- 23 Mayıs 2015
- 360
- 756
- 103
- 38
Canım bebeğin ne güzel kilo almış sütün tabi ki geliyordur. Az gelse bile gelenin yaraması da çok önemliymiş sağlık ocağından öyle dedi ebe bu gün.Sen vermeye devam et.Çıldırıcam ya, sütüm gün geçtikçe azalıyo, Yusuf Ege meme emdikçe ağlıyo ittiryokurban olduğum süt gelmito. İlk altı ay değil böyle giderse 40gün bile emzirmiş olamıycam
Kv de de ağlarken gördü memede diyoki süt gelmiyo galiba ondan alıyo diyip hihihi diyo çıldırcam
Bende cok agir gecirdim ama gecti iyiyim simdi insallah seninkide gececektir hic merak etme. İnanirmisin bilmiyorum ama ben insirah suresinide cok okudum. Sıkıntı duasidir diye bilirimYaaa yok kullanmıyorum, hemen soracağım dr a. Valla dile söylemesi kolaymışta yaşayan bilir lohusalığı gerçekten...
Canım gazı olmasın sakın? Bu dönem oldukça artıyor. Bi gazını çıkar tekrar dene istersen. Sütün olmasa kilo almazdı o kadar. Ki sadece kilo demek değil anne sütü.Çıldırıcam ya, sütüm gün geçtikçe azalıyo, Yusuf Ege meme emdikçe ağlıyo ittiryokurban olduğum süt gelmito. İlk altı ay değil böyle giderse 40gün bile emzirmiş olamıycam
Kv de de ağlarken gördü memede diyoki süt gelmiyo galiba ondan alıyo diyip hihihi diyo çıldırcam
Canim benimde sutum yetmedi ben ilk ay kontrolune goturdugumde bebek asiri kilo vermisti. Sonradan bir artti bu seferde gogus uclarim yara diue ben yeteri kadar emziremedim canm cok yaniyordu cunku. Bu seferde mastit oldum. Sut birikti damarim tikandi. Sonra ilaclarla iyilestim ama gogus ucu yaralarm hic gecmedi. Zamanla sutum azaldi smdi tekrar emziriyorum hala geliyor. Ama ben sadece gunduzleri emziriyorum gece goguslerimi dinlendiriyorum kendimde dinleniyorum sabaha cok daha iyi geliyor sütüm. Yani demem o ki mama vermen gerekiyorsa mama ver süt geliyor zamanla. 10cc bile versek kardir canini skma. Bende isterdim ilk 6 ay sadece beni emsin ama hicbsy hayal ettgm gibi olmadi. Bir ara goguslerim tasiyordu tshrtlerim sirilsklam oluyordu ama bebegim doymuyordu iste. Bende kafama cok taktim emziremiyorum diye baktim iyice sutum azaliyor sagmayida biraktim saldim. Olani veririm oldugu kadar dedim inan sütüm artti. Ha yine mama destegi var hala yeterli degil ama en azindan gunduz sadece anne sutu aliyor gece mama aliyor.Sütüm zsten az canım, öyle bol sütlü değilim malesef. Hatta hastaneden çıkıncs 400 gr kaybetmişti. Yani atak olabilir ama 4 buçuk haftada bşlıyo sanıyorum biz 4 haftalığız. Hastslık fslan yokta hep strestliyim süt yüzünden
Yiyorm canım ys neler yiyip içiyorum bilsen
Kuzm emmiyo karnı aç mecbur mama veriyorum. Eds bile yapamıyorum düşün 2 kere yapabildim dahası yok asla kabuş etmiyo.. çok yıprandım çok ağladım bugün ya resmen. Bugün 7buçukta 90cc mama içti. Bu saat oldu mecbur acıktı. Karanlıkta yatak odamda yatıştırdım bende sakinleştirdim kendimi emzirdim uykuya daldı artık nekadar doydu doymadı bilmem
Bugün olduk aşımızı kuzum.. ay ataklar ataklar(
Zaten 75 beden memelerim vardı büyümedilerde.. memelrim hiç öyle taş gibi seğil hep yumuşak..sağıyodum uzun zaman emmediinde 30cc çıkıyodu anca ona da kafayı takınca sağma dediler.. 5 gündür sağmıyorm hiç
Ablama gidicem kesinlikle canım yok böyle olmayacak yoksa .. emzirme kampı mı? Bi araştırayım bakayım canım neymiş oGözlerini kapat ve bol bol sütün geldiğini hayal et canim o kadar çok sütun geliyor ki fiskirip bebişinin suratini ıslatıyor :) bir de Allahin isimlerinden er-Rezzak esmasını sık sık oku. İnşallah Rabbim Yusuf Ege'nin rızkını bol ve bereketli eylesin :) emzirme kampını da yapmayı deneyebilirsin. Ablana tekrar gidersen onun için uygun olur mesela.
