- 16 Ocak 2015
- 1.845
- 2.757
- 133
- 39
Benimde oyle malesefdogdugundan beri dogru duzgun emziremedim. Sütümde azaldi iyice. Onceden tshirt lerim islanirdi smdi yok oyle bir durum. Yine de veriyorum olani ama yakinda kesilir gibime geliyor
Arkadaşlar herkese hayırlı günler acil bi sorum olacaktı.lütfan cevaplayabilirmi tecrübeli anneler.ben 3 gün önce sezeryan doğum yaptım bugün bebeğim çok ağladı ayaklarını toplayınca gazını n olduğunu anladım çünkü kendini çok sıkıyor okadarda gaz çıkarmasına rağmen.bende eşime eczeneden gaz gideriçi ilaç almasını istedim.zinco diye ilaç vermişler.kullanabimirmiyim aklımda kaldı.yada iyi gelirmi yada kulmanmamda bi sakınca olurmu
Arkadaşlar bebeğimin bakıcısı grip olmuş ne diyorsunuz bebeğime de bulaşır mı?
Ağzını kapatıyor öksürüyor burnu akıyor .
Iyilesmek için çok çaba sarfediyor ama o iyi plana kadar hadi ben ve bebegim de hasta olursa?
Evet cnm ya benimde geçmediayni bende öyleyim canim normal de kuru kayisi yedim mi geciyordu ama bu sefer geçmek bilmedi bide mastitden dolayi antibiyotik kullandim ona yoruyorum
Vinalacı bendee doktora sorayım bi.canım ben çok fena kabızlık yaşıyordum. hamilelikte vinalac kullanmistim, ona yeniden basladım. probiyotik iceren bir vitamin. ona ragmen ancak iki günde bir cikabiliyorum tuvalete. yalnız vinalac kullanmaya basladıktan sonra bebegimin bagirsak hareketlerinde de artis oldu, daha sık kaka yapmaya basladı. doktoruna sordum bu durum kilo almasini gelisimini olumsuz etkiler mi diye. yok sıkıntı olmaz dedi. bu arada aynı zamanda aktarda yaptırdığım kimyon,rezene,anason karisimindan da günde iki fincan iciyorum. onun da etkisi olmuştur belki.
Ardından gaz çıkarmaya çalışıyorum ama çıkmıyor. Sonra da uyuyor. Ben beceremiyorum ya da gaz çıkarmayıBenimki gazı olunca oyle yapiyor. Sirf gaz cikarmak icin memeyi cekistire cekistire emiyor
Bulunduğu odayı sık sık havalandırın, maske taksın ama şimdiye kadar geçmiş olabilir. Burun tıkanıyor önce sonra hapşırık oluyor öksürük ve emmesi azalmasına kalmadan da doktora git. biz 6 gündür hastanedeyiz bir sürü ilaç aldı küçücük bebeğim.Arkadaşlar bebeğimin bakıcısı grip olmuş ne diyorsunuz bebeğime de bulaşır mı?
Ağzını kapatıyor öksürüyor burnu akıyor .
Iyilesmek için çok çaba sarfediyor ama o iyi plana kadar hadi ben ve bebegim de hasta olursa?
Solunumu nasıldı? Hırıltı var mıydı? Hızlı hızlı kısa kısa mı nefes alıyordu? Ağzında köpük falan oluyor muydu? Öksürüğü nasıldı? Balgam çıkaracak gibi ciğerden miydi?Bibliyo bize de bronşit başlangıcı dedi doktor.serumu var kolunda dünden beri.belli araliklarla hemsireler ilaç getiriyor hava veriyoruz. 2 ayrı şurup da başlatıldı .
