- 26 Ağustos 2015
- 52
- 31
- 18
- 33
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
-
- #9.601
Bende oluyor migrende yok gecmek bilmiyor yaKızlar normal de migren olmayıpta gebelikte aniden giren baş ağrıs yaşayan var mı?
Benim normalde başım pek ağrımaz da endişe ediyorum yaşan var mı aynı şikayeti?
Sevdiğin yazarların kitaplarını alabilirsin. Ayrıca kendine sevdiğin tarzda bir dizi yada film seçebilirsin. tv de gündüz neler var bilmiyorum ama içini karartacak seyler vardır. Ben evde durduğum zamanlar oldu. Ozaman benim koşturmam çoktu. Ama o koşturmalar bitince tekrar is aramaya başlamıştım. Sıcaklara denk gelmişti bide. Kitap okuyordum. Birde sevdiğim yabancı dizileri izliyordum. Spora iniyordum duş alıyordum. Sonra akşam yemeği yaklaşmış oluyordu zaten. Ama evet zaman geçmek bilmiyor bazen. Hele benim gibi öğlene kadar uyumayan en geç 9 da kalkan biriyseniz :)Kizlar evde olanlar nasil vakit geciriyorsunuz. Ben hic bi is yapamadgim icin butun gun sikintidan patliyorum. Havalar da cok sicak. Bazen okadar bulantim oluyor ki aman yeterki bulanmasin sikilmaya raziyim diyorum ama. Yinede boyle gunler saatler gecmek bilmiyor. 14 haftaligim ama sorsan aylardir bu halde hasta gibi yatiyorum gibi geliyor. Aktif olmak istiyorum kafam dagilsin diye ama hic gucum yok. Tablette oyun fln oynuyorum ama o da sıkıyor bi saatten sonra. Radyasyon diye de cok elime almak istemiyorum zaten. Boyle nasil zaman gececek ya..
Çevrenizi değiştirmeniz mümkün mü peki. Yanı sürekli görmek zorunda olduğunuz insanlar mi bunlar. Cunku gördüğüm kadarıyla kafa yapıları cok farklı ve günümüz dünyasına inatla karşı çıkarak anlayışsızlığı ele almışlara benziyorlar. Ve yapacak insanlari üzmek ve kusur bulmak dışında başka bir meşgaleleri Yok muEvet maalesef o yazıda olan çoğu sözü duyuyorum insanlar pervasızca bi açık arama ve sürekli karşısındakini ezmeye çalışmanın peşinde zaten durumumuz bize yetiyor elimden geldiğince uzak olmaya çalışıyorum rabbim hepimize yardım etsin
Ben. Hatta geçenlerde tutuldumda fizik tedaviye muayeneye gittim doktor dediki hiçbir şey yapamam! Bi an öyle kalakalcam zannettim krem bile sürmeyeceksin dedi ama sporculara filan yapıştırılan bir bant varmış onu yapıştırdı belime 5gün kaldı o bant bende baya bi toparladım şindilik iyiyim ama ara ara yokluyor tabii cok zorlamıyorumKizlar bel agrisi olan varmi aranizda??
Bi hobi edin bence canım kendine yoksa zaman geçmiyor bebek gelişimiyle ilgili kitaplarda okuyabilirsin. Radyasyon ise heryerde. Kaçamıyoruz ki. Ben kaya tuzu lambası alıp koydum eve. O radyasyonu önlüyor.Kizlar evde olanlar nasil vakit geciriyorsunuz. Ben hic bi is yapamadgim icin butun gun sikintidan patliyorum. Havalar da cok sicak. Bazen okadar bulantim oluyor ki aman yeterki bulanmasin sikilmaya raziyim diyorum ama. Yinede boyle gunler saatler gecmek bilmiyor. 14 haftaligim ama sorsan aylardir bu halde hasta gibi yatiyorum gibi geliyor. Aktif olmak istiyorum kafam dagilsin diye ama hic gucum yok. Tablette oyun fln oynuyorum ama o da sıkıyor bi saatten sonra. Radyasyon diye de cok elime almak istemiyorum zaten. Boyle nasil zaman gececek ya..