Bazen memeyi keyfide alıyo canım ama hırslanıyo. BelkiBenimde 30 cikiyor makineyle ama süt akıyor demekki makinenin vakumu yeterli değil bebeğin emdiği daha fazla oluyor sen kafayı takma miktara. Sağdıkça ve emdikce vücut daha fazla süt üretiyor oyüzden sağ dedim. Ben 2 gun sagdim hatta sağdiğim icin bebis tam doymadı o gunlerde surekli emdi memeden ayrılmadı simdi de sut akiyor cunku meme sütü o talebe göre üretmeye basladı once az bi miktar mama verip sakinlesince emzirmeyi dene istersen oyle oyle alışır inşallah. Bizimki doysa bile keyfi memede kaliyor bazen sonra da bütün emdiğini kusuyor. Senin bebis te meme keyfi yapmaya başlar inşallah
İşte bende kendi kendimi resmen baltalıyorum sütüm az diye. Ne zaman tamam kafamdan attım benim sütm var desem illa bişey oluyo sütle alakalıCanım bebeğin ne güzel kilo almış sütün tabi ki geliyordur. Az gelse bile gelenin yaraması da çok önemliymiş sağlık ocağından öyle dedi ebe bu gün.Sen vermeye devam et.
Annem nazar değmesin mantığıyla gelene gidene eh işte fena değil sütü diyor. Ben o bile olumsuz yorum diye hayır sütüm gayet yeterli Allah a şükür diyorum. Anneme de öyle söyleme sonra dua okuruz nazar için diyorum. Negatif yorum istemiyorum diyorum. Tabi kızıyor biraz ama...
Olumlu düşünmeye çalış ve kendini bunu düşünerek daha da yıpratma
Bende bestlak kullanıyodum eczacı galactago daha iyi demiş ondan aldk. Benmde mesela mama verip gece 12 de bu saatlerde sağrsam 30-40 cc en fazla çıkıyodu o da emme öncesi yani sonrası değil.. sonra sağmayıda bıraktım ama sütlerde gitti sanki ilk zmanlar en azından gecekeri bu saatlerde taş olurdu memelerim şimdi hiç.. yumuşacıkCanım gazı olmasın sakın? Bu dönem oldukça artıyor. Bi gazını çıkar tekrar dene istersen. Sütün olmasa kilo almazdı o kadar. Ki sadece kilo demek değil anne sütü.
Ben deEmira SY ‘nin dediği gibi ya Rezzak diyorum gebeliğimden beri. Allah rızıklarını artırsın. Galactago ya da bestlak damla , promalt içecek, humana rezene kullanıyorum. Sağmayı kestim sinirim bozuldu 30-40 cc arası. Emzirmeye başlamadan 3-4 ölçek mama hazırlıyorum. İki mememi emziriyorum sırayla her emmede. Emerken hareketleniyor savaşıyor gibiyse kaldırıp gazını çıkarıyorum. O gaz çıkana kadar bağırıyor genellikle. Çıkınca rahat emmeye devam ediyor. Uyursa ya da sakince memeyi bırakıp duruyorsa mama vermiyorum. Ama hala dudaklarıyla aranıyorsa mamayı veriyorum. Ki çoğu zaman içiyor mamayı. Keşke gerek kalmayacak kadar süt olsa. Ama bir damlasının bile faydalı olacağını düşündüğüm için artık takmıyorum. Emzirmesiz kesinlikle vermiyorum mamayı.
