2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Ben oglumu emzirdigim donem o kadar cok seyi yemiyordum ki. Ama cok gazli bir bebekti. Her kafadan bir ses cikiyordu onu yeme gaz yapiyor, sunu yemek gaz yapiyor. Ben yurtdisindayim, oglumu arada ziyarete gelen bir ebe vardi ona bu soylenenleri anlattim, 25 yillik bir ebeydi, cok sasirdi, hele meyve tuketmeme olayina cok kizdi cunku bende kabizlik cekiyordum. Yediklerinin gazi sende kalir, vucudun bebege gecenleri filtreliyor, Sen ne yersen ye zaten gazli olacak cunku sindirim sistemi cok narin demisti. Ogun bir suru sulu meyve yemistim kabizlik diye bir sey kalmamisti cok dua ettim ebeye :) ve oglumun gazinda da bir artis olmamisti. Bende deneyimimden yola cikarak gonul rahatligiyla meyve yemeni tavsiye ediyorum Canim

Canım yanlış anlama sakın ben
Canım yanlış anlama sakın ben ebelerin hemen ateş düşürücü ver demesine kızıyorum çok cahiller ben ateşli çocuğu soğuk suyla yıka diyenini biliyorum ki ne kadar yanlış bir uyguluma için rahat olsun evet onlar ağlayınca içimiz parçalanıyor ama bu onların iyiliği için biraz bağışıklık sistemleri güçlenmeli

Valla doğru olma ihtimali çok yüksek kızım gazlı kolik bir bebekti diyette yaptım çeşitli ilaçlarda kullandım baktım olmuyor bari çocuk vitamin alsın dedim herşeyi yedim şimdi oğlumda da herşeyi yiyorum yani acı şalgam içiyorum bugün çocuğa dokunur mu diyorum o hafta çocukta bişey olmuyor bakıyorum başka bir gün gaz yapan hiçbişey yokken çocuk çıldırıyor yani sistemleri gelişene kadar çekiyoruz madem yiyeyim bari

Ayy sağolasın canım ne güzel yazmışsın. Ne güzel bilgi vermişler.İnan meyve yemeye hasret kaldım ancak arada bir armut yiyorum bi parça. Üstelik sabah akşam kimyon çayı da içiyorum.artık daha rahat bırakayım kendimi böyle de deneyeyim.

Canım o kadar iyi geldiki bunları okumak çok sağol Gerçekten.Planımızı yaptık bile, gidecek olma fikri bile rahatlattı. Gidince çok daha iyi olacağıma eminim

Canım çıkmadan yapamayacağımı anladım, her günüm bir öncekinden kötü oluyor, planımı yaptım çıkacağım.yoksa ciddi anlamda bunalıma gireceğim

Kızlar yenidoğan bebekte ateş nekadara kadar normal sayılabilir sizce. Oğlumun burnu tıkalı dünden beri geniz akıntısı var midesini bulandırdı kustu dün 2 kere. Bugünde akıntı ağzına gelince öksürüyor. Biraz önce emzirirken ağzı hafif sıcak geldi ve ateşini ölçtüm 36.4 derece çıktı. 37 yi geçerse hemen hastaneye mi gitsem

37.5 ve üzeri ateşli sayılıyor diye biliyorum ben canım

36.4 normal ama geniz akintisi ve oksuruk icin gotur istersen.

Canım o kadar iyi geldiki bunları okumak çok sağol Gerçekten.Planımızı yaptık bile, gidecek olma fikri bile rahatlattı. Gidince çok daha iyi olacağıma eminim
Valla senin gidecek olmana bile çok sevindim canım. Git gez dolaş oh mis. Ben şimdi bile götürse eşim gidicem :) 2 insan görmek insana huzur veriyo. Lohusa sendromu bundan demekki eve kitleniyor insan ruhu daralıyo.
Gönlün gözün ferahlasın inşallah güzel güzel git ve dön :))

Kabizlik mi cekiyorsun acaba? eger ondan kaynakli makatta agrin oluyorsa bol bol sulu meyve tuket, bagirsaklari inanilmaz hareketlendiriyor.
Canim kabizlik da yok hatta ishal sayilirim zorlanmiyorum yani ama cok kotu yanma ve zonklama oluyor dikis agrilarimla beraber dayanilmaz oluyor, agliyorum. Tuvalete gitmek istrmyorum oyuzden. Ama bu dogumdan hemen snra olmadi son 1 haftadir oldu hemeroid degilimdir dmi tahristir insallah

canım aguline gaz sürümünü nasıl iciriyorsun...ne kadar sıklıkla ne kadar olcude benim bebeğim içmiyor tadını sevmedi .. birde içtiğinde daha çok.kivrandi sanki sürekli bezine kaka yaptı uyuyamadi

