Ahh canım çok geçmiş olsun size de hakikaten çok zor bir durummuş. Ben de vuruyorum sırtına buhardan sonra ama 10 dk olması gerektiğini bilmiyordum öyle yapayım. Doktor da dedi daha çok küçük öksürmeyi bile bilmiyorlarki ölsürüp çıkarsın balgamı diye. Birde hastaneden çıktıktan sonra ne yapmak gerekiyor acaba nasıl koruyacağız ben onu merak ediyorum siz neler yaptınız eve geçtikten sonraTanıya ne dediler? Benim kızım da 9 gün yattı. Dediğin gibi antibiyotikler, buharlar, kortizonlar, röntgen hepsi yapıldı. Ama hırıltısız, öksürüksüz çıktık hastaneden. Hastaneye yattığımız 3-4 gün çok zorladı bebeğimi öksürük. Öksürük geliyordu ama bebeğim ne öksürmeyi ne balgam çıkarmayı biliyordu. Öksürük krizleri oluyordu en azı 5 dakika sürüyordu. Belki söylememişlerdir buharlardan sonra 10 dakika gaz çıkarırı gibi sırtına patpat vurursan balgamları daha kolay çıkarır. Doktor tembihlemişti her buhardan sonra vur diye.
Ben o zor zamanlardan yeni çıktım, sormak istediğin olursa sor.
Canm doktorun bana soyledigi gunluk 600 ml kesin almasi gereken. Ama ben anne sutunun ne kadar geldigini kestiremedigim icin 600 ml mama olarak kesin veriyorum + anne sutu veriyorum sutum toplasan iki gogsumde toplam 60 70 ml cikar. Bi de bu cocugun kusmalari var heralde esitliyodur. Zaten acsa hicbir sekilde durmuyor aglama krizlerine giriyor. Mesela beslenm ataklari oluyormus ben internette okudum. Gercekten bazen daha cok yemek istiyor. Eger daha fazla yemek istersede anne sutu veriyorum. Mamayi 600 den fazla vermiyorum. Boyle bi Duzen kurdum. Bizimde mama konusunda hala bi oturtmuslugumz yok aptamil gaz yapti bebelac nutrikonfor kullandim oda kabiz yapti smdi sma gold kullaniyorum bunuda ben begenmedim biberonda yag birakiyorSanırım kilosuna göre alması gereken günlük ml bu kadar. Süt ne kadar geldiği belli olmadığı için mamayla o kadarını kesin veriyorsun ekstra da süt?
Doktor bana günlük kaç ml söylemedi ama aşağıdaki sayfadaki hesaplamaya göre benim de 600 650 ml civarı vermem gerekiyor.
http://parazingunlugu.com/2016/01/bebekler-gunde-kac-ml-cc-anne-sutu-icmeli-bebek-bakim-bilgileri-2/
B betka2013
Canim ben mastit icin antibiyotik tedavisi gördüm sen doktora gittinmi. Cok zor bisey allahim yardmcin olsun tez zamanda gecsin insallahinsallahBirebir ayni seyleri yaşamış yasiyoruz cok uzgunum ben keske bende sadece emzire bilseydm mastit hala gecmedi bnm bu sekilde gecmeyecekte ne yapacagiz bilmiorm
Buhardan sonra ne kadar pat pat yaparsan o kadar iyi olur. Öksürük krizleri oluyor mu? Biz o durumda hemşireleri çağırıyorduk onlar müdahale ediyordu ya da sakinleştirmeye çalışıyorlardı. Biz reçetesiz taburcu olduk, perşembe kontrolümüz var. Doktor çıkarken bişey demedi. Koruma diye de bişey yokmuş. Cam fanusa da koysan önüne geçemezsin demişti bana. İyileşecek merak etme.Kızlar hepinizi alıntılayamadım çok çok sağolun.Bu üçüncü günümüz çıkmayacağız bugün de. Ateş yoktu bebeğimde testlerde de crp negatif çıktı allahtan. Ama hızlı bir iyileşme olmuyor antibiyotiğin düşük dozlusu veriliyor çünkü çok küçük.
