Geçen sormadım bende dr ebe yengem var sağlık ocağında o yaptır dedi mutlaka daha hiç kayıt açmadım çünkü sağlık ocagindada yarın gidip acayim kayıt 20 haftada gidip iğneyi yaptırım ben en son çocukken yaptım:)Benim bacağımı demir kesmişti geçen sene. O yüzden tetanoz aşısı olmuştum. Sağlık ocağında doktorun geçen sene aşı olduğun için gerek görmeyebilir, haftan yaklaşınca sor, o gerek yok derse yaptırma dediler. Gerek görürse yaptıracağım ama..
18 demi çağırdı benim de yengem sağlık ocağında 20 'e yaptır dedi yarın gidim sağlık ocağına onlar ne zaman çağırır sa yaptırım bendeBen yaptırıcam canım 18 inde çağırdı sağlık ocağı
geçmiş olsun canım bende bugün çok şiddetli olmasada kasık ağrısından çok rahatsızım ama dr. sormuştum bıçak saplanır gibi şiddetli ağrıların olucak dedi dinlenince geçmiyorsa önemli dediKızlar demin kasıgıma birden bi sancı girdi ve çığlık attım. Adet agrısına hiç benzemiyordu. 18. Haftama girdim başına böyle bi şey gelen var mı? Korkumdan ağladım. Gazım da vardı o yapmış olabilir mi? Ama kasıgıma girdi yani bu bağırsaklar nerde?
Eevt haklisin o yüzden yaptırılması gerekiyor sanırım bende yarın gidim randevu verirler 20 kadar zaten düşüğe neden olsaydı ebe yengem zaten sağlık ocagin da mutlaka yaptır dedi kaçırma dedi dr hiç sormamıştım bende gidim artık yarın hem kayıt acarım hemde ası gününü ogrenirimI ilkbahar
Kocaelintıpta 250₺ demişti ayrıntılı ultrasona _istanbulda sordum 290₺ dedi gittiğim diğer hastane de... İzmit’te yaptırırım büyük ihtimal normal ultrason bile 4d si vardı Kocaeli tıp bu bakımdan iyi...
Gulasor62
Bana da bayram sonrası gün verdi sağlık ocağı bende yaptırıcam.... kimi arkadaşlarım Yok düşüğe sebep oluyor doktoru yaptırma demiş... ama ben sordum doktorum yaptır dedi...
Zira yıllar önce devlet hastanesinde acil olarak apandisit ameliyatı olmuştum da dikişlerin iki gün sonrası patlamıştı ... ameliyathane de kullanılan aletler steril değildir dediler ... yani ters bi durum olmuş olsaydı.. aşımız gene yoktu.. allah korusun.... her türlü tedbiri almak gerekir...
Yok canım ayın 18inde çağırdı aşıyı o zaman mı yapıcak bilmiyorm ama kan alıp test yapılacakmış yine. Şuan 15 haftalığız, 17.hafta oluyo çağırdığı tarih ama kan almak içindir belki aşı için sonra tekrar çağırabilir18 demi çağırdı benim de yengem sağlık ocağında 20 'e yaptır dedi yarın gidim sağlık ocağına onlar ne zaman çağırır sa yaptırım bende
Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin canımKızlar çok şükür bugün bızımde cinsiyetimiz belli oldu oğlusunuz oluyo dün bi erkek kıyafeti beğenmiştim doktor en başta kıza benziyo deyince alamamıştım yarın ilk iş o kıyafeti almaya gideceğim allahım sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin
Kızlar çok şükür bugün bızımde cinsiyetimiz belli oldu oğlusunuz oluyo dün bi erkek kıyafeti beğenmiştim doktor en başta kıza benziyo deyince alamamıştım yarın ilk iş o kıyafeti almaya gideceğim allahım sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin
Sakinledim canım Allah bin kere razı olsun sizlerden.Benim takıntılarım vardır daha tuvalete yeni yeni giriyorum eşim varken kaldı ki gaz çıkarmak şuan için çok zorhatta ilk 4 5 ay gece yarısına alarm kurar büyük abdest için gece yarısı kalkardım şuan onu biraz attım gibi çok şükür.
Bu arada pinkin dediği gibi kendini dinliyosun canım, biraz sakin ol bebişle alakalı bişey değil gaz sancısı, kasılman normal geçecek korkma. Sakinleş biraz
Sağol canım bizimkide naz yaptıda bugün şükür gösterdi sonra arkasını döndü cınsiyeti gördünüz yeter dedi galibaGözün aydın canım benden önce öğrendin :) ben de yarın gidicem insaAllah bakalım göstericek mi:)
Çok çok sag ol canım sana da çok geçmiş olsun, doktoruna sormana sevindim. Çok korktum inan ama şimdi iyiyim çok şükür Rabbime 1 saat geçti bi daha olmadı bi şey.geçmiş olsun canım bende bugün çok şiddetli olmasada kasık ağrısından çok rahatsızım ama dr. sormuştum bıçak saplanır gibi şiddetli ağrıların olucak dedi dinlenince geçmiyorsa önemli dedi
Senden de razı olsun canımSakinledim canım Allah bin kere razı olsun sizlerden.
