- 16 Eylül 2009
- 666
- 301
- 333
Öyle dua etme bir daha , sinir harbi bozuk psikoloji ve kötü ruh haliyle insan kendinde olmuyor sağlıklı düşünemiyor, aynı şeyleri bende söylemiştim ilk hafta, bende mastit vs olmadı ama yara olmuştu uçları falan bir de yanlış yerleri emzirip morarttım falan, sonra ilk hafta ikinci hafta gazdan ağlama krizleri, ben uykusuz aç bi yandan büyüklerin engin çok bilmişlik deneyimleri... ama sonradan düzene giriyor herşey biz 43. Gündeyiz, gaz için aguline-biogaia kullanıyorum eskisi gibi değiliz gene ıkınırken aglıyor ama rahat bi şekilde çıkartıyor , ben mama vermedim hiç , ama o ilk zamanlar cocugu kaldırıp atıyordum kenara emzirmicem ben bunu be yaparsanız yapın diye =))) sonra acaba dedim sütüm yarıyor mu kilo alıyor mu çünkü çok kusuyordu, 40 ımızda doktora gittik toplamda 1230 gr almış doğduğu günden bu yana.. sen her ağladığında ağzına daya memeyi, o emdikçe artar, bir de bi arkadaş demişti terbiye olacsk göğüsler - emdikçe süt gelecek - ona göre üretecek- bende de şu sıralar aşırı bi doluluk yok- eskisi gibi taşma akma da Yok- kalkan kullanımını da bıraktım- biraz da uykusuzum- ama karnı doyuyor doymasa ağlardı hep...
Herşeyin iyi olması düzelmesi dileğiyle
Oy maşallah, kocaman olmuş Yusuf PaşaBizde gittik bugün canım:))
4100 gr olmuş 1100 gr almış :) 57cm olmuşuz 5cm büyümüş :)) bizimde kalça ultrasonunda çok şükür bi sorun çıkmadı. Ama pipi deliği ufakmış sünnet gerekebilir haftaya cerrahi bi görsün dedi.
Günde 3 kere mama ver fazla olmasın demek sütün geliyo ki kg alıyo dedi :) demekki sağma makinesinde var bişry
Kg almış ya üstümden yük kalktı demek süt geliyor cidden. Şakır şakır olmasada besleyici demekki rabbime bin şükür. Yoksa günde 120 ccden bu kgyu alamazdı herakde dimi ki 10 gün öncesine kadar hep 30 verdim ben doz arttırmam gerektiğini bilmiyodum
Kendi kendine yapışır üzülme. Sen dikkat et canım su filan değmesin, pansumana da çok dikkat edin, temiz tutun devamlı... Benimkinin ilk başta 3te 1i yapışmamıştı neredeyse ama akıntı parmak ucu kadar bir alandan geliyordu...Evet canim banada rif dokuldu kirmizi bisey.Senin acikligin cokmuydu ki gorebilmismiydin.Benimde 1 ay sursun raziyim ama gecsin yeterki saol canim bilgilerin icin.Cok korkuyorum tekrar dikerler falan diye
Dikkat edicem canim cok saol yapisir insallahKendi kendine yapışır üzülme. Sen dikkat et canım su filan değmesin, pansumana da çok dikkat edin, temiz tutun devamlı... Benimkinin ilk başta 3te 1i yapışmamıştı neredeyse ama akıntı parmak ucu kadar bir alandan geliyordu...
Kizlar aranizda 2.ay asilarini yaptiran varmi varsa asiya gitmeden ates dusurucu verdiniz mi 3 tanr asisi var carsamba gunu simdiden strese girdim
2.ay aşımıza az kaldı ama ilk çocuğumdan az çok biliyorum aşıları bu ay verem aşısı da var ateş olabiliyor ancak kesinlikle ateşi olmadan ateş düşürücü verme benim tavsiyem ebeler hemen verin verin diyor ama bu yanlış çocuğun bağışıklık kazanmasına fırsat bile vermemiş oluyoruz o gün rahat oluyoruz ama aslında farkında olmadan ileride her küçük şeyde hasta olacak çocuklar yetiştiriyoruz ben o yüzden ateşi çıkmadan asla vermem hatta belli bir dereceden önce vermem evet çocuk biraz huysuz oluyor o gece uyumuyoruz zor geçiyor ama ilerde bağışıklığı güçlü olsun da varsın 1 gece uyumayalımKizlar aranizda 2.ay asilarini yaptiran varmi varsa asiya gitmeden ates dusurucu verdiniz mi 3 tanr asisi var carsamba gunu simdiden strese girdim
Canım hemsiremiz bir gün önce banyo yaptir sonrasında üç gün yaptırmak yok demişti ateşi olur dedi canli virusmus birde ikinci ay aşısında rota virüsü aşısı yaptircaksan eczaneden alacaksın 165 lira sanırım iki kez aliniyo ama öncesinde sağlık ocağına söylemek gerekiyormuş biz vb henüz yaptirmadikKizlar aranizda 2.ay asilarini yaptiran varmi varsa asiya gitmeden ates dusurucu verdiniz mi 3 tanr asisi var carsamba gunu simdiden strese girdim
Rotayi yaptirmadan once iyice arastirin derim. Bazi bebeklerde besin alerjisine sebep olabiliyor. Ben yaptirmayacagim.Canım hemsiremiz bir gün önce banyo yaptir sonrasında üç gün yaptırmak yok demişti ateşi olur dedi canli virusmus birde ikinci ay aşısında rota virüsü aşısı yaptircaksan eczaneden alacaksın 165 lira sanırım iki kez aliniyo ama öncesinde sağlık ocağına söylemek gerekiyormuş biz vb henüz yaptirmadik
Canim sarilik riski ne zamandan sonra azalir?Canim 4100 gr bebegin gunde 600 650 cc beslenmesi gerekir senin sutun az degilki cogunu senden almis mama vermeseydin belki 1100gr degilde 800gr alacakti ki aylik alt sinir 600 gr. Sarilik sikintilarinida atlattilar bence bu ay mamayi azaltarak tamamen kesebilirsin hem emzirme sonrasi memeleri pompala sut uretimini cogaltacaktir.