Ben de gribim acile gittim.gozlerim kan çanağına dönmüş durumda.bogaz kulak fena..bı usume bı terleme5 tane de bana ilaç yazıldı
Mama agirlikli besleniyor canim 1 hafta vermedgim oldu gogsumu sadece sagip vermstm iyilesir gibi oluyor verince tekrarliyor. Bepanten degildi cilt doktoru bana bir karisim hazirladi icinde bepantende vardi onu surdum oda fayda etmedi. Silikon meme ucunu dogumda almstm kullandim bi sure sonra biraktim hem bende ise yaramadi hem zaten bebegim gunde 3 4 defa emiyor ondada memenin kokusunu alsn dokusunu hissetsin diye dusundum. Benim denemedigim birsey kalmadi bebegim agzina aldigi surece devam edecek sanirimSilikon meme ucu kullanmayı denedin mi cnm ben onunla emziriyorum çok iyi geliyor bana birde ilk zaman yara olduğunda ben kalkan kullanmıştım ve 1 gün sagmadim bepanthen sürdüm hemen iyileşti mama veriyor musun bilmiyorum eğer veriyorsan bir gün emzirme o kremi sür kalkan kullan hemen geçiyor
Ben biogaia ve zinco bir arada kullanıyorum kardesim öyle kullaniyordu bende öyle aldim acayip etkili bence ve doktora sordum doktor çok iyi yapmışsın ikisi çok iyi bir kombin biri probiyotik biri bitkisel dedi biogaia sabah 11,, zinco akşam 11. Düzenli kullanılması önemli imiş.
Maske kullanabilir ve sık sık elini yikarsa daha az ihtimal bulaşması tabi
Cok gecmis olsun canim Allah sifa versin biran once insallah. Benimkininde sabahlari burnu tikali oluyor bende serum fizyolijisi kullaniyorum her sabah sıkıyorum burnuna. Bu arada bilmeyenler varsa doktor bana dediki bebekler ilk birkac ay agizdan nefes almayi bilmezlermis eger burnu tikaniyorsa hemen acmak lazimmis. bir de eger grip nezle yoksa aspiratorle surekli cekmeye gerek yokmus. Serum fizyolojisi tek basina yeterliymis. Ben sıkıyorum mesela fiyt diye cogu gidiyor burnundan cocuk yutuyor ondanda bisey olmazmis yutmasi hic sakincali degilmis.
Gümüş kapağın çok faydasını gördüm şiddetle tavsiye ederimMama agirlikli besleniyor canim 1 hafta vermedgim oldu gogsumu sadece sagip vermstm iyilesir gibi oluyor verince tekrarliyor. Bepanten degildi cilt doktoru bana bir karisim hazirladi icinde bepantende vardi onu surdum oda fayda etmedi. Silikon meme ucunu dogumda almstm kullandim bi sure sonra biraktim hem bende ise yaramadi hem zaten bebegim gunde 3 4 defa emiyor ondada memenin kokusunu alsn dokusunu hissetsin diye dusundum. Benim denemedigim birsey kalmadi bebegim agzina aldigi surece devam edecek sanirim
Solunumu nasıldı? Hırıltı var mıydı? Hızlı hızlı kısa kısa mı nefes alıyordu? Ağzında köpük falan oluyor muydu? Öksürüğü nasıldı? Balgam çıkaracak gibi ciğerden miydi?
Bizim tedavimiz hala sürüyor. Ventolin, antibiyotik,kortizon, adrenalin, serum her şey veriliyor küçücük kızıma.
Sen de dikkat et, herkes hasta. Bizde de ben,babamiz, kizimiz aile boyu hastayiz. Bebegim iyilessin başka bişey istemem.
Bende cok duydum ama Pahali olmasi acikcasi caydirici oldu benim icinGümüş kapağın çok faydasını gördüm şiddetle tavsiye ederim
Ayaklarını çok topluyordu bende o yüzden aldım gece iki damla vermek zorunda kaldım.kaynanam 2 saatte çocuğun altını değiştirince çocuk alttan soğuk alıyor.çıldırıyorum .ama elimden de birşel gelmiyor.Ben ilk 5-6 gun bebek gaz sancısı yasamiyor diye biliyorum baska bi sıkıntısı olmasın. Ben gaz damlası kullanmadım ama burdaki arkadaşlar genelde sab simpleks yada biogaia kullandılar zinco kullanana hiç rastlamadım.
İlk 15 gün bebeklere gaz ilacı verilmiyo kuzum çünkü gaz sorunu yaşamıyolar diyo doktorlarAyaklarını çok topluyordu bende o yüzden aldım gece iki damla vermek zorunda kaldım.kaynanam 2 saatte çocuğun altını değiştirince çocuk alttan soğuk alıyor.çıldırıyorum .ama elimden de birşel gelmiyor.