Sağol canım benim sen ögrenebıldınmıYok canım ayın 18inde çağırdı aşıyı o zaman mı yapıcak bilmiyorm ama kan alıp test yapılacakmış yine. Şuan 15 haftalığız, 17.hafta oluyo çağırdığı tarih ama kan almak içindir belki aşı için sonra tekrar çağırabilir
Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin canım
lcanim gecen benin basima geldi yaa tuvalete oturdun kasigima bir sanci girdiki kalkamadim yerimdem agladim reesmen bendee esimi cagirdim kaldir beni diye ertesi gun ravdevum vardi zaten bebekte bir sorun yoktu doktorda olabilir dedi gectiKızlar demin kasıgıma birden bi sancı girdi ve çığlık attım. Adet agrısına hiç benzemiyordu. 18. Haftama girdim başına böyle bi şey gelen var mı? Korkumdan ağladım. Gazım da vardı o yapmış olabilir mi? Ama kasıgıma girdi yani bu bağırsaklar nerde?
Canım senin yazdığını okuyunca direkt bana olan geldi aklıma ona benzettim. O yüzden yazdım. Benim ilk başlarda nadiren arada oluyordu. Önemsemiyordum. Ben de küçük abdeste sıkıştım diye düşünüyordum o olduğunda. Sonra bir gün 5dk aralıklarla 3-4 saniye süreli bu bıçak acısı oldu ve saatlerce sürdü bu. Kasılma gibi sanki burulma gibi değişik bir şey de oluyordu. Hatta eşime anlatmak için şey demiştim "sanki 10kiloluk bi taş var karnımın üstüne ve o sırada alttan bıçaklar giriyor".. Korktuk da öyle doktora gittik. Doktor da magnezyumu verdi işte, krampmış.. Artık bir kere oluyor dediğim gibi alıyorum ve geçiyor. Olduğunda da eskisi kadar şiddetli olmuyor acısı. Çok şükür.Canım sancı bi kere girdi sonra gaz çıkardım büyük abdestimi de yaptım ama bu sefer de kasıgım sertleşmiş gibi normal mi bu da?
Kan neden alincak acaba bende yarın gidim bakalım ne dicek ler gün olarak bende şuan tam 17 haftalık olduk yarın 17haffa 1 günlük olcazYok canım ayın 18inde çağırdı aşıyı o zaman mı yapıcak bilmiyorm ama kan alıp test yapılacakmış yine. Şuan 15 haftalığız, 17.hafta oluyo çağırdığı tarih ama kan almak içindir belki aşı için sonra tekrar çağırabilir
Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin canım
Yarın gitmen bence de iyi olur canım. Sağlık ocağına gittiğinde onlar bilgilendirir de zaten tetanoz aşısı için, zaten sorular soruyorlar filan konuşursunuz :)Geçen sormadım bende dr ebe yengem var sağlık ocağında o yaptır dedi mutlaka daha hiç kayıt açmadım çünkü sağlık ocagindada yarın gidip acayim kayıt 20 haftada gidip iğneyi yaptırım ben en son çocukken yaptım:)
Evet canım bahsettiğimiz o.kbb ilaç veriyor ama steroid yada antihistaminik olduğu için kullanmak istemiyorum.tuzlu suyu şırıngayla sıkmak yada eczaneden direk serum fizyolojik alıp şırıngayla sıkmak bir nebze rahatlatıyor ama kesin çözüm olmuyor.Kızlar hamilelik rinitinden bahsetmissiniz. Benim de 3 aydır burnum çok tıkanıyor ve afedersiniz böyle sürekli içi kuruyor. İlk zaman nezle oluyorum sandım ama sonra o kadar rutinim oldu ki çok düşünmedim üstüne, resmen alıştım. Bu mu dediğiniz rinit? Eğer öyleyse geçirecek tavsiyeniz var mı?
Ben aldim randevu cerrahpasadan aksam 10 gibi girince randevu alinabiliyor. prof. Ali beniandan randevu almak gerekiyor ayrintili ultrason için 122 tl de ucret odeniyor bilginiz olsun. Istanbulda devlette sadece zeynep kamil yapiyor ordan da kac haftadır bulamadım cerrahpaşa iyi oldu benim icin.Kesin öyledir. bende akşamları şansımı deneyeceğim bakalım olmadı önemli bir şey olduğu için özelde yaptırırım artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?