Bence karnı gurul gurulsa üşütmüş ve çıkardığı gaz yeterli gelmiyor dahası var benimki de 2 gündür böyleydi bugün biraz daha iyi sankiOğlum 8 de emdi 3 saattir de ağlıyor gazını da çıkardım. Ama karnı gurul gurul. 11 de emdi uyudu çok şükür. Her gün aynı saatlerde böyle oluyor . kolik bebek mi oluyor şimdi
Benim 25 gün oldu dikişlerim acıyor daha düşmedi bir de hemoroid olmuşum Doğumda o da arada çok ağrı yapıyor ve kanıyor ne zman geçer bilinmezKizlar ya 23 gun oldu dogum yapali hala dikislerim agriyo, bu da yetmezmis gibi makat bolgesi de agrimaya basladi cunku sindirimim hala eskiye donmedi. Normal dogum yaptim bu arada. Dikisleriniz ne zaman iyilesti ayakta duramiyorum hemen sizliyor benim gibi olan var mi?
Yok canm ne kusuru yardimci olmaya calistigin icin tesekkur ederim :) emzirme profu oldm ben kahverengi kismi komple aliyor agzina. Burnu meme ucuyla hizada. yanaklar ve cene goguse dayali alt dudak ust dudak disa dogru acilir vaziyette emziriyorum. Benim problemim yanlis emzirmeye dayali degil tamamen meme ucumun hassasligiyla alakali bence. Cok kotu oldugunda vermiyorum sagiyorum. Az duzelince veriyorumda tekrarliyor. Boyle boyle vericem ne versem kardir.
Ya canım ben pompalıyorum ama hiç damlaa süt gelmeyince moralim bozuluyo o yüzden Art7k sağmıyorm :/Canim 4100 gr bebegin gunde 600 650 cc beslenmesi gerekir senin sutun az degilki cogunu senden almis mama vermeseydin belki 1100gr degilde 800gr alacakti ki aylik alt sinir 600 gr. Sarilik sikintilarinida atlattilar bence bu ay mamayi azaltarak tamamen kesebilirsin hem emzirme sonrasi memeleri pompala sut uretimini cogaltacaktir.
Aminn teyzesi çoksağoln :)Oy maşallah, kocaman olmuş Yusuf Paşa
Kafana taktığına değmemiş ya, görüyor musun elhamdulillah ne güzel kilo almış
Sünnet için de vesile olur canım ya, erkenden yaptırmış olursunuz, hemen iyileşir inşallah
Bana soylemediler eczaneden al diye asi defterine yazarken falan. Acaba gidincemi soylerlerkiCanım hemsiremiz bir gün önce banyo yaptir sonrasında üç gün yaptırmak yok demişti ateşi olur dedi canli virusmus birde ikinci ay aşısında rota virüsü aşısı yaptircaksan eczaneden alacaksın 165 lira sanırım iki kez aliniyo ama öncesinde sağlık ocağına söylemek gerekiyormuş biz vb henüz yaptirmadik
T Tutunamayanlar777 bende vermicem zatrn icime sinmiyordu durduk yere ilac vermek ama herkes birsey soyleyince kafam karisti acikcasi. Uykusuz kalmak onemli degil zaten cok uyudugum soylenemez bizim kiz saolsn alistirdi beni uykusuzluga :) tek derdim caninin yanmasi sıkıntılı olmasi beni cok strese sokuyor icim parcalaniyor ya o aglaynca2.ay aşımıza az kaldı ama ilk çocuğumdan az çok biliyorum aşıları bu ay verem aşısı da var ateş olabiliyor ancak kesinlikle ateşi olmadan ateş düşürücü verme benim tavsiyem ebeler hemen verin verin diyor ama bu yanlış çocuğun bağışıklık kazanmasına fırsat bile vermemiş oluyoruz o gün rahat oluyoruz ama aslında farkında olmadan ileride her küçük şeyde hasta olacak çocuklar yetiştiriyoruz ben o yüzden ateşi çıkmadan asla vermem hatta belli bir dereceden önce vermem evet çocuk biraz huysuz oluyor o gece uyumuyoruz zor geçiyor ama ilerde bağışıklığı güçlü olsun da varsın 1 gece uyumayalım
Arkadaşlar merhaba bebeklerinizin yatış şekli nasıl? Ben yan yatırma yastığı kullanıyorum ancak bebeğimin çok gazı var sadece yüz üstü yatırdığımda deliksiz uyuyabiliyor diğer türlü yan ya da sırt üstü sürekli uyanık ve bağırıyor gazı gelince ıkınıyor yüzüstü rahatça gazı çıkıyor:) bir de reflüyü var kustığu için surt üstü yatırmak istemiyorum reflü yayaklarında delikler var onları kullanıp yüzüstü yatıran var mı ya da fikir verebilecek?
Kızlar tek göğsü emzirirken bebiş uyursa, diğer gogsunuzu sağiyor musunuz?
Kizlar ya 23 gun oldu dogum yapali hala dikislerim agriyo, bu da yetmezmis gibi makat bolgesi de agrimaya basladi cunku sindirimim hala eskiye donmedi. Normal dogum yaptim bu arada. Dikisleriniz ne zaman iyilesti ayakta duramiyorum hemen sizliyor benim gibi olan var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?