2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Teşekkür ederim canım . Her akşam girip randevuya bakmayı unutuyorum. Niye böyle gece 12 yapmışlar ki anlamadım. Bana da Zeynep kamil yakın ama olmadı özelde yaptıracağım artık. Prof olunca sanırım ek ücret ödeniyor.

Canım benim sanırım 14-15. haftalarda burnum aşırı tıkanıyordu sürekli temizliyordum. ama grip yada nezle değildim. Hamilelikte burun mukos salgısında artış olabiliyormuş ama benim 2 hafta içinde geçti. Arkadaşların bahsettiği tam olarak bu mu bilmiyorum.

Hayırlı olsun canım. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Bizede 12. haftada kıza benziyor dediler 16. haftada erkek oldu ..:) Benim hala gözüm dantelli pembelerde ..:) ama yavaş yavaş alışıyorum şortlara :)

Afedersiniz ya kimsenin canini cektirtmek icin dememistim ...yinede brawo kocalara

Kızlar benim boyoz dun gece İzmir'den geldi :))) esime soyledikten 10 dk sonra aradı bu gece geliyor dedi :))) ama ben yazlıktayim hemen yiyemedim eşim bu akşam iş çıkışı getirecek

Ya öyle mi alınıyormuş gecen gittiğimde soruyorum nasıl alinacak gir internete al diyor :)) giriyorum öyle bir seçenekte yok ve ayrıca ücret odemek gerektiğini bilmiyordum :/

Canım beni aile hekimliğinden aradılar 20. haftanızda tetenoz aşınız var bize mutlaka uğrayın dediler. Sanırım 20. haftadan sonra yapılıyor. Doktorun onay vermesi gerektiğini bilmiyordum. 19. hafttamda kontrol var sorayım ona.

Canım beni aile hekimliğinden aradılar 20. haftanızda tetenoz aşınız var bize mutlaka uğrayın dediler. Sanırım 20. haftadan sonra yapılıyor. Doktorun onay vermesi gerektiğini bilmiyordum. 19. hafttamda kontrol var sorayım ona.

Bende de arada bir oluyor
Burun tikanikligi tek tarafli genelde ama bendeki hapsurma ile birlikte de de geliyor. Hic rinit dusunmemistim. Hava kuru mevsim gecisi diye dusunmustum

Bende de arada bir oluyor
Burun tikanikligi tek tarafli genelde ama bendeki hapsurma ile birlikte de de geliyor. Hic rinit dusunmemistim. Hava kuru mevsim gecisi diye dusunmustum

vesselam_ Canım sorunun cevabını detaylı olarak buldum. Diğer arkadaşlar içinde aydınlatıcı olur inşallah.

Rahim muayenesi olmak, hâmileliği tesbit etmek için iğne yaptırmak ve tahlil için kan örneği aldırmak gibi soruda zikredilen şeyler, orucu bozmaz. Çünkü bunlar, ne naslarda (hadislerde) zikredilen orucu bozan şeylerdendir, ne de orucu bozan şeyler anlamına gelir. Dolayısıyla bunlar, orucu bozan şeyler sınıfına girmez.

Kan akıntısına gelince, hâmileden kan geldiği zaman bu kan, hayız kanı sayılır mı, sayılmaz mı, bu konuda âlimler görüş ayrılığına düşmüşlerdir.

(23400) nolu sorunun cevabında, kadının (hâmilelikten önceki zamanlarda olduğu gibi) her ayda ve hayız günleri sayısınca devamlı gelmesi şartıyla bu kanın, hayız kanı sayılacağı açıklanmıştı.

Eğer bu kan akıntısı, hayız günlerinin dışındaki günlerde gelirse veya hayız kanı bir ay kesildikten sonra bir sonraki ayda kan gelmeye başlarsa, bu takdirde bu kan, hayız kanı sayılmaz ve oruca bir zararı olmaz. Allah'ın izniyle orucunuz sahihtir.

Allah Teâlâ en iyi bilendir.

