Neye karar verirsen ver 2. El almanı tvsiye ederimCanım bebeğim 2 aylık oldu. Sling ve kanguru aynı anda alamam. Tek bir şey ancak alabilme gücüm var. Çok teşekkürler.
Çok geçmiş olsun canım yaa, sen gayet iyi bakmışsın bebeğine, daha ne yapacaksın , bi şekilde virüs girmiş eve ,ne kadar korusak da herşeye gücümüz yetmiyor maalesef ;( inşallah kısa sürede toparlanır ,iyileşir hemenKızlar benim bebeğimi hastaneye yatırdık dünden beri. Öksürüğü çok kötü nefes gitmiyor ciğerlerine sesi bile kısıldı yavrumun. Ağlarken o kadar kötü çıkıyo ki sesi içiniz dayanmaz. Ben doğum yaptığımdan beri evden dışarı çıkmadım eve misafir gelmedi bezini değiştirirken hep ufo çalıştırdım üşümesin diye ama nasıl böyle oldu bu çocuk bilmiyorum35 gündür dört duvar arasında yaşıyodum yine de koruyamadım çocuğu. Şimdi bi sürü antibiyotik ilaç buhar veriyorlar içim gidiyo bu kadar küçük bebeğe bunları veriyoruz diye. Doktora sordum artık ben nerde hata yaptım diye o da hata yok tek bahane kış bebeği öyle düşün diyor.
canım markası nedir? memnunsun madem direk alayim ben de cunku arastirinca cooook vakit aliyor.
Canim reddetmesinin altinda yatan bisey olabilir agzinin icine bak bi pamukcuk olabilir yada bebegin atak geciriyor olabilir. Ara sira reddedebiliyorlar. Aglama krizleri 50 gunde son buldu benim. Oyle aman aman cosmadi benimde ama kesilmemesi bile bi mucize o kadar emzirmememe ragmen. Ben gunduz 10 da bi mama veriyorum sonra aksam 8 e kadar emziriyorum. Sonra tekrar sabaha kadar mama veriyorum. gece bazen durmuyor memeyi dayiyorum agzina o zaman rahatliyor. Bende senin gibiyim gecen gun 20 saat ne yemek yemisim ne uyumusum. Emdigi kadar emsin yetmedigi yerde mama verirsin insallah artar sütümüz. Ama olmazsada yapacak biseyimiz yok kendini yipratma hic. Süt icin moralde cok onemli.Ablama gidicem kesinlikle canım yok böyle olmayacak yoksa .. emzirme kampı mı? Bi araştırayım bakayım canım neymiş o
Bazen memeyi keyfide alıyo canım ama hırslanıyo. BelkiLezzetliCipetpet dediği gibi ataktan dolayıdır ki inşallah o yüzdendir yoksa cidden üzgünüm yani
İşte bende kendi kendimi resmen baltalıyorum sütüm az diye. Ne zaman tamam kafamdan attım benim sütm var desem illa bişey oluyo sütle alakalı
Bende bestlak kullanıyodum eczacı galactago daha iyi demiş ondan aldk. Benmde mesela mama verip gece 12 de bu saatlerde sağrsam 30-40 cc en fazla çıkıyodu o da emme öncesi yani sonrası değil.. sonra sağmayıda bıraktım ama sütlerde gitti sanki ilk zmanlar en azından gecekeri bu saatlerde taş olurdu memelerim şimdi hiç.. yumuşacık
2 çocukla da hayat zor rabbim sabır versin canım. Düzene oturtursun inşallah bian önce ciddn herşeyleri zorrabbim sağlık versin de yine de insan üzülüyor işte..
