- 16 Kasım 2013
- 1.504
- 2.510
- 358
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #30.121
85 kg ebe üstüne mi cikti ne diyosun senCanımm benimm hayırlı olsun, analı babalı sağlıcakla büyüsün inşallah. Ne güzel doğurmuşsun, öyle beceremedim deme haksızlık etme kendine. Birazda doktorlardan kaynaklı, ben ne kadar ıkınsamda yapamıyosun diyip durdu, düzgün ıkınırsan bir dk bile sürmez dedi. Nefessiz kalıp gözüm kararasıya ıkındığım halde ve üstüme 85 kilo ebeyş çıkardı dr. O baskının acısı kötüydü ilk gün ama o ebelerden Allah bin kere razı olsun, çok yardımcı oldular. Dr hakkında yorum yapmadılar gözüm korkmasın diye, pek tutulan biri deildi, dr.dan yana şansım yok malesef:) şükür kavustuk ya önemli olan o kuzum. Darısı kalan arkadaslara hayırlısıyla..
Canım Allah analı babalı sağlıcakla büyütmek nasip etsin insallah. Gelmiş geçmiş olsun, eviniz şen olsun:)
Canım olabilirde, çünkü ben gece kalktıgımda sol böbreğimin orda ve kasıklarda ağrım vardı. Kasıktakiler gelip geçiyodu, böbrekteki sabitti. Doğumla alakalı olabileceğini düşünmemiştim hiç:)
Bende 38in icindeyim canm heran yok su mu geldi kanamami oldu kasildimi dye bekliorum.uyku da hak getire tabi korkudan uyuyamiyorm desem yeridirAh ahh sorma çok gerginim bu gün özellikle belki yavrum ondan kasılıyor. Senin kaç haftalık canım
Aynen aynen.. etrafındakiler kaç gün kaldı diyince zıvanadan çıkıyorum nerden bileyim kaç gün keşke bilsem. Aslında çok sakin biriyim ama gittikçe cadılaşıyorumBende 38in icindeyim canm heran yok su mu geldi kanamami oldu kasildimi dye bekliorum.uyku da hak getire tabi korkudan uyuyamiyorm desem yeridir
Nekadar kolay guzel ama anlamiom.niye catal catal ne bizim yatakta oluorrr ayaksri kalkiooo öle yer degistirmioriz sizin catal ne kii nasil biyer biz odada edioruz sali bakacammm guzel hotel odasi gibi tv var falabKızlar doğum hikayemi yazayım size. :)
Kontrole iki gün kala akıntım artmıştı sarı renkli bi akıntı ve alt tarafımda baskı vardı. Cuma günü kontrole gittim nst de düzensiz 60-70 lerde sancı çıktı. Doktorum hissedip hissetmediğimi sordu. Çok hissetmiyorum dedim. O da önemsemedi sancın artarsa gel deyip gönderecekti muayene etmeden. Doktoruma bir önceki hamileliğimde hiç sancı hissetmediğim halde kontrolde 7 cm açıklık olduğunu söyledim. Şaşırdı hemen muayene edelim o zaman dedi. Muayene etti bebek başını güzelce yerleştirmiş açılman başlamış sancın artmaya başladığı an hemen gel yoksa yolda doğurursun senin açılman hızlı olur dedi. Neyse çıktık eve gittik. Kasıklarımda adet olacakmış gibi hafif ağrılar var. Duş aldım yemeğimizi yedik çayımızı içerken sancıyla birlikte bi kasılma oldu hemen dk tutmaya başladık. 20 dk sonra tekrar girdi. Bir daha girerse gidelim diye hemen hazırlandık ve 20 dk sonra tekrar girdi hemen çıktık evden yolda 7 -8 dk da bir sancı girmeye başladı eşim korktu dörtlüleri yaktı bastı gaza filmlerdeki gibi :))) neyse doğurmadan hastaneye ulaştık hemen giriş yaptık doğumhaneye gittim doktor muayene etti 5 cm açıklık yatış yapıldı sancım artık sık sık girmeye başladı. Evrakları doldurana kadar açılma tamamlandı o sırada diğer odada başka birinin doğum başladı onun başına gittiler büyük tuvaletin geliyo gibi olunca bize seslen dediler. Bir dk geçmeden bağırdım "bana bakabilir misiniz bebek geliyoooo " hemen ebe geldi koşarak kontrol etti ıkın bi dedi ıkındım bebeğin başı aşağıya indi hissettim bi ıkınsam çıkacak. Ebe tamammm daha ıkınma dedi
