2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Çok geçmiş olsun canım yaa, sen gayet iyi bakmışsın bebeğine, daha ne yapacaksın , bi şekilde virüs girmiş eve ,ne kadar korusak da herşeye gücümüz yetmiyor maalesef ;( inşallah kısa sürede toparlanır ,iyileşir hemen

Canim reddetmesinin altinda yatan bisey olabilir agzinin icine bak bi pamukcuk olabilir yada bebegin atak geciriyor olabilir. Ara sira reddedebiliyorlar. Aglama krizleri 50 gunde son buldu benim. Oyle aman aman cosmadi benimde ama kesilmemesi bile bi mucize o kadar emzirmememe ragmen. Ben gunduz 10 da bi mama veriyorum sonra aksam 8 e kadar emziriyorum. Sonra tekrar sabaha kadar mama veriyorum. gece bazen durmuyor memeyi dayiyorum agzina o zaman rahatliyor. Bende senin gibiyim gecen gun 20 saat ne yemek yemisim ne uyumusum. Emdigi kadar emsin yetmedigi yerde mama verirsin insallah artar sütümüz. Ama olmazsada yapacak biseyimiz yok kendini yipratma hic. Süt icin moralde cok onemli.

İnşallah canım ya cidden heba ediyorum güzelim günlerini
Zayıflancsk tempoda değiliz ki kuzum peşlerinden koşsak tamamda. Ben artık kg slmsya bile razıyım yeterki süt olsun diyr
Çok geçmiş olsun canım ya bian önce iyileşir inşallahh
Acaba bendemi kontrole gittiğimde ebeye gözüksem ya.. bilen birilerinden iyi şeyler duymaya ihtiyacım var.. evde bende yalnız kalmak istemiyorm artk emzirmek fikri beni benden alıyor ablamı whatsapptan rahstsız edip duruyorm o ds üzülüyo halime. Pazartesi günü olsada gitsem diyorm.. ruhum darlandı.. şimdi bile.. af allahım.
İnsanlar acımasız ya aynı şeyleri yaşamışlar ama bizede yaşatıyokar ya
Bende günde 3 yada olmadıysa 4 kez mama veriyorum. Mesela bugün gece 4 te mama içti öğlen 1 de içti onu eds ile verebildim allaha bin şükür. Bide 1 saat içinde vermeyi düşünüyorum. Üst damağında beyaz noktacıklar var 3 tane flan iki tarafta ondan olabilir mi canım?

Ayşe hanım muayenede bakmıştır canım pamukçuk var mı diye. Olsa kesin söylerdi... Sen niye gerildin böyle, illa dolu dolu hissetmen gerekmiyor ki göğüslerini bak Yusuf paşa ne kadar güzel kilo da almış. Daha ne olsun? Şurada birkaç gün kaldı atak haftasının bitmesine. Ne olursa olsun atak de, kendini üzme. Konuşan olursa onlara da de büyüme atağında bebeğim diye, çekinme.

https://www.anneysen.com/ilk-yil/ma...-kolay-degil-bebeklerde-buyume-ataklari_11140

Bu yazıyı fırsat bulursan oku canım.

Betül de hiç durmadan ağlıyor neredeyse. Gece 2-3 saat uyuyor. Ben artık yeter ki o uyusun diye ya devamlı memede tutuyorum, o da kavga ediyor devamlı rahat emmiyor ya da ayağımda sallıyorum. Az kaldı biraz daha sabır...

Canım benim sütün vardır moralini yüksek tut. Bak bana dediğin gibi ortamını değiştir git ablana. Bu dönemler böyle geçecek demek ki...

Ağzının icini bi tulbent yardımıyla karbonatlı suyla sil memeni de ayni şekilde temizle oyuzden de ememiyor olabilir.