Kuzum bende geçen haftaya kadar iyi kötü gündüzleri sadece memeyle idare ediyodum ama yerimden kalkmıyodum. Ne yemek ne kahvaltı yapıyodum memede uyuyodu bıraktığımda uyanıyodu. Çıldırdım o ara zaten sürekli ağlama krizleri vs. Sürekli kv bağımlı kaldım resmen yemek getirip götürdü diye. Sonra ablama gittim 3 kere mama vermeye başladık ve meme reddetmeye başladı ufaktan. Bugün nirvanaydı reddinde.. bende seni aklıma getiriyorum belki coşar Allahım nolur diyorum ama 40 günlük olcaz neredeyse artan yok
İnşallah canım ya cidden heba ediyorum güzelim günleriniHem lohusalıktan kaynaklanan ruhsal durum, hem ağlayan bi bebek, hem de az olduğunu düşündüğün süt, hepsi ustune üstüne geliyo kendini kötü hissediyosun seni çok iyi anlıyorum ama inan bana sakinleşmek kendini teskin etmek çok onemli. Hepsi geçecek ,bi daha yenidoğan hali geri gelmeyecek. Özleyeceksin bu hâllerini fotograflarina bakarken, sakince karşılamaya çalış herşeyi, sütün de artacak kendine ve memelerine güven
Zayıflancsk tempoda değiliz ki kuzum peşlerinden koşsak tamamda. Ben artık kg slmsya bile razıyım yeterki süt olsun diyrIste ben kilo aldim nerdeyse 1 kilo arttm ama dahada artıcak gibiyim ya iste bende anlamiyorum tatlim madem geliyosa neden sagdigimda 30 u gecemiyorum bi ara eds yi kullanirken 60 a cikmisti sagdigimda simdi goremiyoeum okadar kutayda gunduz mamaya yukleniyor beni emmiyo.valla kuzum suanda 2 bebemide anneme ve kv biraktim kuoföre geldim omre yaptircam biraz morele ihtiyacim var nefes almam lazim dedim ama aklimida evde biraktim resmen insallah basa cikabilirler ama iyi gelicek inaniyorum biz mutlu oluucaz ki cocuklarimizida mutlu edelim.ben gercekten 1.5 ayda cok yoruldum 2 cocukla millet diyo sen bu tempoya zayiflarsin ben resmen kilo alıyorum süt kesilmesin diye
Çok geçmiş olsun canım ya bian önce iyileşir inşallahhKızlar benim bebeğimi hastaneye yatırdık dünden beri. Öksürüğü çok kötü nefes gitmiyor ciğerlerine sesi bile kısıldı yavrumun. Ağlarken o kadar kötü çıkıyo ki sesi içiniz dayanmaz. Ben doğum yaptığımdan beri evden dışarı çıkmadım eve misafir gelmedi bezini değiştirirken hep ufo çalıştırdım üşümesin diye ama nasıl böyle oldu bu çocuk bilmiyorum35 gündür dört duvar arasında yaşıyodum yine de koruyamadım çocuğu. Şimdi bi sürü antibiyotik ilaç buhar veriyorlar içim gidiyo bu kadar küçük bebeğe bunları veriyoruz diye. Doktora sordum artık ben nerde hata yaptım diye o da hata yok tek bahane kış bebeği öyle düşün diyor.
Acaba bendemi kontrole gittiğimde ebeye gözüksem ya.. bilen birilerinden iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.. evde bende yalnız kalmak istemiyorm artk emzirmek fikri beni benden alıyor ablamı whatsapptan rahstsız edip duruyorm o ds üzülüyo halime. Pazartesi günü olsada gitsem diyorm.. ruhum darlandı.. şimdi bile.. af allahım.aydingelini aynı durumlar bende de mevcut.dun doktor muayenesi vardı 10 gün oncesi çok güzeldi kilo alımı şimdi ise kilo almamış beni ebeye yönlendirdi.onun eşliğinde emzirdim.bildigim her şeyi yine dinledim.
Canım bu süt emzirme olayını çoksıkılıyor.denemedigim şey kalmadı. Her memeyi 15 20 dkka emzirecekmism yetmezse mamaymiş.sanki ben mama vermeye meraklı.durmuyor kızım o kadar süre memede
Evde yalnız kalmak istemiyorum , hep tedirginim üzgünum en ufak şeyde agliyorum.kendimi yetersiz hissediyorum.annemi de kendimle perişan ediyorum.
Ayrıca dün hastanede bı komşuyu gördüm ,bana diyor nasıl hasta ettin çocuğu! Ben niye hasta edeyim dedim döndüm arkamı doktorun yanına gittim. Mantığa bak ya.kim bilerek hasta eder ki
Kimisi de der ufak kalmış çocuğun .insanlar çok acımasız.2 aydır ne çekiyorum ne uğraşlar veriyorum bı ben biliyorum bı Allah
Bende günde 3 yada olmadıysa 4 kez mama veriyorum. Mesela bugün gece 4 te mama içti öğlen 1 de içti onu eds ile verebildim allaha bin şükür. Bide 1 saat içinde vermeyi düşünüyorum. Üst damağında beyaz noktacıklar var 3 tane flan iki tarafta ondan olabilir mi canım?Canim reddetmesinin altinda yatan bisey olabilir agzinin icine bak bi pamukcuk olabilir yada bebegin atak geciriyor olabilir. Ara sira reddedebiliyorlar. Aglama krizleri 50 gunde son buldu benim. Oyle aman aman cosmadi benimde ama kesilmemesi bile bi mucize o kadar emzirmememe ragmen. Ben gunduz 10 da bi mama veriyorum sonra aksam 8 e kadar emziriyorum. Sonra tekrar sabaha kadar mama veriyorum. gece bazen durmuyor memeyi dayiyorum agzina o zaman rahatliyor. Bende senin gibiyim gecen gun 20 saat ne yemek yemisim ne uyumusum. Emdigi kadar emsin yetmedigi yerde mama verirsin insallah artar sütümüz. Ama olmazsada yapacak biseyimiz yok kendini yipratma hic. Süt icin moralde cok onemli.
