğduktan sonra. Yeterli kilo aldığını düşünüyorum.
İlk 15 gün emzirme sorunları yaşadım. Ucunu tutamıyor tutsa da acıtıyordu. silikon uç kullandım o dönemde çok rahat ettim. Hatta 3 gün sadece sağıp biberonla verdim. Böylece uçlarındaki yaralar da geçti. Sonra bir gün silikon ucu reddetti bizimki. O günden beri ne kalkan kullanıyorum ne de lansinoh. Kalkana yapışık yaşıyordum ama bebek emmeyi ben de bebeği memeye yaklaştırmayı öğrenince her şey düzeldi. Artık emzirmek benim için eğlenceli bir eylem.
Kızım günde 10-12 defa emiyor. Gündüzleri emme isteği 1,5 saat ile 2,5 saat arasında. Geceleri 3-3,5 saatte bir uyanıp emiyor. Hiç ben uyandırmıyorum. Kendi talep etsin diye bekliyorum.
genelde tek seferde tek memeden emiyor, 5 ila 15 dk emiyor. Uzun emdiği daha nadir. Ama demek ki yetiyor kendisine.
Tuvalete tutmama rağmen halen günde 7-8 bez değiştirtiriyorum. Hiç pişik olmadı. Islak mendil kullanıyorum, arada da pamuk. Islak mendil bana daha pratik geldi. 3 bez denedim prima premium care, baby&me, huggies.
En çok premium care i beğendim, ince yumuşak ve sızdırmıyor. Şimdiye kadar bir kere bile sızdırma vakası yaşamadım gerçi. Sık değiştiriyorum ondan herhalde. Bir de kakayı beze çok nadir yapıyor.
Tuvalete tuttuğum için gaz sorunu yaşamadığımı düşünüyorum. Hiç gaz çıkarmaya uğraşmadım, gaz masajı ya da gaz damlası uygulamadım. Tek yaptığım her uykudan kaldırdığımda tuvalete tutmak. Her defasında 3-4 kere uzun uzun pırt yapıyor. Çok şükür gazla ilgili bi sorun yaşamadık.
Gündüzleri de sık sık uyuyor 2 şer saat falan uyuyor aralarda egzersiz, karın üstüne yatırma gibi şeyler yapıyorum. Henüz oyuncaklarla falan ilgilenmiyor. Tek yaptığı yüzüstü haldeyken debelenmek. :)
Eğer iyi uyuduysam gece süt çok birikiyor. Emzirdikten sonra kalanı sağıyorum, buzluğa koyuyorum. Süt için bence önce sütümüz olduğuna inanmak gerek. Onun dışında protein ağırlıklı besleniyorum. Vitamin haplarıma devam ediyorum. Sabah ebebekten aldığım vita's mom içeçeği, öğlen promalt malt içeceğini akşam ise lactamil çayı içiyorum. Atıştırmalık olarak hurma ceviz ve fındık tüketiyorum.
Bunların işe yaradığını düşünüyorum. Boza da iyi geldi bana. Marul salatası da.
Bebeğim malesef misafir yüzünden hastalanmıştı, serum fizyolojik ile burnunu açıyorum ama nefret ediyor. Odaya buhar makinesi aldık çok rahat ettik. O çalışırken daha rahat nefes alıyor.
Yüzü de kırmızı kırmızı ve pul pul oldu. Acaba egzama mı bilmiyorum doktora soracağım. Babe marka bi nemlendirici aldım onu sürüyorum biraz yumuşadı.
Emzik 1 haftadır veriyorum tokken tam uyuyacaksa uykuya geçişini kolaylaştırıyor
Bende böyle durumlar, yaptıklarımı paylaşayım dedim :)
Kızlar göğsümde yara yok ama bebeğim emdiğinde acıyor bazen. Sanki dişi varmışda sürtüyormuş gibi. Nedeni ni bilen var mı?
