2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
B betka2013 canim günlük sadece mama miktarı mı 600 olmalı yoksa alması gereken ml mı?

Sanırım kilosuna göre alması gereken günlük ml bu kadar. Süt ne kadar geldiği belli olmadığı için mamayla o kadarını kesin veriyorsun ekstra da süt?

Doktor bana günlük kaç ml söylemedi ama aşağıdaki sayfadaki hesaplamaya göre benim de 600 650 ml civarı vermem gerekiyor.

http://parazingunlugu.com/2016/01/bebekler-gunde-kac-ml-cc-anne-sutu-icmeli-bebek-bakim-bilgileri-2/

B betka2013

Tanıya ne dediler? Benim kızım da 9 gün yattı. Dediğin gibi antibiyotikler, buharlar, kortizonlar, röntgen hepsi yapıldı. Ama hırıltısız, öksürüksüz çıktık hastaneden. Hastaneye yattığımız 3-4 gün çok zorladı bebeğimi öksürük. Öksürük geliyordu ama bebeğim ne öksürmeyi ne balgam çıkarmayı biliyordu. Öksürük krizleri oluyordu en azı 5 dakika sürüyordu. Belki söylememişlerdir buharlardan sonra 10 dakika gaz çıkarırı gibi sırtına patpat vurursan balgamları daha kolay çıkarır. Doktor tembihlemişti her buhardan sonra vur diye.
Ben o zor zamanlardan yeni çıktım, sormak istediğin olursa sor.

Doktoruma sormuştum meme yumuşaklı ya da sertliği sütün olup olmadığının göstergesi değildir dedi. Ben de endişeleniyordum memelerim yumuşadı süt yok diye ama öyle bir durum yokmuş

Kizlar bebegin zeka gelisimi icin bisey yapan var mi aranizda. Ben zebra kartları kullaniyorum 2 aya kadar pek tepki vermiyordu ama 10-15 gündür kartları gosterir gostermez guluyor kolları ayakları kipir kipir oluyor. Kartı saga sola hareket ettiriyorum takip ediyor. Tavsiye ederim.
B
Buarada kart seklinde almadim ben seti 45 lira falan. Bize gebe egitimindeyken mail atmışlardı onları A4e çıktı aldım elimde gosteriyorum tek tek. Kart olsa ilerde kendisi de elinde tutup bakabilir.

Biz 2 aylik olduk bastan beri oyle kayonvalidede aynen boyle der hep biz hep takviye mama kullaniyoruz malesef nasil yapiyprsun emzirden sonra sutunu sag bosalsin surekli oyle yap bana faydasi olmuyor belki sana olur

bebeğinde reflu olan var mi..... 2 saat önce emdi hala içtiği ağzına geliyor kusacak gibi yapıyor kurmadan geri yutuyor nefesini tıkıyor ... kucağımda dik tutuyorum ama yinede aynı... bebek reflusunden supheleniyorum .... 4 gündür cok az emiyor...korkuyorum zaten zayıf bi bebek... geçen haftaya kadar çok guzel emiyordu reflu devam ederse nasıl emecek nasıl kilo alacak

Son düzenleme:
Biz 2 aylik olduk bastan beri oyle kayonvalidede aynen boyle der hep biz hep takviye mama kullaniyoruz malesef nasil yapiyprsun emzirden sonra sutunu sag bosalsin surekli oyle yap bana faydasi olmuyor belki sana olur
Kuzum emerse sağacak süt kalmıyo ki.. senindemi sütün az benm gibi tüh ya

Yarın öyle deneyeyim bakalım inşallah olur çok teşekkür ederim :)

Birebir ayni seyleri yaşamış yasiyoruz cok uzgunum ben keske bende sadece emzire bilseydm mastit hala gecmedi bnm bu sekilde gecmeyecekte ne yapacagiz bilmiorm

Kuzum emerse sağacak süt kalmıyo ki.. senindemi sütün az benm gibi tüh ya

Canım emzirdikten sonra sagmanın amacı beynine daha fazla süt üretmesi için sinyal göndermek. Bebek ne kadar çok emerse vücut ona göre süt üretiyor cunku. Sut gelmese de sağ sen.

Canım emzirdikten sonra sagmanın amacı beynine daha fazla süt üretmesi için sinyal göndermek. Bebek ne kadar çok emerse vücut ona göre süt üretiyor cunku. Sut gelmese de sağ sen.
Deniyim ozaman öyle canım bende emdikten sonra damla da olsa süt gelmediği için moralim bozuluyo diye sağmıyorm artık

Deniyim ozaman öyle canım bende emdikten sonra damla da olsa süt gelmediği için moralim bozuluyo diye sağmıyorm artık
Öyle düşünme canım bebek emmis boşaltmış işte ne güzel :) bir de cihazın markası ne? Avent iyi sağmiyor diyorlar

Öyle düşünme canım bebek emmis boşaltmış işte ne güzel :) bir de cihazın markası ne? Avent iyi sağmiyor diyorlar
Weewell in canım ama bununda iyi sağdığını düşünmüyorum . Şundan bendeki. Akrabamdan makinesini dememek için istedim onun sütü pek bol maşallah emzirdiktrn sonra 90cc sağıyormuş. İnşallah unutmazsa bugün getirecek makinesni deniycem https://www.hepsiburada.com/weewell...Q-3IqcmqJRpqbDTobllP9cc2IbXDzVEhoC9fkQAvD_BwE

Benim medela elektrikli pompam vardı ilk kızımdan, sonra ablama verdim o kullandı sonra gorumcesine verdi o kullandı. Geri aldım ama ara parçaları tam temizlenmemistir diye kullanmaya cekiniyorum. Eltim de avent pompasini verdi. Gerçekten avent çok kötü. Hem göğsümu acıttı hem de göğsum dolu olmasına rağmen yeterli sağım yapmiyo. Ben de bıraktım sağma işini 10 ay yanında olucam bi aksilik olmazsa o yüzden sağmak yerine bol bol emziriyorum

Eğer aşırı dolup rahatsız etmiyosa sürekli emziryosan gerek yoktue tabi canım. Bana da karşı komşum verdi hiç kullanmamış. Ama makineden soğdum o bi kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…