Tanıya ne dediler? Benim kızım da 9 gün yattı. Dediğin gibi antibiyotikler, buharlar, kortizonlar, röntgen hepsi yapıldı. Ama hırıltısız, öksürüksüz çıktık hastaneden. Hastaneye yattığımız 3-4 gün çok zorladı bebeğimi öksürük. Öksürük geliyordu ama bebeğim ne öksürmeyi ne balgam çıkarmayı biliyordu. Öksürük krizleri oluyordu en azı 5 dakika sürüyordu. Belki söylememişlerdir buharlardan sonra 10 dakika gaz çıkarırı gibi sırtına patpat vurursan balgamları daha kolay çıkarır. Doktor tembihlemişti her buhardan sonra vur diye.Kızlar benim bebeğimi hastaneye yatırdık dünden beri. Öksürüğü çok kötü nefes gitmiyor ciğerlerine sesi bile kısıldı yavrumun. Ağlarken o kadar kötü çıkıyo ki sesi içiniz dayanmaz. Ben doğum yaptığımdan beri evden dışarı çıkmadım eve misafir gelmedi bezini değiştirirken hep ufo çalıştırdım üşümesin diye ama nasıl böyle oldu bu çocuk bilmiyorum35 gündür dört duvar arasında yaşıyodum yine de koruyamadım çocuğu. Şimdi bi sürü antibiyotik ilaç buhar veriyorlar içim gidiyo bu kadar küçük bebeğe bunları veriyoruz diye. Doktora sordum artık ben nerde hata yaptım diye o da hata yok tek bahane kış bebeği öyle düşün diyor.
Doktoruma sormuştum meme yumuşaklı ya da sertliği sütün olup olmadığının göstergesi değildir dedi. Ben de endişeleniyordum memelerim yumuşadı süt yok diye ama öyle bir durum yokmuşKuzm emdikten sonra 60cc bitiremiyosa yine iyi geliyo demekki sütün yoksa onu da bitirir ki.. valla edsyi senle konuştuğumuzda yapabilmiştim bidaha o da yok.. süt gelmediği için memeye sinirleniyo ozamanda hiç durmuyo.. valla gece yatmadan 2 bardak ayva kompostosu, 2 etipuf, 1 lactamil süt çayı bol su 3 hurma yedim bide elim kadar helvayla bi avuç dolusu dereotu. Ege 4 gibi uyandı yine yumuşaktı memelerim mama içti mecbur. 7buçuk gibi kalktı baktım memelerim doluydu eskisine nazaran emdi baya ve uyudu. Ama hep böyle yersem ben fil olurum
Biz 2 aylik olduk bastan beri oyle kayonvalidede aynen boyle der hep biz hep takviye mama kullaniyoruz malesef nasil yapiyprsun emzirden sonra sutunu sag bosalsin surekli oyle yap bana faydasi olmuyor belki sana olurÇıldırıcam ya, sütüm gün geçtikçe azalıyo, Yusuf Ege meme emdikçe ağlıyo ittiryokurban olduğum süt gelmito. İlk altı ay değil böyle giderse 40gün bile emzirmiş olamıycam
Kv de de ağlarken gördü memede diyoki süt gelmiyo galiba ondan alıyo diyip hihihi diyo çıldırcam
Kuzum emerse sağacak süt kalmıyo ki.. senindemi sütün az benm gibi tüh yaBiz 2 aylik olduk bastan beri oyle kayonvalidede aynen boyle der hep biz hep takviye mama kullaniyoruz malesef nasil yapiyprsun emzirden sonra sutunu sag bosalsin surekli oyle yap bana faydasi olmuyor belki sana olur
Yarın öyle deneyeyim bakalım inşallah olur çok teşekkür ederim :)Bizim de merkezi ve cok sıcak oluyor, ben petekleri kapatıyorum. Salon ve yattıgımız oda hiç yanmıyor mesela, boruların ısısı ve alt üst katın ısısı yetiyor 22 23 derece oluyor ev. Öyle bir imkanın varsa sen de kapat.