canim ben bugun gidebildim. tahmin ettigim gibi sut tikanikligi dedi. su anda antibiyotige gerek yok ama atesin cikarsa hemen gel dedi. simdi iste gogsu bosaltmak icin sicak uygulama, sagma vs. yapicam.Insallah degildir ama cok aciyor benim evet canim yazalim herhalde ilk sen gidicen ben daha randevu almadim esimi bekliyorum akalim o ne zaman musait olur ama senden haber bekliyorum hayirlisi ile insallah birsey cikmaz
Zaten 3 kiloyu gecince kendi cikariyo ayaklarini :) 3 kilonun alti top yapiyo kendini icerdeMerhaba.. bir sorum olacaksiz slingte ayaklar içerde mi dışarda mı kullanıyorsunuz? Bazı videolarda ayak içerde bazılarında dışarda da..Yenidoğan da içerde olur dediler ama ne zamana kadar?
Ne güzel yazmışsın bizde de emme aynen sizdeki gibi ama ben hiç sağmıyorum. Soluemiyor birdakine az sol sonra sağı veriyorum. Peki siz tuvalete tutatken bezli mi bezsiz mi tutuyorsunuz? Ben bezli denedim ama işe yaramadı
Ben o doğru açıyı pek bilmiyorum ama kahverengi kısmıda alıyor ağzına. Bazen de dediğin gibi hırslı hırslı emiyor iki kere sonra bırakıyor. Hatta çekip sündürüyor . neden anlamadım.? Sonra uyuyup uyanınca güzel emmeye devam ediyor. Kilo alımıda iyiBen memeyi dogru açıyla vermeyince veya çok fazla aglayipta hırslı hırslı emdiyse acı hissediyorum
Canım yarım çay bardagina 1 çay kaşığı şeker at. Sadece bir tatlı kaşığı icir. Bir de mama kullanma sütün varsa mamayi sindirmesi zor olduğu için uzun süre uyuyor bebek.Evet mamada veriyorum.Dediklerinin hepsni yapıyorum 1 saate anca uyandırıyorum bazen daha uzun o derece uyuyo
Canim cok gecmis olsun ben de gittim bsna gorunurde bir sey yok dedi ultrasona gonderdi gogsumde kist varmis buda agri yapar dedi tabi ben cok korktum korkma dedi zararsiz bir kistmis bsna da sicak uygulama yap dedi ilac vermedicanim ben bugun gidebildim. tahmin ettigim gibi sut tikanikligi dedi. su anda antibiyotige gerek yok ama atesin cikarsa hemen gel dedi. simdi iste gogsu bosaltmak icin sicak uygulama, sagma vs. yapicam.
Nekadar çıkıyo kuzum sütün? Benimde sütüm çok az neler yapıyorum bilsen.. ama artmıyo halamerhaba kizlar nasilsiniz ben hem emziriyorum hem mama veriyorum uzuluyorum bu kadar mamaya bagimli hale geldik bebegim sariliga yakalndi fotorerapi aldi 1 gece sonrasi mama ama benim psikolojim altust oldu bebegime yetemiyorum diye sagiyorum bakiyorum o kadar az sutum var ki neler yapmaliyim cogalmasi icin bebegim bu arada 2 aylik olmasina az kaldi ise baslamama da az kaldi subatin basinda is basi olucak
Maşallah yusuf paşaya canımm :))Herkese iyi akşamlar :)
Bizim de bugün 1 ay kontrolumuz vardı. Tosuncuk 4700 Gr olmuş boyu da 55cm olmuş maşallah. 1 ay aşısı olduk ağrı ateş yapmaz dedi. İkinci ay aşısına gelirken banyo yaptırıp getir birkaç gün banyo yapamayacak dedi. Oradan da doktora geçtik doktor da bingildagi kapanmaya başlamış D vitaminini azaltalim dedi. Karnı gaz dolu sab simplexi sabah akşam 7ser damla ver dedi bir de bir hareket gösterdi ve hakikaten onu yapınca peşpeşe pırt yapti :) elimden geldiğince tarif edeyim. Bebeği yatırip karnına zeytinyağ suruyoruz suruyoruz ssonra bir elinle göğsünü tutarak diger elinle göbek deliğinin üstüne hafifçe bastırarak soldan sağa hilal şeklinde elimizi gezdiriyoruz. Sonra da dizlerini kirip karnına doğru hafif itiyoruz ama ikinacak kadar cok degil.