Dün zorda kaldım ne yapsak gazını çıkaramadık ayaklarını çok topladı mecbur iki damla verdim.rahatladı uyuyor şimdi maşallah.yüreğim yanıyor o ağladıkça.mecbur kaldım ama mecbur kalmadıkça içirmemİlk 15 gün bebeklere gaz ilacı verilmiyo kuzum çünkü gaz sorunu yaşamıyolar diyo doktorlar
Biz oldukça zor zamanlar geçirdik şükür bebeğim artık iyileşiyor, dün hiç öksürük krizi yaşamadık bir kaç güne de taburcu edecek sanırım. Havalardan sonra bi 5-10 dakika pat pat gaz çıkarır gibi sırtına vur dediler. Bu havalardan sonra ciğerleri yumuşuyor balgamları çıkarması kolaylaşıyor dediler. Bize adrenalin de veriliyor, idrar söktürücü de yapılıyor(fazlaca ilaç aldığı için idarar söktürücü ile ilacın zararlı etkilerini azaltıyorlarmış). İlk günler yoğun bir tedavi gördü. Ben hep başındayım. Burnunu hastanede de çekmeyi unutma canım.Hırıltı var,solunum genel anlamda iyi sabaha karşı genelde öksürük krizi tutuyor ağzı tükürük doluyor atamıyor balgam
Bizde de ventolin budecort ve adını bilmediğim bı ilaç daha hava olarak veriyoruz.serum var
2 tane de şurup var.
Siz beraber misin kizinizla canım?
İlk haftalar atak geciriyorlarmis canm gaz sancisi degilmis. Benimkide oyleydi. banada doktorum soylemisti. Agliyorlar naparsan yap gecmiyor. alismaya calisiyorlar insanin yuregi dayanmiyor. Allah onlara saglik versin bizede dayanma gucu versinDün zorda kaldım ne yapsak gazını çıkaramadık ayaklarını çok topladı mecbur iki damla verdim.rahatladı uyuyor şimdi maşallah.yüreğim yanıyor o ağladıkça.mecbur kaldım ama mecbur kalmadıkça içirmem
AySendemi mastit oldun ne kadar zor birsey degilmi. Resmen atesim 39 lara cikmisti allah dusmanima bile yasatmasin.ayni bende öyleyim canim normal de kuru kayisi yedim mi geciyordu ama bu sefer geçmek bilmedi bide mastitden dolayi antibiyotik kullandim ona yoruyorum
Gecmis olsun canim biran ince toparlanirsin insallahTeşekkür ederim canım evet ameliyat oldum sabah hastanedeyiz kızımda yanımda çok ağrım oluyor şiddetli ama bugünü atlatırsak gececek diyor Dr. Çok şükür hayırlısıyla bitti Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Cok gecmis olsun. Allah sifa versin bebise insallah dahada iyi olur saglicakla evine döner biran once minik kuzuMerhaba, bu sefer iyi haberle geldim. Cumartesi günü bronşiyolit tanısı ile yatış yapıldı(rsv virüsü negatif çıkmıştı), hala yatmaktayız ama durumumuz iyi bugün. Belki cumaya taburcu oluruz.
İlk 3 gün aslında ilk 96 saat çok zor geçermiş ama yatış verirken bunu ailelere söylemeyiz korkutmamak için dedi doktor. Gerçekten berbat bi 3 gün geçirdik. Her gün ağladım, kızımla birlikte benim de nefesim kesildi. Öksürük krizleri yaşadık en azı 5 dakika süren en uzunu 15-20 dakika süren. Aralıksız öksürüyordu krizlerde bu yüzden nefesi kesiliyordu. Çok acil durumlarda burnunu ve ağzını aspire ettiler. Antibiyotik ve ventolin tedavisi görüyoruz. Akciğer filmi çekildi,doktor gayet iyi diyor. Bugün de bu saate kadar ne kriz yaşadık ne de üçten fazla öksürdü. Geceyi de iyi atlatırsak dertlerimiz bitiyor.
Muhabbet kuşumuzu gönderiyoruz doktorun önerisi ile.
Bronşiyolitin üşütmekle ilgisi yokmuş, bi virus sebep oluyormuş. Bir daha ömrü boyunca hiç bronşiyoloit olmayabilirmiş ya da olabilirmiş. Eğer üçten fazla olursa astımı tetikleyebilirmiş. Umarım bir daha yaşamayız.
Kızım bugün çok canlı bakıyordu üstelik uzun uzun da bana da babasına da gülücükler dağıttı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?