- 29 Temmuz 2018
- 2.050
- 4.345
- 133
Ahh canım benim de en büyük derdim bu aralar kabızlık. Aynen sezeryandan sonra başladı şuanda tavan artık çatlak oldu acıyor. Ben bunu beslenme şekline de bağlıyorum çünkü gaz yapar diye çoğu şeyi yiyip içmiyorum. Çiğ Sebze meyve lifli şeyler tüketemiyorum. Acı da yiyemiyoruz ki bağırsakları çalıştırsınne yapacağımı şaştım. Eczaneden krem alıp kullanmayı düşünüyorum ilerlemesin diye
Canım yanlış anlama sakın ben@Tutunamayanlar777 bende vermicem zatrn icime sinmiyordu durduk yere ilac vermek ama herkes birsey soyleyince kafam karisti acikcasi. Uykusuz kalmak onemli degil zaten cok uyudugum soylenemez bizim kiz saolsn alistirdi beni uykusuzluga :) tek derdim caninin yanmasi sıkıntılı olmasi beni cok strese sokuyor icim parcalaniyor ya o aglaynca
Canım yanlış anlama sakın ben ebelerin hemen ateş düşürücü ver demesine kızıyorum çok cahiller ben ateşli çocuğu soğuk suyla yıka diyenini biliyorum ki ne kadar yanlış bir uyguluma için rahat olsun evet onlar ağlayınca içimiz parçalanıyor ama bu onların iyiliği için biraz bağışıklık sistemleri güçlenmeli@Tutunamayanlar777 bende vermicem zatrn icime sinmiyordu durduk yere ilac vermek ama herkes birsey soyleyince kafam karisti acikcasi. Uykusuz kalmak onemli degil zaten cok uyudugum soylenemez bizim kiz saolsn alistirdi beni uykusuzluga :) tek derdim caninin yanmasi sıkıntılı olmasi beni cok strese sokuyor icim parcalaniyor ya o aglaynca
Valla doğru olma ihtimali çok yüksek kızım gazlı kolik bir bebekti diyette yaptım çeşitli ilaçlarda kullandım baktım olmuyor bari çocuk vitamin alsın dedim herşeyi yedim şimdi oğlumda da herşeyi yiyorum yani acı şalgam içiyorum bugün çocuğa dokunur mu diyorum o hafta çocukta bişey olmuyor bakıyorum başka bir gün gaz yapan hiçbişey yokken çocuk çıldırıyor yani sistemleri gelişene kadar çekiyoruz madem yiyeyim bariBen oglumu emzirdigim donem o kadar cok seyi yemiyordum ki. Ama cok gazli bir bebekti. Her kafadan bir ses cikiyordu onu yeme gaz yapiyor, sunu yemek gaz yapiyor. Ben yurtdisindayim, oglumu arada ziyarete gelen bir ebe vardi ona bu soylenenleri anlattim, 25 yillik bir ebeydi, cok sasirdi, hele meyve tuketmeme olayina cok kizdi cunku bende kabizlik cekiyordum. Yediklerinin gazi sende kalir, vucudun bebege gecenleri filtreliyor, Sen ne yersen ye zaten gazli olacak cunku sindirim sistemi cok narin demisti. Ogun bir suru sulu meyve yemistim kabizlik diye bir sey kalmamisti cok dua ettim ebeye :) ve oglumun gazinda da bir artis olmamisti. Bende deneyimimden yola cikarak gonul rahatligiyla meyve yemeni tavsiye ediyorum Canim
Ayy sağolasın canım ne güzel yazmışsın. Ne güzel bilgi vermişler.İnan meyve yemeye hasret kaldım ancak arada bir armut yiyorum bi parça. Üstelik sabah akşam kimyon çayı da içiyorum.artık daha rahat bırakayım kendimi böyle de deneyeyim.Ben oglumu emzirdigim donem o kadar cok seyi yemiyordum ki. Ama cok gazli bir bebekti. Her kafadan bir ses cikiyordu onu yeme gaz yapiyor, sunu yemek gaz yapiyor. Ben yurtdisindayim, oglumu arada ziyarete gelen bir ebe vardi ona bu soylenenleri anlattim, 25 yillik bir ebeydi, cok sasirdi, hele meyve tuketmeme olayina cok kizdi cunku bende kabizlik cekiyordum. Yediklerinin gazi sende kalir, vucudun bebege gecenleri filtreliyor, Sen ne yersen ye zaten gazli olacak cunku sindirim sistemi cok narin demisti. Ogun bir suru sulu meyve yemistim kabizlik diye bir sey kalmamisti cok dua ettim ebeye :) ve oglumun gazinda da bir artis olmamisti. Bende deneyimimden yola cikarak gonul rahatligiyla meyve yemeni tavsiye ediyorum Canim