19 aylık oğlum hastalık sonrası gündüzü geceyi karıştırdı. Düzenimiz alt üst oldu. Sabaha kadar otırup akşama kadar uyuyoruz. Kötü etkileniyoruz ailecek bu durumdan. Çocuğun saatini geri çekelim diyip uğraştıkça o ileri atıyor. Ne yapmak lazım bilemedim. Günde max 4 saat uykuylayım. Gebelikte doğum sonrası rahat uyku hayalim vardı yalan oldu. Yine de hastalık olmasın buna da çok şükür.
Kuzum bende geçen haftaya kadar iyi kötü gündüzleri sadece memeyle idare ediyodum ama yerimden kalkmıyodum. Ne yemek ne kahvaltı yapıyodum memede uyuyodu bıraktığımda uyanıyodu. Çıldırdım o ara zaten sürekli ağlama krizleri vs. Sürekli kv bağımlı kaldım resmen yemek getirip götürdü diye. Sonra ablama gittim 3 kere mama vermeye başladık ve meme reddetmeye başladı ufaktan. Bugün nirvanaydı reddinde.. bende seni aklıma getiriyorum belki coşar Allahım nolur diyorum ama 40 günlük olcaz neredeyse artan yokCanim benimde sutum yetmedi ben ilk ay kontrolune goturdugumde bebek asiri kilo vermisti. Sonradan bir artti bu seferde gogus uclarim yara diue ben yeteri kadar emziremedim canm cok yaniyordu cunku. Bu seferde mastit oldum. Sut birikti damarim tikandi. Sonra ilaclarla iyilestim ama gogus ucu yaralarm hic gecmedi. Zamanla sutum azaldi smdi tekrar emziriyorum hala geliyor. Ama ben sadece gunduzleri emziriyorum gece goguslerimi dinlendiriyorum kendimde dinleniyorum sabaha cok daha iyi geliyor sütüm. Yani demem o ki mama vermen gerekiyorsa mama ver süt geliyor zamanla. 10cc bile versek kardir canini skma. Bende isterdim ilk 6 ay sadece beni emsin ama hicbsy hayal ettgm gibi olmadi. Bir ara goguslerim tasiyordu tshrtlerim sirilsklam oluyordu ama bebegim doymuyordu iste. Bende kafama cok taktim emziremiyorum diye baktim iyice sutum azaliyor sagmayida biraktim saldim. Olani veririm oldugu kadar dedim inan sütüm artti. Ha yine mama destegi var hala yeterli degil ama en azindan gunduz sadece anne sutu aliyor gece mama aliyor.
Canim uzulme bende ayni durumdayim artmiyo sutum naptiysam artmadi kutayda sadece geceler ve sabahlari guzel emiyo .gun icinden bazen hic istemiyo bazen de ara sra kabul ediyo memeyi.mamaya dayaandi resmen emdigi zmn geceleri ozellikle 60 lik mamayi bile bitiremiyo uzerine ama gunduz meme almayinca doymak bilmiyo mamaylq.sagdigimda ise 30 u gecmiyo sutum bende azaldigini dusunuyorum ama bu sefer gece doymaz diye dusunuyorum.belkide bebek emince daha cok gelirdir arkadaslarin dedigi gibi.eds yi kutayda kabul etmiyo daha.elimden geleni yapiyorum resmen sut yapsin diye yediklerimle 1 kilo aldim .1 yudum bile icse kardir deyi devam edicem kuzum yolumuza bukadar uzme kendiniAblama gidicem kesinlikle canım yok böyle olmayacak yoksa .. emzirme kampı mı? Bi araştırayım bakayım canım neymiş o
Bazen memeyi keyfide alıyo canım ama hırslanıyo. BelkiLezzetliCipetpet dediği gibi ataktan dolayıdır ki inşallah o yüzdendir yoksa cidden üzgünüm yani
İşte bende kendi kendimi resmen baltalıyorum sütüm az diye. Ne zaman tamam kafamdan attım benim sütm var desem illa bişey oluyo sütle alakalı
Bende bestlak kullanıyodum eczacı galactago daha iyi demiş ondan aldk. Benmde mesela mama verip gece 12 de bu saatlerde sağrsam 30-40 cc en fazla çıkıyodu o da emme öncesi yani sonrası değil.. sonra sağmayıda bıraktım ama sütlerde gitti sanki ilk zmanlar en azından gecekeri bu saatlerde taş olurdu memelerim şimdi hiç.. yumuşacık
2 çocukla da hayat zor rabbim sabır versin canım. Düzene oturtursun inşallah bian önce ciddn herşeyleri zorrabbim sağlık versin de yine de insan üzülüyor işte..