super bir paylasim olmus valla benim ilk hamileligim ve hala karnim buyumedi herkes hala karnin buyumedi hamile oldugunu kimse anlamaz diyor iyi niyetle diyorlar biliyorum ama ben tam tersi biran once ciksin belli olsun istiyorumYazıyı bi yerde gördüm arkadaşlar bana çok hitap etti sanki benim düşüncelerimi kaleme almış sizlerle paylaşmak istedim
Canım emin ol Ki gitmiyorum işte bayram seyran dün Ki telefon olayı vs buradada sizlerle sinirimi paylaşmıştım bi şekilde başarıyorlar bir de eşimin ailesi yani arada gidiyoruz mecburen ben aslında gitmek istemiyorum ama eşim zorluyor dün konuştum dedim ki beni düşünmeyen seni düşünmeyen insanlara haddinden fazla değer verme beni muhatap etme bişey denildiği zaman korumasını bil her şey eşte bitiyor ben kimseden bişey istemiyorum yeter ki kafam rahat olsunÇevrenizi değiştirmeniz mümkün mü peki. Yanı sürekli görmek zorunda olduğunuz insanlar mi bunlar. Cunku gördüğüm kadarıyla kafa yapıları cok farklı ve günümüz dünyasına inatla karşı çıkarak anlayışsızlığı ele almışlara benziyorlar. Ve yapacak insanlari üzmek ve kusur bulmak dışında başka bir meşgaleleri Yok mu
Ne gerek var Ki herkesin vucüt yapısı. Bir değil bizim hormonlarımız havada bunu herkes biliyor ama kimse geri çekmiyor kendini bi dillerini tutamıyorlar biz onları idare edelim diye bekliyorlarsuper bir paylasim olmus valla benim ilk hamileligim ve hala karnim buyumedi herkes hala karnin buyumedi hamile oldugunu kimse anlamaz diyor iyi niyetle diyorlar biliyorum ama ben tam tersi biran once ciksin belli olsun istiyorum
Çokk doğru bir paylaşım yapmışın arkadaşım tşkler. Bu yazdıklarını bunları soran , söyleyen densizlik eden insanlara kopyala yapıştır deyip gönderesim var resmen. Henüz çok erken olmasına rağmen , boşboğazlık eden birdolu insan var...Hamile bir kadına asla, “Aaa karnın hiç büyümemiş hala!” denmez! Çünkü o kadın hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren karnının büyümesini istemiştir zaten!
Hamile bir kadına asla, “Çok yeme bak sonra çok kilo alırsın.” denmez! Zaten kontrolsüz bir iştahı vardır. Kontrol edebilecek olsa o kadar yemez!
Hamile bir kadına asla, “İyi bak yanlızca popon büyümüş.” denmez! Hamile olsa bile kimse poposunun büyük olmasını istemez!
Hamile bir kadına asla, “Kızın olsaydı daha iyi olurdu bak sana arkadaş olurdu.” denmez. Oğlu oluyordur ve bunun sen dedin diye geri dönüşü olmayacaktır. Zaten o da bu fikre çoktan alışmıştır. Sananedir!
Hamile bir kadına asla, “Aslında daha çok erkendi, biraz daha evliliğin tadını çıkarsaydınız.” denmez! Çocuğu olanların evliliği mi bitiyor arkadaş! (Ben 1 senedir anneyim, evliliğimde gayette mutluyum!)
Hamile bir kadına asla, “Aaa sen hala doğurmadınmı ya ehehehe!” diye espri yapılmaz! O hormonlar adam öldürtür!
Hamile bir kadına asla, ikidebir “Ne kadar kaldı şimdi?” diye sorulmaz. O zaten hergün gün sayıyordur bebeğine kavuşmak için. Asab bozmayınız!
Hamile bir kadına, özellikle normal doğum planlayan bir kadına, “Ne zamandı? Ne zamandı? Ne zamandı?” diye sorulmaz. Normal doğumun zamanı bilinmez!
Hamile bir kadına, “Bak doğuracağın zaman bana da haber ver!” denmez. Seni mi düşünücem doğururken?!!!!
Hamile bir kadının ASLAAAAAAAAAAAA!! Karnını ellemeyin! Ya sen benim normalde gelip karnımı elleyebilirmisin ki içinde bir bebek var diye elleme hakkını kendinde buluyorsun?!
Hamile bir kadına asla, “Neden yüzün o kadar şişmiş, çok mu tuzlu yiyorsun, bak cipsi kes sonra arı sokmuş gibi olursun.” denmez! Canı ne istiyosa yer! Yüzü de idrar yolu iltihabı filan geçirmiştir, ondan şişmiş olabilir! Herşey yemekten olmaz!