Canım o kadar iyi geldiki bunları okumak çok sağol Gerçekten.Planımızı yaptık bile, gidecek olma fikri bile rahatlattı. Gidince çok daha iyi olacağıma eminimCanım bende 9. Günden beridir yalnızdım kv dolaşıp gidiyodu gün aşırı yada hergün ama o bana yetmiyo tabikide. Bende herşeye ağlar olmuştum musluktan akan suya bile. Ağlıyorum yazarken ağlıyodum çok kötüydü. Em sonunda eşim bile dayanamadı beni ablama götürdü. 4 gün kaldım ama kendime geldim. Bugün evde tektim düşün yemeğimi yapabildim mis gibi ve ilk defa kahvaltımı yapabildim öğlende bişeyker atıştırdım önceden asla gram bişey yiyemiyodım midem kilitti. Demek istediğim memleketine gidiceksen git, sar sarmala dışarı çıkarken yüzünü ört daha nereden hava alsın üşüsün . Düşün daha dün geldim eve diğer haftaya ablama gitmenin yolunu yapıyorum eşime.
Evde durdukça fenalaşıyo insan doktorun ber dediğini dinlersek ohoo.. git ve nefes al valla canım o sendrom öyle sabırla geçmiyo hemen..
Canım çıkmadan yapamayacağımı anladım, her günüm bir öncekinden kötü oluyor, planımı yaptım çıkacağım.yoksa ciddi anlamda bunalıma gireceğimBende 45 gunlukten beri yalnizm. Ailem sehir disinda bende cok bunaliyorum ama hic cesaretim yok yola cikmaya. Bugun bi banyo yaptirdim burnu tikandi hapsiriyo aklim cikiyo hastalanacak diye. esinle izinli oldugu zamanlarda cikabilirsin tek basina yada 3 unuz bi yerlere gidin araciniz varsa. Bizim arabamiz yok evden cikamiyoruz doktordan doktora gun yuzu goruyorum valla.
37.5 ve üzeri ateşli sayılıyor diye biliyorum ben canımKızlar yenidoğan bebekte ateş nekadara kadar normal sayılabilir sizce. Oğlumun burnu tıkalı dünden beri geniz akıntısı var midesini bulandırdı kustu dün 2 kere. Bugünde akıntı ağzına gelince öksürüyor. Biraz önce emzirirken ağzı hafif sıcak geldi ve ateşini ölçtüm 36.4 derece çıktı. 37 yi geçerse hemen hastaneye mi gitsem
36.4 normal ama geniz akintisi ve oksuruk icin gotur istersen.Kızlar yenidoğan bebekte ateş nekadara kadar normal sayılabilir sizce. Oğlumun burnu tıkalı dünden beri geniz akıntısı var midesini bulandırdı kustu dün 2 kere. Bugünde akıntı ağzına gelince öksürüyor. Biraz önce emzirirken ağzı hafif sıcak geldi ve ateşini ölçtüm 36.4 derece çıktı. 37 yi geçerse hemen hastaneye mi gitsem
Valla senin gidecek olmana bile çok sevindim canım. Git gez dolaş oh mis. Ben şimdi bile götürse eşim gidicem :) 2 insan görmek insana huzur veriyo. Lohusa sendromu bundan demekki eve kitleniyor insan ruhu daralıyo.Canım o kadar iyi geldiki bunları okumak çok sağol Gerçekten.Planımızı yaptık bile, gidecek olma fikri bile rahatlattı. Gidince çok daha iyi olacağıma eminim
Canim kabizlik da yok hatta ishal sayilirim zorlanmiyorum yani ama cok kotu yanma ve zonklama oluyor dikis agrilarimla beraber dayanilmaz oluyor, agliyorum. Tuvalete gitmek istrmyorum oyuzden. Ama bu dogumdan hemen snra olmadi son 1 haftadir oldu hemeroid degilimdir dmiKabizlik mi cekiyorsun acaba? eger ondan kaynakli makatta agrin oluyorsa bol bol sulu meyve tuket, bagirsaklari inanilmaz hareketlendiriyor.