Ben hayırrrr tutamıyorum ıkınmam geliyo diye bağırdım
Ebe dedi hayırr yatakta doğurmayacaksın haydi çatala
Geçememmm bebek düşerrr lütfen bırakk kalkamam bennn dedim :))
Hemen çıkmaz merak etme bi gayret et hadi dedi
Sıktım dişimi kalktım hemen çatala geçtim
Bu arada heyecandan titriyorum
Çatala geçer geçmez iki kere ıkındım bir rahatlama oldu veee o muhteşem ses "ingaaa ingaaa"
Sonra bebekle ilgilendi eş düşene kadar o arada suni taktı bana eş düşsün diye bebekle işi bitti zor nefes aldığını farkedip çocuk doktorunu çağırdı sonra benle ilgilenmeye başladı eş geldi dikişlerimi attı. Bunları tek başına ebe yaptı bende hayranlıkla onu izledim çok hızlı ve becerikliydi. Dikişlerim çok iyi durumda eline sağlık çok dikiş yok zaten dışarda 3-4 tane falan
Doktor ve ebenin biri diğer taraftaydı o bayanın doğumu biraz zor oldu.
Bana rahim toplansın diye bi iğne yaptı bu iğne çok fena sancı yapıyo hala sancı çekiyorum.
Ara ara girip çıkıyo.
Sonra bebeğimi bana koklatıp alıp gittiler ağlamaya başladım. Sütün gelmez diye susturdular. Bir süre orada kanamamı kontrol edip bir saat sonra servise çıkardılar. Serviste bir gece kaldım ertesi gün yine bebeğimi hastanede bırakıp ağlayarak eve geldim. Sütüm çok az. Artık kendimi toparlamaya çalışıyorum bebeğimin durumu iyi tahlilleri güzel çıktı.emmesinde sıkıntı yok bi de sütüm gelip bebeğim taburcu olsa herşey çok güzel olacak inşallah dualarınızı eksik etmeyin. Doğum yapacak olanlara Rabbim kolaylık versin sağlıkla kavuştursun yavrularına. Yapanların gözü aydın olsun. Rabbim yavrularıyla birlikte sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin..
Not: açılma tamamlanınca doktor suyumu açtı onu yazmayı unutmuşum :))
Sorma bi de hadi dogur artk diolar iyice cildiriyosun kmse korktugunu anlamiyo cok gariplerAynen aynen.. etrafındakiler kaç gün kaldı diyince zıvanadan çıkıyorum nerden bileyim kaç gün keşke bilsem. Aslında çok sakin biriyim ama gittikçe cadılaşıyorum
Canım benim yaa hayırlı uğurlu olsun, bak ne güzel kurtuldun da kavuştunuz. Bu arada dikkatimi çekti aramızda 1 gün varmışKızlar doğum hikayemi yazayım size. :)
Kontrole iki gün kala akıntım artmıştı sarı renkli bi akıntı ve alt tarafımda baskı vardı. Cuma günü kontrole gittim nst de düzensiz 60-70 lerde sancı çıktı. Doktorum hissedip hissetmediğimi sordu. Çok hissetmiyorum dedim. O da önemsemedi sancın artarsa gel deyip gönderecekti muayene etmeden. Doktoruma bir önceki hamileliğimde hiç sancı hissetmediğim halde kontrolde 7 cm açıklık olduğunu söyledim. Şaşırdı hemen muayene edelim o zaman dedi. Muayene etti bebek başını güzelce yerleştirmiş açılman başlamış sancın artmaya başladığı an hemen gel yoksa yolda doğurursun senin açılman hızlı olur dedi. Neyse çıktık eve gittik. Kasıklarımda adet olacakmış gibi hafif ağrılar var. Duş aldım yemeğimizi yedik çayımızı içerken sancıyla birlikte bi kasılma oldu hemen dk tutmaya başladık. 