Kuzum bende geçen haftaya kadar iyi kötü gündüzleri sadece memeyle idare ediyodum ama yerimden kalkmıyodum. Ne yemek ne kahvaltı yapıyodum memede uyuyodu bıraktığımda uyanıyodu. Çıldırdım o ara zaten sürekli ağlama krizleri vs. Sürekli kv bağımlı kaldım resmen yemek getirip götürdü diye. Sonra ablama gittim 3 kere mama vermeye başladık ve meme reddetmeye başladı ufaktan. Bugün nirvanaydı reddinde.. bende seni aklıma getiriyorum belki coşar Allahım nolur diyorum ama 40 günlük olcaz neredeyse artan yok
Kuzm emdikten sonra 60cc bitiremiyosa yine iyi geliyo demekki sütün yoksa onu da bitirir ki.. valla edsyi senle konuştuğumuzda yapabilmiştim bidaha o da yok.. süt gelmediği için memeye sinirleniyo ozamanda hiç durmuyo.. valla gece yatmadan 2 bardak ayva kompostosu, 2 etipuf, 1 lactamil süt çayı bol su 3 hurma yedim bide elim kadar helvayla bi avuç dolusu dereotu. Ege 4 gibi uyandı yine yumuşaktı memelerim mama içti mecbur. 7buçuk gibi kalktı baktım memelerim doluydu eskisine nazaran emdi baya ve uyudu. Ama hep böyle yersem ben fil olurumCanim uzulme bende ayni durumdayim artmiyo sutum naptiysam artmadi kutayda sadece geceler ve sabahlari guzel emiyo .gun icinden bazen hic istemiyo bazen de ara sra kabul ediyo memeyi.mamaya dayaandi resmen emdigi zmn geceleri ozellikle 60 lik mamayi bile bitiremiyo uzerine ama gunduz meme almayinca doymak bilmiyo mamaylq.sagdigimda ise 30 u gecmiyo sutum bende azaldigini dusunuyorum ama bu sefer gece doymaz diye dusunuyorum.belkide bebek emince daha cok gelirdir arkadaslarin dedigi gibi.eds yi kutayda kabul etmiyo daha.elimden geleni yapiyorum resmen sut yapsin diye yediklerimle 1 kilo aldim .1 yudum bile icse kardir deyi devam edicem kuzum yolumuza bukadar uzme kendini
Canım yaa sen anlattıkça ben üzülüyorum. Emzirmek için ne kadar caba harcıyosun. Sütün var aslında ama bebek aktif emmeyince artmiyo sanki. Gece uyandığında uyku sersemi gibi olduğunda mama değil de meme versen. Memelerin sönük gibi olsa da emdikçe geliyo süt. Bide dinlenmek uyumak çok önemli. Yapıyosundur gerçi ama gezinerek falan emzirmeye çalışsan,otururken sıkılıyorlar bazen. Dereotu,marul,rezene bunları çok tüket bunlar kilo aldıran şeyler değil. Eti pufu falan boşver paketli ürünler sağlıklı değil zaten. Şekersiz kompostolar da o kadar kilo aldırmaz. Bide pes etme moralini yüksek tut kendi kendine gaz ver. Benim de göğüslerim 80 beden ama göğüs boyutu ile süt üretiminin bi bağlantısı yok büyük göğüslerin büyük kısmı yağ tabakasıymış süt üretmekle göğüs boyutu arasında bi ilişki yok onu da at kafandan.Kuzm emdikten sonra 60cc bitiremiyosa yine iyi geliyo demekki sütün yoksa onu da bitirir ki.. valla edsyi senle konuştuğumuzda yapabilmiştim bidaha o da yok.. süt gelmediği için memeye sinirleniyo ozamanda hiç durmuyo.. valla gece yatmadan 2 bardak ayva kompostosu, 2 etipuf, 1 lactamil süt çayı bol su 3 hurma yedim bide elim kadar helvayla bi avuç dolusu dereotu. Ege 4 gibi uyandı yine yumuşaktı memelerim mama içti mecbur. 7buçuk gibi kalktı baktım memelerim doluydu eskisine nazaran emdi baya ve uyudu. Ama hep böyle yersem ben fil olurum