Ayşe hanım muayenede bakmıştır canım pamukçuk var mı diye. Olsa kesin söylerdi... Sen niye gerildin böyle, illa dolu dolu hissetmen gerekmiyor ki göğüslerini bak Yusuf paşa ne kadar güzel kilo da almış. Daha ne olsun? Şurada birkaç gün kaldı atak haftasının bitmesine. Ne olursa olsun atak de, kendini üzme. Konuşan olursa onlara da de büyüme atağında bebeğim diye, çekinme.İnşallah canım ya cidden heba ediyorum güzelim günlerini
Zayıflancsk tempoda değiliz ki kuzum peşlerinden koşsak tamamda. Ben artık kg slmsya bile razıyım yeterki süt olsun diyr
Çok geçmiş olsun canım ya bian önce iyileşir inşallahh
Acaba bendemi kontrole gittiğimde ebeye gözüksem ya.. bilen birilerinden iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.. evde bende yalnız kalmak istemiyorm artk emzirmek fikri beni benden alıyor ablamı whatsapptan rahstsız edip duruyorm o ds üzülüyo halime. Pazartesi günü olsada gitsem diyorm.. ruhum darlandı.. şimdi bile.. af allahım.
İnsanlar acımasız ya aynı şeyleri yaşamışlar ama bizede yaşatıyokar ya
Bende günde 3 yada olmadıysa 4 kez mama veriyorum. Mesela bugün gece 4 te mama içti öğlen 1 de içti onu eds ile verebildim allaha bin şükür. Bide 1 saat içinde vermeyi düşünüyorum. Üst damağında beyaz noktacıklar var 3 tane flan iki tarafta ondan olabilir mi canım?
Canım benim sütün vardır moralini yüksek tut. Bak bana dediğin gibi ortamını değiştir git ablana. Bu dönemler böyle geçecek demek ki...Sabaha karşı gayet güzeldi dolmuştu göğüslerm e onları emdi şimdi yine ağlıyo. Allahtan eşim var verdim ona şimdi sakinleştir çıldırıcam dedim. Rezene demledim şimdi onu içicem ama delirmeme az kaldı
Ağzının icini bi tulbent yardımıyla karbonatlı suyla sil memeni de ayni şekilde temizle oyuzden de ememiyor olabilir.İnşallah canım ya cidden heba ediyorum güzelim günlerini
Zayıflancsk tempoda değiliz ki kuzum peşlerinden koşsak tamamda. Ben artık kg slmsya bile razıyım yeterki süt olsun diyr
Acaba bendemi kontrole gittiğimde ebeye gözüksem ya.. bilen birilerinden iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.. evde bende yalnız kalmak istemiyorm artk emzirmek fikri beni benden alıyor ablamı whatsapptan rahstsız edip duruyorm o ds üzülüyo halime. Pazartesi günü olsada gitsem diyorm.. ruhum darlandı.. şimdi bile.. af allahım.
Bende günde 3 yada olmadıysa 4 kez mama veriyorum. Mesela bugün gece 4 te mama içti öğlen 1 de içti onu eds ile verebildim allaha bin şükür. Bide 1 saat içinde vermeyi düşünüyorum. Üst damağında beyaz noktacıklar var 3 tane flan iki tarafta ondan olabilir mi canım?
Bebeklerin usumesi ense ve boyundan anlasilirmis,oralar sicaksa usumuyordur canim. Zaten 27 derecede usumesi pek mumkun degil. Neden o kadar yuksek isida tutuyorsunuz? Uzmanlar 21-24 arasi oneriyorlar.24un uzeri sagliksiz, mikroplar da cok hizli cogalirmis o sicaklikta.isiyi dusurup, ic body uzerine alt ust takim veya uzun kollu ayakli bir tulum giydirebilirsin bence.Kızlar iyi akşamlar bebeğim 26 günlük iki gündür yüzü çok soğuk ölçüyorum 36 küsür çıkıyor evin sıcaklığı 27 derece civarından Zıbın alt üst pijama giydiriyorum bu kez de terliyor ama yine yüzü buz gibi dünden beri kaç kere üstünü değiştirdim bilmiyorum anlayamıyorum üşüyor mu ya
Bakmışmıdır kuzum bilemedim ki. Normalde bu hafta bikere daha gidicez hastaneye pipisi için o arada bikere dahamı muayene olsak acaba..Ayşe hanım muayenede bakmıştır canım pamukçuk var mı diye. Olsa kesin söylerdi... Sen niye gerildin böyle, illa dolu dolu hissetmen gerekmiyor ki göğüslerini bak Yusuf paşa ne kadar güzel kilo da almış. Daha ne olsun? Şurada birkaç gün kaldı atak haftasının bitmesine. Ne olursa olsun atak de, kendini üzme. Konuşan olursa onlara da de büyüme atağında bebeğim diye, çekinme.
https://www.anneysen.com/ilk-yil/ma...-kolay-degil-bebeklerde-buyume-ataklari_11140
Bu yazıyı fırsat bulursan oku canım.