20 dk sonra tekrar girdi. Bir daha girerse gidelim diye hemen hazırlandık ve 20 dk sonra tekrar girdi hemen çıktık evden yolda 7 -8 dk da bir sancı girmeye başladı eşim korktu dörtlüleri yaktı bastı gaza filmlerdeki gibi :))) neyse doğurmadan hastaneye ulaştık hemen giriş yaptık doğumhaneye gittim doktor muayene etti 5 cm açıklık yatış yapıldı sancım artık sık sık girmeye başladı. Evrakları doldurana kadar açılma tamamlandı o sırada diğer odada başka birinin doğum başladı onun başına gittiler büyük tuvaletin geliyo gibi olunca bize seslen dediler. Bir dk geçmeden bağırdım "bana bakabilir misiniz bebek geliyoooo " hemen ebe geldi koşarak kontrol etti ıkın bi dedi ıkındım bebeğin başı aşağıya indi hissettim bi ıkınsam çıkacak. Ebe tamammm daha ıkınma dedi
Çatala geçer geçmez iki kere ıkındım bir rahatlama oldu veee o muhteşem ses "ingaaa ingaaa"
Sonra bebekle ilgilendi eş düşene kadar o arada suni taktı bana eş düşsün diye bebekle işi bitti zor nefes aldığını farkedip çocuk doktorunu çağırdı sonra benle ilgilenmeye başladı eş geldi dikişlerimi attı. Bunları tek başına ebe yaptı bende hayranlıkla onu izledim çok hızlı ve becerikliydi. Dikişlerim çok iyi durumda eline sağlık çok dikiş yok zaten dışarda 3-4 tane falan
Bana rahim toplansın diye bi iğne yaptı bu iğne çok fena sancı yapıyo hala sancı çekiyorum.
Ara ara girip çıkıyo.
Sonra bebeğimi bana koklatıp alıp gittiler ağlamaya başladım. Sütün gelmez diye susturdular. Bir süre orada kanamamı kontrol edip bir saat sonra servise çıkardılar. Serviste bir gece kaldım ertesi gün yine bebeğimi hastanede bırakıp ağlayarak eve geldim. Sütüm çok az. Artık kendimi toparlamaya çalışıyorum bebeğimin durumu iyi tahlilleri güzel çıktı.emmesinde sıkıntı yok bi de sütüm gelip bebeğim taburcu olsa herşey çok güzel olacak inşallah dualarınızı eksik etmeyin. Doğum yapacak olanlara Rabbim kolaylık versin sağlıkla kavuştursun yavrularına. Yapanların gözü aydın olsun. Rabbim yavrularıyla birlikte sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin..
Valla hayran hayran okudum ohh ne guzel çarçabuk bir dogumKızlar doğum hikayemi yazayım size. :)
Ara ara girip çıkıyo.
Bol sıvı tüketiyorum ama makine yok..ınsaAllah çoğalır.Annelerin ortak payidesi acaba duymuyor muSüt sağma makinesyle düzenli iki saatte bir sağmayı denedin mi. Bi de bol su içmek
Canım sakın korkma o 85 kılo ebe üstüme cıksın da bir dogurayım diye ölüyorsun o anda. Saka yapmıyorum gercek.Ikınmayı beceren için gerek kalmıyor ama beceremıyenler için rahmet85 kg ebe üstüne mi cikti ne diyosun sene yapti karninami oturdu vazgecicem yaaa
Hayırlısı olsun canım kasılmaları takip et olabilir de. Rabbim kolaylıklar versin..Kızlar 12 den beri belimde acayip bi sancı karnımda kasılmalar var. Reflüm azmış durumda kustum kusacam karnım kasıldıkça kusasım geliyor sanki. Yediğim bişi mi dokundu acaba yoksa gelecek mi bu cimcime ayy anlamadım
Lütfen ama biz sirayi bozmadık siz oyun bozanlik yapiyonuz7dk ya düştü bu kasılmalar
Telefonumu uçak moduna alıyorum artık. Çok bunaldım. Karşındakini de kırmak istemiyorum ama size ne bebeğim 41. Haftayı geçmediği müddetçe ne kadar kalsa iyi. Hem korkuyorum zaten Doğumdan ve sonrasındanSorma bi de hadi dogur artk diolar iyice cildiriyosun kmse korktugunu anlamiyo cok garipler
Bol sıvı tüketiyorum ama makine yok..ınsaAllah çoğalır.Annelerin ortak payidesi acaba duymuyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?