Oda gelsin kiz niye gizli gidiyosun??

Sağol canım benim sen ögrenebıldınmı
Yok canım ben pazaresi gidicem doktora 3 hafta oldu gitmeyeli öğrenemedim o yüzden
Valla tavsiyeler varsa bende alırım zira okyanus suyu vs işe yaramıyo
Kan neden alincak acaba bende yarın gidim bakalım ne dicek ler gün olarak bende şuan tam 17 haftalık olduk yarın 17haffa 1 günlük olcaz
5.haftada doktorun istediği tahlilleri orada yaptırmıştım canım, haziran 18de gel yine kan alıcaz demişlerdi ama nedendir bilmiyorum. Bencede gidip kayıt açtır aşı vs.için gerekli oluyo .
Maşallah size :))
Doktora gittiğimde sorarım bi bakalım. Teşekkür ederim canım. Aman olsun o bu sevinsin diye yapmadık ki bizim sevinmemiz yeter :)
Değiştirirsem senin gittiğin doktoru bi düşüniyim canım, sanırım değiştiricem hastanemi
Benim ilk bebeğim olucak tamda tarif ettiğini bende yaşadım ilk hamileliğini yaşayanlar bu kadar çabuk öğrenemz diyolar ama emeinim yani bebekti :)
Bende dün karınca yürür gibi bişey hissettim ama arkadaşıma sordum o bebek değildir diyo

Kuşum ben ilk hamileligimin her doneminde kanal tedavisi gordum diyebilirim.5 disim curudu hamilelik boyunca doktorumun izniyle hepsi yapildi...bide her disci yapmiyo tabi
Benim dr istemedi anlamadım bebek küçük dedi gelişsin öyle yap .. resmen 1 aydır derme çatma yöntemlerle idare ediyorum bu ağrıları ama nasipse haftaya 16 bitiyor 17 olcam heralde izin verir artık

Kuşum ben ilk hamileligimin her doneminde kanal tedavisi gordum diyebilirim.5 disim curudu hamilelik boyunca doktorumun izniyle hepsi yapildi...bide her disci yapmiyo tabi

Hamile kalmadan onceki ay dis muayenesinden gecmistim cok sukur. Ufak bikac kararmalar var arkalarda. Ama donem donem agriyo dis etlerimde dahil olmak uzere. Uyusturucu yapiliyo mu hamilelikte? Nasil yaptirdin kanali

Kızlar ben oruç tutuyorum ama bugün kahve rengi leke geldi acaba bozulur mu yoksa devam mi etmeliyim bilen biri varsa diye soruyorum.
Allah kabul etsin canım orucunu. bozulmaz orucun çünkü hamileyken kan gelmesi özür sebebidir hamileyken adet olamayacağın için namazına da engel değildir sadece her vakit özür abdesti alman gerek kanama geldiği sürece

Son düzenleme:
Geçen sene ebem farklıydı bu sene farklı, ikisi de aşılardan önce doktorunuza sorun dedi, doza da doktor karar veriyor 3 yeterli falan diye. Not al istersen doktora gittiğinde unutma

Bende kullaniyorum karsiladi benimkini ismimi varkli ki sana verilenin
Benimkilerin hepsinin iceriğinde omega 3 varmış, gıdaların icinde dogal olarak bulunanları devlet karşilamıyormuş..Ilaclarim Omepa dk2, solgar b12, sidefer, ocean mumy,coraspin var onu devlet karsiliyo da zaten karsilamasa bile 3 lira

Tatlım bizim sipalar maliyeti yüksek sipalar bu hep böyle dvm edecek her eczaneye girişim min 150 tl bugün çalışan kız diyoki sana bişeler yapalim bize busuru para kazandirdin
Maliyetli de yeter da..dedigin gibi her girdigimde 150 lira..Senin ecz. Iyiymis benimki suratsız dedim ki siz biseyler yapamıyormusunuz diye hayir dedi kesti..Seytan o eczaneyide bırak diyo..Zaten seytan su siralar çok sey diyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…