Betül de hiç durmadan ağlıyor neredeyse. Gece 2-3 saat uyuyor. Ben artık yeter ki o uyusun diye ya devamlı memede tutuyorum, o da kavga ediyor devamlı rahat emmiyor ya da ayağımda sallıyorum. Az kaldı biraz daha sabır...
İnşallah geçecek kuzum yaCanım benim sütün vardır moralini yüksek tut. Bak bana dediğin gibi ortamını değiştir git ablana. Bu dönemler böyle geçecek demek ki...
Yapıcam kuzum unutuyorum sürekli ya bu akşam yapayın bariAğzının icini bi tulbent yardımıyla karbonatlı suyla sil memeni de ayni şekilde temizle oyuzden de ememiyor olabilir.
Canim bebegin almasi gereken miktar 600mmis dojtor oyle soylemsti. Ben gunde 5 defa 120 ml veriyorum. Ama benide emiyor benden ne cikiyor onu bilmiyorum. Sen ne kadar veriyosun?
Aa evet pamukcuk olabilir canim meme reddi ve aglamalarida ondan olabilir. Doktor bana temiz tulbentle karbonatli suyla agzinin icini temizle demisti. Mama alan bebeklerde oluyormus. Sen bi arastir yinede istersenİnşallah canım ya cidden heba ediyorum güzelim günlerini
Deniycem kuzum belki ondandırAa evet pamukcuk olabilir canim meme reddi ve aglamalarida ondan olabilir. Doktor bana temiz tulbentle karbonatli suyla agzinin icini temizle demisti. Mama alan bebeklerde oluyormus. Sen bi arastir yinede istersen
Canım yazılı kanun değil sonuçta bir iki gün erken de başlayabilir, geç de. Ama bu günlerde oluyor kesinlikle. 4,5haftadan 5,5haftaya kadar diyor yazıda.Bakmışmıdır kuzum bilemedim ki. Normalde bu hafta bikere daha gidicez hastaneye pipisi için o arada bikere dahamı muayene olsak acaba..
atak haftasındayız yani öyle mi canım bn daha bikaç gün var sanıyodum. Yazıyıda şimdi okuycam canım. Ege de memede suan 3 dk uyuyo uyanıyo.. ben ayakta sallamaya alıştırmadım hatta sallamaya alıştırmayacsktım ama beşiğinde alıştı..
İnşallah geçecek kuzum ya
Yapıcam kuzum unutuyorum sürekli ya bu akşam yapayın bari
Canım o uctane beyaz noktacik benim kızımda doğumdan beri vardi ne olduğunu anlamadım bu hafta geçtiİnşallah canım ya cidden heba ediyorum güzelim günlerini
Ya ev merkezi sistem malesef ben düşük ayarda tutuyorum ama alt üst yaktığı için engel olamıyorum ısınmasına sinirim bozuldu bir türlü ayarlayamadımm ısıyı da bebeğin sıcaklığını daBebeklerin usumesi ense ve boyundan anlasilirmis,oralar sicaksa usumuyordur canim. Zaten 27 derecede usumesi pek mumkun degil. Neden o kadar yuksek isida tutuyorsunuz? Uzmanlar 21-24 arasi oneriyorlar.24un uzeri sagliksiz, mikroplar da cok hizli cogalirmis o sicaklikta.isiyi dusurup, ic body uzerine alt ust takim veya uzun kollu ayakli bir tulum giydirebilirsin bence.
Canim bebegin almasi gereken miktar 600mmis dojtor oyle soylemsti. Ben gunde 5 defa 120 ml veriyorum. Ama benide emiyor benden ne cikiyor onu bilmiyorum. Sen ne kadar veriyosun?
Bizim de merkezi ve cok sıcak oluyor, ben petekleri kapatıyorum. Salon ve yattıgımız oda hiç yanmıyor mesela, boruların ısısı ve alt üst katın ısısı yetiyor 22 23 derece oluyor ev. Öyle bir imkanın varsa sen de kapat.Ya ev merkezi sistem malesef ben düşük ayarda tutuyorum ama alt üst yaktığı için engel olamıyorum ısınmasına sinirim bozuldu bir türlü ayarlayamadımm ısıyı da bebeğin sıcaklığını da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?