Ahh canım çok geçmiş olsun size de hakikaten çok zor bir durummuş. Ben de vuruyorum sırtına buhardan sonra ama 10 dk olması gerektiğini bilmiyordum öyle yapayım. Doktor da dedi daha çok küçük öksürmeyi bile bilmiyorlarki ölsürüp çıkarsın balgamı diye. Birde hastaneden çıktıktan sonra ne yapmak gerekiyor acaba nasıl koruyacağız ben onu merak ediyorum siz neler yaptınız eve geçtikten sonra
İyi düşündün canım denemekte fayda var inşallah işine yarar.
İnşallah kızlar ya allahın izniyle gönlüm rahatlar da şu strestten kurtulurum inşallahInşallah bununla iyi sağım yaparsın canım
Canm doktorun bana soyledigi gunluk 600 ml kesin almasi gereken. Ama ben anne sutunun ne kadar geldigini kestiremedigim icin 600 ml mama olarak kesin veriyorum + anne sutu veriyorum sutum toplasan iki gogsumde toplam 60 70 ml cikar. Bi de bu cocugun kusmalari var heralde esitliyodur. Zaten acsa hicbir sekilde durmuyor aglama krizlerine giriyor. Mesela beslenm ataklari oluyormus ben internette okudum. Gercekten bazen daha cok yemek istiyor. Eger daha fazla yemek istersede anne sutu veriyorum. Mamayi 600 den fazla vermiyorum. Boyle bi Duzen kurdum. Bizimde mama konusunda hala bi oturtmuslugumz yok aptamil gaz yapti bebelac nutrikonfor kullandim oda kabiz yapti smdi sma gold kullaniyorum bunuda ben begenmedim biberonda yag birakiyor
Kiyamam ya bende oyleyim. Bazen oyle cok kusuyorki diyorum cok geldi bazende memede sinirlenip agliyor diyorum yetmedimi acaba. Kafam yandi artik memeden gelen sut gunden gune degisiyor galiba. Burnunu temizlerken benimkide cok agliyo. Ben mama vermeden once temizliyorum sonra mamayi veriyorum susuyor. Bu arada oksurdugune hapsirdigina sukret dedi bana doktorum. İcini baska nasil temizleyecek dedi. Bazi bebekler oksuremedgnden hep cigerlere iniyormus geniz akintisi. Seninki de sesler cikarmaya basladimi? Benimki ses cikarabilmek icin baya caba sarfediyor normalmi acabaValla canım oynatmaya az kaldi doktorum nerde şarkısını kendime hediye ediyorum.. mama meme olayı,en son kilo almayisi bi yandan; kızımin öksürüğü burnunu temizlerken ağlamaları bı yandan gece yatmamasi ayri şaşırmış kalmış durumdayım
bebeğinde reflu olan var mi..... 2 saat önce emdi hala içtiği ağzına geliyor kusacak gibi yapıyor kurmadan geri yutuyor nefesini tıkıyor ... kucağımda dik tutuyorum ama yinede aynı... bebek reflusunden supheleniyorum .... 4 gündür cok az emiyor...korkuyorum zaten zayıf bi bebek... geçen haftaya kadar çok guzel emiyordu reflu devam ederse nasıl emecek nasıl kilo alacak
Soyle hepsini çekemiyor olabilir o yuzden sen sag ne kadar geliyorsa cunku bosalinca uretim oluyormus hani sende dene diye diyorum bizimki de oyle red ediyor bazen guzel emiyor ama gene ac sutum az oldugu icinKuzum emerse sağacak süt kalmıyo ki.. senindemi sütün az benm gibi tüh ya
Kiyamam ya bende oyleyim. Bazen oyle cok kusuyorki diyorum cok geldi bazende memede sinirlenip agliyor diyorum yetmedimi acaba. Kafam yandi artik memeden gelen sut gunden gune degisiyor galiba. Burnunu temizlerken benimkide cok agliyo. Ben mama vermeden once temizliyorum sonra mamayi veriyorum susuyor. Bu arada oksurdugune hapsirdigina sukret dedi bana doktorum. İcini baska nasil temizleyecek dedi. Bazi bebekler oksuremedgnden hep cigerlere iniyormus geniz akintisi. Seninki de sesler cikarmaya basladimi? Benimki ses cikarabilmek icin baya caba sarfediyor normalmi acaba