canım aguline gaz sürümünü nasıl iciriyorsun...ne kadar sıklıkla ne kadar olcude benim bebeğim içmiyor tadını sevmedi .. birde içtiğinde daha çok.kivrandi sanki sürekli bezine kaka yaptı uyuyamadi
Ben de çokk ama çok mutluyum. Birden enerjim yükseldi,sayende.hiç cesaretim yoktu inan.bu sendrom öyle böyle değilmiş yani. Muhabbet etmeyi özledim yaa... Gidip gelince yine yazarım inşallahValla senin gidecek olmana bile çok sevindim canım. Git gez dolaş oh mis. Ben şimdi bile götürse eşim gidicem :) 2 insan görmek insana huzur veriyo. Lohusa sendromu bundan demekki eve kitleniyor insan ruhu daralıyo.
Gönlün gözün ferahlasın inşallah güzel güzel git ve dön :))
Canim kabizlik da yok hatta ishal sayilirim zorlanmiyorum yani ama cok kotu yanma ve zonklama oluyor dikis agrilarimla beraber dayanilmaz oluyor, agliyorum. Tuvalete gitmek istrmyorum oyuzden. Ama bu dogumdan hemen snra olmadi son 1 haftadir oldu hemeroid degilimdir dmitahristir insallah
Canim benimde oyle ac oluyor ben 1 saat emzirirdim hala aglardi sarilik atlatik mama takviyesi verildi simdi hala sutum az emziriyorum ustune mama aglamasi duruyorOğlum 8 de emdi 3 saattir de ağlıyor gazını da çıkardım. Ama karnı gurul gurul. 11 de emdi uyudu çok şükür. Her gün aynı saatlerde böyle oluyor . kolik bebek mi oluyor şimdi
Yok canim yanlis anlamadim ilac vermeyi dusunmuyordum herkes ver ver diyince yaziyim dedim sizin verme demenizde cesaret verdi bana bende durduk yere ilac vermek istemiyorum. Ates zaten vucudun koruma mekanizmasi ben buna izin vermezsem nasil guclenecek. Cok haklisinz yani cok tesekkur ederim :) ama yinede atesi olmaz insaallahCanım yanlış anlama sakın ben
Canım yanlış anlama sakın ben ebelerin hemen ateş düşürücü ver demesine kızıyorum çok cahiller ben ateşli çocuğu soğuk suyla yıka diyenini biliyorum ki ne kadar yanlış bir uyguluma için rahat olsun evet onlar ağlayınca içimiz parçalanıyor ama bu onların iyiliği için biraz bağışıklık sistemleri güçlenmeli
Cik canim bebegin saglikli ve mutlu olabilmesi icin oncelikle senin saglikli ve mutlu olman gerekli. Mutlu bebegin yolu mutlu anneden gecer. Ben eve cok alisik biriyimdir hic cikmasam aramam disariyi heleki hava soguksa yatagmdan cikmazdim ama ben bile bunaldimCanım çıkmadan yapamayacağımı anladım, her günüm bir öncekinden kötü oluyor, planımı yaptım çıkacağım.yoksa ciddi anlamda bunalıma gireceğim
Canım senin fissür geçti mi krem kullanınca? Bendede 2tane sanırım çok kötü birşeymiş bu. Kesin çözüm olmuyor diye duydum birçok kişiden o yüzden dra gitmekte kararsızım ısırgan otunu deniyorum 2 gündür.Selam anal fissür yani çatlak da olmuş olabilirsin
Bende 2 fissür vardı ishal de kabızlık da aynı etkiyi yapar ikisini de olmamalısın
cam kesiyor gibi derler ağrısına
Tuvalet sonrası kanama, ağrı, zonklama, kaşıntı da olabilir
Benim doğumdan 15 gün falan sonra fark ettim ki hemoroidim de olmuş ve kanıyor.
Genel cerrah bakıyor bu işlere. Bi krem var emzirirken kullanılıyor
bi git baktır ilerlemeden
Canım senin fissür geçti mi krem kullanınca? Bendede 2tane sanırım çok kötü birşeymiş bu. Kesin çözüm olmuyor diye duydum birçok kişiden o yüzden dra gitmekte kararsızım ısırgan otunu deniyorum 2 gündür.
Yardımcı oldumsa ne mutlu canım :))Ben de çokk ama çok mutluyum. Birden enerjim yükseldi,sayende.hiç cesaretim yoktu inan.bu sendrom öyle böyle değilmiş yani. Muhabbet etmeyi özledim yaa... Gidip gelince yine yazarım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?