Sabaha karşı gayet güzeldi dolmuştu göğüslerm e onları emdi şimdi yine ağlıyo. Allahtan eşim var verdim ona şimdi sakinleştir çıldırıcam dedim. Rezene demledim şimdi onu içicem ama delirmeme az kaldıCanım yaa sen anlattıkça ben üzülüyorum. Emzirmek için ne kadar caba harcıyosun. Sütün var aslında ama bebek aktif emmeyince artmiyo sanki. Gece uyandığında uyku sersemi gibi olduğunda mama değil de meme versen. Memelerin sönük gibi olsa da emdikçe geliyo süt. Bide dinlenmek uyumak çok önemli. Yapıyosundur gerçi ama gezinerek falan emzirmeye çalışsan,otururken sıkılıyorlar bazen. Dereotu,marul,rezene bunları çok tüket bunlar kilo aldıran şeyler değil. Eti pufu falan boşver paketli ürünler sağlıklı değil zaten. Şekersiz kompostolar da o kadar kilo aldırmaz. Bide pes etme moralini yüksek tut kendi kendine gaz ver. Benim de göğüslerim 80 beden ama göğüs boyutu ile süt üretiminin bi bağlantısı yok büyük göğüslerin büyük kısmı yağ tabakasıymış süt üretmekle göğüs boyutu arasında bi ilişki yok onu da at kafandan.
Hem lohusalıktan kaynaklanan ruhsal durum, hem ağlayan bi bebek, hem de az olduğunu düşündüğün süt, hepsi ustune üstüne geliyo kendini kötü hissediyosun seni çok iyi anlıyorum ama inan bana sakinleşmek kendini teskin etmek çok onemli. Hepsi geçecek ,bi daha yenidoğan hali geri gelmeyecek. Özleyeceksin bu hâllerini fotograflarina bakarken, sakince karşılamaya çalış herşeyi, sütün de artacak kendine ve memelerine güvenSabaha karşı gayet güzeldi dolmuştu göğüslerm e onları emdi şimdi yine ağlıyo. Allahtan eşim var verdim ona şimdi sakinleştir çıldırıcam dedim. Rezene demledim şimdi onu içicem ama delirmeme az kaldı
Iste ben kilo aldim nerdeyse 1 kilo arttm ama dahada artıcak gibiyim ya iste bende anlamiyorum tatlim madem geliyosa neden sagdigimda 30 u gecemiyorum bi ara eds yi kullanirken 60 a cikmisti sagdigimda simdi goremiyoeum okadar kutayda gunduz mamaya yukleniyor beni emmiyo.valla kuzum suanda 2 bebemide anneme ve kv biraktim kuoföre geldim omre yaptircam biraz morele ihtiyacim var nefes almam lazim dedim ama aklimida evde biraktim resmen insallah basa cikabilirler ama iyi gelicek inaniyorum biz mutlu oluucaz ki cocuklarimizida mutlu edelim.ben gercekten 1.5 ayda cok yoruldum 2 cocukla millet diyo sen bu tempoya zayiflarsin ben resmen kilo alıyorum süt kesilmesin diyeKuzm emdikten sonra 60cc bitiremiyosa yine iyi geliyo demekki sütün yoksa onu da bitirir ki.. valla edsyi senle konuştuğumuzda yapabilmiştim bidaha o da yok.. süt gelmediği için memeye sinirleniyo ozamanda hiç durmuyo.. valla gece yatmadan 2 bardak ayva kompostosu, 2 etipuf, 1 lactamil süt çayı bol su 3 hurma yedim bide elim kadar helvayla bi avuç dolusu dereotu. Ege 4 gibi uyandı yine yumuşaktı memelerim mama içti mecbur. 7buçuk gibi kalktı baktım memelerim doluydu eskisine nazaran emdi baya ve uyudu. Ama hep böyle yersem ben fil olurum