Birebir ayni seyleri yaşamış yasiyoruz cok uzgunum ben keske bende sadece emzire bilseydm mastit hala gecmedi bnm bu sekilde gecmeyecekte ne yapacagiz bilmiormCanim benimde sutum yetmedi ben ilk ay kontrolune goturdugumde bebek asiri kilo vermisti. Sonradan bir artti bu seferde gogus uclarim yara diue ben yeteri kadar emziremedim canm cok yaniyordu cunku. Bu seferde mastit oldum. Sut birikti damarim tikandi. Sonra ilaclarla iyilestim ama gogus ucu yaralarm hic gecmedi. Zamanla sutum azaldi smdi tekrar emziriyorum hala geliyor. Ama ben sadece gunduzleri emziriyorum gece goguslerimi dinlendiriyorum kendimde dinleniyorum sabaha cok daha iyi geliyor sütüm. Yani demem o ki mama vermen gerekiyorsa mama ver süt geliyor zamanla. 10cc bile versek kardir canini skma. Bende isterdim ilk 6 ay sadece beni emsin ama hicbsy hayal ettgm gibi olmadi. Bir ara goguslerim tasiyordu tshrtlerim sirilsklam oluyordu ama bebegim doymuyordu iste. Bende kafama cok taktim emziremiyorum diye baktim iyice sutum azaliyor sagmayida biraktim saldim. Olani veririm oldugu kadar dedim inan sütüm artti. Ha yine mama destegi var hala yeterli degil ama en azindan gunduz sadece anne sutu aliyor gece mama aliyor.
Kuzum emerse sağacak süt kalmıyo ki.. senindemi sütün az benm gibi tüh ya
Deniyim ozaman öyle canım bende emdikten sonra damla da olsa süt gelmediği için moralim bozuluyo diye sağmıyorm artıkCanım emzirdikten sonra sagmanın amacı beynine daha fazla süt üretmesi için sinyal göndermek. Bebek ne kadar çok emerse vücut ona göre süt üretiyor cunku. Sut gelmese de sağ sen.
Öyle düşünme canım bebek emmis boşaltmış işte ne güzel :) bir de cihazın markası ne? Avent iyi sağmiyor diyorlarDeniyim ozaman öyle canım bende emdikten sonra damla da olsa süt gelmediği için moralim bozuluyo diye sağmıyorm artık
Weewell in canım ama bununda iyi sağdığını düşünmüyorum . Şundan bendeki. Akrabamdan makinesini dememek için istedim onun sütü pek bol maşallah emzirdiktrn sonra 90cc sağıyormuş. İnşallah unutmazsa bugün getirecek makinesni deniycem https://www.hepsiburada.com/weewell...Q-3IqcmqJRpqbDTobllP9cc2IbXDzVEhoC9fkQAvD_BwEÖyle düşünme canım bebek emmis boşaltmış işte ne güzel :) bir de cihazın markası ne? Avent iyi sağmiyor diyorlar
Eğer aşırı dolup rahatsız etmiyosa sürekli emziryosan gerek yoktue tabi canım. Bana da karşı komşum verdi hiç kullanmamış. Ama makineden soğdum o bi kesinBenim medela elektrikli pompam vardı ilk kızımdan, sonra ablama verdim o kullandı sonra gorumcesine verdi o kullandı. Geri aldım ama ara parçaları tam temizlenmemistir diye kullanmaya cekiniyorum. Eltim de avent pompasini verdi. Gerçekten avent çok kötü. Hem göğsümu acıttı hem de göğsum dolu olmasına rağmen yeterli sağım yapmiyo. Ben de bıraktım sağma işini 10 ay yanında olucam bi aksilik olmazsa o yüzden sağmak yerine bol bol emziriyorum
İyi düşündün canım denemekte fayda var inşallah işine yarar.Weewell in canım ama bununda iyi sağdığını düşünmüyorum . Şundan bendeki. Akrabamdan makinesini dememek için istedim onun sütü pek bol maşallah emzirdiktrn sonra 90cc sağıyormuş. İnşallah unutmazsa bugün getirecek makinesni deniycem https://www.hepsiburada.com/weewell...Q-3IqcmqJRpqbDTobllP9cc2IbXDzVEhoC9fkQAvD_BwE
Inşallah bununla iyi sağım yaparsın canımWeewell in canım ama bununda iyi sağdığını düşünmüyorum . Şundan bendeki. Akrabamdan makinesini dememek için istedim onun sütü pek bol maşallah emzirdiktrn sonra 90cc sağıyormuş. İnşallah unutmazsa bugün getirecek makinesni deniycem https://www.hepsiburada.com/weewell...Q-3IqcmqJRpqbDTobllP9cc2IbXDzVEhoC9fkQAvD_BwE
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?