Hamile bir kadına asla, “Çok çatladınmı?” diye sorulmaz. Çatladım ve ya çatlamadım Allah Allah!
Hamile bir kadına asla, “Ben hamileyken yanlızca göbeğim vardı.” denmez. Denirse de hamile kadının “Banane, sorduk mu?!” deme hakkı vardır.
Hamile bir kadına asla, “Onu ye, bunu ye, kahve içme, sigara içme, sağlıklı beslen sonra çocuğun zeki olmaz.” denmez! Çocuğumun zekası beni ilgilendirir.
Hamile bir kadına, “Nasıl doğuracaksın?” diye sormayın. Haydi sordunuz, verilen cevaba göre korkunç senaryolar anlatmayın!
Hamile bir kadına asla, cinsel hayatını sormayın. Şimdi oturulup konuşulacak şeymi bu ya. Saçma!
Hamile bir kadına asla, hiç doğum yapmamış arkadaşlar akıl vermesin. Çok komik oluyor. Başına gelmeyen kimse bilemez! Başına gelen herkeste bilemez…
Son olarak benden bir hikaye,
Son bir haftam kalmıştı. Kuaföre gittim saçımı boyatmaya, doğuma hazırlık olsun diye. Zaten canım burnumda, Kivi bacaklarıyla ciğerlerimi itiyor, nefesim daralıyor, göbeğime iğne değse patlayacak gibiyim, ayağımda son 1 aydır aynı terlikler (başka birşey olmuyor), ayakbileklerim artık şişmenin son noktasında, damar damar mor mor gözüküyor. Bir arkadaşımla karşılaştım. Hiç doğum yapmamış, henüz bekar olan bir arkadaşımdı. (Arkadaşımdı diyorum çünkü birdaha görüşmedim!) Hamile halimi ilk defa görmüştü. “Aa Çağla naber?” dedi. “İyiyim işte ne olsun doğuma gün sayıyoruz.” dedim. “Hmmm evet ne kadar kaldı.” dedi. “Son bir haftam.” dedim. “Kilo almışsın amaaa” dedi. Bak tekrar ediyorum. ZATEN CANIM BURNUMDA! Kızın üstüne atlamamak için zor tuttum kendimi. “Sen kilo almadan doğuranını gördünmü canım” dedim. Beyni yandı tabii. “Hıı!” dedi. Zaten kendimi iki senedir hamile gibi hissediyorum, zaten kendimi hiç beğenmiyorum, zaten başıma hiç gelmeyen bir ameliyatla karşı karşıyayım, çocuğum sağlıkla doğacakmı acaba diye endişeden öleceğim.
Yazarken bile sinirlendim. İyi bak öldürmemişim kızı oracıkta…
Bu da benden nacizane bir tavsiye olsun… Sonra kimse bana dememişti demezsiniz. Sevgiler
1 kist 2 dis gebelik 1 tup aldirma 1 sezaryan toplam bes hangi hastanedesin peki devlettemi ben hala karasizim ozel hastaneyle bad edemessin diyorlar dedigim gibi genel cerrah falan girecek olirsa bide kuvez olayi var. Arastirdimda sadacr cerrrah girmek zorunda kalirsa 20 bin. TlBenim 3 sezaryenim var 1 de karın ameliyatı geçirdim rahimden aynı sezaryan gibi kesildi çocuk kadar kist vardı dağılınca almak zorunda kaldılar benim doktorum herkesin yapabileceği bi ameliyat değil ama ben yaparım dedi ve bana öyle şeyler söylemedi risklerin olduğunu biliyorum tabiki Allah büyük canım inşallah bişey olmaz doktorum daha önce 5 kere bir de 6 kere bi bayanın sezaryenini sorunsuz şekilde yapmış yalnız her doktor sorumluluk almıyor kendine güvenli yapabileceğine inanan biri olması lazım ya üniversite hastanesinde hocalar eşliğinde olacak ya da özel de yapılıyorsa tam teşekküllü bi hastane olması lazım çünkü 4.5. Ve 6. Karın ameliyatlarına genel cerrah ve üroloji doktorları da girmeli olabilecek bi olumsuzluk yüzünden onlar müdahale edebilsinler diye yani biraz hassas bi konu bir de kanamaya karşı bi kaç tüp kan bulundurmalılar ama bende hiç görmedim bu zamana kadar çok sayıda sezaryen yüzünden kana ihtiyaç duyulduğunu veya komşu organların yaralanması vs dua edelim Allah bizimle senin hepsi sezaryen mi peki canım ? Yalnız değilmişim yani bende kendimi tek sanıyordum dünyada