Arkadasın dedigi gibi kuzu benim goguslerim 90 beden belki dahada buyumustur bu surecte sonuc ayni tırt yani bendedeSabaha karşı gayet güzeldi dolmuştu göğüslerm e onları emdi şimdi yine ağlıyo. Allahtan eşim var verdim ona şimdi sakinleştir çıldırıcam dedim. Rezene demledim şimdi onu içicem ama delirmeme az kaldı
kızlar bebek icin hangi yatagi kullaniyorsunuz? ben besikle gelen sungeri denedim, yün dösek denedim. ama biri fazla sert biri de fazla yumusak sanki. cok fazla marka model var gibi, kis oldugu ic8n disari sa cikamiyoruz. siz ne kullaniyorsunuz?
Ben hamileligimden beri kefir iciyorum normalde çok sık hastalanırım kışın en az 3 sefer grip olurum ama kefire başladığımdan beri pek hastalanmıyorum hastalansam da fazla ağır geçirmiyorum hastalığı 2-3gune iyilesiyorum dene istersen. Birde sakınan göze çöp batar derler senlik bisey yok olacağı varmış olmuş. Gecmiş olsun insallah çabuk atlatırsınız.Kızlar benim bebeğimi hastaneye yatırdık dünden beri. Öksürüğü çok kötü nefes gitmiyor ciğerlerine sesi bile kısıldı yavrumun. Ağlarken o kadar kötü çıkıyo ki sesi içiniz dayanmaz. Ben doğum yaptığımdan beri evden dışarı çıkmadım eve misafir gelmedi bezini değiştirirken hep ufo çalıştırdım üşümesin diye ama nasıl böyle oldu bu çocuk bilmiyorum35 gündür dört duvar arasında yaşıyodum yine de koruyamadım çocuğu. Şimdi bi sürü antibiyotik ilaç buhar veriyorlar içim gidiyo bu kadar küçük bebeğe bunları veriyoruz diye. Doktora sordum artık ben nerde hata yaptım diye o da hata yok tek bahane kış bebeği öyle düşün diyor.
canım markası nedir? memnunsun madem direk alayim ben de cunku arastirinca cooook vakit aliyor.Ben reflü yastığı kullanıyorum çok memnunum canım.
Kızlar bugün 2. Ay aşısını yaptırdık ateşi çıkmadı ama bebiş huzursuz biraz baska yaptiran var mi. Sıkıntı yaşayan oldu mu
Kızlar benim bebeğimi hastaneye yatırdık dünden beri. Öksürüğü çok kötü nefes gitmiyor ciğerlerine sesi bile kısıldı yavrumun. Ağlarken o kadar kötü çıkıyo ki sesi içiniz dayanmaz. Ben doğum yaptığımdan beri evden dışarı çıkmadım eve misafir gelmedi bezini değiştirirken hep ufo çalıştırdım üşümesin diye ama nasıl böyle oldu bu çocuk bilmiyorum35 gündür dört duvar arasında yaşıyodum yine de koruyamadım çocuğu. Şimdi bi sürü antibiyotik ilaç buhar veriyorlar içim gidiyo bu kadar küçük bebeğe bunları veriyoruz diye. Doktora sordum artık ben nerde hata yaptım diye o da hata yok tek bahane kış bebeği öyle düşün diyor.
Arkadasın dedigi gibi kuzu benim goguslerim 90 beden belki dahada buyumustur bu surecte sonuc ayni tırt yani bendede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?