Benimki her yediğini bir süre sonra bir kısmını kusuyor
Reflü müdür bilmiyorum
Ağzının kenarından attırıveriyor
Benm makinede sağlam çekmiyo bence canım ya en fazla 30cc çkıyo zaten benden onuda emiyodur diye düşünüyorum. Benimkide doymuyo erkek bebek obur zaten. 90cc den fazlasını istiyo bazen :/Soyle hepsini çekemiyor olabilir o yuzden sen sag ne kadar geliyorsa cunku bosalinca uretim oluyormus hani sende dene diye diyorum bizimki de oyle red ediyor bazen guzel emiyor ama gene ac sutum az oldugu icin
Bende ablamdayken strestsiz oluyorum mis gibi oluyorum gram gaz sancısıydı bilmem neydi çekmiyo. Ama eve geliyoruz türlü türlü huyları çıkıyo. 11 den beri uyutmaya çalışıuorum 5 dk uyuyp uyanıyo. Daha 34 günlük bebe manyak ettiAynen canim emzirip mama veriyorum kusuyor, vermezsen memede çıldırıyor.hepsi aynı demek mama meme devam edenlerde.bana da doktor her emzirmeden önce 3 saatte bir temizle dedi canım.
Az da olsa ses çıkartıyor gülüyor . Ama ben çok stresliyim diye ben de huzurlu değil bunun iyice farkına vardımannemde duran bebek bende durmuyor
Kuşum onceni okumadim ama uyurken yanina 1 sogani 4 e bolup koysan,ev leş kokuyo ama baya burnunu acip oksurugunu azaltiyoValla canım oynatmaya az kaldi doktorum nerde şarkısını kendime hediye ediyorum.. mama meme olayı,en son kilo almayisi bi yandan; kızımin öksürüğü burnunu temizlerken ağlamaları bı yandan gece yatmamasi ayri şaşırmış kalmış durumdayım
Kuşum onceni okumadim ama uyurken yanina 1 sogani 4 e bolup koysan,ev leş kokuyo ama baya burnunu acip oksurugunu azaltiyo
Benm makinede sağlam çekmiyo bence canım ya en fazla 30cc çkıyo zaten benden onuda emiyodur diye düşünüyorum. Benimkide doymuyo erkek bebek obur zaten. 90cc den fazlasını istiyo bazen :/
Bende ablamdayken strestsiz oluyorum mis gibi oluyorum gram gaz sancısıydı bilmem neydi çekmiyo. Ama eve geliyoruz türlü türlü huyları çıkıyo. 11 den beri uyutmaya çalışıuorum 5 dk uyuyp uyanıyo. Daha 34 günlük bebe manyak etti
İyi yapmışsın kuzm ne güzel yanıbaşında annen varmış daha ne.. benm yanmda kmse yok arada kv geliyo. Benmde sling yada kangru almam lazım yaGündüz eşim ve annem baya söylendiler bana , kendimi artık toparlamam gerekiyormuş nereye kadar böyle devam edicekmisim (evde gergin stresli hemen sinirlenip --farkinda değilim sinirli oldugumun- aglayan moddayim) haklılar...
Attım kendimi dışarı şimdi.ilk defa yalnız çıktım dışarı. Bebeğime acilen sling ve astronot tulum almaliyim
Sling kullanamam diye korkuyorum ama buradaki kızlar memnun diye aklıma yattı.İyi yapmışsın kuzm ne güzel yanıbaşında annen varmış daha ne.. benm yanmda kmse yok arada kv geliyo. Benmde sling yada kangru almam lazım ya
İyi yapmışsın kuzm ne güzel yanıbaşında annen varmış daha ne.. benm yanmda kmse yok arada kv geliyo. Benmde sling yada kangru almam lazım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?