Emzirdiktrn sonra veriyorum ben, gün içerisinde üç kere ne zaman denk gelirse , birini sabah birini öğlen ya da ikindi gibi diğeri de geceye yakın.. ölçüsü bir çay kaşığı kadar.. istersen çay kaşığına koy öyle ver, aslında tatlı bi şurup şekerli gibi
Benimkini memeden alıyorum doyuyor ama gaz sancısından hırsını memeden alıyor gibi saldırıyor kıvranıyor, ağlamaya başlıyor ben şurubu veriyorum hemen susup ağzını şapırdatıp yalanmaya başlıyor tadını sevdi , ee kakayapması güzel birşey - bizimki çok ağlardı yaparken şimdi o ağlamalar kesildi, kucağımda sırtını sıvazlayıp poposun üstüne vuruyoruz pıt pıt öyle yapıyor ,

Ben de çokk ama çok mutluyum. Birden enerjim yükseldi,sayende.hiç cesaretim yoktu inan.bu sendrom öyle böyle değilmiş yani. Muhabbet etmeyi özledim yaa... Gidip gelince yine yazarım inşallah

Selam anal fissür yani çatlak da olmuş olabilirsin
Bende 2 fissür vardı ishal de kabızlık da aynı etkiyi yapar ikisini de olmamalısın
cam kesiyor gibi derler ağrısına
Tuvalet sonrası kanama, ağrı, zonklama, kaşıntı da olabilir
Benim doğumdan 15 gün falan sonra fark ettim ki hemoroidim de olmuş ve kanıyor.

Genel cerrah bakıyor bu işlere. Bi krem var emzirirken kullanılıyor
bi git baktır ilerlemeden

Oğlum 8 de emdi 3 saattir de ağlıyor gazını da çıkardım. Ama karnı gurul gurul. 11 de emdi uyudu çok şükür. Her gün aynı saatlerde böyle oluyor . kolik bebek mi oluyor şimdi
Canim benimde oyle ac oluyor ben 1 saat emzirirdim hala aglardi sarilik atlatik mama takviyesi verildi simdi hala sutum az emziriyorum ustune mama aglamasi duruyor

Yok canim yanlis anlamadim ilac vermeyi dusunmuyordum herkes ver ver diyince yaziyim dedim sizin verme demenizde cesaret verdi bana bende durduk yere ilac vermek istemiyorum. Ates zaten vucudun koruma mekanizmasi ben buna izin vermezsem nasil guclenecek. Cok haklisinz yani cok tesekkur ederim :) ama yinede atesi olmaz insaallah

Canım çıkmadan yapamayacağımı anladım, her günüm bir öncekinden kötü oluyor, planımı yaptım çıkacağım.yoksa ciddi anlamda bunalıma gireceğim
Cik canim bebegin saglikli ve mutlu olabilmesi icin oncelikle senin saglikli ve mutlu olman gerekli. Mutlu bebegin yolu mutlu anneden gecer. Ben eve cok alisik biriyimdir hic cikmasam aramam disariyi heleki hava soguksa yatagmdan cikmazdim ama ben bile bunaldim

Canım senin fissür geçti mi krem kullanınca? Bendede 2tane sanırım çok kötü birşeymiş bu. Kesin çözüm olmuyor diye duydum birçok kişiden o yüzden dra gitmekte kararsızım ısırgan otunu deniyorum 2 gündür.

Fissür eğer ilerlemezse iyileşen bişey
Bende hamilelikten önce vardı zaten. Bol su içeceksin lifli gıdalar yiyeceksin, sulu ve sıcak yemekler, her gün aynı saatte mutlaka tuvalet ihtiyacını gidermelisin. Sıcak suya oturma banyosu yapabilirsin her gün 6 seans 5 er dakika. Leğene dayanabileceğin kadar sıcak su koyup içine oturacaksın.
İshal de kabız da olmayacaksın

Kremi ben de 2 gündür başladım
Ağrısını aldı ama hala kanama oluyor. Fissürlerim iyileşmişti daha önce
Yok olmamıştı ama azalmıştı. Yazdıklarımın hepsi doktorun bana söylediği şeyler
Çok geçmiş olsun

Isırganı ben hiç duymadım

Ben de çokk ama çok mutluyum. Birden enerjim yükseldi,sayende.hiç cesaretim yoktu inan.bu sendrom öyle böyle değilmiş yani. Muhabbet etmeyi özledim yaa... Gidip gelince yine yazarım inşallah
Yardımcı oldumsa ne mutlu canım :))
Cidden kötü biley ya 2 gündür ağlamıyorum çok şükür
Sağlıcakla gidin gelin canımm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…