Sen ozelmi devletmi tercigin ne oldu hangi hastanedesin acaba.Benim 3 sezaryenim var 1 de karın ameliyatı geçirdim rahimden aynı sezaryan gibi kesildi çocuk kadar kist vardı dağılınca almak zorunda kaldılar benim doktorum herkesin yapabileceği bi ameliyat değil ama ben yaparım dedi ve bana öyle şeyler söylemedi risklerin olduğunu biliyorum tabiki Allah büyük canım inşallah bişey olmaz doktorum daha önce 5 kere bir de 6 kere bi bayanın sezaryenini sorunsuz şekilde yapmış yalnız her doktor sorumluluk almıyor kendine güvenli yapabileceğine inanan biri olması lazım ya üniversite hastanesinde hocalar eşliğinde olacak ya da özel de yapılıyorsa tam teşekküllü bi hastane olması lazım çünkü 4.5. Ve 6. Karın ameliyatlarına genel cerrah ve üroloji doktorları da girmeli olabilecek bi olumsuzluk yüzünden onlar müdahale edebilsinler diye yani biraz hassas bi konu bir de kanamaya karşı bi kaç tüp kan bulundurmalılar ama bende hiç görmedim bu zamana kadar çok sayıda sezaryen yüzünden kana ihtiyaç duyulduğunu veya komşu organların yaralanması vs dua edelim Allah bizimle senin hepsi sezaryen mi peki canım ? Yalnız değilmişim yani bende kendimi tek sanıyordum dünyada
Benimde başından beri bulantım yok canım ama vitamine başladım başlayalı midem bir tuhaf. Vitamin ilaçlarına yeni başladıysan onun etkisi olabilir...Kızlar benim hiç bu zamana kadar midem bulanmadı. 1 haftadır her akşam ve gece midem bulanıyor. Yeni mi başlıyor yoksa? Varsa da bitmesi gerekmiyormu bu haftalarda? Böyle olan var mı acaba yanlış mı besleniyorum anlamadım
Evet basladım ondan olabilir doğru söylüyorsun. Doğuma kadar bu ilaçlar dimi ? Yandık valla inşallah böyle gitmezBenimde başından beri bulantım yok canım ama vitamine başladım başlayalı midem bir tuhaf. Vitamin ilaçlarına yeni başladıysan onun etkisi olabilir...
Yok yok endişelenme , vücut uyum sağlayana kadar oluyor sonrasında rahatlıyorsunEvet basladım ondan olabilir doğru söylüyorsun. Doğuma kadar bu ilaçlar dimi ? Yandık valla inşallah böyle gitmez
Hay çok yaşa sen emi ben paylaştım vallahi işine gelmeyenler görmezden geliyor zatenÇokk doğru bir paylaşım yapmışın arkadaşım tşkler. Bu yazdıklarını bunları soran , söyleyen densizlik eden insanlara kopyala yapıştır deyip gönderesim var resmen. Henüz çok erken olmasına rağmen , boşboğazlık eden birdolu insan var...
Sosyal medyamda paylaşsam heray da önüne geçebilsem , anlayana tabii :)
Ben hep özelde yaptırdım canım şimdi yine özel aynı doktorum senin nasıl oldu pekiSen ozelmi devletmi tercigin ne oldu hangi hastanedesin acaba.
Yok Can'ım ya benim doktorum bana öyle bi hesap çıkarmadı hastaneden hastaneye ve doktordan doktora değişiyor sanırım yuh o neymiş öyle senin ameliyatlar hep Rahime de kesi yapıldı mı peki dış gebelik olunca ameliyat nasıl yapıldı Ki1 kist 2 dis gebelik 1 tup aldirma 1 sezaryan toplam bes hangi hastanedesin peki devlettemi ben hala karasizim ozel hastaneyle bad edemessin diyorlar dedigim gibi genel cerrah falan girecek olirsa bide kuvez olayi var. Arastirdimda sadacr cerrrah girmek zorunda kalirsa 20 bin. Tl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?