Kızlar iyi akşamlar bebeğim 26 günlük iki gündür yüzü çok soğuk ölçüyorum 36 küsür çıkıyor evin sıcaklığı 27 derece civarından Zıbın alt üst pijama giydiriyorum bu kez de terliyor ama yine yüzü buz gibi dünden beri kaç kere üstünü değiştirdim bilmiyorum anlayamıyorum üşüyor mu ya

Bebeklerin usumesi ense ve boyundan anlasilirmis,oralar sicaksa usumuyordur canim. Zaten 27 derecede usumesi pek mumkun degil. Neden o kadar yuksek isida tutuyorsunuz? Uzmanlar 21-24 arasi oneriyorlar.24un uzeri sagliksiz, mikroplar da cok hizli cogalirmis o sicaklikta.isiyi dusurup, ic body uzerine alt ust takim veya uzun kollu ayakli bir tulum giydirebilirsin bence.

Bakmışmıdır kuzum bilemedim ki. Normalde bu hafta bikere daha gidicez hastaneye pipisi için o arada bikere dahamı muayene olsak acaba..
atak haftasındayız yani öyle mi canım bn daha bikaç gün var sanıyodum. Yazıyıda şimdi okuycam canım. Ege de memede suan 3 dk uyuyo uyanıyo.. ben ayakta sallamaya alıştırmadım hatta sallamaya alıştırmayacsktım ama beşiğinde alıştı..
Canım benim sütün vardır moralini yüksek tut. Bak bana dediğin gibi ortamını değiştir git ablana. Bu dönemler böyle geçecek demek ki...
İnşallah geçecek kuzum ya
Ağzının icini bi tulbent yardımıyla karbonatlı suyla sil memeni de ayni şekilde temizle oyuzden de ememiyor olabilir.
Yapıcam kuzum unutuyorum sürekli ya bu akşam yapayın bari

Aa evet pamukcuk olabilir canim meme reddi ve aglamalarida ondan olabilir. Doktor bana temiz tulbentle karbonatli suyla agzinin icini temizle demisti. Mama alan bebeklerde oluyormus. Sen bi arastir yinede istersen

Canım yazılı kanun değil sonuçta bir iki gün erken de başlayabilir, geç de. Ama bu günlerde oluyor kesinlikle. 4,5haftadan 5,5haftaya kadar diyor yazıda.

Ayşe hanım aşırı hızlı yapıyor muayenesini, bebekler ağlamasın diye. Jet hızıyla baktı ağzına, pamukçuk kontrolü yaptı, dil bağı kontrolü yaptı. Ben takip ettim hareketlerini de anladım o yüzden. Sizde de mutlaka yapmıştır. Yine de içine sinmezse hazır gitmişken bi sor istersen. Ne olur ne olmaz belki kontrol sonrası olmuştur. Ben de pamukçuktan korkuyorum da annem diyor dil üzerinde kalın bir beyaz katman şeklinde oluyormuş. Anlaşılmaması mümkün değilmiş.

Canım o
Canım o uctane beyaz noktacik benim kızımda doğumdan beri vardi ne olduğunu anlamadım bu hafta geçti

Ya ev merkezi sistem malesef ben düşük ayarda tutuyorum ama alt üst yaktığı için engel olamıyorum ısınmasına sinirim bozuldu bir türlü ayarlayamadımm ısıyı da bebeğin sıcaklığını da

Canim bebegin almasi gereken miktar 600mmis dojtor oyle soylemsti. Ben gunde 5 defa 120 ml veriyorum. Ama benide emiyor benden ne cikiyor onu bilmiyorum. Sen ne kadar veriyosun?

Bana hiç toplam ml söylemediler.2 3 saatte bir 2 memeyi 10 15 dkka emzir sonra 30 duruma göre 60 ml ver demişti doktor.dun beni emzirmeyle ilgilenen bir ebeye yolladılar, o da 2 memeyi emzir 15 20 dkka hala ararsa mama.

Herkes ayrı bir şey soyluyor mamayı hangi saat araligiyla veriyorsun cnm

Bizim de merkezi ve cok sıcak oluyor, ben petekleri kapatıyorum. Salon ve yattıgımız oda hiç yanmıyor mesela, boruların ısısı ve alt üst katın ısısı yetiyor 22 23 derece oluyor ev. Öyle bir imkanın varsa sen de kapat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…