Sünnet için de gerçekten güzel yapmış doktor dedi ona da sevindim :)
Ay bir de gaz için bir süre yediklerine dikkat et dedien sevdiğim şeyleri yasakladı...
Sut, tahin, mandalina, portakal, brokoli, karnıbahar, bulgur yemek yok dedi peynir yoğurt yiyebilirsin dedi.
Benimki gazı olunca oyle yapiyor. Sirf gaz cikarmak icin memeyi cekistire cekistire emiyorBen o doğru açıyı pek bilmiyorum ama kahverengi kısmıda alıyor ağzına. Bazen de dediğin gibi hırslı hırslı emiyor iki kere sonra bırakıyor. Hatta çekip sündürüyor . neden anlamadım.? Sonra uyuyup uyanınca güzel emmeye devam ediyor. Kilo alımıda iyi
Başın sağ olsun canım Allah sabır versin..Bende bir kasim annesiyim ve melek olup uctu oğlum. Bol bol öpup koklayin yavrularinizi benim yerime de sarilin nolur...
Allah sabırlar versin... Cennetinde kavuştursun sizleri inşallah...Bende bir kasim annesiyim ve melek olup uctu oğlum. Bol bol öpup koklayin yavrularinizi benim yerime de sarilin nolur...
Bende bir kasim annesiyim ve melek olup uctu oğlum. Bol bol öpup koklayin yavrularinizi benim yerime de sarilin nolur...
Canim doktora git ihmal etme.bizim burun tıkanıklığıyla başladı hafif öksürük vardi gittik geçen hafta serum fizyolojik verdi kolla bebeği dedi.film de çekmişti temizdi.dun öksürüğünSlm kızlar kaka problemimiz çözülmeden birde öksürük sahibi olduk benim gribim geçmeden oğlum hasta oldu 3 çay kaşığı ıhlamur icirdim calpol verdim çok öksürüyor ne yapmalıyım evi hiç sogutmuyorum nasıl hasta oldu anlamadım o kadar da dikkat ediyorum 47 günlük öksürük şurubu verirmi doktor deneyimli anneler yardım lütfen
benimki de öyle yaa, memede gaz cikarmaya ugrasiyo, kılıktan kiliga giriyo:)Benimki gazı olunca oyle yapiyor. Sirf gaz cikarmak icin memeyi cekistire cekistire emiyor
canım ben çok fena kabızlık yaşıyordum. hamilelikte vinalac kullanmistim, ona yeniden basladım. probiyotik iceren bir vitamin. ona ragmen ancak iki günde bir cikabiliyorum tuvalete. yalnız vinalac kullanmaya basladıktan sonra bebegimin bagirsak hareketlerinde de artis oldu, daha sık kaka yapmaya basladı. doktoruna sordum bu durum kilo almasini gelisimini olumsuz etkiler mi diye. yok sıkıntı olmaz dedi. bu arada aynı zamanda aktarda yaptırdığım kimyon,rezene,anason karisimindan da günde iki fincan iciyorum. onun da etkisi olmuştur belki.Ben hamilelikte hiç kabızlık yaşamadım ama sezeryan sonrası hatta 10 gün sonra başladı. Başına gelen var mı? Geçici bir şey mi bu? Ne yapmak lazım emziriyorum aynı zamanda da
Çok geçmiş olsun canım, Allah şifalar versin...Allah sabır versin...
Canim doktora git ihmal etme.bizim burun tıkanıklığıyla başladı hafif öksürük vardi gittik geçen hafta serum fizyolojik verdi kolla bebeği dedi.film de çekmişti temizdi.dun öksürüğün
Artması tıkanması nedeniyle geldik.hava cihazı yazdı evde yapmak için bir de şurup verdi.gecmezse cuma günü muayenede yatış veririm dedi.3 kez hava vermeye calistik evde.bebeklere çok zor oluyorBugün yine tıkandı eşim korktu başka doktora geldik.bizi tedirgin görünce yatış verdi.hafiften bronşit başlangıcı dendi.
Burada Başka arkadasta da benzer durumlar vardı .onlar da yatıyor hastanede.
Şuan serum var.yine hava veriyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?